Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Bere făcută în casă - malț, de unde?
Last Updated: May 13 2015 18:49, Started by
DaculScoril0
, Mar 02 2015 12:08
·
0
#1
Posted 02 March 2015 - 12:08
O întrebare pentru cei ce fac bere acasă: de unde cumpărați malț și hamei? de preferat în București?
|
#2
Posted 02 March 2015 - 13:45
Cel mai bine e sa intrebi direct la fabricile de bere. S-ar putea sa ai surpriza sa constati ca a trecut mult timp de cand maltul si hameiul au fost inlocuite cu substante chimice.
|
#4
Posted 02 March 2015 - 15:04
Nu renteaza si presupun ca in Bucuresti e si foarte scump din moment ce nu sunt asa multi amatori de facut bere acasa.
In Anglia sunt in magazine kit-uri pt impatimitii de bere ( http://www.wilko.com/search?q=beer+kit ) Nu o sa fie asa cum crezi. Si eu imi doream imi fac berea mea dar m-am lasat pagubas. Banii pe care ii consum pt a-ti face singur berea mai bine ii folosesti si cumperi diverse sortimente de bere (facuta de profesionisti in domeniu ) Iesi mai ieftin si bei si o bere de calitate Edited by Art_Vandeley, 02 March 2015 - 15:05. |
#6
Posted 02 March 2015 - 18:26
Nu sunt din Bucuresti dar
Hamei gasesti probabil la plafar. Malt - de la obor iei orz, il pui in niste cutii de carton acoperite cu plastic, in strat gros (10 cm). Il uzi bine si le acoperi cu o cuvertura. Le lasi pe balcon 3-5 zile pana cand apare coltul (la inceput apar radacinile - lungi si subtiri - nu le confunda cu ”coltul”). Temperatura trebuie sa fie pozitiva, dar nu mare. Daca se incing, amesteca cu mana prin ele. Cand lungimea coltului este in jur de 1/2 - 3/4 din lungimea bobului intinzi boabele la soare pe un covoras care sa absoarba bine umezeala din ele. In 2-3 ore se usuca. Daca le usuci bine vei reusi sa le freci intre maini si sa le rupi radacinile. Apoi vanturi tot sa separi radacinile de malt. O alta varianta de separare a radacinilor este o masina de spalat veche - pui orzul inauntru si o pornesti (nu am incercat - este un clip pe youtube). Din maltul obtinut din 5 kg de orz si alte 20 kg orz vei face 200l de borhot. Spor! P.S. Malt gata preparat dar inutil gasesti pe la fabricile de paine. Inutil pentru ca este copt - deci amilaza inactivata. Edited by Nick_28, 02 March 2015 - 18:29. |
#7
Posted 02 March 2015 - 22:53
Art_Vandeley, on 02 martie 2015 - 15:04, said:
Nu renteaza si presupun ca in Bucuresti e si foarte scump din moment ce nu sunt asa multi amatori de facut bere acasa. In Anglia sunt in magazine kit-uri pt impatimitii de bere ( http://www.wilko.com/search?q=beer+kit ) Nu o sa fie asa cum crezi. Si eu imi doream imi fac berea mea dar m-am lasat pagubas. Banii pe care ii consum pt a-ti face singur berea mai bine ii folosesti si cumperi diverse sortimente de bere (facuta de profesionisti in domeniu ) Iesi mai ieftin si bei si o bere de calitate Bere din kit am mai făcut și mi-a ieșit destul de bună. Vreau însă să trec la faza următoare. Nick_28, on 02 martie 2015 - 18:26, said:
Nu sunt din Bucuresti dar Hamei gasesti probabil la plafar. Malt - de la obor iei orz, il pui in niste cutii de carton acoperite cu plastic, in strat gros (10 cm). Il uzi bine si le acoperi cu o cuvertura. Le lasi pe balcon 3-5 zile pana cand apare coltul (la inceput apar radacinile - lungi si subtiri - nu le confunda cu ”coltul”). Temperatura trebuie sa fie pozitiva, dar nu mare. Daca se incing, amesteca cu mana prin ele. Cand lungimea coltului este in jur de 1/2 - 3/4 din lungimea bobului intinzi boabele la soare pe un covoras care sa absoarba bine umezeala din ele. In 2-3 ore se usuca. Daca le usuci bine vei reusi sa le freci intre maini si sa le rupi radacinile. Apoi vanturi tot sa separi radacinile de malt. O alta varianta de separare a radacinilor este o masina de spalat veche - pui orzul inauntru si o pornesti (nu am incercat - este un clip pe youtube). Din maltul obtinut din 5 kg de orz si alte 20 kg orz vei face 200l de borhot. Spor! P.S. Malt gata preparat dar inutil gasesti pe la fabricile de paine. Inutil pentru ca este copt - deci amilaza inactivata. Mulțumesc pentru răspuns, dar nu am condiții și nici răbdare să-mi fac singur malțul. badsica, on 02 martie 2015 - 13:48, said:
La o simpla cautare pe gogu gasit site-u asta cred că asta căutam |
#8
Posted 13 May 2015 - 18:49
Aici s-a discutat mai pe larg despre subiectul asta http://forum.softped...e-facuta-acasa/
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users