Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare serviciu / firma recu...

La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...
 La mulți ani @Ion_Bumbu!

Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...
 Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...

Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...
 Curtea Penala Internationala soli...

Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Ce abonamente aveți?
 

auditor energetic

- - - - -
  • Please log in to reply
182 replies to this topic

#163
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,073
  • Înscris: 02.03.2003
Cred ca profesia asta este de mare succes. Au inceput sa apara afise lipite pe cosurile de gunoi din Bucuresti, la concurenta cu sapatorii de puturi.

#164
defav

defav

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.03.2011
Da ,cei mai multi auditori nu prea au de lucru ,doar "prima casa' ce le mai arunca cite un os  ...dar cica de la anul situatia se va schimba, e un proiect de ordonanta ce prevede obligativitatea certificarii energetice pentru diverse cazuri. Asa sa fie oare ?
Oricum ,chestia aia cu publicarea anuntului de vinzare a imobilului in care sa se specifice clasa energetica mi se pare o exagerare ...omul declara ce vrea, in fond, nu ? de-aia e libertate...

#165
borsec

borsec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 26.07.2007

View PostDANANDREI2001, on 4th January 2011, 16:35, said:

Nu trebuie sa faci cursul. Iei suportul de curs si il bagi la cutiuta. Mai pui mana pe un manual de instalatii,termotehnica,constructii.
S-ar putea sa ajungi mai competent decat cativa colegi de curs pe care i-am vazut eu pe acolo.

DAR NU AI STAMPILA.Asa ca poti fii max "negrisor pe plantatie" pe linga un autorizat.La cate tranzactii se fac acum si la cum se respecta legea in RO mai bine te lasi.

P.S. Suportul de curs ti-l dau eu gratis.

Pot sa te rog sa imi dai suportul de curs ? apaminerala la yahoo. As citi un pic.
Multumesc!

#166
radian

radian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 684
  • Înscris: 20.11.2006
Zice-se ca cei care-si izoleaza termic locuinta pe cont propriu, daca prezinta un Certificat energetic care sa ateste "chestiunea' vor fi scutiti de plata impozitului pe locuinta timp de 7 ani.

Oare legiutorul, in incomensurabila-i intelepciune, a facut o banala operatie aritmetica sa afle ca impozitul cumulat pe 7 ani la un apartament de bloc se cam apropie de valoarea unui Certificat energetic. In plus, pentru certificat, beneficiarul scoate toti banii odata la inceput, in timp ce impozitul se plateste esalonat in 7 transe mici. Asta da sustinere...

Mai ales, ca o astfel de masura legitimeaza izolarea termica a apartamentelor facuta pe cont propriu, care si asa a scapat de sub control, se face dupa ureche, haotic, fara respectarea celor mai elementare reguli. Is curios sa-i vad pe toti acestia, peste 6, 7 ani, cand vor avea locuinta invadata de umezeala si igrasie cum or sa-i injure oe cei care au "inventat" izolarea termica...

Totusi, oare Guvernul cand o avea de gand sa impuna respectarea legii, adica, obligativitatea prezentarii Certificatului energetic la tranzactiile imobiliare incheiate la notar?

Edited by radian, 18 October 2011 - 11:04.


#167
Lache84

Lache84

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 19.11.2011
Buna seara,
Are cineva cunostinta despre subiectele care s-au dat sesiunile trecute (ma refer la cele de tip grila).
Multumesc anticipat, [email protected]

#168
radian

radian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 684
  • Înscris: 20.11.2006
Timisoara, sesiunea noiembrie 2011.

Baremul de promovare: 80%, adica minim 16 raspunsuri corecte (as mentiona ca la examenul de rezidentiat pentru medici, baremul de promovare a fost de 60%, s-au gasit astia sa fie mai pretentiosi...).

De asemenea as face precizarea ca la testul grila pentru gradul I, cel putin 5 intrebari sunt aiurea-n tramvai. Fie sunt din afara bibliografiei oficiale (desi, oricum si aceasta este suficient de exhaustiva, cu atat mai mult cu cat, conform noilor reglementari, practic examenul cumuleaza bibliografia pentru ceea ce pana anul trecut insemna doua examene distincte) fie cunoasterea raspunsului corect presupune memorarea unor date tabelare. Trebuie sa fii cel putin cretin sa-ti imaginezi ca cineva poate memora pentru un examen cateva sute de tabele.

O alta nedumerire: n-am inteles de ce este nevoie ca pentru a profesa meseria de auditor energetic este nevoie sa dai doua examene distincte din aceeasi materie, dupa aceeasi metodologie (test cu 20 de intrebari + proiect) cu aceeasi comisie? In ideea ca pentru examenul de atestare programarea se face dupa cel putin 6 luni, cel mai probabil dupa 12 luni de la terminarea cursului. Perioada in care nu ai dreptul legal sa practici meseria nefiind atestat, si evident, tot omul are un serviciu, adica, nu dam pe afara cu timpul liber, si evident cunostintele teoretice acumulate la curs, si nevalorificate prin aplicatii practice se evapora in timp...

Pentru exemplificare: sotia mea este traducator autorizat. A absolvit o facultate de profil, diploma de licenta ii atesta competentele profesionale. Pentru obtinerea dreptului de a practica meseria de traducator autorizat, a depus un dosar (copii dupa diplome, acte de stare civila, etc.) la institutia competenta sa-i elibereze actul (in cazul de fata Ministerul Justitiei) si a obtinut atestatul de traducator autorizat. Nu s-a pus problema ca institutia care elibereaza atestatul sa aiba dubii asupra competentelor profesionale atestate printr-o diploma de licenta, si sa organizeze un examen de atestare.

Nu pot sa inteleg de ce diploma noastra de absolvire a unui curs post universitar (auditul energetic) nu este recunoscuta nici macar de comisia care a organizat cursul (si ne-a luat bani grei pe chestia asta...) si care in urma unui examen de absolvire ne-a acordat o diploma de absolvire. Aceeasi comisie impunandu-ne sa mai dam un al doilea examen pentru a obtine dreptul de a profesa meseria.  

Stiu ca suna a speculatie ieftina, dar, in lipsa unor alte argumente logice, nu poate fi neglijata ideea ca este o afacere profitabila sa organizezi cursuri care costa multe mii de lei, in schimb, apoi sa le pui cursantlor tot felul de piedici sa nu-ti faca concurenta ulterior... Rezultatele de la examenele de atestare nu sunt publicate oficial nicaieri. Oare de ce?

Attached Files


Edited by radian, 08 December 2011 - 22:39.


#169
millennium3494

millennium3494

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.10.2009
Buna seara,
Are cineva cunostinta despre subiectele care s-au dat sesiunile trecute  tip grila
Multumesc anticipat,[email protected]

#170
nikita7

nikita7

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 30.05.2010
Multumesc radian pentru subiecte.
Daca mai are cineva vreo varianta de subiecte rog sa o afiseze.
Am si o intrebare: Stie cineva daca notarii au inceput sa ceara certificate de performanta energetica a cladirilor sau a ramas aceasi formula:cumparatorul sau chiriasul dupa caz, consimte sa dobandeasca imobilul pe riscul lor asumandu-si orice raspundere cu privire la efectele privind nedetinerea informatiilor cuprinse in continutul certificatului de performanta energetica a cladirilor; desi ar fi trebuit ca de la 1 ian 2012 sa intre in vigoare sanctiunile anuntate.

#171
andreea_construct

andreea_construct

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.08.2012

View PostHoriaPC, on 3rd January 2011, 16:42, said:

Eu mi-am facut PFI, un fel de PFA care nu mai are treaba cu registrul comertului, contabilitate in partida simpla, platesi 16% impozit si 6,5% la sanatate, ambele raportate la venitul net. Costuri zero si in 7 zile am avut codul fiscal in mina.  Acum sint curios cum se va "dezgheta" munca auditorilor, si nu ma refer la tranzactiile imobiliare care oricum sint catre zero, in mod normal ar trebui ca la receptia la terminarea lucrarilor de constructii pentru cladiri sa existe si certificatul energetic, cel putin asa prevad normele de aplicare a Legii 372, adica acest certificat energetic este o piesa obligatorie in documentatia de receptie. Revenind la tranzactii imobiliare, aici va avea un rol important cumparatorul, cit de informat vrea sa fie si in conditiile de azi cred ca ar putea sa "oblige" vinzatorul sa obtina certificatul energetic, personal eu as profita de ocazie sa vad ce cumpar sau sa compar ofertele, in viitor cumparatorul va avea un cuvint mai greu. Asociatia Notarilor Publici din Romania ( sau Uniunea  .....  nu stiu sigur ...  )  zice ca se pot efectua tranzactiile imobiliare fara prezenta certificatului energetic in baza unui ordin intern de-al lor. Se poate ca o asociatie sau uniune profesionala sa emita ordine interne care sa le permita sa "ocoleasca" legea ? In Romania se poate ? Au ei un statut mai diferit ? In fata legilor sint mai egali decit altii ? Daca-i asa nu ne ramine decit sa ne asociem in te miri ce asociatii sau uniuni si emitem ordine interne dupa placul nostru incit sa nu ne mai supere nicio lege.

buna Horia, am o intrebare in legatura cu PFI-ul asta, unde se face? trebuie inregistrat undeva?! eu am stampila de auditor de vreo juma de an si vroiam sa-mi fac PFA, am auzit si de PFI, poti sa ma ajuti si pe mine sa-mi spui care-i diferenta fata de PFA si unde trebuie sa merg?..mersi frumos:)

#172
fishHeart

fishHeart

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 17.05.2007
Detine cineva informatii despre seisunea martie 2013 (subiecte, promovabilitate, etc.)?  Mersi!

#173
mikemke

mikemke

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 27.08.2006
Chiar nu are nimeni informatii despre sesiunea martie? Testele au fost aceleasi in toate orasele ? Ma intreb cum va fi la sesiunea din decembrie

#174
mihaimrl

mihaimrl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.01.2014
Buna ziua,

1. Stie cineva cand ar putea fi urmatorul examen de atestare ?

2. La partea de interviu ce complexitate trebuie sa aiba lucrarea prezentata ?

#175
danna81

danna81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.02.2014
buna ziua,

stie cineva daca examenul pt auditor , este pe bune? sau este cam la fel ca cele sustinute la ANRE, pt gradul de instalator autorizat?(adica la finalul examenului ti se dicteaza raspunsurile!)
Care e rata de promovabilitate?
multumesc!

#176
danna81

danna81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.02.2014
nimeni nu mai este interesat de acest subiect?????

#177
ascomp

ascomp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 356
  • Înscris: 26.09.2006
S-au umplut toti de bani cu auditul asta si nu mai stau pe forumuri.... sunt in Tenerife :-)

#178
alina5451

alina5451

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 08.06.2014
Buna seara,

M-am inscris la examenul de auditor gr II, cel organizat in lunia iunie 2014...a dat cineva in dec 2013?...sa aflu cateva informatii despre cum decurge examinarea?...sau cineva care da acum examen in sesiunea asta?
Ma intereseaza pareri despre dificultatea intrebarilor pt gr I si comisia la sustinerea proiectului...
Va multumescPosted Image

#179
ssssttteeee

ssssttteeee

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.11.2015
salut!! are cineva ceva subiecte cum s au dat anii trecuti pt auditor energetic?

#180
B615DUB

B615DUB

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 03.02.2016
Salutari, stiu ca s-a mai cerut asta dar imi incerc si eu norocul.

Are cineva subiectele din anii trecuti?

Multumesc

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate