Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
[CHESTIONAR] Cat de des va reinst...

Configurare Rufus-4.5

Card edenred G pay ajutor!

Alternativa la manea
 Taxarea vacilor in Danemarca si..

Oamenii fara Whatsapp

Pompe apa fotovoltaice.

Valori ok fibra?
 recomandare smartwatch copil

Viata traita asa cum vrei tu vs v...

Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock
 Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu

Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...
 

MISA & Bivolaru - pro si contra

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
28765 replies to this topic

#6625
marian2006

marian2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 12.08.2006

Quote

Occidentalii au fost in special fascinati de utilizarea tehnicilor erotice in tantrism si le-au adoptat cu entuziasm creind fenomenul actual al neo-Tantrei, cu toata multitudinea sa de scoli (printre care se numara si MISA) si pseudo-gurusi (Rajneesh, Bivolaru, Sai Baba etc.). Este interesant faptul ca pana si scolile neo-tantrice create pe solul Indiei (cum ar fi cele create de Rajneesh si Sai Baba) atrag mai mult discipoli occidentali decat localnici.

Nu pot decit sa fiu de acord. :)

Quote

Tehnicile privind continenta elaborate in scolile traditionale au ca principal scop provocarea unor stari modificate de constiinta si deseori ignora aspectul hedonist al activitatii erotice, spre deosebire de scolile neo-tantrice. Placerea erotica in sine era considerata de multi tantrici autentici din trecut ca fiind un aspect neglijabil, iar ritualurile erotice erau foarte complicate (utilizandu-se mandale, mantre, tehnici de respiratie etc.), fapt ce facea ca aspectul hedonist al actului erotic sa fie destul de minor in ce priveste efectele. In scolile neo-tantrice insa, placerea erotica este vazuta ca fiind unul dintre scopurile principale ale tehnicilor respective si ca fiind si un mijloc bun de a obtine evolutia spirituala.

De altfel in scolile de tantra autentice trecea o lunga perioada de timp pina aveai contact sexual cu partenera pentru ca maestrul tantric nu primea pe oricine, ci te testa o lunga perioada inainte sa te accepte in rindul initiatilor, spre deosebire de scolile neo-tantrice unde daca arati bine ai mari sanse sa devii "initiat" tantric.

Quote

Scolile de neo-tantra atat de iubite de occidentali tind insa in majoritatea lor sa incurajeze libertinajul si hedonismul.


Cam da.

Quote

In ce priveste adjectivul "cosmic", mie mi se pare destul de prost ales.

Si mie.

#6626
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005

 Deria_Leena26, on Aug 13 2006, 22:32, said:

Tot citind pe aici si neavand ce face, mi-a venit in cap o intrebare prosteasca:

Oare care o fi conceptia "misanilor" inraiti despre moarte? Ca despre viata am vazut. Oare ei se gandesc ce se va alege de ei cand vor imbatrani si vor muri? Pentru ca inca nu au reusit sa gaseasca elixirul tineretii, asta e clar. Sau poate ca au dat timpul inapoi?

Si oare GB isi pune aceasta intrebare? Pentru ca el e destul de in varsta, nu?

Si o alta chestie: care este cel mai batran cursant in viata?

Tare as vrea sa stiu, ei in ce cred? In reincarnare? In Rai si Iad? In Rai - Iad - Purgatoriu? In nemurirea sufletului? S-a integrat vreunul in absolut intr-o asemenea masura, incat sa spuna cu mana pe inima ca nu-i e frica de moarte, nici macar daca ar fi sa moara in chinuri, Doamne fereste (nu doresc raul nimanui, dar o moarte lenta e mult mai infricosatoare decat una rapida).

Imi poate raspunde vreunul "in the light of truth"?

La MISA au fost adoptate credintele comune "populare" existente in cadrul hinduismului si buddhismului, care sustin ideea existentei reincarnarii. Sufletul decedatului se poate reincarna atat in "lumea" umana dar si in alte "lumi", cum ar fi "lumea" animalelor ce populeaza Pamantul, sau diferite alte "lumi" paralele, unele cu caracteristici paradisiace sau infernale, in functie de karma respectivului (deci in functie de faptele sale rele sau bune). In conceptia orientala respectiva exista Rai si Iad (mai precis o multitudine de raiuri si iaduri cu caracteristici diferite), dar "sejururile" efectuate acolo nu sunt definitive ci dupa o perioada mai lunga sau mai scurta in general "sufletul" revine pe Pamant in trup de om.
La un nivel mai sofisticat metafizic lucrurile se complica pentru ca, de exemplu, buddhismul neaga existenta unui suflet individual si, in consecinta, nu exista "ceva" care ar putea sa se reincarneze. In cazul asta se sustine de fapt existenta unei relatii de cauzalitate prin care faptele unei persoane determina dupa moartea acestuia aparitia unei alteia care sufera efectele actiunilor precedentului si continua anumite tendinte generate de acesta. Occidentalii sunt in general familiarizati cu conceptiile "populare", de masa, din Orient privind reincarnarea.
"Ruperea" acestui ciclu de reincarnari este scopul principal al buddhismului si hinduismului si el conduce practicantul la obtinerea unor stari speciale de constiinta care in teorie sunt eterne si neschimbabile, denumite prin termeni diferiti cum ar fi "Nirvana", "Samarasa" (vezi, articolul urmator, unde poti observa de unde a aparut termenul de "orgasm cosmic": http://en.wikipedia.org/wiki/Samarasa ), "Moksha" etc. La asta se refera termenii mai comuni de "eliberare" sau "iluminare". Acest scop poate fi atins fie prin utilizarea unor mijloace "ortodoxe", larg acceptate in cadrul buddhismului si hinduismului (meditatia, tehnicile yoga, studierea textelor metafizice etc.), fie prin mijloace "neortodoxe" specifice unor scoli tantrice (ritualuri sexuale, ruperea tabuu-urilor sociale pentru depasirea conditionarilor mentale prin incalcarea voita a unor norme sociale etc.).  
Am incercat sa iti raspund succint si bine in masura posibilitatilor. Imi cer scuze pentru intarzierea raspunsurilor la intrebarile tale. :peacefingers:

 landscape10, on Aug 14 2006, 11:49, said:

Nu ma refeream la asta. :)
Ma refeream la schimbarile fiziologice provocate de un vis lucid de exemplu, avand in vedere ca undele creierului arata un amestec de alfa-theta in ambele cazuri (vis normal sau vis lucid).

Trebuie sa ne mai documentam un pic. :)  :peacefingers: Sunt studii recente efectuate pe practicanti tibetani in privinta efectelor tehnicilor tibetane privind visele constiente dar nu am informatii acum la indemana.
Cercetarile occidentale in domeniul psihologiei privind efectele starii de vis lucid sunt insa destul de vechi si informatiile sunt destul de accesibile. Poti sa urmaresti link-urile din articolul de pe wiki consacrat subiectului si ai sa gasesti informatii interesante. :peacefingers:
http://en.wikipedia..../Lucid_dreaming

#6627
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

 Naga, on Aug 14 2006, 12:09, said:

Trebuie sa ne mai documentam un pic. :)  :peacefingers: Sunt studii recente efectuate pe practicanti tibetani in privinta efectelor tehnicilor tibetane privind visele constiente dar nu am informatii acum la indemana.
Cercetarile occidentale in domeniul psihologiei privind efectele starii de vis lucid sunt insa destul de vechi si informatiile sunt destul de accesibile. Poti sa urmaresti link-urile din articolul de pe wiki consacrat subiectului si ai sa gasesti informatii interesante. :peacefingers:
http://en.wikipedia..../Lucid_dreaming
Interesant este faptul ca anumite actiuni din visul lucid au corespondente in realitate. Citez:

LaBerge tested a woman who could dream lucidly at will and could direct her dreams to create the sexual experiences she wanted. (What a skill!) Using appropriate physiological recording, he was able to show that her dream orgasms were matched by true orgasms (LaBerge, Greenleaf, and Kedzierski 1983).

LaBerge was especially interested in breathing during dreams. This stemmed from his experiences at age five when he had dreamed of being an undersea pirate who could stay under water for very long periods without drowning. Thirty years later he wanted to find out whether dreamers holding their breath in dreams do so physically as well. The answer was yes. He and other lucid dreamers were able to signal from the dream and then hold their breath. They could also breathe rapidly in their dreams, as revealed on the monitors. Studying breathing during dreamed speech, he found that the person begins to breathe out at the start of an utterance just as in real speech (LaBerge and Dement 1982a).

#6628
marian2006

marian2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 12.08.2006
Alte lucruri fara sens la MISA

1. Cartea Autobiografia unui yoghin , desi scrie acolo ca e tradusa de G., nu e de fapt tradusa de el. O carte legata de alimentatie care este atribuita lui Nicolae Catrina nu e scrisa de Nicolae Catrina. Si mai sunt si altele. Intrebare: de ce unul scrie si altul isi atribuie dreptul de scriitor sau de traducator?

2. O gramada de muzica din Occident a fost compilata si prezentata fara drept de copyright la spirale sau pur si simplu bisnitarii cursanti au vindut-o la altii. E adevarat ca de cele mai multe ori muzica era prezentata sub forma de exemplificari...

3. La o emisiune de acum vreo 2 ani Razvan Dumitrescu, cind era la Realitatea TV, a intrebat-o pe Simona Trandafir daca pliantele care se dau la spirala legate de mega-super-extra conspiratia supra-hiper-satanica masonica sunt reale? La care ea e a mintit. De ce a mintit?

#6629
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006
Naga, marian2006, da' stiu ca mi-ati dat de citit, fratilor...

Oricum, sunteti very kind.

Thanks a lot. O sa citesc explicatiile voastre (+ link-urile) pe indelete.

;)  

Chiar asa, de ce nu posteaza si fetele pe aici (in afara de mine)?

Landscape10, tu y yo tenemos che hablar.

De grupurile de Shakti auzisem si eu. Si pe undeva aveam si cartea "Taina Menstruatiei" (luata pe ochi frumosi  :P).

#6630
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

 Deria_Leena26, on Aug 14 2006, 12:55, said:

Landscape10, tu y yo tenemos che hablar.
Iti las id-ul meu de mess pe privat.

#6631
marian2006

marian2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 12.08.2006
Scria aici o cursanta din strainatate ca, dupa ce a petrecut o perioada in Romania la cursurile MISA, cauta un curs de yoga in care sa se faca yoga bine si nu a gasit: yoga care se facea era mai mult legata de latura sportiva si ea a fost tare dezamagita. Apoi s-a deschis curs de yoga MISA in orasul unde e ea si ea si-a dat seama de diferenta dintre MISA si celelalte scoli de yoga din Occident, tragind concluzia cit de tari sunt cei de la MISA fata de ceilalti yoghini. Am si eu la un curs de yoga in U.S.A. si intr-adevar se facea cica Ashtanga Yoga, care era un fel mai lent de a face gimnastica sau un fel mai rapid de a face yoga. Totusi nu m-am grabit sa trag concluzia ca cei de la MISA sunt cei mai buni. Dupa aia am intilnit un american foarte simpatic, de vreo 70 de ani, care suferea de astm in forma severa si caruia doctorii ii spusesera ca trebuia deja sa fie mort de citiva ani. In schimb el se ducea la un curs de yoga si facea felurite tehnici de pranayama. Faptul ca a facut tehnicile de pranayama i-a lungit viata cu citiva ani. Ce am vrut sa demonstrez e ca se face yoga bine si in alta parte decit la MISA si chiar salveaza vieti si ca fanatofobia de care sufera unii cursanti MISA nu e justificata. Se practica asana-e, pranayama-e, etc.  bine si la MISA, dar se poate practica la fel de bine si in alta parte.

#6632
marian2006

marian2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 12.08.2006
Tin minte ca instructoarea de yoga din U.S.A. mi-a spus ca ea preda invataturile maestrului ei, care e in Hawaii. Ceea ce m-a frapat era modul cum vorbea despre maestrul ei: cu veneratie, recunostinta, ce mai, maestrul ei din Hawaii era pentru ea mare si tare... O fi fost :notangel: .

Naga, stiam ca oxitocina face ca o mama sa-si iubeasca copilul enorm, cel putin pina la o anumita virsta. :inlove:  Tin minte ca Anthony Robbins spunea ca, prin faptul ca secretia de oxitocina e mult mai mare la mamele care tocmai au nascut, oricit de urit e copilul (poate sa arata ca o sopirla, spunea Anthony Robbins) mama acelui copil il va considera cel mai frumos copil din lume. Dar nu mi-a trecut prin cap ca se degaja o cantitate mai mare de oxitocina in timpul amorului. Acum inteleg de ce unele cursante il considera pe G. frumos foc, desi mie nu mi se parea (banuiesc ca in cazul lui G. e mai mult decit efectul oxitocinei, dar in mod sigur joaca si ea un rol). Chiar tin minte ca odata vizionam impreuna cu o cursanta care era iubita lui G. un film despre viata lui G. in care erau prezentate poze cu el in liceu. Cind fata a vazut o poza cu el cind avea vreo 18 ani si nu arata prea bine, fata a exclamat: Vai, ce frumos e! Nu intelegeam ce vede la el atit de frumos si am pufnit in ris (nu prea tare, ca s-ar fi suparat probabil...)

#6633
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

 marian2006, on Aug 14 2006, 13:31, said:

(banuiesc ca in cazul lui G. e mai mult decit efectul oxitocinei, dar in mod sigur joaca si ea un rol).
O folosi parfumuri cu feromoni. :)

#6634
marian2006

marian2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 12.08.2006
Sunt oare adevarate dezvaluirile acestei femei, Arizona Wilder? Cititi acest link:

http://www.thetruths...ticle.asp?ID=54

Cosci deja a prezentat destule paragrafe cu aberatiile din mintea lui David Icke.

#6635
cosci

cosci

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 386
  • Înscris: 20.06.2006

 marian2006, on Aug 14 2006, 13:07, said:

Sunt oare adevarate dezvaluirile acestei femei, Arizona Wilder? Cititi acest link:

http://www.thetruths...ticle.asp?ID=54

Cosci deja a prezentat destule paragrafe cu aberatiile din mintea lui David Icke.
filmul despre care se vorbeste acolo poti sa-l vezi aici: http://video.google....mp;q=reptilians

in partea de care vorbeste icke exista o logica - dar exista si aberatii ce au o logica a lor ...
in parte cu revelatiile marii preotese arizona wilder ... judecati singuri ...!

#6636
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005

 marian2006, on Aug 14 2006, 14:07, said:

Sunt oare adevarate dezvaluirile acestei femei, Arizona Wilder? Cititi acest link:

http://www.thetruths...ticle.asp?ID=54

Cosci deja a prezentat destule paragrafe cu aberatiile din mintea lui David Icke.

Este evident pentru oricine vizioneaza filmul ala despre reptileni al lui Icke ca tipa abereaza la greu, insa nici tipul asta care o critica pe net nu e chiar cu picioarele pe pamant. :) Un mic exemplu:

http://www.thetruths...ticle.asp?ID=54

Then strange things started happening as I watched the video. I kept getting psychic impressions of other people overlaid on her face. The first, Ingrid Pitt, whom I associate with Countess Bathory as she played her in the film Countess Dracula. Bathory is reputed to have been kept young by bathing in the blood of virgins.

Then, of all people, Jimmy Carter. I immediately recall David’s testimony in ‘And The Truth Shall Set You Free’, where he describes being possessed by Carter’s energy from which he needed healing later. Was that a hint that David had been possessed again?

Then Sigourney Weaver. I had been informed by a seer once that she is a predator vehicle, like many others in the Hollywood scene. That is, she is possessed by the reptoid/Luciferic consciousness. I cannot claim to know that to be true, but it did seem to fit very neatly with the scenario I was experiencing.

Then a face I couldn’t put a name to at first. I didn’t know where I had seen her. Then later I realised, it was the face of the head alien reptile in the television series V, called Diana. A reptile in human skin who was conning the world to believe that the reptile aliens were on their side.


#6637
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005
Sigourney Weaver e actrita mea preferata. Ce sa mai zic...:)

#6638
Shari

Shari

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 14.07.2006

 marian2006, on Aug 14 2006, 04:05, said:

Scria aici o cursanta din strainatate ca, dupa ce a petrecut o perioada in Romania la cursurile MISA, cauta un curs de yoga in care sa se faca yoga bine si nu a gasit: yoga care se facea era mai mult legata de latura sportiva si ea a fost tare dezamagita. Apoi s-a deschis curs de yoga MISA in orasul unde e ea si ea si-a dat seama de diferenta dintre MISA si celelalte scoli de yoga din Occident, tragind concluzia cit de tari sunt cei de la MISA fata de ceilalti yoghini. Am si eu la un curs de yoga in U.S.A. si intr-adevar se facea cica Ashtanga Yoga, care era un fel mai lent de a face gimnastica sau un fel mai rapid de a face yoga. Totusi nu m-am grabit sa trag concluzia ca cei de la MISA sunt cei mai buni. Dupa aia am intilnit un american foarte simpatic, de vreo 70 de ani, care suferea de astm in forma severa si caruia doctorii ii spusesera ca trebuia deja sa fie mort de citiva ani. In schimb el se ducea la un curs de yoga si facea felurite tehnici de pranayama. Faptul ca a facut tehnicile de pranayama i-a lungit viata cu citiva ani. Ce am vrut sa demonstrez e ca se face yoga bine si in alta parte decit la MISA si chiar salveaza vieti si ca fanatofobia de care sufera unii cursanti MISA nu e justificata. Se practica asana-e, pranayama-e, etc.  bine si la MISA, dar se poate practica la fel de bine si in alta parte.


se face yoga bine si in state si in alte parti, trebuie doar putin mai mare atentie cand iti alegi un curs.... fascinatia fata de cursurile misa sau "fanatobia "vine cred din faptul (pe care unii il critica insa!) ca structura cursului cuprinde mult mai mult decat informatii despre yoga, propunand de fapt o alternativa la orice aspect al vietii: sunt informatii din medicina- clasica cat mai ales alternativa-ayurveda, tratamente naturiste, psihologie- elemente de psihologie clasica, gandire pozitiva, sugestologie, filosofie,  religie. pe de o parte e un aspect bun: pentru ca iti comaseaza informatii care ti-ar lua ani sa le corelezi, studiezi, etc. pe de alta parte, ca sa ai incredere ca ce se prezinta in cursuri e bine gandit si selectat, trebuie sa ai incredere foarte mare in creatorii cursului...sau sa mai si studiezi pe cont propriu destul de mult  :)

#6639
marian2006

marian2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 12.08.2006
1. [quote][quote name='landscape10' date='Aug 14 2006, 13:46' post='1777216']
O folosi parfumuri cu feromoni. :)[/quote]

Cred ca unul din secretele pentru care G. are atita succes la femei, desi am auzit o gramada de persoane de sex feminin spunind ca e uritel, este ca are o charisma extraordinara, charisma care vine din faptul ca, dupa parerea mea, G. este un excelent practicant de tehnici de yoga. De altfel, chiar si Gabriel Andreescu si Octavian Sarbatoare il considera pe G. un excelent practicant de yoga. Eu am stat de citeva ori in preajma lui si intr-adevar degaja o charisma care mi-l facea instantaneu simpatic si cred ca daca as fi fost femeie si s-ar fi dat la mine nu as fi rezistat  :o .

2. Pentru cei interesati de carti gratis din spiritualitatea orientala, unele chiar si in sanscrita: [url="http://sacred-texts.com/"]http://sacred-texts.com/[/url]

#6640
kapalika

kapalika

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,047
  • Înscris: 19.06.2005

 Shari, on Aug 14 2006, 17:09, said:

se face yoga bine si in state si in alte parti, trebuie doar putin mai mare atentie cand iti alegi un curs.... fascinatia fata de cursurile misa sau "fanatobia "vine cred din faptul (pe care unii il critica insa!) ca structura cursului cuprinde mult mai mult decat informatii despre yoga, propunand de fapt o alternativa la orice aspect al vietii: sunt informatii din medicina- clasica cat mai ales alternativa-ayurveda, tratamente naturiste, psihologie- elemente de psihologie clasica, gandire pozitiva, sugestologie, filosofie,  religie. pe de o parte e un aspect bun: pentru ca iti comaseaza informatii care ti-ar lua ani sa le corelezi, studiezi, etc. pe de alta parte, ca sa ai incredere ca ce se prezinta in cursuri e bine gandit si selectat, trebuie sa ai incredere foarte mare in creatorii cursului...sau sa mai si studiezi pe cont propriu destul de mult  :)

ar fi f. bine daca ar fi "corelate", mestecate, digerate, puse la punct. dar din pacate, majoritatea sunt o gramada de copy paste :(

sa vedem prin transpunerea exemplului cit de suparatoare poate fi chestia asta: EU am scris evangheliile. ce ziceti?

#6641
marian2006

marian2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 12.08.2006

Quote

se face yoga bine si in state si in alte parti, trebuie doar putin mai mare atentie cand iti alegi un curs.... fascinatia fata de cursurile misa sau "fanatobia "vine cred din faptul (pe care unii il critica insa!) ca structura cursului cuprinde mult mai mult decat informatii despre yoga, propunand de fapt o alternativa la orice aspect al vietii: sunt informatii din medicina- clasica cat mai ales alternativa-ayurveda, tratamente naturiste, psihologie- elemente de psihologie clasica, gandire pozitiva, sugestologie, filosofie,  religie. pe de o parte e un aspect bun: pentru ca iti comaseaza informatii care ti-ar lua ani sa le corelezi, studiezi, etc. pe de alta parte, ca sa ai incredere ca ce se prezinta in cursuri e bine gandit si selectat, trebuie sa ai incredere foarte mare in creatorii cursului...sau sa mai si studiezi pe cont propriu destul de mult

De acord cu tine :peacefingers: . Se invata multe lucruri faine la MISA, dupa cum ai prezentat si tu :) . Ceea ce ma deranjeaza e atitudinea unora pe care i-am auzit spunind ca In India nu se mai face yoga ca inainte, dar la noi da (Narcis Tarcau a zis odata ca a vorbi indienilor despre yoga e ca si cum ai vorbi romanilor despre mamaliga :D ) sau ca Occidentul asta e decazut spiritual, pe cind noi suntem buricul Pamintului sau ca G. a zis ca Paris e fain, ca e o atmosfera intelectuala acolo, dar nu se compara cu Bucuresti, care e oras spiritual.  Asta e, dupa parerea mea, un mod limitat de a vedea lucrurile.

Un alt lucru care denota fanatism e modul cum te privesc unii dupa ce te lasi de curs: Vai, ce sansa ai pierdut! Vai, dar chiar nu pricep cum ai putut sa faci asta! Vai, e groaznic, in scurt timp vei muri din punct de vedere spiritual! Vai, eu nu stiu ce m-as face fara acest curs! Atitudinea asta a unor (din pacate a multor) cursanti e profund nociva din punct de vedere psihic pentru ca distruge incet dar sigur personalitatea, individualitatea, spiritul critic, constructiv.

Imi amintesc de instructorul meu care a spus odata, in timpul cursului, ca primul mare pacat, dupa cel de a ucide, e sa parasesti calea spirituala (si se referea, evident, la calea MISA) iar cursantii au bagat constiinciosi la cap. Ceea ce nu s-a spus la curs (cel putin eu nu am auzit) este ca pentru a urma o cale spirituala trebuie sa ai vocatie, altfel ai mari sanse sa iti ratezi viata. Dupa cite stiu, in trecut, la unele minastiri ortodoxe, cei care voiau sa urmeze calea lui Hristos si sa devina calugari erau testati in fel si chip sa vada daca sunt pregatiti (erau tinuti la poarta minastirii fara apa si mincare cite doua saptamini si cine rezista trecea testul, etc.), daca au vocatie. Problema multor cursanti de la MISA este ca ei pierd vremea pe acolo fara sa aiba vocatie. Sunt si unii facuti pentru calea yoghina, nu zic ba, dar unii au niste priviri nefericite, ca te-apuca mila. Si asa isi irosesc viata, ajung la virste la care timpul nu mai poate fi dat inapoi...Nu stiu ce trebuie sa faca cei de sus de la MISA ca sa ii gaseasca pe cei cu vocatie pentru yoga, pentru ca yoga cuprinde si lucruri benefice pentru sanatate, etc. Am sa ma gindesc la asta pentru ca chiar ma intereseaza.

P.S. Vreau sa asigur pe cursantii MISA ca nu fac decit sa-mi expun sincer parerile, prezentind lucrurile asa cum le vad eu. Daca gresesc, astept sa fiu corectat civilizat ca sa invat si eu din propriile mele greseli. Nu ma consider infailibil :)  .

#6642
Shari

Shari

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 14.07.2006

 kapalika, on Aug 14 2006, 10:23, said:

ar fi f. bine daca ar fi "corelate", mestecate, digerate, puse la punct. dar din pacate, majoritatea sunt o gramada de copy paste :(

pai cred ca e un subiect deschis si ca oricand pot fi imbunatatite.... ceea ce nu inteleg eu aici este de ce nu se acorda si acestor cursuri acelasi statut ca unor alte lucrari, cum ar fi cele ale  unor filosofi, sau deepak chopra sau whatever else. cine zice ca trebuie sa fie absolute sau ca nu e loc de mai bine? :mellow:  eu consider cursurile de la misa ca o propunere, ca o lectura care bineinteles ca poate fi imbunatatita, care bineinteles ca nu este the ultimate experience of all the knowledge...dar, dincolo de  toate, este o incercare, un inceput bun pentru a cauta mai departe. cei care iau pe nemestecate orice informatie, este problema lor-arata o atitudine fanatica si semidocta- ceea ce e adevarat, se intalnesc multi cursanti care se cred atoatestiutori in toate domeniile, dar daca ii iei la bani marunti se poticnesc repede....
eu cred ca, pornind de la structura actuala a cursurilor, se pot face chestii exceptionale, daca se vor implica oamenii necesari....eu vad misa ca pe un experiment in transformare, avand in vedere ca G nu s-a initulat un mesia (chiar daca altii il privesc ca pe unul....asta e nevoia si problema lor) care mesia sa ofere prin revelatie aceste cursuri si ca atare ca sunt neschimbabile si neperfectibile... dimpotriva, ele sunt rezultatul unei colaborari a mai multor persoane si exprima un punct de vedere....perfectibil!  :)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate