Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock

Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu
 Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...

Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...
 Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...
 Revista imobiliara cu poze... cir...

Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...

Coaxial pentru cablare casa
 

Android vs iOS vs Windows 8.x/10 vs Linux [Tablete]

- - - - -
  • Please log in to reply
467 replies to this topic

Poll: Care OS este cel mai bun pentru tablete? (184 member(s) have cast votes)

Care sistem de operare vi se pare cel mai util pentru tablete?

  1. iOS (39 votes [19.21%] - View)

    Percentage of vote: 19.21%

  2. Android (77 votes [37.93%] - View)

    Percentage of vote: 37.93%

  3. Windows (73 votes [35.96%] - View)

    Percentage of vote: 35.96%

  4. Linux (8 votes [3.94%] - View)

    Percentage of vote: 3.94%

  5. Altul / Altele (1 votes [0.49%] - View)

    Percentage of vote: 0.49%

  6. Nu am nicio opinie sau nu doresc sa imi exprim opinia in aceasta privinta! (5 votes [2.46%] - View)

    Percentage of vote: 2.46%

Vote Guests cannot vote

#145
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostPapillon_, on 19 aprilie 2014 - 10:16, said:

Are dreptate filip.serban , tehnologia inca nu e acolo iar windows store are inca o lipsa cronica de aplicatii touch-friendly de calitate.

Eu sunt deja la a treia tableta cu Windows 8:
- prima cu display de 10 inch
- a doua cu display 8 inch pentru ca prima nu este usor de carat
- a treia pentru stylus activ
Crezi ca as fi cumparat 3 tablete cu Windows daca nu as fi gasit in Windows Store aplicatii pentru toate necesitatile, cat se poate de touch-friendly (as spune, chiar, superioare aplictiilor echivalente din iOS sau Android) si de calitate rezonabila? Unele sunt de calitate, altele ce-i drept e drept... ar avea multe aspecte de imbunatatit. Insa nu sunt, in niciun caz, din perspectiva calitatii sub aplicatiile pentru Android. As zice ca, dimpotriva, multe dintre ele sunt superioare. In plus de asta, exista unele aplicatii pentru interfata desktop care functioneaza foarte bine cu touchscreen-ul. De exemplu, Microsoft Word, aplicatia Calibre care functioneaza perfect cu touchscreen, ultima versiune de Total Commander care a fost optimizata pentru touchscreen (desi nu in totalitate), Foxit Reader pentru desktop (desi exista si versiune Metro), Mozilla Thunderbird care functioneaza foarte bine pe baza optiunilor din meniu, inclusiv a meniului contextual (drag and drop nu functioneaza, asa ca trebuie utilizat long tap...) si multe altele.
Spune-mi ce fel de aplicatii te intereseaza si daca nu le-ai gasit inca in Windows Store, atunci poate iti recomand chiar eu ceva pentru ca am testat destule.

Ti-ai luat tableta cu Windows pana la urma?

#146
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,069
  • Înscris: 15.04.2011
Nu mi-am luat, am schimbat telefonul Posted Image , la vara poate imi ia una, pentru ca am vandut-o pe cea de 10 inch.

#147
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postfilip.serban, on 19 aprilie 2014 - 10:38, said:

Asta se va intampla cusiguranta, dar se va intampla cand tehnologia va oferi toate avantajele de care am pomenit. MS are prostul obicei de a lansa niste concepte bune si de a le implementa prost. Vezi prima incercare cu tabletele. Sunt convins ca cei de la apple stau si isi noteaza fiecare amanunt. Am observat o chestie la Apple. De fiecare data cand au venit cu ceva mai mult sau mai putin nou, au atras si cativa producatori mari de software. W8 pe tableta nu are suportul producatorilor de software. Sau nu inca. Poate la w9 si generatia de procesoare de anul viitor. Sa speram ca noul CEO nu are capul adanc infipt in partea dorsala asemeni lui Ballmer.

Prima incercare cu Tablet-PC si Windows XP-tablet PC edition nu a avut succes, deoarece existau foarte putine aplicatii optimizate pentru touchscreen. Nici Windows 7 care a introdus suport pentru touchscreen nu a avut succes pe convertibile.
In schimb, ultima incercare este o implementare foarte buna a ideilor din proiectul 'Microsoft Surface' care a fost initiat inainte de lansarea primului iPad.
Din pacate, au venit cam tarziu, dupa ce piata a fost deja acaparata de iOS si Android, asa ca s-ar putea ca nici Windows 9 care va fi lansat in anul urmator sa nu le creasca vanzarile.
Opinia mea este ca Windows 8 a fost superior lui Windows 8.1 si, daca Windows 9 va porni pe aceeasi cale, adica "facand pe plac" utilizatorilor nemultumiti de schimbarile din interfata desktop, atunci s-ar putea ca o idee perfect implementata sa esueze...

Deocamdata Windows 8 are niste atuuri;
- pastrarea interfetei desktop si tendinta developerilor de a optimiza aplicatiile desktop pentru touchscreen
- cresterea foarte rapida a numarului de aplicatii din Windows Store pentru interfata Metro
- aparitia noii interfate Metro (ecranul Start) care implementeaza cele mai naturale si firesti gesturi in raport cu un ecran tactil: in acest punct Windows 8 a devenit sistemul de operare ideal. Dau nota 10 celor care au proiectat aceasta interfata: realizezi comutarea intre aplicatii ca si cum ai da mai departe paginile unei carti, inchizi o aplicatie ca si cum ai arunca ceva in jos, accesezi aplicatiile recente ca si cum ai vrea sa treci la alta aplicatie si apoi te razgandesti miscand mana inapoi, aranjezi doua aplicatii simultan pe ecran ca si cum ai incerca sa pui una langa doua fotografii tragandu-le pe o masa s.a.m.d. Iar ceea ce este mai interesant este ca nu dai gres atunci cand vrei sa indeplinesti aceste actiuni simple. Mie mi se pare ca fiind aproape un imposibil devenit realitate. Acest mod de interactiune cu o interfata tactila tinea inainte de domeniul Science Fiction-ului, deoarece parea inainte imposibil ca un sistem de operare sa interpreteze gesturile atat de bine: sa stie cand vrei sa faci scroll, zoom, sa treci de la o aplicatie la alta, sa accesezi bara de aplicatii recente s.a.m.d. Pentru a se elimina posibilitatea interpretarilor eronate a gesturilor utilizatorului sistemele de operare mai vechi optau pentru butoane... Cum mai exista multi oameni inca dependenti de butoane, sistemele mai vechi se vor mai perpetuua un timp, pana cand oamenii se vor adapta interfetelor moderne. Iar sistemele vechi pentru a trece la o interfata moderna cam presupune o rescriere a OS-ului si alte concepte de programare ceea ce va produce dificultati developerilor pentru portarea aplicatiilor pe noile interfate...

View PostPapillon_, on 19 aprilie 2014 - 10:57, said:

Nu mi-am luat, am schimbat telefonul Posted Image , la vara poate imi ia una, pentru ca am vandut-o pe cea de 10 inch.

Ar fi bine sa astepti una cu styus activ si cu port USB (preferabil 3.0) separat fata de cel pentru reincarcare. Observ ca inca intarzie sa apara aceste tablete. Insa prea multa lume se plange ca nu exista, asa ca producatorii r trebui sa tina cont...

#148
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,069
  • Înscris: 15.04.2011
La tabletele cu W8 ramane problema rezolutiei, e super sa ai 1080p sau 2560x1600 pe un ecran de 8 sau 10 inch, in metro nu e problema dar in desktop e destul de mare.
Astept niste imbunatatori mai consistente de la noul val de tablete cu windows daca nu merg pe ceva cu Android sau iOS.

#149
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Exact. Cu rezolutia in interfata desktop va fi mereu o problema. Ai rezolutie mare, nu mai poti sa te descurci (ai fonturi mici, butoane mici etc.)
In urmatoarea versiune de Windows se va permite un DPI scaling mai mare, dar multe aplicatii mai vechi nu vor mai functiona corect, iar marimea unor controale va ramane tot la fel...

Am mai spus si eu ca din cauza asta mi-am luat un MacBook cu retina. Era cat pe ce sa iau un ultrabook convertibil cu rezolutie mare si bine am facut ca n-am luat. De aceea, atrag din nou atentia asupra faptului ca nu recomand nimanui o tableta sau ultrabook cu rezolutie nativa mare daca vrea sa foloseasca Windows si in interfata desktop (si nu doreste sa fie dependent de conectarea dispozitivului la un display extern mai mare).
Te poti descurca si fara interfata desktop sau trecand la o rezolutie inferioara in interfata desktop, dar si pentru aceasta exista niste limite, plus ca vor aparea pierderi de calitate pe alte rezolutii (care nu sunt native).
Mai bine un MacBook fara touchscreen, deoarece trackpadul este foarte evoluat.
Personal, un iPad sau o tableta cu Android nu as lua. Un iPad mi-ar placea sa am, insa nu l-as folosi sau l-as folosi prea putin. Android pe tableta in niciun caz. Poate Linux...

#150
Hansolo

Hansolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,558
  • Înscris: 17.09.2007
Probabil ca multi au citit articolul acesta, cine n-a citit recomand http://www.anandtech...e-dpi-arms-race
Pe scurt, poate ca e si vina Microsoft ca nu a impus criterii de calitate a aplicatiilor dezvoltate, asa cum a facut-o Apple.
E insa cat de poate de clar ca interfata desktop pe tablete este doar din ideea de a pastra aplicatii legacy, in mod normal nu ar avea ce sa caute iar aplicatiile Metro nu au probleme cu dpi scaling sau optimizari touch.
Idem, o interfata Metro pe un desktop/mouse e neavenita.
Interesant ca Google Chrome e neoptimizat pe Windows desi este pe MacOS.

#151
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Este interesant articolul.
Ar mai fi demn de mentionat pentru cei preocupati de problema rezolutiei la o tableta cu Windows 8.x si acesta: http://blogs.windows...hancements.aspx

Legat de ceea ce ai spus tu, sunt si aplicatii Legacy pentru Desktop binevenite sau chiar indispensabile inclusiv pe tablete. De exemplu, niciun pdf reader pentru interfata Metro nu poate concura cu Foxit Reader pentru desktop si care functioneaza foarte bine pe o tableta. Insa, ce e drept, te poti descurca si cu cele in varianta Metro.
Pe de alta parte, nu stiu ce m-as face fara Calibre. Am incercat zeci de aplicatii echivalente pentru interfata Metro, dar sunt la fel de limitate ca si cele de sub Android. Iar Calibre, desi nu exista decat in varianta Desktop (pentru Windows, OS X si Linux) este perfect optimizat pentru touchscreen in varianta Windows.
De asemenea, cum utilizez Mozilla Thunderbird cu profilul sincronizat prin Dropbox in Windows, OS X si Linux, evident ca sunt nevoit sa il utilizez si pe tableta, in ciuda faptului ca este mai putin optimizat pentru touchscreen, deoarece am deseori nevoie de e-mailuri mai vechi.
La fel in ceea ce priveste LibreOffice.
Iata, deci, cateva aplicatii pentru desktop la care nu am cum sa renunt, pe langa altele, pur si simplu din cauza ca nu exista nimic echivalent in varianta Windows Metro, in varianta pentru iOS sau pentru Android.
In rest, aplicatiile Metro sunt satisfactoare si comode/ usor de utilizat in aceasta interfata (ceva mai usor decat in iOS si mult mai usor decat in Android).
Cu alte cuvinte, daca nu ar exista tablete cu Windows, atunci nu as utiliza o tableta.

In ceea ce priveste problema DPI-ului in Windows, multe aplicatii pentru interfata Desktop produc probleme de afisare cu atat mai mari cu cat te indepartezi mai mult fata de 100%. Deci varianta tabletelor cu rezolutie mare in Windows cade pentru oricine ar avea nevoie de aplicatii pentru Desktop. Si chiar in interfata Metro, fara o scalare suficienta fonturile din unele aplicatii sunt prea mici, chiar si in aplicatia Mail (instalata default in Windows 8.x), de exemplu.

Attached Files



#152
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,069
  • Înscris: 15.04.2011

View PostHansolo, on 22 aprilie 2014 - 13:28, said:

Probabil ca multi au citit articolul acesta, cine n-a citit recomand http://www.anandtech...e-dpi-arms-race
Pe scurt, poate ca e si vina Microsoft ca nu a impus criterii de calitate a aplicatiilor dezvoltate, asa cum a facut-o Apple.
Foarte bun articolul care din pacate prezinta situatia jenanta de pe windows, nu putem sa ne bucuram de ecrane de calitate pe laptop-uri. Ne bazam tot pe TN-uri cu 1366x768.
Daca nici macar Adobe care face Photoshop si are o gramada de bani, programatori nu au rezolvat problema, la ce sa ne mai asteptam de la restul?

Edited by Papillon_, 22 April 2014 - 15:53.


#153
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Microsoft Windows este bun pentru altele...
Pentru ecrane de calitate si software performant care sa utilizeze aceste ecrane pe dispozitive portabile singura alternativa viabila este Apple (Mac) OS X...
Pe Mac nu doar ca aplicatiile functioneaza foarte bine pe display Retina, ci exista si aplicatii care utilizeaza in mod specific display-ul retina.

In sensul de mai sus nu cred sa fie rezolvata problema prea curand de catre Microsoft.

Edited by _-_, 22 April 2014 - 16:09.


#154
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,069
  • Înscris: 15.04.2011
Ai dreptate numai ca un MacBook Pro de 15" e 2000 de euro! Nu este asa de accesibil pentru majoritatea cumparatorilor.
Nici eu nu imi fac sperante ca o sa fie rezolvata prea curand problema.

#155
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostPapillon_, on 22 aprilie 2014 - 16:08, said:

Ai dreptate numai ca un MacBook Pro de 15" e 2000 de euro! Nu este asa de accesibil pentru majoritatea cumparatorilor.
Nici eu nu imi fac sperante ca o sa fie rezolvata prea curand problema.

Eu mi-am luat unul de 13'' la 1000 euro. Si este cel mai ieftin notebook/ ultrabook/ macbook cu o rezolutie peste FullHD.
La 15'' deja nu mai este portabil.

Va invit sa aruncati o privire si asupra urmatorului articol (deoarece este valabil atat pentru ultrabook-uri cat si pentru tablete Windows cu rezolutie mare a display-ului): Living a High-DPI desktop lifestyle can be painful.

Si in corelatie cu articolul de mai sus ar mai exista urmatorul topic de pe forums.lenovo.com: https://forums.lenov...ns/td-p/1286183

Aviz amatorilor care aspira spre rezolutii mari pe Windows...

Edited by _-_, 22 April 2014 - 16:21.


#156
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,595
  • Înscris: 29.04.2008

View PostPapillon_, on 22 aprilie 2014 - 15:52, said:

situatia jenanta de pe windows, nu putem sa ne bucuram de ecrane de calitate pe laptop-uri. Ne bazam tot pe TN-uri cu 1366x768.
Daca nici macar Adobe care face Photoshop si are o gramada de bani, programatori nu au rezolvat problema, la ce sa ne mai asteptam de la restul?

All of this DPI talk has focused 100% on the desktop environment. That is because the Modern environment for Windows has the luxury of being built with no legacy applications to deal with, so it can actually work in a manner similar to Apps on iOS and Android.

Culmea este că deși din articol e destul de limpede că Microsoft asigură dezvoltatorilor sculele necesare scrierii unor aplicații curate aceștia aleg calea mai ușoară, adică aceea de nu respecta indicațiile.
Că tot se vorbea de chrome: mai comod să fi compatibil ȘI cu win XP și să îți bagi picioarele în dpi. Deh, vina tot pe Microsoft cade Posted Image

View Post_-_, on 22 aprilie 2014 - 16:15, said:

Aviz amatorilor care aspira spre rezolutii mari pe Windows...

Poate mai citești articolul odată și înțelegi cam cum stă treaba de fapt.

Edited by iladi, 22 April 2014 - 18:34.


#157
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ramane deschisa problema aplicatiilor pentru interfata desktop. Aplicatiile Metro in cea mai mare parte nu sufera de aceeasi problema.
Pe noi ce ne intereseaza, idealul, ipoteticul, viitorul indepartat sau realitatea imediata?
De ce am pus cele doua link-uri in mesajul anterior? Pentru ca aceasta este realitatea de aici si acum.

#158
Hansolo

Hansolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,558
  • Înscris: 17.09.2007

View PostPapillon_, on 22 aprilie 2014 - 15:52, said:

Foarte bun articolul care din pacate prezinta situatia jenanta de pe windows, nu putem sa ne bucuram de ecrane de calitate pe laptop-uri. Ne bazam tot pe TN-uri cu 1366x768.
Daca nici macar Adobe care face Photoshop si are o gramada de bani, programatori nu au rezolvat problema, la ce sa ne mai asteptam de la restul?
Hmm, depinde extrem de mult ce faci pe scula respectiva (calculator, tableta, etc). Acum ceva timp cand am facut achizitia (Asus N56) stiu ca-mi spuneai ca nu esti fan la 15" high-res pentru ca e extrem de obositor. Well... si eu ma vad tot mai des in situatia de a lucra pe un ecran mare din motive de oboseala. Iar la genul de aplicatii pe care lucrez (CAD/GIS, coding, baze de date, Office) un ecosistem high-dpi aware gen Mac nu mi-ar aduce absolut nimic nou (ca sa ai un spatiu de lucru generos tot vei avea obiectele prea mici si degeaba ai aliasing-ul la fonturi pe dimensiune mica, o pagina de cod tot un drac minuscul este). Ca sa nu mai spun ca pe altceva decat Windows/desktop nu exista nici o alternativa pe ce lucrez.
Ma surprinde ce spune colegul cu Libreoffice si Foxit Reader sau Thunderbird, le-am incercat pe toate si dupa cate zile a urmat un uninstall nu aveau nici performanta nici facilitatile care ma interesau. Chit ca am o repulsie la malware-ul/bloatware-ul Adobe Reader...
Cat despre tableta T100 din dotare, am instalat ceva de la Adobe (Reader, Photoshop Express) si mi s-au parut destul de ok pentru touch. Dar o folosesc din an in Paste, nici o tableta nu cred ca ma va ,,prinde" prea curand (cand ca job esti 8-10ore online pe un laptop/desktop cred ca nu-ti prea arde in afara programului sa faci browsing pe canapea pe un rahat de 10").

LE: ca un offtopic legat de Chrome, compatibilitatea cu XP este mai proasta decat Firefox sau IE, am avut supriza sa vad de ce merge ca porcu Youtube pe un laptop mai vechi si la flagurile GPU mentioneaza ca decodarea hw/GPU e indisponibila pentru XP.
In comentariile din articolul AT cineva a sintetizat bine si problema la Adobe: au programatori buni la partea de functii si slabi la interfata, chestie valabila nu doar pentru discutia high-dpi.

Edited by Hansolo, 22 April 2014 - 20:32.


#159
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostHansolo, on 22 aprilie 2014 - 20:27, said:

Ma surprinde ce spune colegul cu Libreoffice si Foxit Reader sau Thunderbird, le-am incercat pe toate si dupa cate zile a urmat un uninstall nu aveau nici performanta nici facilitatile care ma interesau. Chit ca am o repulsie la malware-ul/bloatware-ul Adobe Reader...
Cat despre tableta T100 din dotare, am instalat ceva de la Adobe (Reader, Photoshop Express) si mi s-au parut destul de ok pentru touch. Dar o folosesc din an in Paste, nici o tableta nu cred ca ma va ,,prinde" prea curand (cand ca job esti 8-10ore online pe un laptop/desktop cred ca nu-ti prea arde in afara programului sa faci browsing pe canapea pe un rahat de 10").

LibreOffice il utilizez si in Linux si in OS X in primul rand pentru compatibilitate. La fel Thunderbird pentru care sincronizez profilul intre toate sistemele pe care le folosesc (mai putin Android ca nu se poate).

Daca tu utilizezi doar Windows si OS X, atunci Microsoft Office, inclusiv Outlook in loc de Thunderbird ar fi o solutie poate mai buna pentru tine. Desi cu Outlook exista riscul sa pierzi toate e-mailurile (care sunt salvate intr-un singur fisier binar si care, pe deasupra, ar fi un chin sa-l sincronizezi intre mai multe computere sau in cloud in urma celei mai mici modificari), plus ca la reinstalare trebuie sa ii adaugi conturile de e-mail direct in registry, la fel contactele, sa il reconfigurezi si sa introduci manual parolele pentru toate conturile. Personal nu pot suferi Outlook. L-am folosit si eu experimental in trecut. Thunderbird a fost si a ramas cel mai bun client de e-mail. Cand il instalezi trebuie doar sa ii spui unde ai profilul (se porneste la inceput profile manager). Pe tableta este enervant ca nu poti muta mesajele decat utilizand meniul contextual, dar in rest functioneaza cum trebuie. Eu de la Microsoft folosesc OneNote si doar ocazional celelalte aplicatii.

Iar pentru Foxit Reader in versiunea desktop (nu versiunea Metro) am, de asemenea, numai laude. Poate vizualiza orice pdf fara probleme, fara mesaje de eroare aiurea, permite deschiderea mai multor pdf-uri in tab-uri si tine minte unde ai ramas cu cititul la orice pdf chiar dupa ce l-ai inchis, consuma mai putine resurse si este de departe cel mai rapid, plus ca se functioneaza si pe tableta. Iar in materie de editare, adnotare etc. pe un pdf este cel mai flexibil. Pe mine ma surprinde ca l-ai incercat si totusi ai revenit la Adobe Reader.

Edited by _-_, 22 April 2014 - 21:12.


#160
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,595
  • Înscris: 29.04.2008
Poti folosi, de exeplu, Outlook.com și aplicația mail & people din Metro. Sincronizează Gmail, Yahoo, și multe altele. Plus Skype. Plus contactele în cloud. Plus că se sincronizează pe desktop, tabletă și telefon. Nu văd nici un motiv să mai țin emailurile în computer.

#161
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,069
  • Înscris: 15.04.2011

View Post_-_, on 22 aprilie 2014 - 21:03, said:

Iar pentru Foxit Reader in versiunea desktop (nu versiunea Metro) am, de asemenea, numai laude. Poate vizualiza orice pdf fara probleme, fara mesaje de eroare aiurea, permite deschiderea mai multor pdf-uri in tab-uri si tine minte unde ai ramas cu cititul la orice pdf chiar dupa ce l-ai inchis, consuma mai putine resurse si este de departe cel mai rapid, plus ca se functioneaza si pe tableta. Iar in materie de editare, adnotare etc. pe un pdf este cel mai flexibil. Pe mine ma surprinde ca l-ai incercat si totusi ai revenit la Adobe Reader.
Ia sa il incerc si eu ca prea lai laudat atat, eu am PDF-XChange Viewer.

View Postiladi, on 22 aprilie 2014 - 21:25, said:

Poti folosi, de exeplu, Outlook.com.
Mi se pare cel mai bun client de mail.

#162
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postiladi, on 22 aprilie 2014 - 21:25, said:

Poti folosi, de exeplu, Outlook.com și aplicația mail & people din Metro. Sincronizează Gmail, Yahoo, și multe altele. Plus Skype. Plus contactele în cloud. Plus că se sincronizează pe desktop, tabletă și telefon. Nu văd nici un motiv să mai țin emailurile în computer.

Profilul lui Thunderbird ocupa in acest moment la mine aprox. 9 GB. Am pastrat e-mailuri importante pentru mine care dateaza inca de prin 1998. De atunci si pana cand m-am stabilizat pe Thunderbird le-am trecut prin diversi clienti de e-mail si conversii doar pentru a le putea accesa oricand dintr-un singur client de e-mail. Solutia indicata de tine nu ma ajuta.

View PostPapillon_, on 22 aprilie 2014 - 21:46, said:

Ia sa il incerc si eu ca prea lai laudat atat, eu am PDF-XChange Viewer.

Si asta este foarte bun.
Cele mai bune PDF Readere din punctul meu de vedere sunt Foxit Reader, Nitro PDF Reader, PDF-XChange Viewer si Sumatra PDF. Fiecare dintre ele are avantajele lui. Pe Desktop le instalez pe toate 4, inclusiv Adobe Reader X pe care il utilizez cel mai rar. De vreo 5 ani folosesc cel mai mult Foxit. De aceea, pe tableta nu ar avea rost sa le instalez si pe celelalte.
Foxit au facut si o versiune pentru Metro, dar este foarte simplista si pe deasupra are lag rau la parcurgerea unui pdf. Cel mai rapid este chiar pdf viewerul implicit din Metro.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate