Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Bere făcută în casă - malț, de unde?
Last Updated: May 13 2015 18:49, Started by
DaculScoril0
, Mar 02 2015 12:08
·
0
#1
Posted 02 March 2015 - 12:08
O întrebare pentru cei ce fac bere acasă: de unde cumpărați malț și hamei? de preferat în București?
|
#2
Posted 02 March 2015 - 13:45
Cel mai bine e sa intrebi direct la fabricile de bere. S-ar putea sa ai surpriza sa constati ca a trecut mult timp de cand maltul si hameiul au fost inlocuite cu substante chimice.
|
#4
Posted 02 March 2015 - 15:04
Nu renteaza si presupun ca in Bucuresti e si foarte scump din moment ce nu sunt asa multi amatori de facut bere acasa.
In Anglia sunt in magazine kit-uri pt impatimitii de bere ( http://www.wilko.com/search?q=beer+kit ) Nu o sa fie asa cum crezi. Si eu imi doream imi fac berea mea dar m-am lasat pagubas. Banii pe care ii consum pt a-ti face singur berea mai bine ii folosesti si cumperi diverse sortimente de bere (facuta de profesionisti in domeniu ) Iesi mai ieftin si bei si o bere de calitate Edited by Art_Vandeley, 02 March 2015 - 15:05. |
#6
Posted 02 March 2015 - 18:26
Nu sunt din Bucuresti dar
Hamei gasesti probabil la plafar. Malt - de la obor iei orz, il pui in niste cutii de carton acoperite cu plastic, in strat gros (10 cm). Il uzi bine si le acoperi cu o cuvertura. Le lasi pe balcon 3-5 zile pana cand apare coltul (la inceput apar radacinile - lungi si subtiri - nu le confunda cu ”coltul”). Temperatura trebuie sa fie pozitiva, dar nu mare. Daca se incing, amesteca cu mana prin ele. Cand lungimea coltului este in jur de 1/2 - 3/4 din lungimea bobului intinzi boabele la soare pe un covoras care sa absoarba bine umezeala din ele. In 2-3 ore se usuca. Daca le usuci bine vei reusi sa le freci intre maini si sa le rupi radacinile. Apoi vanturi tot sa separi radacinile de malt. O alta varianta de separare a radacinilor este o masina de spalat veche - pui orzul inauntru si o pornesti (nu am incercat - este un clip pe youtube). Din maltul obtinut din 5 kg de orz si alte 20 kg orz vei face 200l de borhot. Spor! P.S. Malt gata preparat dar inutil gasesti pe la fabricile de paine. Inutil pentru ca este copt - deci amilaza inactivata. Edited by Nick_28, 02 March 2015 - 18:29. |
#7
Posted 02 March 2015 - 22:53
Art_Vandeley, on 02 martie 2015 - 15:04, said:
Nu renteaza si presupun ca in Bucuresti e si foarte scump din moment ce nu sunt asa multi amatori de facut bere acasa. In Anglia sunt in magazine kit-uri pt impatimitii de bere ( http://www.wilko.com/search?q=beer+kit ) Nu o sa fie asa cum crezi. Si eu imi doream imi fac berea mea dar m-am lasat pagubas. Banii pe care ii consum pt a-ti face singur berea mai bine ii folosesti si cumperi diverse sortimente de bere (facuta de profesionisti in domeniu ) Iesi mai ieftin si bei si o bere de calitate Bere din kit am mai făcut și mi-a ieșit destul de bună. Vreau însă să trec la faza următoare. Nick_28, on 02 martie 2015 - 18:26, said:
Nu sunt din Bucuresti dar Hamei gasesti probabil la plafar. Malt - de la obor iei orz, il pui in niste cutii de carton acoperite cu plastic, in strat gros (10 cm). Il uzi bine si le acoperi cu o cuvertura. Le lasi pe balcon 3-5 zile pana cand apare coltul (la inceput apar radacinile - lungi si subtiri - nu le confunda cu ”coltul”). Temperatura trebuie sa fie pozitiva, dar nu mare. Daca se incing, amesteca cu mana prin ele. Cand lungimea coltului este in jur de 1/2 - 3/4 din lungimea bobului intinzi boabele la soare pe un covoras care sa absoarba bine umezeala din ele. In 2-3 ore se usuca. Daca le usuci bine vei reusi sa le freci intre maini si sa le rupi radacinile. Apoi vanturi tot sa separi radacinile de malt. O alta varianta de separare a radacinilor este o masina de spalat veche - pui orzul inauntru si o pornesti (nu am incercat - este un clip pe youtube). Din maltul obtinut din 5 kg de orz si alte 20 kg orz vei face 200l de borhot. Spor! P.S. Malt gata preparat dar inutil gasesti pe la fabricile de paine. Inutil pentru ca este copt - deci amilaza inactivata. Mulțumesc pentru răspuns, dar nu am condiții și nici răbdare să-mi fac singur malțul. badsica, on 02 martie 2015 - 13:48, said:
La o simpla cautare pe gogu gasit site-u asta cred că asta căutam |
#8
Posted 13 May 2015 - 18:49
Aici s-a discutat mai pe larg despre subiectul asta http://forum.softped...e-facuta-acasa/
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users