Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

rog un pic de ajutor in legatura ...

Ce defect sa fie ( centrala nu at...

Jocuri - Generals si Generals Zer...
 Mp5 player auto

Nu-mi vede pc-ul telefonul

Expresor Breville defect

[Embedded] Cum fac ca userul sa d...
 Recomandare priza inteligenta

Probleme cu un template wordpress

A inceput producția primei m...

Kumm - Sa nu spui nimanui
 Un string - doua invertere

She Said (2022)

Cum procedez cu un vecin care m-a...

Curațare PC-uri vechi multin...
 

Ajutor visual basic

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
bogdan99999

bogdan99999

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 04.07.2008
Salut. Sunt nou un ceea ce priveste visual basic-ul si as avea nevoie de ajutor.

Am inceput sa fac o aplicatie pentru a ma familiariza cu acest limbaj de programare.

O aplicatie care sa aiba doua campuri in care se introduc 2 numere si 3 butoane care calculeaza suma, diferenta si produsul lor. Butoanele le-am facut, insa nu reusesc sa imi dau seama cum pot introduce acele numere.

E ca si cum as avea in C++

int nr1, nr2;
cout<<"nr1.."; cin>>nr1;
...................................


Cum pot face acest lucru aici in visual basic?

Am ca si "mentor" o carte "Dezvoltarea aplicatiilor in Visual Basic" de la Polirom, insa in ea nu am gasit o echivalenta a lui printf sau cout in VB

#2
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,353
  • Înscris: 24.02.2006
bine ai venit in lumea programarii in windows :)
printf si count sunt folosite pentru aplicatiile tip consola. daca programezi pentru windows atunci folosesti textbox-uri in care utilizatorul introduce valorile, iar pentru afisarea rezultatelor fie folosesti alte textbox-uri de pe form fie le afisezi intr-un MessageBox ( http://msdn.microsof...d(v=vs.90).aspx )

#3
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,250
  • Înscris: 24.02.2007
Casuta Text => String => Int32.Convert(...)

#4
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,231
  • Înscris: 10.08.2005

 bogdan99999, on 19 noiembrie 2013 - 21:55, said:

Cum pot face acest lucru aici in visual basic?

dupa ce calculezi acele valori ce faci cu ele?

VB6 sau .NET?

P.S. butoanele exista, nu trebuie sa le faci tu
te folosesti de ele in ferestre

Edited by MarianG, 19 November 2013 - 22:49.


#5
claz

claz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,861
  • Înscris: 10.06.2005
.net
dim intNumber1 as integer = inputbox("Introduceti numarul 1")

vb6
dim intNumber1 as integer
intNumber1 = inputbox("Introduceti numarul 1")

Edited by claz, 20 November 2013 - 07:24.


#6
bogdan99999

bogdan99999

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 04.07.2008
Am folosit asa:

intnr1 = Scriere_nr_2.Text
intnr2 = Scriere_nr_1.Text
intsuma = intnr1 + intnr2
Afisare_Suma.Text = intsuma

// unde Scriere_nr_2, Scriere_nr_1 sunt TextBox-uri si Afisare_Suma este un Label. Totul se intimpla cand dau click pe butonul "calculeaza suma".

EDIT:
Tot nu reusesc sa "citesc" dintr-un textbox si apasand un buton rezultatul sa imi apara in alt textbox. Cum as putea face asta?
Cum export o aplicatie? Adica cum o pot folosii in afara mediului de dezvoltare?

Edited by bogdan99999, 20 November 2013 - 08:45.


#7
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003

 bogdan99999, on 20 noiembrie 2013 - 08:34, said:

Cum export o aplicatie? Adica cum o pot folosii in afara mediului de dezvoltare?
Daca ai rulat aplicatia din IDE atunci ai deja un executabil pus in locatia unde ai proiectul.

Cand culegi textul din control transforma-l la un timp numeric ca matematica nu lucreaza cu string-uri. Ai eveniment cand ai apast un buton, pe el faci socotelile.

Invata sa folosesti debugger-ul, vei merge pas cu pas prin instructiuni, vezi ce se intampla inspectand valorile variabilelor, fluxul de lucru s.a.m.d. Citeste help-ul fiecarei componete folosite si nu numai.

Edited by neagu_laurentiu, 20 November 2013 - 09:27.


#8
bogdan99999

bogdan99999

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 04.07.2008

 neagu_laurentiu, on 20 noiembrie 2013 - 09:25, said:

Daca ai rulat aplicatia din IDE atunci ai deja un executabil pus in locatia unde ai proiectul.
Adica? Eu am deschis un proiect nou, am selectat "windows form application" si dupa ce am facut ce am avut de facut am rulat-o cu F5. Nu imi apare nici un exe in proiect.

#9
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003
Ia cauta prin folderele (.\bin\) unde ai proiectul cu Windows Explorer.

Edited by neagu_laurentiu, 20 November 2013 - 11:42.


#10
bogdan99999

bogdan99999

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 04.07.2008
Mai am o intrebare: cum folosesc comentariile in VB? In C/C++ foloseam  " /* ... */ " pt citate pe randuri multiple. Aici cum pot face acest lucru?

Edited by bogdan99999, 20 November 2013 - 22:47.


#11
G1q

G1q

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 905
  • Înscris: 31.01.2007
http://msdn.microsof...o/bx185bk6.aspx

#12
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,231
  • Înscris: 10.08.2005

 bogdan99999, on 20 noiembrie 2013 - 08:34, said:

Am folosit asa:

intnr1 = Scriere_nr_2.Text
intnr2 = Scriere_nr_1.Text
intsuma = intnr1 + intnr2
Afisare_Suma.Text = intsuma

citeste valoarea (integer) nu text-ul (string)
iti vei creea o subclasa de textbox care sa permita doar ciflre, minus, punct zecimal si backspace

Edited by MarianG, 21 November 2013 - 10:21.


#13
Barboneluci

Barboneluci

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 14.07.2013
Salut!

Sunt nou in Visual basic. Am facut o aplicatie de tip "TV Online ", am facut kitul de instalare, l-am instalat pe PC-ul meu si ruliaza bine, dar daca vreau sa-l instalez pe alt nu merge. Se instaleaza dar
cand incerc sa o deschid imi da o eroare. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati. Multumesc!

Edited by Barboneluci, 28 March 2014 - 22:37.


#14
Argv

Argv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,038
  • Înscris: 25.10.2007
Probabil iti lipsesc ceva dependente.. Ce eroare zice?

#15
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,231
  • Înscris: 10.08.2005

 Barboneluci, on 28 martie 2014 - 22:36, said:

Salut!

Sunt nou in Visual basic. Am facut o aplicatie de tip "TV Online ", am facut kitul de instalare, l-am instalat pe PC-ul meu si ruliaza bine, dar daca vreau sa-l instalez pe alt nu merge.
Ce componente/elemente ai folosit?
Ce contine acel kit?

#16
Barboneluci

Barboneluci

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 14.07.2013
Aici sunt proiectul si kitul de instalare.Va multumesc!

Attached Files


Edited by Barboneluci, 29 March 2014 - 14:03.


#17
Barboneluci

Barboneluci

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 14.07.2013
Aici am programul instalat pe PC-ul meu. Pe alt  PC se instaleaza dar cad vreau sa-l deschid windows-ul imi opreste aplicatia.

Attached Files



#18
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,231
  • Înscris: 10.08.2005
Si eu cum , doamne ajuta,  ar trebui sa inteleg din imaginea aia? Explica ce componente / obiecte ai folosit in program.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate