Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Plasa de umbrire peste gard de pl...

O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...
 Programe TV cu altfel de sporturi

Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...
 Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu
 Politist mutilat de caine in curt...

Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart
 

12 cranii din cristal contin profetii despre urmatoarele milenii

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
DANBV

DANBV

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 09.01.2004
In ultimele doua secole, in diferite locuri ale lumii au fost descoperite 12 cranii realizate din cristal, ametist, topaz, cuart si alte materiale dure, care au iscat numeroase presupuneri privind existenta extraterestrilor.
  
De foarte multi ani, arheologii si cercetatorii incearca in zadar sa afle motivul realizarii ciudatelor obiecte a caror vechime a fost estimata la aproximativ 1000 de ani, si asta pentru ca ele nu ar putea fi realizate nici macar cu tehnologia prezentului.

Cristalele au fost considerate talismane magice inca din Evul Mediu, iar in prezent, pentru multi, puterea lor supranaturala este de necontestat. In acelasi timp, craniile simbolizeaza moartea si nenorocirea si sunt folosite numai in practicile magiei negre. Asocierea celor doua simboluri este destul de greu de inteles chiar si pentru cei mai competenti cercetatori, motiv pentru care cei mai multi dintre ei au inceput sa vorbeasca despre existenta extraterestrilor sau a unei civilizatii pamantene superioara fiintei umane.

O legenda indiana incita numerosi cercetatori

Singura legenda referitoare la craniile misterioase isi are originea in India si ea vorbeste despre existenta a 13 cranii din cristal, cu o putere foarte mare care, reunite in forma unui cerc, ar putea schimba schimba complet lumea. Legenda spune ca ele sunt pietrele cunoasterii, obiectele fiind aduse din spatiu de 13 civilizatii diferite, care le-au dat spre pastrare diverselor popoare. Cand va sosi timpul, craniile vor fi redescoperite.
Incepand din anul 1840, in diferite regiuni ale lumii au fost descoperite 12 cranii ciudate care, in prezent, se afla in unele colectii particulare sau sunt expuse in muzee din SUA, Franta sau Marea Britanie. La inceput, ele au fost considerate adevarate opere de arta create de stramosii nostri, dar, dupa ce s-a aflat legenda indiana, cercetatorii au devenit sceptici.

Craniile din cristal nu pot fi reproduse astazi

Specialistii in prelucrarea cristalelor afirma ca felul in care au fost taiate aceste obiecte este atipic si este aproape imposibil ca ele sa fi fost realizate de mana unui om. Seful catedrei de cristalografie si mineralogie de la Universitatea din Pasadena, John Rowen, sustine aceasta idee, explicand: “Un cristal creste pe trei planuri diferite de-a lungul unor axe cristalografice. In functie de unghiul in care se afla aceste planuri se formeaza fetele pietrei. Daca un cristal e prelucrat in sens invers axelor sale, materialul se sparge pur si simplu in bucati foarte mici. Tinand cont de mijloacele tehnice existente astazi, e imposibil de realizat asa ceva”. De asemenea, Rowen spune ca nici unul dintre craniile descoperite nu prezinta urme de slefuire: “Sunt facute dintr-un singur bloc de cristal si nu se vede vreo urma pe care ar fi lasat-o, cu certitudine, orice obiect care ar fi fost folosit pentru modelarea craniilor. Singura explicatie logica e ca aceste obiecte au fost realizate doar prin frecarea cu mainile, lucru posibil. Am calculat, insa, ca pentru modelarea unui singur craniu ar fi fost nevoie de cel putin 600 de ani, si asta datorita duritatii materialului si complexitatii obiectelor”.

Prima descoperire a avut loc in 1924

Exploratorul britanic Mitchell-Hedges pare a fi primul care a studiat un craniu din cristal. El sustine ca a descoperit obiectul in 1924, in vechiul templu mayas, si ca nu exista nici cea mai mica indoiala in ceea ce priveste puterile miraculoase detinute de acest craniu. La lumina, acest craniu, care cantareste aproximativ 6 kilograme, pare sa-si schimbe culoarea, uneori se abureste usor si, ce este si mai ciudat, exista momente cand in interiorul sau pot fi vazute imagini stilizate de munti si temple.

Poate vindeca orice boala

Un alt craniu de cristal ce a trezit interesul cercetatorilor este ET, el fiind descoperit la inceputul secolului XX in America Centrala. Realizat dintr-un cuart cenusiu, ET face parte din colectia particulara a unei femei care crede ca acesta are puteri miraculoase, putand vindeca orice boala. Ea sustine ca acest craniu a ajutat-o sa se vindece de o tumoare pe creier.

Au fost codificate cu profetii

Cea mai interesanta ipoteza privind craniile a fost aceea ca reprezinta un fel de banci de date despre o rasa superioara, care este posibil sa fi existat pe Pamant. De asemenea, se spune ca ele au fost codificate si inmagazinate cu profetii ale evenimentelor din urmatoarele milenii si cu o istorie completa a vietii pe Pamant. Pentru ca s-a crezut ca persoanele cu capacitati paranormale ar putea obtine aceste informatii din interiorul craniilor, meditand in preajma acestora, s-a recurs de multe ori la aceasta metoda. Incercarile nu au adus, insa, la rezultate concrete. Modul in care au aparut si au fost create craniile din cristal ramane insa un mister. Cei mai sceptici oameni de stiinta cred ca aceste cranii nu constituie decat incercarea de a-i pacali pe creduli ca ele reprezinta dovada unor puteri paranormale sau a existentei extraterestrilor.

Cele mai celebre cranii

De-a lungul anilor au mai fost descoperite si alte cranii similare, care au ridicat mari semne de intrebare. Intre toate exista o inrudire stranie, nu doar din cauza similaritatilor structurale si compozitionale, cat mai ales datorita faptului ca ele par sa ascunda un fel de energie care le face sa comunice intre ele atunci cand sunt adunate la un loc. Pe langa Craniul Mitchell-Hedges, printre cele mai celebre se numara Craniul de Cristal Britanic si Craniul de Cristal Parizian, despre care istoricii spun ca au fost aduse in Europa in 1890, de catre mercenarii mexicani. Ele se aseamana ca dimensiuni si forma, dar, spre deosebire de Craniul Mitchell-Hedges, acestea doua nu sunt sculptate cu o finete la fel de mare, unele trasaturi fiind superficiale si incomplete. Alte exemple sunt Craniul de Cristal Mayas si Craniul Ametist, descoperite in 1900, in Guatemala, respectiv Mexic, si aduse in Statele Unite de catre un calugar. Singura deosebire dintre ele consta in faptul ca Craniul Ametist este realizat din cuart purpuriu.


www.stireazilei.ro

#2
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,834
  • Înscris: 26.11.2001
nu stiu despre mai multe cranii, dar l-am vazut pe cel descoperit de Mitchell si pot spune cu mana pe inima ca este super ciudat

http://www.world-mys...com/sar_6_1.htm


Articolul ala este gresit pentru ca pana acum s-au descoperit deja 13 cranii ... au gresit cu 1 craniu si acum speculeaza ciudatenia nr. 13

Numai craniul descoperit de Mitchell este ciudat, f. finisat, transparent, cu mandibula detasata.

Restul sunt mai mult sau mai putin adevarate ... habar n-am

#3
Necronomikon

Necronomikon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,554
  • Înscris: 15.04.2004
A fost un document pe Discovery Science pe tema asta. Se pare ca nu-s asa de "fenomenale" precum par. Intr-adevar, modul in care au fost realizate unele din ele este iesit din comun, dar nu imposibil. Sunt din perioade diferite, gasite in diverse locuri din lume. Nu sunt identice intre ele. Se pare chiar ca unele din ele sunt falsuri.

#4
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,294
  • Înscris: 21.04.2004
----------
Incepand din anul 1840, in diferite regiuni ale lumii au fost descoperite 12 cranii ciudate care
----------
si
----------
Prima descoperire a avut loc in 1924
----------
blablabla

http://skepdic.com/crystalskull.html

#5
r3ddr

r3ddr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,903
  • Înscris: 29.11.2001

Quote

Originally posted by DANBV
Singura explicatie logica e ca aceste obiecte au fost realizate doar prin frecarea cu mainile, lucru posibil. Am calculat, insa, ca pentru modelarea unui singur craniu ar fi fost nevoie de cel putin 600 de ani, si asta datorita duritatii materialului si complexitatii obiectelor



cred ca s-a lamurit ce "extraterestrii" au facut operele. 200 de ani intr-un templu, lucrat in 3 schimburi, 3 oameni. sunt meseriashii de pustinici care se roaga de XXX sute de ani si nu au frecat nimic... sau mai bine zis "o freaca" toata ziua.


uite ca unii ai si facut ceva in pauzele dintre rugaciuni :drac:

----

uite ca se poate si mai repede :D

Skull of Doom is made of pure rock crystal and according to scientists it must have taken over 150 years, generation after generation working all the days of their lives, patiently rubbing down with sand an immense block of rock crystal until finally the perfect Skull emerged.

#6
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
documentarul despre un craniu d-asta a fost si la TeleEnciclopedia... frumoasa emisiune... da acolo nu zicea nimic ca vom muri sau altceva... ;)

#7
tudorel666

tudorel666

    Mama tuturor Dumnezeilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,378
  • Înscris: 07.02.2007
O poveste care te face sa iti pui intrebari, indiferent de faptul ca este adevarata sau nu.

#8
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Cat timp ti-a luat sa gasesti topicul asta?

#9
av_marian

av_marian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 04.07.2007
Manuale, facute in europa sec. 19. Restul sunt speculatii, neinformare si lene de a cauta informatii. A fost un documentar vast pe Science.
http://en.wikipedia....i/Crystal_skull

#10
_raz_

_raz_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 227
  • Înscris: 18.10.2009
eu nu am incredere in profetii.....au fost destule filme in care erau cranii de cristal....chiar si in SG-1.....acolo craniul era un obiect care te transporta in alta dimensiune......daca te uitai fix in ochiii lui mai mult timp.....a incercat cineva asa ceva? sa se uite fix in ochiii craniului sa vada ce se intampla? :D

#11
floryyn

floryyn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,663
  • Înscris: 30.07.2005

Quote

Crystal skulls are fake: study

May 23, 2008
Courtesy Cardiff University
and World Science staff


As Indiana Jones races to find an ancient crystal skull in his new movie adventure, he might want to take a moment to check its authenticity.

New research suggests two well-known crystal skulls, in the British Museum and the Smithsonian Institution in Washington, are not, after all, from ancient Mexico. Academics now believe the British skull was made in 19th-century Europe and the American one even later.

The British Museum bought its skull, a life-size carving from a single block of rock crystal, from Tiffany and Co., New York, in 1897. Its origins were unknown but there were suggestions it was of ancient Mexican origin.

Human skulls worn as ornaments and displayed on racks were known to have featured in Aztec art. The skull at­tracted much public attention and speculation and was once thought to have healing powers.

Crystal skulls have since featured in many books, articles and films, most recently in the new Steven Spielberg movie Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

However, there have been doubts about the authenticity of the skull since the 1930s. Now an international re­search team has scrutinized the British Museum skull and a larger white quartz skull donated to the Smithsonian in 1992.

Electron microscope analysis for tool marks found both skulls were carved with rotary disc-shaped tool, a technolo­gy the ancient Mexicans didn’t have. Analysis of the quartz in the British Museum skull suggests it was quarried from Brazil or Madagascar – far outside the Ancient Mexicans’ trading links.

The team, made up of experts from Cardiff and Kingston universities in the U.K., the British Museum and the Smith­sonian, concluded that neither skull could have been made in Mexico before the time of Columbus. They believe the British skull was created in Europe in the 19th century, and the Smithsonian’s shortly before it was bought in Mexico City in 1960.

“It is always disappointing when an intriguing artefact like a crystal skull turns out not to be genuine,” said Cardiff University’s Ian Freestone, a member of the research team. “However, it is important to be precise about what is authentic and what is fake if we are properly to understand our past. Maybe Indiana Jones will have better luck in his hunt for a real crystal skull!”

The findings are to appear in The Journal of Archaeological Science.

A fost ceva referitor la craniile astea pe Discovery acum câteva zile. Concluzia: falsuri...

#12
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,023
  • Înscris: 03.07.2008

Quote

12 cranii din cristal contin profetii despre urmatoarele milenii
Si ce spun profetiile?!?

#13
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,834
  • Înscris: 26.11.2001
"Electron microscope analysis for tool marks found both skulls were carved with rotary disc-shaped tool, a technolo gy the ancient Mexicans didn’t have."

pai da, tocmai asta e problema .. mexic sau aiurea, craniul ala exista in 1897 cand a fost achizitionat de British Museum ori nici atunci nu existau discuri rotative de slefuire

#14
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008
Sint citeva zeci de cranii. Si sint malefice. Nu se prea stie cine le-a fabricat. Se banuie ca civilizatiile anterioare noua. Multe mii de ani in urma.
Dar chiar, ce profetii si ce contin acele profetii.

#15
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,700
  • Înscris: 04.06.2007

View PostNASTYPRIMUL, on 24th November 2009, 22:29, said:

Sint citeva zeci de cranii. Si sint malefice. Nu se prea stie cine le-a fabricat. Se banuie ca civilizatiile anterioare noua. Multe mii de ani in urma.
Dar chiar, ce profetii si ce contin acele profetii.

de unde stii tu ca sunt malefice? :lol:

#16
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008

View Posttiestodj20, on 26th November 2009, 13:01, said:

de unde stii tu ca sunt malefice? :lol:
Din ce am citit, normal. Stiu de ele din deceniul 8. Oricum profetiile sint prin oamenii vii. Nu prin piatra moarta.
Si despre ce profetii, ce spun pietrele alea?
Ca eu stiu ce a spus Vanga si s-au adeverit pina prin 1994, cit am urmarit eu. In rest alternante de evenimente ametitoare, pina la sfirsitul real al lumii, prin 5000 si ceva. Mai mult nu spun ca si pe mine ma apuca ameteala.
Nu va mai reveni niciodata starea de spirit a evului mediu ci numai natura ne va mai da de furca.

#17
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,700
  • Înscris: 04.06.2007

View PostNASTYPRIMUL, on 8th January 2010, 02:03, said:

Din ce am citit, normal. Stiu de ele din deceniul 8. Oricum profetiile sint prin oamenii vii. Nu prin piatra moarta.
Si despre ce profetii, ce spun pietrele alea?
Ca eu stiu ce a spus Vanga si s-au adeverit pina prin 1994, cit am urmarit eu. In rest alternante de evenimente ametitoare, pina la sfirsitul real al lumii, prin 5000 si ceva. Mai mult nu spun ca si pe mine ma apuca ameteala.
Nu va mai reveni niciodata starea de spirit a evului mediu ci numai natura ne va mai da de furca.

Nu te-ai saturat de atatea preziceri  pe baza de cranii , planete X si ani  2000 , 2012  si alte prostii?

#18
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008

View Posttiestodj20, on 16th January 2010, 09:55, said:

Nu te-ai saturat de atatea preziceri  pe baza de cranii , planete X si ani  2000 , 2012  si alte prostii?
Asta e topicul. Si vad ca nu se spune mai nimic despre acele cranii, si nici de nu stiu ce profetii. Eu sint pe topic. Si nu am deschis eu topicul. Ce imi reprosezi mie ce scrie pe topic. Si nu, nu m-am saturat. Mai ales ca stagneaza partea realista a vietii. Cind o sa-mi aduci topicuri despre deplasari mai mari decit viteza luminii, o sa ma intereseze si altceva.
Eu stiu de aproape 100 cranii, de la un documentar si din ce am citit.
Si eu nu am spus ceva aiurea de 2012. Ma confunzi. Din contra cred ca am fost optimist.
Daca vrei sa spun ceva de rau de 2012, spun, va dispare contrazicerea si confuziile de idei si de oameni rau intentionate. Cu detinatori cu tot.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate