Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

A picat forum.softpedia.com

bodycam protectie personala

Studiu de caz: samuraiul Yamaha/ ...
 Unde poti arunca pamant curat

Recomandare monitor pentru citit ...

Economie gaz ca urmare a automati...

Romania vs Schengen
 recomandare leptop

Probleme la browsing pe chrome

conectare 2 monitoare

Intel management engine
 Cum pot sa scot dintr-o mufa mama...

Sotie ce refuza sa-si ingrijeasca...

Electrician in Canada

spațiu transfer
 

Solaris 10

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1
sarateanu2004a

sarateanu2004a

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 09.09.2004
Buna ziua, Am incercat zilele acestea sa instalez pe un hardisk Solaris 10, problema apare in faptul ca in BIOS HDD-urile sunt in mod AHCI-RAID, cea ce se pare ca da o bataie de cap SO-ului care nu vrea sa se instaleze operatia esuand cu un frumos mesaj "DISK NOT FOUND".
Am putut rezolva aceasta situatie schimband configuratia HDD-urilor AHCI-RAID --> IDE (HDD-urile fiind toate SATA2), dar a fost o incercare de genul "Da doamne sa mearga!" fiindca uitasem ca pe matricea raid0 aveam windows7 cu nintele date.
Banuiesc ca nu ar fi o soluti sa tot basculez intre RAID / IDE.
Cum am trecut HDD-urile in mod RAID , adios butare in Solaris, se reseteaza calculatorul cand incerc sa bootez de pe HDD-ul ce contine SO-ul mentionat.
Daca ma puteti ajuta cu vreo idee, multumesc anticipat

PS sunt incepator, deci luati-ma cu a I-a.

#2
jadnycky

jadnycky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,458
  • Înscris: 27.11.2010

View Postsarateanu2004a, on 06 februarie 2014 - 18:57, said:

Buna ziua, Am incercat zilele acestea sa instalez pe un hardisk Solaris 10, problema apare in faptul ca in BIOS HDD-urile sunt in mod AHCI-RAID, cea ce se pare ca da o bataie de cap SO-ului care nu vrea sa se instaleze operatia esuand cu un frumos mesaj "DISK NOT FOUND".
Am putut rezolva aceasta situatie schimband configuratia HDD-urilor AHCI-RAID --> IDE (HDD-urile fiind toate SATA2), dar a fost o incercare de genul "Da doamne sa mearga!" fiindca uitasem ca pe matricea raid0 aveam windows7 cu nintele date.
Banuiesc ca nu ar fi o soluti sa tot basculez intre RAID / IDE.
Cum am trecut HDD-urile in mod RAID , adios butare in Solaris, se reseteaza calculatorul cand incerc sa bootez de pe HDD-ul ce contine SO-ul mentionat.
Daca ma puteti ajuta cu vreo idee, multumesc anticipat

PS sunt incepator, deci luati-ma cu a I-a.

Si dupa tine un hard disk SATA e tot un disc IDE? Tu le ai SATA si le setezi ca IDE?  SATA are alt tip de conector necesita alt driver. Stiu asta de la un alt OS (Plan9). Conectorii SATA difera mult de aia ide sunt ma mici.

#3
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,841
  • Înscris: 30.07.2003
Solaris, din punctul meu de vedere, e pentru SPARC. Chiar daca ruleaza pe x86 nu-i vad logica pe aceasta arhitectura.

#4
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postjadnycky, on 06 februarie 2014 - 19:16, said:

Si dupa tine un hard disk SATA e tot un disc IDE? Tu le ai SATA si le setezi ca IDE?  SATA are alt tip de conector necesita alt driver. Stiu asta de la un alt OS (Plan9). Conectorii SATA difera mult de aia ide sunt ma mici.

Tocmai de aia ai setarea aia ca sa NU iti trebuiasca sa schimbi driverele si sa poti instala si un OS mai vechi care n-a auzit de SATA si iti vede hdd-uri ca IDE. E o chestie clasica si daca nu te-ai lovit de ea inseamna ca nu ai prea avut de-a face cu (re)instalari de OS-uri.

In alta ordine de idei ce cauta asta la stiri?

Ce vrei sa faci exact cu solaris 10 ?! Daca e pentru ca sa inveti ceva pune-l in vmware/virtualbox sau similar. Altfel o sa ai tot felul de probleme cu compatibilitatea hardware la ce nu te astepti. Asta daca nu ti-ai facut calculatorul din piese explicit suportate (si se pare ca nu e cazul...).

#5
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View Postsarateanu2004a, on 06 februarie 2014 - 18:57, said:

Buna ziua, Am incercat zilele acestea sa instalez pe un hardisk Solaris 10, problema apare in faptul ca in BIOS HDD-urile sunt in mod AHCI-RAID, cea ce se pare ca da o bataie de cap SO-ului care nu vrea sa se instaleze operatia esuand cu un frumos mesaj "DISK NOT FOUND".
Am putut rezolva aceasta situatie schimband configuratia HDD-urilor AHCI-RAID --> IDE (HDD-urile fiind toate SATA2), dar a fost o incercare de genul "Da doamne sa mearga!" fiindca uitasem ca pe matricea raid0 aveam windows7 cu nintele date.
Banuiesc ca nu ar fi o soluti sa tot basculez intre RAID / IDE.
Cum am trecut HDD-urile in mod RAID , adios butare in Solaris, se reseteaza calculatorul cand incerc sa bootez de pe HDD-ul ce contine SO-ul mentionat.
Daca ma puteti ajuta cu vreo idee, multumesc anticipat

PS sunt incepator, deci luati-ma cu a I-a.
Nu vad stirea.

Inchis.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate