Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Era salamul mai bun inainte?
Last Updated: Jun 05 2016 10:58, Started by
andutza15
, May 26 2016 17:36
·
0
#1
Posted 26 May 2016 - 17:36
eu tin minte ca acum 10 ani mezelurile de orice fel erau comestibile.
dar astea de azi nu le pot manca decat in greata. asa sa fie sau e un efect placebo? poate ca ele au ramas aceleasi dar pt ca acum sunt peste tot organismul nu le mai considera interesante. se stie ca cu cat ceva este mai rar cu atat este mai dorit. |
#2
Posted 26 May 2016 - 17:38
Se zice ca nu continea atati aditivi. La gust nu era mai bun. Dracu' o sti, tot primii din Europa la cardio-vasculare suntem
Edited by caiuscorneliu, 26 May 2016 - 17:39. |
#3
Posted 26 May 2016 - 17:44
Mai degraba cred ca acum 10 ani mezelurile erau la stadiul de "furaj", in prezent s-au mai potolit producatorii, lumea cauta ceva mai de calitate nu mai arunca banii pe orice mizerii. In urma cu vreo 10-15 ani predominau mezelurile "proaspete" adica salamurile alea care aratu oribil, pline de grasime, zgarciuri... acum exista si multe alternative crud-uscate, care par mai comestibile.
|
#4
Posted 26 May 2016 - 17:45
Poate ca acu 10 ani nu prea aveai cu ce sa le compari, deaia pareau mai bune.
|
#5
Posted 26 May 2016 - 17:47
Cum sa fie bun asta de acum cand contine o gramada de soia, E-uri cat cuprinde si ca bonus caragenan(care poate duce la toxicitate la nivelul organelor) si nitrit de sodiu(interzis in Norvegia, Suedia, Germania si Canada - poate produce cancer in urma interactiunii cu proteinele din alimente)?!
|
#7
Posted 26 May 2016 - 17:50
Se folosea intestin de cal pe post de membrana, in niciun caz nu se baga carne de cal in el.
|
#8
Posted 26 May 2016 - 17:51
În anii comunismului și câțiva ani după 89 salamurile conțineau carne și grăsime proaspete. Nu se foloseau aditivi pentru ca ar fi trebuit importați. Nu exista tehnologia inglobarii oaselor și a resturilor, acestea se foloseau ca furaj pentru animale.
Nu se goleau rezervele strategice ale altor țări pentru ca produceam din abundenta. |
#9
Posted 26 May 2016 - 17:54
Parizerul si crenvurstii erau dupa retete adevarate, cu carne 100%! Acum sunt cele mai mari porcarii ever! Imi povesteau si mie ai mei, ca erau super bune prin anii 60! Sa nu mai zic de sunca de Praga, cine nu stie ce gust avea atunci, nici nu se poate oftica azi.
Offtopic putin...pana si ciorbele si tocanitele aveau alt gust, nu erau searbede ca acum, sa le pui prafuri, ca sa aiba gust. Edited by arab, 26 May 2016 - 18:20. |
#10
Posted 26 May 2016 - 17:59
|
#12
Posted 26 May 2016 - 18:09
Înainte de '89 unul din cele mai bune salamuri era cel „de vară”, dar era destul de scump (64 lei/kg). Acum e destul să miroşi fosfaţii din mezeluri şi-ţi cam trece pofta! Mai bine cumpăr o bucată de carne macră. Salamul „italian” era de asemenea gustos, exista mitul că se folosea şi carne de cal în compoziţia lui, nu ştiu. După '90 ştiu sigur că s-a folosit carne de cal la prepararea salamurilor crud-uscate dar acum s-a renunţat. La noi în Dobrogea se folosea carnea de cal. Majoritatea mezelurilor mi se par acum de proastă calitate dar sunt şi mult mai ieftine.
|
#13
Posted 26 May 2016 - 18:10
#16
Posted 26 May 2016 - 18:12
Sidorin, on 26 mai 2016 - 18:09, said:
Înainte de '89 unul din cele mai bune salamuri era cel „de vară”, dar era destul de scump (64 lei/kg). . Tsunnnami, on 26 mai 2016 - 18:11, said:
Ce inseamna "mai bun"? |
#17
Posted 26 May 2016 - 18:14
#18
Posted 26 May 2016 - 18:15
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users