Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Bacalhau
Last Updated: Oct 04 2016 10:40, Started by
calinjack
, Dec 20 2014 16:03
·
0
#1
Posted 20 December 2014 - 16:03
a gatit cineva bacalhau?stie cineva o reteta gustoasa?am primit niste bacalhau din portugalia si nu stiu ce reteta sa fac.
|
#2
Posted 20 December 2014 - 16:23
#3
Posted 21 December 2014 - 14:34
Eu am mancat de cateva ori facut gen "tocanita / ghiveci" cu legume (ardei, ceapa, morcov, radacinoase, dovlecei, rosii) si masline...totul la cutpor...
Mi-a placut f mult. Nu stiu reteta, asa il fac astia la cantina la mine... dar poti sa variezi pe tema asta... Edited by bubalus, 21 December 2014 - 14:36. |
#4
Posted 22 December 2014 - 21:14
#5
Posted 30 September 2016 - 00:10
Bacalhau-ul nu e cumva cod? Pai retete pentru prepararea codului sunt cate vrei pe net.
|
#6
Posted 04 October 2016 - 08:31
O super reteta de la un un super chef
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WwoUA6Wf6hs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#7
Posted 04 October 2016 - 09:48
Reteta de bacalhau no Forno à Portuguesa (cod sarat in maniera portugheza) o stiu de la o prietena, care locuieste in Portugalia.
Am incercat-o si e delicioasa ! Ingrediente pentru 4 persoane: 800 g cod desarat si rehidratat (in apa rece, care se schimba de cel putin 4 ori in decursul a 24h ) 5 cartofi mari taiati rondele 2 cepe mari curatate si taiate rondele 2 catei de usturoi curatati si taiati rondele 1 ardei gras rosu taiat fasii 4 rosii mari taiate cubulete sau 1 conserva de rosii tocate 1 foaie de dafin 150 ml vin alb 200 ml ulei de masline 2-3 ramurele de patrunjel verde tocat sau cimbru sare, piper, boia dulce dupa gust 10-12 masline negre (optional) Intr-un vas termorezistent sau o oala incapatoare se aseaza mai intii un strat de legume, se presara o parte din condimente, apoi se pun bucatile de peste si deasupra inca un strat de legume condimentate peste care se toarna uleiul si vinul. Se da la cuptorul preincalzit la 170ºC, timp de 50'. 0 bacalao1.jpg 113.25K 3 downloads 0 bacalao2.jpg 124.16K 5 downloads 0 bacalao3.jpg 103.12K 6 downloads Si reteta de brandade se numara printre favoritele mele. Singura deosebire e ca dupa rehidratarea codului in apa, l-am pus intr-o cratita si l-am acoperit cu un amestec de apa si lapte, jumi-juma, si l-am lasat sa fiarba 5', cronometrate din momentul cind lichidele au dat in primul clocot. Asa am vazut ca facea la cineva din Paris, asa am facut si eu. Apoi am procedat ca in clipul din postul anterior. brandade1.jpg 98.98K 7 downloads brandade2.jpg 71.26K 6 downloads brandade3.jpg 53.79K 8 downloads brandade8.jpg 81.78K 9 downloads brandade9.jpg 68.53K 9 downloads |
#8
Posted 04 October 2016 - 10:40
Nenea ala il fierbe in lapte simplu. Ai ulcici la fel ca ale mele, luate din Grecia. O sa incerc si eu retata ta portugheza ca mai am cod pentru 2 serii.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users