Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 

Uganda

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005
Poate ca mai normal ar fi fost sa pun cateva zeci de articole despre ce am vizitat in Uganda si cateva sute de poze cu minunatiile vazute si abia apoi sa vin cu o concluzie si o lauda. Insa nu prea mai am rabdare si ma mananca degetele sa va scriu ce simtim la final de vacanta asa ca o sa incep fix cu o concluzie: ne-am indragostit de Uganda.

Am iubit fiecare zi petrecuta in Uganda.

Am iubit fiecare nou lucru si loc pe care l-am descoperit.

Am iubit sa mergem in safari.

Am iubit sa vedem pentru prima data girafe, lei, elefanti, hipopotami, rinoceri etc  in libertate.

Am iubit sa urmarim o zi intreaga cimpanzeii.

Am iubit sa cautam gorilele prin jungla deasa din Bwindi.

Am iubit pana si orele nesfarsite petrecute in masina in incercarea de a ajunge din punctul A in punctul B. Pentru ca nu ai cum sa nu iubesti peisajele de vis prin care treci.

sa mai spuni inca o data in cazul in care nu e deja clar  "Iubim Uganda".

Poate ca asta se datoreaza si faptului ca a fost prima noastra calatorie in Africa si totul era nou. Totul era fascinant. Totul e o amintire care va ramane pentru mereu in mintea si sufletul nostru pentru ca era din categoria "Prima data cand". Prima data in safari. Prima data printre animale salbatice in libertate. Prima data ca intr-o scena din "Planeta maimutelor". In fiecare zi aveam ceva care era "prima data". Si asta cred ca a intensificat mult impresiile de calatorie.

Nu am mai fost atat de incantata de o tara vizitata de pe vremea Laosului pe care l-am laudat oricui a vrut sau nu a vrut sa ne asculte. Pur si simplu sunt locuri care ni se strecoara in suflet si capata un statut aparte. Deci sa nu fiti suprinsi de faptul ca o sa vedeti atate laude pentru Uganda incat mai ca veti da in diabet citundu-le.

Si daca tot sunt la moda clasamentele pun si eu Uganda in clasamentul tarilor vizitate pana acum si spun ca cel putin pentru mine (Cipri inca se mai gandeste) Uganda e pe un uimitor loc 2. Peru ramane in continuare tara noastra preferata. Si probabil va fi o tara greu de depasit pentru ca a fost prima noastra destinatie exotica si mai a fost si luna de miere.  Asa ca locul doi spune multe despre cat de mult ne-a placut. Mai ales ca am pornit in calatorie cu asteptari extrem de mari. Si de obicei cu cat asteptarile sunt mai mari cu atat dezamagirile sunt mai crunte. De data asta insa am primit chiar mai mult decat speram eu in visele mele cele mai frumoase. Uganda este o tara fascinanta si personal cred ca ar merita sa fie mult mai populara decat este acum. Am impresia ca din multe puncte de vedere Uganda este precum Romania - o tara minunata dar pe care nu o viziteaza mai nimeni. De ce? Pai cel putin in cazul Ugandei nu prea stiu asa ca ma dau de doua ori peste cap si ma fac "laudator de Uganda" in speranta ca poate cineva candva o sa citeasca posturile mele si va decide sa o viziteze.

Asa ca mai jos cateva din motivele pentru care cred ca Ugandei ar trebui sa i se dea o sansa:
  • E verde iar eu iubesc verdele. Si cand spun verde ma refer la verdele vegetatiei nu la culoarea singura :) Personal ma asteptam ca Uganda sa fie o tara cam cum vedem in documentarele cu animalele salbatice din savana africana: uscata, prafuita, cu un arbust ici si altul colo si cu iarba parjolita de atata caldura. Culoarea Africii este "by default" galben in mintea mea. Nicidecum verde. Uganda mi-a demonstrat insa ca sunt intr-o mare eroare. Este o tara atat de verde incat rar am mai vazut ceva asemanantor. Doar Laosul mi s-a mai parut la fel de verde. In drumurile noastre infinite de la un parc la altul (si ala verde evident) vedeai intinderi nesfarsite fara nici o casa, nici o fabrica, nici un drum pietruit. Nimic, nimic, nimic. Numai vegetatie. Fie ea salbatica: padurea tropicala, jungla deasa, pana si savana era verde. Sau gospodarita de om: plantatii infinite de banani, ceai, cafea. Un deliciu. Iar asta se datoreaza in primul rand faptului ca este o tara acoperita de apa dulce. Nilul (cel mai lung fluviu din lume) izvoraste de undeva din zona. Lacul Victoria (al doilea cel mai mare lac din lume ca suprafata) este la granita dintre Uganda , Tanzania si Kenya. Iar la asta se mai adauga o multitudine de alte lacuri cum ar fi cele de la granita cu Congo: Albert, George si Edward. Peste tot sunt lacuri permanente care fac ca intreaga tara sa fie acoperita tot timpul anului de o vegetatie bogata si de o fauna pe masura. Singurul pericol pentru verdele Ugandei este cresterea intr-un ritm alert a populatiei. Ceea ce pune mare presiune pe existenta parcurilor nationale pentru ca populatia are nevoie de tot mai mult teren pentru agricultura. O agricultura extrem de ineficienta data te uiti la metodele mult  prea rudimentare folosite. Daca productia la hectar este mica si nu exista bani sa fie crescuta atunci solutia cea mai la indemana este cresterea numarului de hectare. Din pacate...
  • Este putin turistica. Paradoxal pe de o parte indrum lumea catre Uganda si pe de alta parte o laud ca nu sunt turisti in ea :) Este paradoxul tuturor calatorilor doritori de "off the beaten track".  Dar nimic nu se compara cu a avea un intreg parc national numai pentru tine. Nimic...Ati fost in Kenya la safari si ati stat la coada masina dupa masina ca sa vedeti un animal? Mergi in Uganda in extrasezon si vei sta o ora langa un copac in care lenevesc sase lei si nu vei vedea picior de turist  (sau roata, sau fum de la teava de esapament) in zona. Sau mergi in Kibale sa stai cu cimpanzeii si esti doar tu, un padurar si 120 de cimpanzei. "Planeta maimutelor" e nimica toata. Lasand de o parte faptul ca nu dai nas in nas cu un alt turist cand iti e lumea mai draga si dorinta de fotografiere mai acerba ce imi place cel mai mult la tarile putin turistice este modul foarte prietenos si lipsit de "spirit afacerist" cu care localnicii trateaza turistii. Personal cred ca o tara cu cat e mai turistica cu atat turistul e vazut mai mult ca o "vaca buna de mult". Cu cat sunt mai putin turisti cu atat sunt vazuti mai mult ca "musafiri". Si e bine sa fii musafir. De aia Iranul este o tara atat de laudata printre turisti. Mai musafir ca in Iran nu poti fi.
  • Este sigura...deocamdata. Intr-o regiune atat de ciudata si instabila politic si militar, Uganda pare a fi o oaza de siguranta. Pentru turisti cel putin. Desi daca te uiti la sutele de militari cu mitraliere de langa fiecare hotel, obiectiv turistic, parc, restaurant etc etc etc ai crede cu totul altceva. Pentru moment insa Uganda este sigura si stabila. Nu au avut parte de atacuri terioriste precum in Kenya. Nu au avut parte de revolte precum in Republica Central Africana. Gruparile rebele din nord s-au linistit si par a fi pe un drum lin catre integrare. Presedintele/dictator este sustinut de marile puteri ale lumii deci sansele sa pice in viitoarul apropiat sunt destul de mici. Practic totul promite liniste si sguranta. Ce se va intampla insa in momentul in care va incepe sa se extraga petrol de sub lacul Edward? Numai de bine sper eu in naivitatea mea...
  • Iti plac primatele? Mergi in Uganda. Cum am spus nitel mai la deal, Uganda este o tara foarte verde care inca mai pastreaza cateva zone de padure tropicala si jungla deasa in care primatele sunt ca la ele acasa. Unele din putinele locuri din lumea asta in care mai poti vedea chimpanzei si gorile de munte. De fapt motvul pentru care Uganda a ajuns pe lista noastra de calatorii a fost chiar posibilitatea de a vedea gorilele. Imi doream extrem de mult asta. Extrem de mult. Si nu am fost nici un moment dezamagiti de experienta. Sa stai fata in fata cu o gorila si sa te minunezi cat de mult iti seamana este ceva ce nu vei uita curand. Insa recunosc ca nimic nu m-a pregatit pentru ziua uimitoare din Kibale de la chimpanzei. Suprinzator aia este aminirea mea cea mai draga din vacanta in Uganda. Mi-a placut mai mult decat orice altceva. Dar despre asta o sa tot scriu. Pana una alta concluzia este ca de vrei sa vezi primate putine tari sunt mai potrivite decat Uganda.
  • Nu doar primate. Prima data cand am luat Uganda in considerare ca destinatie de calatorie, ma gandeam doar la gorile si atat. Nu stiam exact daca mai exista si altceva interesant de vazut. Apoi dupa o minima cercetare am descoperit ca nu doar gorilele sunt interesante si ca sunt cateva parcuri nationale (Murchison Fall, Queen Elisabeth, Mburo) care sunt perfecte pentru safari. Nu ai concentratia de animale din Masai Mara sau Serengeti si nici suprafata unor parcuri ca Serengeti sau Kruger dar iti ofera destul incat sa fie o experienta interesanta. Pentru cineva ce vine dupa safari in Tanzania, Kenya, Botwana sau Africa de Sud un safari in Uganda poate fi ceva destul de comun. Insa pentru cineva care este le primele plimbari printre animale in salbaticie, Uganda are tot ce vrei sa vezi. Iar in plus are faptul ca desi parcul e mai mic, nu sunt alti turisti care sa il imparta cu tine.

Sper ca v-am facut curiosi si sa atunci cand planuiti o vacanta in Africa o sa va ganditi si la Uganda. Merita din plin o sansa. Chiar daca nu este atat de celebra precum vecinele ei. Este exact acea destinatie care trebuie vazuta acum cat inca este pura si putin turistica si pe drumul cel bun pentru conservarea florei si faunei. Acum cat nu e schimbata de nebunia petrolului si de tot ceea ce va insemna el pentru parcurile nationale sub care se gaseste si pentru oamenii ce spera ca viata le va fi mai buna atunci cu petrol nu acum protejand animalele si padurile.

O sa revin zilele-saptamanile urmatoare cu impresii pe larg si poze. Deocamdata asta a fost doar "intro" :)

#2
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
Pune poze, pune preturi, pune circumstante.

#3
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005
Traseul facut este cel de mai jos

Day 1: 15th May 2015 -Transfer to Murchison falls. En route visit to Ziwa Rhino sanctuary
After breakfast, meet our professional guide and thereafter transfer to north-western Uganda via the Luwero Nakasongola and stopover at Ziwa Rhino Sanctuary for Rhino tracking and later have your lunch and then after drive through the Budongo forest and if time allows visit the top of the falls to experience the amazing water flow through the rock gorge. Dinner and overnight stay at Murchison River lodge
Day 2: 16th May 2015 - Game viewing and Boat cruise to the bottom of the falls.
After early breakfast, go for morning game drive. This game drive will take you through the northern part of the park and will reward you with animals like Lions, elephants, hyenas, Giant forest hogs, Bush bucks, Warthogs, Hyenas, civets, aardvarks, Leopards, and many more. Lunch, after in the afternoon you will go for a boat ride on the River Nile close to the amazing falls. The launch cruise will reward you with game like hippos, elephants, buffaloes and birds at the shores. Return at Murchison River lodge for dinner and overnight stay
Day 3: 17th May 2015 Transfer to Kibale national park
After breakfast, transfer to Kibale Forest National Park. Driving through the great escarpments in the Rift Valley. Kibale forest is the largest protected block of rain forest. Which has the highest number of primates in Africa such as Chimpanzees, Gray Cheeked Manageably, Red Columbus monkey, and Red tailed monkey. Relax for dinner and overnight at Kibale forest camp
Day 4: 18th May 2015 - Habituation day -Chimp tracking Kibale.
After breakfast, enter the forest in search for chimpanzees the experience is quiet exciting and adventurous. Expect to see other species of primates such as Baboons, Red Columbus monkey, Black and white Columbus monkey, Grey cheeked mangabey, Red tailed monkey, Birds like sun birds, Turaco, pitas and other bird species, butter fly species etc. Return to lodge for dinner and overnight
Day 5: 19th May 2015  Transfer to Queen Elizabeth National Park – game drive to see the lions and visit the pink flamingo lake and the salt lake
After breakfast, transfer to Queen Elizabeth national park with a brief stop at the equator line for photos. Take a game drive on entering the park. Head to the Bush lodge for  check in and hot lunch .
Day 6: 20th May 2015 - Early Morning Game Drive in Kisenyi and boat trip in the afternood
After early breakfast, go for morning game drive. This game drive will take you through the Kasenyi sector and the queens’ mile in the park and will reward you with animals like Lions, elephants, hyenas, Giant forest hogs, Bush bucks, Warthogs, Hyenas, civets, aardvarks, Leopards, and many more. After lunch boat ride on the Kazinga channel that connects lakes Edward and George. The cruise will reward you with game like hippos, elephants, buffaloes and birds at the shores. Return to Bush Lodge for dinner and overnight

Day 7: 21st May 2015 Morning Game Drive in Ishasha sector and transfer to Bwindi Impenetrable NP.
After breakfast we head back to the park in search of the tree climbing lions if we did not them the previous day and still expect to see other wildlife such Topis , Buffaloes and warthog before a drive to Bwindi
Dinner and overnight stay  at Gift of Nature / Traven Trekker
Day 8: 22nd May 2015 Gorilla trekking adventure
After breakfast, transfer to the park headquarters for the briefing before you set off at 9:00 am through the tracks to search for the humble giants. You will go with packed lunch because it’s hard to determine how long it will take you to meet these great apes. However the time ranges between 2-9 hours depending on the movement of the giant primates. The activity is tiresome, it involves walking along steep hilly tracks however encountering these great relatives of man erases all the poor memories/ hardships you went through in trying to find them. They are awe-inspiring! After the experience return to park offices to be awarded with the gorilla trekking certificate and after return to lodge. Transfer to Mburo National park.
Day 9: 23rd May 2015 Mburo National park: walking safari in the morning and game drive in the evening

Day 10:24th May 2015 Transfer back to Kampala.
Take breakfast, and then transfer to Kampala, with an early lunch enroute at Igongo cultural center and a brief stopping at the equator.
End of Uganda safari.

Noi nu prea calatorim cu agentia si cu atat mai putin cu grupul.
Ne place sa fim de capul nostru si sa ne organizam in functie de cum ne trezim in dimineata aia. Nu ne place deloc ideea de a face parte dintr-un grup si a urma un program prestabilit.
Singura exceptie de pana acum (lasand de o parte vacanta din Egipt de acum o suta de ani) a fost luna de miere din Peru cand am mers cu un grup de zece persoane. Si desi vacata ne-a placut foarte mult si Peru este chiar si acum dupa ceva ani tara noastra preferata, am ramas destul de convinsi ca "vacanta cu grupul" trebuie sa ramana o exceptie.
Cand ne-am pus pe analizat ideea de a calatori in Africa am ajuns la concluzia ca nu ne simtim destul de confortabil sa mergem pentru prima data acolo pe cont propriu. Mai ales pentru ca aveam o perioada scurta la dispozitie si vroiam sa folosim fiecare zi la maxim nu sa o pierdem schimband trei autobuze de exemplu.
In Asia nu avem nici o problema sa facem asta. Si nici in America de Sud. Insa Africa pur si simplu ne punea un pic in dificultate.
Pe cont propriu nu vroiam, dar nici cu grupul nu vroiam pentru nimic in lume sa mergem dupa cum am explicat pe scurt mai sus. Asa ca singura varianta acceptabila pentru noi a fost sa contactam o agentie locala si sa organizam un tur privat. In felul asta aveam avantajul ca avem un ghid/sofer cu noi pe tot parcursul vacantei deci facea bine la linistea sufleteasca dar nu aveam un grup de oameni dupa care sa ne organizam programul.
Sa gasesti o agentie care sa te ajute nu e deloc  greu. Cred ca sunt sute de agentii in Uganda (si infinit mai multe in Kenya sau Tanzania) care ofera astfel de servicii. Deci oferta exista.
Sa gasesti insa o agentie buna care sa iti ofere un pret decent este cu totul alta poveste.
Am trimis acelasi traseu, cu aceleasi cazari si aceleasi activitati la peste 30 de agentii.
Spre marea mea surpriza preturile primite au variat de la suma X pana la suma X multiplicata de 3 ori.
Nu sunt genul de turist care merge oriunde i se spune fara sa verifice in prealabil. Stiam exact cat costa cazarile, cat costa permisele de trekking, cat costa intrarea in parc etc etc etc. Daca factorizai pretul unei masini de inchiriat (ceea ce nici macar nu era cazul) rezulta ca unele agentii doreau un profit atat de mare incat profitul depasea de doua ori costurile de persoana. Indiferent cat erau de laudate si de bine vazute respective companii, pur si simplu nu m am gandit nici un moment ca ar fi acceptabil ceea ce  cer deci nu m-am gandit nici un moment sa le fiu client.
Ne-am redus cautarile la trei agentii care au avut un pret decent si am tot cerut lamuriri suplimentare legate de ceea ce ofera, de masinile folosite, de ghizii folositi etc etc etc. In paralel am tot cautat pe internet pareri de la alti turisti despre agentiile cu pricina. Si contrat impulsului initial am ales agentia cea mai noua si cu cele mai putine review-uri pe net. Pur si simplu mi-a placut felul in care au raspuns si cat de promti au fost. Agentia se numeste Budget Safaris Uganda si in cazul in care vreti sa vizitati Uganda si vreti sa faceti acelasi lucru ca noi (tur privat) ii recomand cu inima deschisa. Am fost foarte multumiti de ei si foarte multumiti de ghidul nostru. Cand iei un astfel de tur, ghidul iti poate distruge vacanta sa ti-o poate face de vis. Iar noi am avut noroc cu un ghid care a fost proactiv, a tinut cont de ceea ce vroiam sa vedem, a cautat activitati noi pentru noi, a modificat planuri pe loc in functie de ceea ce ii spuneam, a schoimbat traseul in functie de noi etc. Nu a asteptat doar sa treaca vremea ca sa vina momentul cand isi ia bacsisul.
Chiar am fost multumiti si suntem bucurosi ca am avut noroc si cu agentia si cu ghidul. Iar acum la sfarit de vacanta nu pot sa spun decat ca ma bucur pentru alegerea facuta de a merge cu un tur privat. Cred cu tarie ca a fost cea mai buna solutie pentru noi. Pentru ca eram la prima vizita in Africa. Am fost relaxati, ne-am bucurat de ceea ce am vazut fara nici o bataie de cap si am fructificat cele 10 zile de vacanta la maxim.
Uganda nu este insa o tara complicata deci cu un pic de organizare si un pic mai mult curaj decat a avut noi acelasi tur se poate organiza foarte usor independent cu o masina inchiriata. Iar asta va fi in mod sigur ceea ce vom face la urmatoarele vizite in Africa.
Un tur cu agentia a fost suficient incat sa invatam anumite reguli si sa fim convinsi ca ne putem descurca singuri. Trebuie doar sa ne decidem care sa fie urmatoarea destinatie. Poate Africa de Sud? Poate Namibia? Poate Mozambic?
Om trai si om vedea.
Asa de sfarsit cateva sfaturi pe care le-am invatat si eu pe vremea cand ma documentam si cautam o agentie si pe care le dau si eu mai departe pentru ca nu cred ca e prea placut sa ai parte de surprize neplacute cum ar fi platesti acontul agentiei si sa te trezesti ca nu te asteapta nimeni la aeroport. Pentru ca asta e cel mai grav lucru care ti se poate intampla - sa fii pacalit de o firma fantoma.
    Verificati site-ul celor de la Association of Uganda Tour Operators ca sa vedeti daca agentia avuta in vedere este sau nu legala.
    Verificati daca adresa companiei este reala sau nu.
    Sunati de proba la numarul de telefon de contact si vorbiti cu cel responsabil de dosarul vostru.
    Atunci cand vi se trimit datele pentru platit avansul pentru excursie (toate firmele cred ca cer un astfel de avans) verificati sa fie un transfer bancar catre o firma nu catre o persoana privata. Nu trimiteti banii prin alte mijloace decat transfer bancar. Si priviti cu suspiciune firmele ce va cer un avans mai mare de 50%. De preferat e in jur de 30%.
    Cautati pe net parerile altor turisti care au calatorit cu agentia cu pricina. Nu lua totul ca litera de lege insa daca vezi bloguri, posturi pe facebook, posturi cu poze pe site-uri de turism cu oameni care sustin ca au fost cu agentia respectiva e macar o indicatie ca nu e o firma fantoma.
Legat de discutia cu agentia parerea mea este ca totul trebuie clarificat foarte bine de la inceput pentru a evita discutii in contradictoriu:
    Cereti detalii clare despre itinerariu si verificati sa nu stati mai mult pe drum calatorind intre locatii decat in locatiile respective.
    Stabiliti cazarile de la inceput si asta implica si tipul de camera nu doar hotelul. Sa nu va treziti ca zice ca stati la Lodge-ul Xulescu dar in loc de frumoasa cabana pe margine de lac pe care ai vazut-o in poze sa te alegi ca stai la cort si ai baia la comun.
    Verificati ce mese sunt incluse si ce bautura.
    Verificati ce activitati sunt incluse in pret si ce trebuie platit separat de voi.
    Verificati daca atunci cand mergeti la "game drive" aveti un padurar angajat al parcului cu voi. Este cost suplimentar de cele mai multe ori. Insa e un cost pe care sincer va recomand sa il platiti.
    Verificati daca intrarile in parcurile nationale sunt incluse si daca taxele pentru trekking de exemplu sunt incluse.
    Verificati ce tip de masina se foloseste.
    Intrebati exact care este ghidul vostru si cereti informatii despre el si vedeti poate gasiti pareri ale altor turisti despre respectivul ghid. Cat de buna e agentia poate sa fie complet irelevant daca face "outsourcing" pentru ca au mai multi clienti decat ghizi/masini proprii in perioada aia  si va treziti cu ghidul de la cu totul alta agentie.
Cam asta e tot ce imi vine in minte pentru moment. Sper sa va fie de folos. Nu doar daca mergeti in Uganda ci oriunde ati merge cu un tur privat sau cu grupul. Regulile sunt in mare aceleasi.

Preturile au fost destul de ok zic eu dar in mare parte pentru ca sfarsitul lui mai este extrasezon. in sezon trebuie sa fii pregatit sa platesti dublu.
Avionul a fost 430 de euro cu Turkish din Bruxel.
Turul a fost 2100 de dolari de persoana.
Poate parea scump dar nu prea e.
Permisul pentru gorile este 600 de dolari in sezon si redus la  300 sau 350 in aprilie si mai.
Habituation tour in Kibale este 220 de dolari de persoana
Intrarea in parrcurile nationale este 40 de dolari de persoana pe zi + inca vreo 15 dolari pt ghid si masina.
Plimbarile cu barca sunt vreo 20-30 de dolari de persoana
Un ranger in parc este 20 de dolari (noi am avut la toate game drive-urile in afara de unul).
Pretul poate fi mai mare sau mai mic in functie de cazare. Africa e scumpa si la cazare si la mancarea pt turisti.
In rest nu prea am avut alte cheluieli. Doar bauturile: cam 1.75 dolari berea, 1 dolar sucul, 1.5 dolari sucul natural. Si bacsisurile.

#4
Eduardo-S

Eduardo-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 26.05.2015
Bine, peisajele ca peisajele, dar oamenii, oamenii cum sunt????

#5
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005

View PostEduardo-S, on 03 iunie 2015 - 16:15, said:

Bine, peisajele ca peisajele, dar oamenii, oamenii cum sunt????

M-am ferit sa scriu despre oameni pentru ca este o mare diferenta intre calatoriile nostre pe cont propriu si calatoriile cu un ghid/sofer. Esti mult mai putin expus realitatii. De aia si evit astfel de calatorii.
Insa cum am zis sa fii intr-o tara cu un numar limitat de turisti este foarte frumos pentru ca oamenii nu te vad ca pe o vaca buna de muls. Nu am avut nici un moment senzatia ca se profita de noi. Toti cei cu care am vorbit mi-au placut mult. Foarte prietenosi. Foarte saritori. Mereu incercau sa ne arate lucuri noi si sa impartaseasca lucruri.
Mi-a placut enorm foarte mult rangerii pe care i-am avut in parcuri pt ca faceau turism de calitate nu cantitate. Nu te grabeau deloc. Nu erau plictisiti. Nu vroaiu sa scape de tine si sa iti ia banii. Erau extrem de sinceri in dorinta de a ti arata ce minunat e locul in care lucreaza. Ore intregi de explicatii atat de rabdatoare incat le-as fi dat un premiu. Eu cred ca as fi renuntat de mult :) probabil primesc aceleasi intrebari de sute de ori pe saptamana si totusi pareau la fel de entuziasti ca tine care vedeai lucrurile alea pt prima data.
Mereu curiosi sa afle lucruri despre Europa. F curiosi sa compare lucruilie la ei cu la noi.
Foarte deschisi sa vorbeasca despre situatia politica a tarii.
Sincer am ramas f placut impresionata.

#6
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,030
  • Înscris: 07.11.2006

View Postsomething00, on 03 iunie 2015 - 15:48, said:



Preturile au fost destul de ok zic eu dar in mare parte pentru ca sfarsitul lui mai este extrasezon. in sezon trebuie sa fii pregatit sa platesti dublu.
Avionul a fost 430 de euro cu Turkish din Bruxel.
Turul a fost 2100 de dolari de persoana.
Poate parea scump dar nu prea e.
Permisul pentru gorile este 600 de dolari in sezon si redus la  300 sau 350 in aprilie si mai.
Habituation tour in Kibale este 220 de dolari de persoana
Intrarea in parrcurile nationale este 40 de dolari de persoana pe zi + inca vreo 15 dolari pt ghid si masina.
Plimbarile cu barca sunt vreo 20-30 de dolari de persoana
Un ranger in parc este 20 de dolari (noi am avut la toate game drive-urile in afara de unul).
Pretul poate fi mai mare sau mai mic in functie de cazare. Africa e scumpa si la cazare si la mancarea pt turisti.
In rest nu prea am avut alte cheluieli. Doar bauturile: cam 1.75 dolari berea, 1 dolar sucul, 1.5 dolari sucul natural. Si bacsisurile.


Cei 2100 de dolari de persoana este suma totala care include permisele&intrarile&etc,sau este suma la care se adauga toate celelalte taxe?


View Postnealsmith, on 03 iunie 2015 - 16:31, said:


Io as vrea sa se uneasca Zimbabwe cu Botswana,ca sa putem plati chestii cu miliarde de pule



Este mare pacat ca doar atat ai inteles din descrierea excelenta facuta.
Credeam ca pe aria asta ironiile ieftine nu-si au locul.M-am inselat.

#7
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005
Cei 2100 de dolari includ: permisele de intrare pentru 4 zile parca in parcurile Murchison si Queen Elisabeth (exceptie a fost intrarea in Mburo pe care am platit-o noi separat), permisele pentru gorile, permisul pt habituation tour la chimpanzei, o plimbare de noapte prin padure in Kibale, 2 croaziere in Murchison si in Queen Elisabeth, cazarea 9 nopti, mancare trei mese pe zi 9 zile, masina cu sofer/ghid.

Ce am adaugat noi la asta ca activitati suplimentare a fost:
-intrarea o zi in Mburo (40 de dolari de persoana), pt ca a fost ceva ce am schimbat pe loc la traseu si nu era inclus in pret
-plata pentru un walking safari in Mburo (parca 30 de dolari de persoana)
-comunity walk in queen Elisabeth la lacul cu flamingo si la sare (10 dolari de persoana)

Cheltuieli suplimentare au fost doar vizele (50 de dolari de persoana), bautura, bacsisurile si ceva suveniruri (nu prea ai ce cumpara).

#8
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 14.04.2010
PAi hai cu pozele.. macar asa niste teazere :)

#9
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005
Din pacate jumatatea mea mai buna se ocupa de poze. Cand termina de sortat (facem rugaciuni sa se urneasca :)  ) o sa pun o gramada. Aveam cred ca vreo 2000 de poze in 10 zile. E record :)

#10
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005
Pe masura ce o sa sa fac curat in poze o sa incerc sa pun cateva si aici.

Fotografiile sunt din parcul national Murchison Fall (cel mai mare ca suprafata din Uganda) si sunt din primul "game drive" din viata noastra.
Fiecare parc pe care l-am vizitat in Uganda are o particularitate anume.
Particularitatea lui Murchison Fqll sunt girafele.
Girafe pe care nu mai aveam sansa sa le vedem in nici unul din parcurile viitoare. Si cum mie imi plac mult girafele (mi se par f amuzante) l-am batut la cap pe ghid si pe padurar o gramada incercand sa aflu daca vom vedea vreo girafa din apropiere.
Nici unul nu s-a dat de gol si m-a masat sa ma bucur de girafele vazute de la cativa zeci de metri departare (noroc cu zoom ul aparatului) ca apoi sa ne duca intr-un loc unde ne-am trezit efectiv inconjurati de zeci de girafe la doar doi pasi de masina. Daca intindeam mana le atingeam. Parca eram un copil mic intr-o fabrica de dulciuri
Nu a fost un game drive pentru carnivori. Stiam ca rasfatul din punctul asta de vedere va veni in parcul urmator Queen Elisabeth) asa ca ne-am concentrat pe sutele de girafe, antilope, bivoli, elefanti, hipopotami etc.
Iar preferatele mele au fost de departe micutele oribi care sunt niste antilope nitel mai mari decat un iepure mai serios.
http://imgur.com/a/Z35H4

#11
Dares

Dares

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,920
  • Înscris: 04.07.2010
Frumoase poze... se vede ca n-a ajuns inca Tiriac pe acolo.

Edited by Dares, 10 June 2015 - 15:24.


#12
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014
Si pana la urma de la cine ai luat turul?

#13
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005

View PostPurpura, on 10 iunie 2015 - 16:00, said:

Si pana la urma de la cine ai luat turul?


Am spus intr-un post precedent: Budget Safaris Uganda.
Iaca si link-ul:

http://www.budgetsafarisuganda.com/

#14
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005
Daca Murchison Fall a fost locul unde am vazut girafele, Queen Elisabeth park era pe lista pentru leii care dorm in copac.
Si am avut  parte sa ii vedem inca de la prima noastra incercare.
Si e o experienta nu gluma sa stai la 2_3 metrii de un copac in care dorm 6 lei:

http://imgur.com/a/AN1Wu

#15
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
Astora de la budget-safari trebuie sa le dai mail sa afli preturile? Ca nu gasesc pe site.

#16
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005

View PostDares, on 10 iunie 2015 - 15:24, said:

Frumoase poze... se vede ca n-a ajuns inca Tiriac pe acolo.


"Tiriaci" sunt peste tot.
In perioada Idi Amin Uganda aproape ca si-a pierdut intreaga populatie de big 5 si nu numai. Un exemplu trist este rinocerul. Crea a fost vanat pana la exterminare in Uganda de pe la 1980 parca.
Incet incet insa isi revine. Se incurajeaza cresterea numarului de animale salbatice in interiorul parcuului si mi-a placut felul in care se face turism si felul in care se inceraca combaterea vanatorilor ilegale.
Pana si rinocerii sunt iar reintrodusi intr-o rezervatie speciala si se spera ca in curand primele exemplare sa fie trecute in Murchison fall.
Dar ast e teritoruil de stat.
Exista extrem de multe rezervatii private cu unic scop vanatoare. Si asta nu numai In uganda ci oriunde in Africa.
Numai cate controverse sunt pe langa puii de leopard crescuti special pt a fi vanati din Africa de Sud.
Atata timp cat oamenii au voie sa creasca pe teritoriul privat animale salbatice cu scopul de a le vana, nimic nu se va schimba. Si vei vedea elefanti, leoparzi, lmei etc pentru care un unul sau altul platesc bani grei ca sa se creada "barbati" pentru o zi.
E pacat dar asta e realitatea in care traim.

View PostMizu, on 11 iunie 2015 - 12:32, said:

Astora de la budget-safari trebuie sa le dai mail sa afli preturile? Ca nu gasesc pe site.


Eu i am gasit initial pe safaribookings.com unde aveau  tururile standard si preturile trecute.
Vad ca nu le mai au acum.
De fapt unul din motivele pt care i am ales a fost faptul ca dupa ce le-am trimis mail sa ii intreb daca ala e pretul final la tur raspunsul a fost ca da. Matoke de exemplu l-a dublat in raspunsul pt mine fata de cat e trecut pe site.
Deci cel mai bine este sa iti faci un itinerariu propriu si sa ceri o cotatie. Pretul pôate varia enorm in functie de perioada in care mergi si de cazarile pe care le ei.
Uganda (si Africa in general) are niste cazari enervant de scumpe.

#17
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
Nu e tot timpul vara in Uganda? :)
Oare de ce variaza preturile in fct de perioada?

#18
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005

View PostMizu, on 11 iunie 2015 - 12:48, said:

Nu e tot timpul vara in Uganda? Posted Image
Oare de ce variaza preturile in fct de perioada?


Au doua sezoane ploioase: aprilie-mai si septembrie-octobrie.
In perioiadele astea preturile sunt jos.
Foarte jos.
Daca vrei iulie-august sau decembrie-ianuarie vei plati de doua ori mai mult decat am platit noi la sfarsitul lui mai.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate