Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Am primit credit in avans desi op...

3 ani dobanda fixa vs 5 ani fixa?

Sfaturi recuperare cont facebook

Piese pentru trenul de rulare Meyle
 o masina legendara, Moskvitch 408

Problema Service - Preturi diferite

IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?
 Cu mașina spre Budapesta ...

Ridicare act de identitate cu pro...

Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...
 Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?

Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...
 

MISA & Bivolaru - pro si contra

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
28765 replies to this topic

#6607
rakhpai

rakhpai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 16.08.2005

 cosci, on Aug 13 2006, 21:58, said:

spuneam mai devreme ca am vazut un film despre castaneda si era un discipol de acolo care spunea ca, desi a vazut defectele lui castaneda, ca intelege ca au fost lucruri ciudate, totusi pentru el castaneda ramane maestru -ramane un nagual (in sensul dat de castaneda cuvantului). de ce ?
pentru ca tot ce a invatat l-a transformat !

Exista deseori o prapastie imensa intre creatie si autor, pentru aceasta este imposibila clasificarea si valorificarea informatiei, creatiei, dupa nivelul conduitei morale a autorului. Am facut mici cercetari in senul descoperirii unor faimosi guru orientali dovediti impostori din trecut, dar nu am reusit sa gasesc insemnari. Sunt convins ca au existat numeroase exemple, poate nu multi au urmarit sa obtina favoruri sexuale dar cu siguranta bunatare materiala s-a obtinut. Diferenta este insa ca au fost tolerati, si fac parte probabil din peisajul lor, din cultura lor, tot asa cum noi il toleram pe Mos Craciun, sau pe preotii care nu au nimic in comun cu pozitia pe care ar trebui sa o ocupe. Manipulare?! Exista cererea?! Vine si oferta... pe langa Caritas, Fni, ce mai vreti nu vi se pare normal sa apara si alt gen de oferte? Daca s-a ajuns sa se vanda parcele pe luna si pamant sub ocean, de ce vi se pare iesit din comun sa se vanda sub o forma sau alta si eliberarea, iluminarea intr-o sedinta sau doua?!

Esentialul nu se afla in calitatea "produsului" ci se afla in multumirea clientului, in efectul care il prezinta la nivelul consumatorului. Totul tine de puterea intelegerii pentru ca putem lua in considerare si cealalta varianta - "Când un înțelept arată la lună, prostul se uită după deget" - in cazul acesta calitatea informatiei depaseste intelegerea consumatorului si devine nula.

Mie personal, fascinatia si experienta pe care mi-au produs-o cartile lui Osho, Muktananda, Cioran, Gurdjieff, Uspensky, Krishnamurti, etc... nu le pericliteaza deloc pozitia de "maestru" , "guru" , "mos craciun", la nivelul meu de intelegere, si le voi ramane profund credincios pana la sfarsitul vietii, chiar daca s-ar dovedi ca Osho a fost Bin Laden undercover, sau poate se va descoperi ca Muktananda a fost DJ si deghizarea in maestru, in guru ar fi fost pentru el doar un pretext pt look, moda si succes. Bine ca operele lor au reusit sa trezeasca in mine constiinta unei alte dimensiuni si unui alt mod de viata. Cadourile care survin de pe urma unei credinte personale nu pot fi reinnapoiate si renegate. Tu esti pana la urma sursa cadourilor catre tine, aceasta calitate pana la urma se afla in tine, in capacitatea ta de perceptie si intelegere. Asa cum o prietena foarte buna spunea ca ni se da doar fericirea pe care o putem intelege.  :peacefingers:

Noi insa cateodata insistam sa vedem daca acel mos craciun este chiar mos craciun si daca chiar are parcat carul cu reni in fata casei. Incercam sa depasim momentul de satisfactie si de mirare prin acel rationament dur si rigid, care deseori strica farmecul unui tablou de Van Gogh sau frumusetea Capelei Sixtine.

#6608
marian2006

marian2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 12.08.2006

Quote

1. Ce implica, mai precis, Tantra Yoga?

2. Care sunt beneficiile sexului cu continenta? Dar dezavantajele?

3. Prin ce difera sexul cu continenta practicat de barbati fata de cel practicat de femei?

4. Dupa cati ani de practica poti afirma ca esti un tantric adevarat?

5. Ce se intampla daca opresti practica sexuala Tantra, revii la sexul normal si apoi o reiei?

6. Este adevarat ca Tantra incurajeaza practicarea "amorului tantric" cu cat mai multe femei, cat mai diferite, pentru un schimb de energie cat mai rafinat?

7. Exista orgasme cosmice, la care se poate ajunge prin Tantra?

Si cam atat, ma mai gandesc pe urma.

Si, off-Tantra topic: ce inseamna "vira"? Definitie exacta si aspecte conexe?

1.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tantra

http://en.wikipedia.org/wiki/Neotantra

Daca te intereseaza aspectul filozofic al tantra-ei citeste ce scrie in link-urile de mai sus.

La cursurile de yoga ale MISA nu se predau prea multe legate de aspectul sexual al Tantra-ei. Se predau insa aspecte legate de sexualitatea tantrica la grupurile adiacente cursului de yoga, adica la grupurile de Shakti (unde au dreptul sa participe numai femeile) si la grupurile de Vira (unde participa numai barbatii). Este un curs in anul I in care se vorbeste de diferenta dintre actul sexual obisnuit si actul sexual tantric. Sunt insa o gramada de carti legate de sexualitatea tantrica care au aparut la editurile MISA-ei si nu numai: au aparut cartile lui Mantak Chia (care prezinta de fapt aspecte tao-iste, nu tantrice), o carte scrisa de Margot Anand, celebrele carti ale lui Penny Slinger, o carte a lui G., care prezinta de fapt un interviu luat unui cuplu francez ce a trait o experienta tantrica in India, etc. Multe din cartile astea se gasesc la anticariate.

Din punct de vedere strict tehnic actul sexual abordat in maniera tantrica are la baza continenta sexuala. Gasesti mai multe despre continenta in link-ul urmator

http://www.seductiatrupului.ro/c_5.php.

Site-ul e foarte fain, cred ca apartine unei cursante MISA. Nu prea bate cimpii, cum se face pe yogaesoteric, de aia imi place.

Scopul in sexualitatea tantrica e, bineinteles, obtinerea eliberarii spirituale (Moksha) adica ajungi sa te identifici cu Absolutul, devii unit cu Dumnezeu, etc. Cel care obtine asta (asa zic cursantii MISA despre G.) este un jivanmukti, adica un eliberat in viata. Citeste link-ul asta despre jivanmukti

http://www.geocities...88/jivaroma.htm

2. Unele din beneficii (luate de pe seductiatrupului)

- trezirea unui numar foarte mare de orgasme (atat la barbat cat si la femeie) si o amplificare nebanuita a placerii;
- aparitia unei stari de nesat, de dorinta parca eterna intre cei doi, care nu se mai satura unul de celalalt;
- longevitatea vietii sexuale;
- regenerare si reintinerire;
- tonus vital marit;
- disparitia starilor de vlaguire, somnolenta dupa actul amoros;
- echilibru psihic, amplificarea creativitatii, trezirea inteligentei;
- amplificarea farmecului personal, atat la barbat cat si la femeie;
- eliminarea completa a riscului unei graviditati nedorite;
- reducerea importanta a secretiilor menstruale si a fenomenelor secundare penibile legate de ciclu;
- da posibilitatea mai multor femei sa cunoasca, in sfarsit, ce este orgasmul (stiut fiind ca multe femei au nevoie de o stimulare erotica de minim 30 minute, iar barbatul termina deseori dupa maxim 10 minute);
- ajuta, in cazul femeilor, la cresterea armonioasa a sanilor

Eu nu am avut vreun dezavantaj. Totusi Mantak Chia recomanda prudenta pentru ca ridicarea energiei sexuale poate produce scurtcircuitari, dezechilibre psihice, daca nu esti destul de pregatit, de pur, etc.

3. Femeile se pare ca pot realiza continenta sexuala de multe ori spontan. Barbatii trebuie sa faca eforturi, etc. Femeile traiesc mult mai usor stari de orgasm cosmic, etc.

4. Dupa ani de zile.

5. Nimic deosebit.

6. La MISA se practica, insa nu de toate femeile, ci doar de unele.

7. Sigur.

Definitie data pe yogaesoteric pentru Vira
Erou"; este o tipologie umană foarte importantă în TANTRA YOGA, care se referă la acei practicanți care au dezvoltat constant o atitudine eroică (VIRA-BHAVA) plină de curaj și de un nobil elan și care se arată că este cea mai adecvată atitudine pentru epoca actuală (KALI YUGA). Astfel, celebrul tratat KULARNAVA TANTRA explică termenul VIRA după cum urmează: "deoarece este liber de pasiuni și dorințe inferioare (RAGA), lipsit de confuzie și zăpăceală (MADA), nesubjugat de supărare (KLESHA), mânie (KOPA), gelozie (MATSARYA) și amăgire (superficialitate) sau prostie (MOHA) și întrucât este foarte departe de agitația excesivă (generată de predominanța tendinței sau aspectului RAJAS) și de inerție (TAMAS), el tocmai de aceea este numit "erou" (VIRA)".
Acest pasaj conține și un rafinat joc de cuvinte bazat pe asonanțele dintre VIRA (erou), VITA (liber) și VIDHURA (foarte departe) și aparent contrazice alte lucrări tantrice care îi atribuie lui VIRA o puternică predominanță RAJAS-ică. Contradicția este doar aparentă, deoarece categoria VIRA cuprinde de fapt mai multe subnivele, ierarhizate, cele mai elevate dintre ele (care corespund descrierii anterior citate) fiind SIDDHA și KAULA. Adeseori, ființei umane care prezintă caracteristicile eroului (VIRA) i se indică practicarea ritualului sexual care implică integrarea celor 5 substanțe esențiale sau elemente subtile (PANCHA TATTVA), incluzând amorul nesfârșit și transfigurator cu continență (MAITHUNA). Semnificația acestui aspect, precum și a altor tehnici și procedee secrete insolite este aceea că, pentru a obține starea de transcendență, eroul VIRA riscă totul, se aventurează plin de dăruire și oferă totul spre a atinge desăvârșirea spirituală.


Barbatii care vor se aduna la grupurile de Vira si fac tot felul de lucruri ca sa-si amplifica masculinitatea iar femeile se aduna la grupurile de Shakti ca sa-si ampifice feminitatea.






Quote

Tare as vrea sa stiu, ei in ce cred? In reincarnare?


G. crede in reincarnare.

S-a integrat vreunul in absolut intr-o asemenea masura, incat sa spuna cu mana pe inima ca nu-i e frica de moarte.

Pai de G. se spune ca s-a integrat. Daca ii e frica de moarte sau nu, asta nu stiu.

#6609
marian2006

marian2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 12.08.2006

Quote

acelasi lucru pot spune si eu acum!
pentru mine, chiar daca am scris toate cele de mai sus, chiar daca vad lucrurile ciudate (poate nu asa cum sunt, poate nu pe toate, poate din prisma propriei perversitati) ... cu toate acestea pentru mine grig bivolaru ramane maestrul, gurul! el, scoala lui m-a facut ce sunt acum!
ii sunt recunoscator pentru asta pe deplin - chiar daca par a nu fi prin posturile "contra"!

Si eu ii sunt recunoscator, dar asa cum ii sunt recunoscator profului de matematica ca m-a invatat integralele bine. Ii multumesc profund si sincer pentru ce m-a invatat si merg mai departe. Sunt unii la curs care sunt atit de "recunoscatori" incit nu mai pot sa faca un pas fara sa-i multumeasca lui G :worthy: . A fi recunoscator nu inseamna a nu mai avea personalitate puternica.

#6610
cosci

cosci

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 386
  • Înscris: 20.06.2006

 landscape10, on Aug 13 2006, 22:37, said:

Si cam care e in mare tehnica phowa predata la MISA? Sunt curios sa ii comentez efectele fiziologice daca pot.
spuneai mai devreme chiar tu:

Quote

Iluminarea este o stare a mintii in care esti liber de toate constrangerile provenite din ganduri, emotii, senzatii, evenimente, etc, in care toate trec pe langa tine fara a te putea afecta. Este starea de Observator Suprem, atunci cand te desprinzi de scena si devii spectator.
cel ce observa = sinele

phowa = schimbarea punctului de observatie.

pana la un moment dat acest punct de observatie e un corp, in care fiinta isi traieste viata; cel ce stapaneste phowa se spune ca poate schimba constient acest corp cu un altul sau poate trai constient in afara unui corp fizic - in corpuri "mai subtile", in "lumi subtile". nu e vorba de o posedare pentru ca de fapt la acest nivel de operare observatorul constientizeaza prin aceasta practica identitatea cu oricare alt obsevator ... deci nu e vorba de transfer al mintii si conceptelor mentale, a trairilor - a (sa-i zicem) "corpului emotional-mental" , ci a acelui aspect ce e dincolo de acestea, martorul, observatorul - cel ce a constientizat permanent toate acestea detasat, de dincolo de ele, neafectat/nepatat de niciun gand/perceptie/traire/sentiment.

fenomenul e unul destul de complex...
efecte fiziologice ale sale?
nu stiu in ce masura se poate discuta obiectiv despre o astfel de experienta ce este prin insasi natura sa in intregime subiectiva. privind din acest punct de vedere poate fi vorba de o iluzie ... de o halucinatie, o pacaleala a mintii... nu putem sti daca e asa decat experimentand insa.

dovezi ale succesului/realitatii acestei experiente?

de exemplu dalai lama (si nu numai el - multi altii... kapalika poate cunoaste mai exact fenomenul si poate da mai multe detalii) este ales copilul dintr-un grup de mai multi, acela care dovedeste prin semne clare ca e purtatorul acelui observator care cu ceva timp in urma a fost dalai lama.

cum il vad unii la misa?
alta poveste ... fac meditatia cu mantra specifica ... si orice stare ce le-apare atunci e considerata confirmarea faptului ca au facut transferul si ca au perceput de fapt trairea celui in care s-au transformat ... cand de fapt e vorba de perceptia trairilor proprii rezultate fie din imaginatie fie din dinamizarile pe care acea fiinta s-a obisnuit sa si le genereze in timpul acelei operari.
cum spuneam si mai devreme:

Quote

se poate verifica usor succesul: daca nu esti perfect constient la trecerea de la starea de veghe la vis (un mic prag) nu-ti face iluzii amice ca vei fi constient la trecerea de la viata la moarte (un prag nitel mai mare).
primul semn al succesului nu e faptul ca percepi ceva ... (chipurile pe celalalt) ci ca esti dincolo de propriile perceptii - observator! si cand aceasta observare poate fi mentinuta nedefinit ca timp - nu mai e ceva accidental, ce apare uneori, cand aspiratia/concentrarea e mai intensa - abia dupa aceea se poate face transferul celui ce observa...

semnul clar ca esti observatorul este intrarea constienta in vis, mentinerea luciditatii si a controlului asupra continutului visului, iesirea constienta din acesta ... visul fiind de fapt manifestarea continutului mental, daca el te domina, fiind inconstient pentru o clipa doar, insemna ca nu te poti desprinde lucid de acesta, inca.

Edited by cosci, 14 August 2006 - 08:15.


#6611
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005
Cosci, fara suparare, in ultimul tau post ai cam facut un mic amalgam intre patru discipline din traditia tibetana (trei facand parte dintre "cele sase yoga ale lui Naropa") si anume Phowa, Yoga Visului si Yoga Luminii Clare si Drong Jug (sper sa nimeresc acceptabil denumirea pentru ca nu cunosc suficient de bine ortografia tibetana). Ce spui tu are sens si nu cred ca gresesti prea mult din punctul de vedere traditional asupra problemei privita un pic mai "global". De altfel, celei trei discipline mai sus mentionate nu sunt predate impreuna intamplator. Insa Phowa propriu-zisa nu poate fi practicata decat in momentul imediat premergator mortii fizice, restul practicii fiind constituit doar de anumite tehnici pregatitoare pentru momentul respectiv.
Asta este parerea mea, bazata pe lecturile mele in domeniu (in principal "Yoga tibetana si doctrinele secrete" de Evans Wentz si Lama Kasi Dawa Samdup si "Sase Yoga ale lui Naropa" de Glenn Mullin). Eu as fi curios sa vad parerea lui kapalika asupra subiectului. :peacefingers:

#6612
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005
Da, e un pic ciudat. Se pare ca cosci confunda phowa cu starea de Iluminare sau cu visele lucide. Este necesar sa devii un Iluminat pentru a putea practica phowa corect? Cat despre visele lucide, din ce a scris pe forum inseamna ca Naga este un foarte bun practicant de phowa.

#6613
cosci

cosci

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 386
  • Înscris: 20.06.2006

 Naga, on Aug 14 2006, 08:27, said:

Cosci, fara suparare, in ultimul tau post ai cam facut un mic amalgam intre patru discipline din traditia tibetana (trei facand parte dintre "cele sase yoga ale lui Naropa") si anume Phowa, Yoga Visului si Yoga Luminii Clare si Drong Jug (sper sa nimeresc acceptabil denumirea pentru ca nu cunosc suficient de bine ortografia tibetana). Ce spui tu are sens si nu cred ca gresesti prea mult din punctul de vedere traditional asupra problemei privita un pic mai "global". De altfel, celei trei discipline mai sus mentionate nu sunt predate impreuna intamplator. Insa Phowa propriu-zisa nu poate fi practicata decat in momentul imediat premergator mortii fizice, restul practicii fiind constituit doar de anumite tehnici pregatitoare pentru momentul respectiv.
tot ce am scris mai sus legat de phowa se bazeaza in primul rand pe informatiile date la curs.
phowa stiu ca e o denumire improprie - trogjug (sau cum s-o zice) e o denumire mai potrivita pentru transfer-revenire, phowa cum ai spus si tu fiind doar ce se face in momentul parasirii definitive a corpului fizic ...
iar referitor la yoga starii de vis - chiar daca nu se vorbeste direct despre ea la curs, legat de phowa (pastrez aceasta denumire generica pentru ansamblul trogjug + phowa) este clar si logic faptul ca fenomenele implicate de aceasta operare sunt strans legate de yoga starii de vis si chiar si de yoga luminii clare.
nu am vrut sa intru in detalii legate de acestea - nu cunosc bine nici teoretic/nici practic aceste metode... am spus doar ce se intelege in contextul misan (sa zicem asa) prin phowa - sau mai precis ce am inteles si inteleg eu prin asta.

Quote

Asta este parerea mea, bazata pe lecturile mele in domeniu (in principal "Yoga tibetana si doctrinele secrete" de Evans Wentz si Lama Kasi Dawa Samdup si "Sase Yoga ale lui Naropa" de Glenn Mullin). Eu as fi curios sa vad parerea lui kapalika asupra subiectului. :peacefingers:
kapalika a comentat si mai devreme despre asta - din cate am vazut. iar ce se preda la curs e o prelucrare a celor scrise de wentz in cartea sa ...

 landscape10, on Aug 14 2006, 08:34, said:

Da, e un pic ciudat. Se pare ca cosci confunda phowa cu starea de Iluminare sau cu visele lucide.
nu confund - poate nu am fost foarte clar.

Quote

Este necesar sa devii un Iluminat pentru a putea practica phowa corect?
este necesar sa constientizezi clar ca tu esti observatorul ... daca prin asta intelegi sa fi iluminat ... atunci da!
semnul clar ca esti observatorul - deci esti capabil sa faci transferul constient - este pastrarea constanta si nealterata a constientei in vis.

Quote

Cat despre visele lucide, din ce a scris pe forum inseamna ca Naga este un foarte bun practicant de phowa.
a descris ca are vise lucide- nu a spus ca poate fi constient la vointa -ca stapaneste perfect continutul lor - ca e constient ca e un observator al acestora ... ca nu-l afecteaza, intelegand ca in ultima instanta sunt iluzorii (asta chiar in timp ce ele se petrec si nu la trezire ...) - toate acestea tinand de doctrina yoga a starii de vis ...

deci faptul ca a avut vise lucide ... e un semn bun ... dar mai are pana sa poata face phowa- din punctul de vedere al celor spuse mai sus.

repet - ce am spus mai devreme e ce inteleg eu prin asta pe baza celor invatate la curs in primul rand.

Edited by cosci, 14 August 2006 - 09:01.


#6614
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005

 rakhpai, on Aug 14 2006, 04:57, said:

Exista deseori o prapastie imensa intre creatie si autor, pentru aceasta este imposibila clasificarea si valorificarea informatiei, creatiei, dupa nivelul conduitei morale a autorului. Am facut mici cercetari in senul descoperirii unor faimosi guru orientali dovediti impostori din trecut, dar nu am reusit sa gasesc insemnari. Sunt convins ca au existat numeroase exemple, poate nu multi au urmarit sa obtina favoruri sexuale dar cu siguranta bunatare materiala s-a obtinut. Diferenta este insa ca au fost tolerati, si fac parte probabil din peisajul lor, din cultura lor, tot asa cum noi il toleram pe Mos Craciun, sau pe preotii care nu au nimic in comun cu pozitia pe care ar trebui sa o ocupe. Manipulare?! Exista cererea?! Vine si oferta... pe langa Caritas, Fni, ce mai vreti nu vi se pare normal sa apara si alt gen de oferte? Daca s-a ajuns sa se vanda parcele pe luna si pamant sub ocean, de ce vi se pare iesit din comun sa se vanda sub o forma sau alta si eliberarea, iluminarea intr-o sedinta sau doua?!

Esentialul nu se afla in calitatea "produsului" ci se afla in multumirea clientului, in efectul care il prezinta la nivelul consumatorului. Totul tine de puterea intelegerii pentru ca putem lua in considerare si cealalta varianta - "Când un înțelept arată la lună, prostul se uită după deget" - in cazul acesta calitatea informatiei depaseste intelegerea consumatorului si devine nula.

Mie personal, fascinatia si experienta pe care mi-au produs-o cartile lui Osho, Muktananda, Cioran, Gurdjieff, Uspensky, Krishnamurti, etc... nu le pericliteaza deloc pozitia de "maestru" , "guru" , "mos craciun", la nivelul meu de intelegere, si le voi ramane profund credincios pana la sfarsitul vietii, chiar daca s-ar dovedi ca Osho a fost Bin Laden undercover, sau poate se va descoperi ca Muktananda a fost DJ si deghizarea in maestru, in guru ar fi fost pentru el doar un pretext pt look, moda si succes. Bine ca operele lor au reusit sa trezeasca in mine constiinta unei alte dimensiuni si unui alt mod de viata. Cadourile care survin de pe urma unei credinte personale nu pot fi reinnapoiate si renegate. Tu esti pana la urma sursa cadourilor catre tine, aceasta calitate pana la urma se afla in tine, in capacitatea ta de perceptie si intelegere. Asa cum o prietena foarte buna spunea ca ni se da doar fericirea pe care o putem intelege.  :peacefingers:

Noi insa cateodata insistam sa vedem daca acel mos craciun este chiar mos craciun si daca chiar are parcat carul cu reni in fata casei. Incercam sa depasim momentul de satisfactie si de mirare prin acel rationament dur si rigid, care deseori strica farmecul unui tablou de Van Gogh sau frumusetea Capelei Sixtine.

Comparatia cu Mos Craciun merge doar pana la un punct si asta pentru ca respectivul personaj "mitologic" nu abuzeaza de credinta fetitelor in el pentru a obtine anumite servicii din partea lor. Stiu ca suna un pic crud ce am scris adineauri dar reflecta bine adevarul dupa parerea mea.
Ce ai scris tu mai sus mie imi aduce aminte de o povestire scrisa de Sivananda pe care am mai pomenit-o pe topic. Eu am gasit-o intr-o carte a lui denumita "Povestiri divin inspirate" si publicata pe vremuri de misani.
Povestea suna in felul urmator: Un tinar era foarte dornic sa gaseasca o cale prin care sa ajunga sa il cunoasca pe Dumnezeu (in cazul asta era vorba de Dumnezeu privit sub o ipostaza a lui Vishnu, specifica hinduismului ortodox). In satul unde traia el nu exista nici un guru care sa il invete vreo tehnica sau ritual prin care sa obtina ce vroia asa ca tinarul s-a apucat sa isi caute un guru in imprejurimi. La un moment dat s-a intalnit cu un hot care a vrut sa profite in scop personal de bunele intentii ale tanarului. L-a amagit pe acesta ca ar fi un maestru de yoga si i-a spus ca o sa il invete o tehnica secreta de pranayama. I-a spus sa se dezbrace de haine si sa intre intr-un lac din apropiere, sa se scufunde sub apa si sa isi tina respiratia cat de mult timp posibil. In timp ce tanarul ii urma indicatiile, hotul a fugit cu hainele baiatului in brate.
In timp ce baiatul era pe cale sa moara datorita hotararii cu care respecta indicatiile hotului, lui Vishnu i s-a facut mila de el si i-a aparut intr-o viziune si apoi l-a salvat scotandu-l din apa. Insa, in acelasi timp tot Vishnu la traznit pe hot, omorandu-l pe loc.
Este interesant faptul ca foarte multi cursanti cu care am discutat pe tema povestirii respective erau foarte receptivi privind intelesul primei parti a finalului povestirii, dar ignorau partea a doua a lui, cea privind pedepsirea hotului.
De altfel am gasit mai multe povestiri similare din traditia hindusa in care Dumnezeu apare ca fiind foarte intelegator si binevoitor cu aspirantii bine intentionati dar indusi in eroare de falsi invatatori, insa in acelasi timp este si foarte dur cu falsii guru-si. De altfel, atat in traditiile hinduse cat si in cele buddhiste, de multe ori soarta post-mortem a falsilor guru-si este descrisa ca fiind cu mult mai rea decat cea a violatorilor, hotilor sau ucigasilor. Kapalika chiar a postat anul trecut un exemplu interesant din traditia tibetana privind acest aspect. :peacefingers:

Edited by Naga, 14 August 2006 - 09:47.


#6615
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005

 cosci, on Aug 14 2006, 09:48, said:

a descris ca are vise lucide- nu a spus ca poate fi constient la vointa -ca stapaneste perfect continutul lor - ca e constient ca e un observator al acestora ... ca nu-l afecteaza, intelegand ca in ultima instanta sunt iluzorii (asta chiar in timp ce ele se petrec si nu la trezire ...) - toate acestea tinand de doctrina yoga a starii de vis ...

deci faptul ca a avut vise lucide ... e un semn bun ... dar mai are pana sa poata face phowa- din punctul de vedere al celor spuse mai sus.

repet - ce am spus mai devreme e ce inteleg eu prin asta pe baza celor invatate la curs in primul rand.

Am avut multe vise constiente obtinute la vointa intr-o anumita perioada (cand eram inca la curs), aproape in fiecare noapte, si puteam sa si schimb voluntar continutul viselor (sa creez personaje, sa schimb decorul dupa cum vroiam eu etc.). Insa perioada respectiva a fost intrerupta de o serie destul de lunga de vise constiente cu continut terifiant pe care nu il mai puteam controla voluntar, fapt care m-a determinat atunci sa abandonez practica respectiva.
Oricum, in teoria tibetana a Yogai Visului, obtinerea abilitatii de a controla continutul viselor este penultima etapa, ultima fiind obtinerea unei viziuni a Luminii Clare. Am avut destul de recent o experienta ciudata in privinta asta (si am si povestit-o pe topic atunci), desi nu cred sa fie vorba de nici un fel de semn al unei posibile "viziuni" de genul respectiv ci doar un fenomen cu cauze banale de ordin fiziologic. Nu mai revin acum asupra relatarii experientei in cauza pentru ca risc sa fie iar interpretata tendentios de anumite persoane de pe forum.

#6616
cosci

cosci

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 386
  • Înscris: 20.06.2006

 rakhpai, on Aug 14 2006, 03:57, said:

...
Noi insa cateodata insistam sa vedem daca acel mos craciun este chiar mos craciun si daca chiar are parcat carul cu reni in fata casei. Incercam sa depasim momentul de satisfactie si de mirare prin acel rationament dur si rigid, care deseori strica farmecul unui tablou de Van Gogh sau frumusetea Capelei Sixtine.
mi-a placut ideea asta cu mos craciun!
in incheiere, cand devenim maturi ajungem insa sa intelegem ca mos craciun-altul, e o iluzie ... si ca noi trebuie sa fim mos craciun! am fost mereu ... :D

#6617
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005

 landscape10, on Aug 13 2006, 23:37, said:

Si cam care e in mare tehnica phowa predata la MISA? Sunt curios sa ii comentez efectele fiziologice daca pot.

Pai efectul fiziologic cel mai evident al tehnicii propriu-zise de Phowa este moartea. :) Si asta pentru ca scopul tehnicii este controlul procesului mortii (asa cum  este el vazut in buddhismul tantric tibetan) si alegerea voluntara a viitoarei "destinatii" post-mortem in loc sa fie lasata legea karmei sa opereze in mod automat in vederea alegerii viitoarei reincarnari, cu toate efectele secundare neplacute inevitabile cum ar fi pierderea memoriei vietii trecute.
Ca efect fiziologic al tehnicilor pregatitoare, se spune ca trebuie sa reapara redeschiderea fizica a fontanelei. In mod traditional asta e indiciul cel mai clar al reusitei respectivelor tehnici preliminarii. Kapalika mentiona mai demult ca cica printre cursantii lui Ole se vehiculeaza ideea cum ca unii dintre ei chiar manifesta respectiva modificare la nivelul oaselor craniene. Nu stiu cat e adevar si cat e mit in toata povestea asta.

#6618
cosci

cosci

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 386
  • Înscris: 20.06.2006

 Naga, on Aug 14 2006, 09:29, said:

Pai efectul fiziologic cel mai evident al tehnicii propriu-zise de Phowa este moartea. :) Si asta pentru ca scopul tehnicii este controlul procesului mortii (asa cum  este el vazut in buddhismul tantric tibetan) si alegerea voluntara a viitoarei "destinatii" post-mortem in loc sa fie lasata legea karmei sa opereze in mod automat in vederea alegerii viitoarei reincarnari, cu toate efectele secundare neplacute inevitabile cum ar fi pierderea memoriei vietii trecute.
Ca efect fiziologic al tehnicilor pregatitoare, se spune ca trebuie sa reapara redeschiderea fizica a fontanelei. In mod traditional asta e indiciul cel mai clar al reusitei respectivelor tehnici preliminarii. Kapalika mentiona mai demult ca cica printre cursantii lui Ole se vehiculeaza ideea cum ca unii dintre ei chiar manifesta respectiva modificare la nivelul oaselor craniene. Nu stiu cat e adevar si cat e mit in toata povestea asta.
nu stiu de ole ... dar imi zicea cineva familiarizat cu cartile lui wenz ca a intalnit in romania un calugar tibetan care avea o crapatura in cap ... rezultata de la phowa .
se pare ca in tibet exista si practici de ordin fizic - un fel de trepanatii rituale - pentru a obtine asta, nu numai operarea cu mantra... care nu stiu in ce masura poate duce pana la astfel de modificari la nivel cranian .

Edited by cosci, 14 August 2006 - 09:37.


#6619
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005
Cosci, rakhpai, imi cer scuze, dar nu am observat de la inceput ca mesajul meu privind subiectul "Mos Craciun" a fost postat in mod trunchiat. Imi cer scuze.
L-am completat acum si as fi curios sa va vad parerea privind lucrurile descrise in respectivul mesaj. :peacefingers:

#6620
cosci

cosci

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 386
  • Înscris: 20.06.2006

 Naga, on Aug 14 2006, 09:00, said:

...
In timp ce baiatul era pe cale sa moara datorita hotararii cu care respecta indicatiile hotului, lui Vishnu i s-a facut mila de el si i-a aparut intr-o viziune si apoi l-a salvat scotandu-l din apa. Insa, in acelasi timp tot Vishnu la traznit pe hot, omorandu-l pe loc.
...
De altfel am gasit mai multe povestiri similare din traditia hindusa in care Dumnezeu apare ca fiind foarte intelegator si binevoitor cu aspirantii bine intentionati dar indusi in eroare de falsi invatatori, insa in acelasi timp este si foarte dur cu falsii guru-si. De altfel, atat in traditiile hinduse cat si in cele buddhiste, de multe ori soarta post-mortem a falsilor guru-si este descrisa ca fiind cu mult mai rea decat cea a violatorilor, hotilor sau ucigasilor. Kapalika chiar a postat anul trecut un exemplu interesant din traditia tibetana privind acest aspect. :peacefingers:
chestia asta cu pedeapsa divina pentru cei ce pacalesc pe cei ce aspira sincer eu cred ca e o inventie pentru a mai domoli din tentatia de a profita de pe urma celor creduli ...

daca dumnezeu ar fi pedepsit pe cei ce isi bat joc de altii si profita de pe urma increderii lor ... nu ar mai fi existat nicio religie pe acest pamant ... falsi guru, fapsi profeti, popi ce pacalesc, fura, pracurvesc, lideri religiosi ce indeamna la ura, mari inchizitori ... etc, imaginati-va ce-ar fi fost daca toti astia ar fi fost fulgerati instantaneu in momentul in care-si incepeau "opera" ...

iar faptul ca lucrurile sunt asa cum sunt este si pentru a alege singur-pe masura intelepciunii si maturitatii tale (sau a prostiei si credulitatii) ... fara sa existe etalonul - cine spune o prostie despre dumnezeu, e fulgerat!

#6621
marian2006

marian2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 12.08.2006

Quote

 rakhpai, on Aug 14 2006, 00:06, said:

Am mai dezvoltat discutia pe aceasta tema mai demult, parerea mea era ca supozitiile legate de fenomenele incredibile ce vor urma si povestile legate de klingonieni, reptile, scafandrii si rate minunate fac parte dintr-un experiment. Experimentul este identic cu povestea cu Mos Craciun inspirata copiilor ca fiind 100% adevarata, diferenta consta doar in faptul ca povestile in cazul nostru sunt integrate la o alta scara valorica, dar analizate atent, directioneaza in acelasi punct*. Atmosfera de basm creata in jurul acestui sistem, creeaza o aura protectoare si o impresie de siguranta... putem dezvolta in aceasta directie dar prefer sa continui cu o paralela intre experienta unui copil si experienta unui misan in acest sens. Stim cu totii ca urmam cu totii cu credinta traditia si nu vom priva copii nostrii de farmecul care il ofera credinta in existenta lui Mos Craciun. Copilul indata ce realizeaza falsul legat de Mos Craciun va fi contrariat, dar daca ne gandim la el in momentul maturitatii, cu siguranta va fi deacord ca ambianta de basm creata atunci este de o valoare deosebita.

La nivelul constiintei omului relativ matur, lucrurile se vor petrece la o alta scara si dupa parerea mea, existenta basmelor si fluxul continuu de informatii incredibile legate de cataclisme, sfarsit, apocalipsa, organizatii mondiale, postura de alesi, duc mintea omului intr-o calatorie plina de surprize. Trebuie doar sa fii destul de "integrat" ca sa le poti da crezare. Credeti-ma de multe ori as vrea sa pot sa cred si eu in ele  :peacefingers:

Ramane de vazut in ce masura se poate considera credinta in aceste "basme" benefica sau ostila.

Am o prietena care crede in basmele de la MISA. Crede ca se apropie Apocalipsa, ca vor fi inundate in 2012 Europa si Canada. De aceea ea se gindeste deja sa emigreze in Brazilia. Deci efectul credintei in basmele MISA e aici nociv. Mai am un prieten speriat de fenomenul incalzirii globale si isi pune intrebarea destul de des ce rost are sa mai studieze, ce rost are sa-si faca casa, etc. Si aici efectul credintei in basmele MISA e nociv. Mai cunosc pe cineva care refuza sa-si faca casa in 2001 pentru ca venea cutremurul...Dupa septembrie 2001 si-a facut casa. Deci efectul iar e nociv. In clipa cind crezi cu tarie in faptul ca apocalipsa vine in citiva ani nu mai poti face actiuni firesti (cel putin in cazurile de mai sus) si e normal ca dupa aceea ceilalti sa te considere strange, mentally deranged si asa mai departe.
O situatie ipotetica: daca in perioada copilariei, cind credeam in Mos Craciun, incepeam sa actionam pe cont propriu si sa cautam sa plecam de exemplu in Laponia, atunci parintii ne-ar fi oprit. Daca noi am fi continuat sa facem actiuni de genul asta, atunci parintii ne-ar fi spus in final cine e Mosul ca sa incetam sa facem actiuni absurde.
Consider ca e poate necesar sa credem in basme doar pina la un anumit punct.

#6622
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005

 Deria_Leena26, on Aug 13 2006, 14:55, said:

Intrebari:

1. Ce implica, mai precis, Tantra Yoga?

2. Care sunt beneficiile sexului cu continenta? Dar dezavantajele?

3. Prin ce difera sexul cu continenta practicat de barbati fata de cel practicat de femei?

4. Dupa cati ani de practica poti afirma ca esti un tantric adevarat?

5. Ce se intampla daca opresti practica sexuala Tantra, revii la sexul normal si apoi o reiei?

6. Este adevarat ca Tantra incurajeaza practicarea "amorului tantric" cu cat mai multe femei, cat mai diferite, pentru un schimb de energie cat mai rafinat?

7. Exista orgasme cosmice, la care se poate ajunge prin Tantra?

Si cam atat, ma mai gandesc pe urma.

Si, off-Tantra topic: ce inseamna "vira"? Definitie exacta si aspecte conexe?

Marian ti-a raspuns destul de bine la intrebari, chiar si cand doar a postat niste link-uri. :peacefingers: Totusi, o sa incerc sa vin si eu cu niste precizari.
1. "Tantra" sau "tantrism" este denumirea generica a unui numar mare de traditii din cadrul a mai multe religii (hinduism, buddhism, jainism si bon-po), care difera destul de mult intre ele. Din punct de vedere istoric, tantrismul a aparut cel mai probabil prin secolul IV e.n., desi traditia sustine ca radacinile lui ar fi mult mai vechi.
Punctul comun al acestor traditii tantrice este constituit de utilizarea unor ritualuri destul de complicate, folosirea unor vizualizari complicate privind diferite zeitati (care nu sunt privite in unele traditii tantrice ca fiind obiectiv reale ci doar simple personificari ale unor aspecte abstracte, "insufletite" de catre adept prin propria lui activitate psihica), utilizarea mandalelor, yantrelor si mantrelor. In unele traditii tantrice se utilizau si unele metode ce incalcau tabu-uri ale conduitei religioase clasice din perioada respectiva din zona Asiei de Sud, cum ar fi utilizarea rituala a sexului sau a consumului alcoolului, carnii si pestelui. Insa nu toate traditiile tantrice au adoptat astfel de practici, iar unele dintre ele (practic cele mai multe care supravietuiesc la ora actuala) au preferat sa mearga in privinta asta pe linia clasica a celibatului, alimentatiei lacto-vegetariene si evitarii alcoolului.
Insa in secolele XIX si XX, atunci cand au inceput sa fie publicate in Occident carti si traduceri privind subiectul tantrismului, atentia occidentalilor a fost atrasa tocmai de aspectele mai "exotice" ale anumitor practici. Occidentalii au fost in special fascinati de utilizarea tehnicilor erotice in tantrism si le-au adoptat cu entuziasm creind fenomenul actual al neo-Tantrei, cu toata multitudinea sa de scoli (printre care se numara si MISA) si pseudo-gurusi (Rajneesh, Bivolaru, Sai Baba etc.). Este interesant faptul ca pana si scolile neo-tantrice create pe solul Indiei (cum ar fi cele create de Rajneesh si Sai Baba) atrag mai mult discipoli occidentali decat localnici.
O caracteristica a neo-Tantrei este faptul ca accentul pus pe tehnicile sexuale este cu mult mai mare decat in cazul scolilor tantrice traditionale (in cazul carora uneori erau si respinse astfel de practici sau erau practicate doar ocazional).
2. Tehnicile privind continenta elaborate in scolile traditionale au ca principal scop provocarea unor stari modificate de constiinta si deseori ignora aspectul hedonist al activitatii erotice, spre deosebire de scolile neo-tantrice. Placerea erotica in sine era considerata de multi tantrici autentici din trecut ca fiind un aspect neglijabil, iar ritualurile erotice erau foarte complicate (utilizandu-se mandale, mantre, tehnici de respiratie etc.), fapt ce facea ca aspectul hedonist al actului erotic sa fie destul de minor in ce priveste efectele. In scolile neo-tantrice insa, placerea erotica este vazuta ca fiind unul dintre scopurile principale ale tehnicilor respective si ca fiind si un mijloc bun de a obtine evolutia spirituala.
Ca o alta mentiune ar trebui adaugat faptul ca nu toate scolile tantrice traditionale au adoptat tehnicile privind obtinerea continentei, multe utilizand sexul cu ejaculare incadrul ritualurilor lor. Sau existau si cazuri in care la initieri se folosea sexul cu ejaculare, dar mai apoi in practica cotidiana se foloseau tehnici privind obtinerea continentei. Kapalika a postat mai demult multe detalii interesante in privinta subiectului.    
Din dintr-un punct de vedere pragmatic, ne-spiritual, beneficiile constau in obtinerea capacitatii prelungirii foarte mult a duratei actului sexual, obtinerea unui numar mare de orgasme, prelungirea duratei starii de orgasm si obtinerea unor stari de constiinta modificata cu caracter placut similara celei produsa de consumul unor substante psihoactive dar fara efectele secundare ale acestora. Mai demult am discutat pe topic privind posibilele efecte la nivel neurochimic ale starilor mai neobisnuite de orgasm obtinute prin practica continentei. Nu mai stiu acum pe la ce pagina am discutat despre subiectul respectiv si cred ca ai avea destul de mult de cautat.
Dezavantaje ar putea teoretic sa apara sub forma unor tulburari la nivelul prostatei, insa efectele fiziologice ale continentei sunt in mare parte similare cu cele ale vasectomiei, si cred ca stii si tu ca teoria medicala clasica sustine ca nu ar trebui sa apara nu stiu ce tulburari in cazuri din astea deoarece sperma neeliminata este reabsorbita in mod natural de catre organism. Pe plan psihic insa, starile de constiinta modificata obtinute pot produce dezechilibre in cazul unor persoane deja predispuse catre manifestari psihopatologice, dar lucrul asta este valabil in cazul unor astfel de persoane pentru orice fel de tehnica ne-erotica cu efecte similare. S-a speculat de asemeni ca modifacarea accentuata a nivelului de oxitocina din sange in cadrul "sexului tantric" provoaca un efect de creare a unei stari de incredere foarte puternice intre persoanele implicate, fapt care ar putea sta la baza aparitiei formei foarte accentuate de fidelitate manifestata de "printesele" lui GB fata de persoana acestuia (cred ca te-ar interesa sa citesti mai multe aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Oxytocin ).
3. Aici ar trebui sa iti raspunda si o femeie. Eu fiind barbat nu am cum sa inteleg pe deplin ce experimenteaza din punct de vedere subiectiv o femeie in cazul asta. Poate o sa iti raspunda si Shari la intrebarea asta si o sa completeze ce a scris deja Marian. :peacefingers:
4. Depinde ce intelegi prin "tantric", pentru ca definitiile termenului sipracticile asociate difera foarte mult de la scoala la scoala. Poti foarte bina sa fii un tantric abstinent din punct de vedere sexual. In anumite carti am intalnit ideea conform careia devii un "urdhvaretas" (sper sa tin bine minte termenul) daca nu ejaculezi timp de 12 ani (sper sa nu tin minte gresit intervalul de timp necesar). Insa au existat si alte traditii tantrice in care se folosea sexul cu ejaculare.
5. Odata ce te-ai obisnuit cu starile mult mai puternice de orgasm obtinute prin practica continentei, cele obtinute prin sexul "normal" nu mai aduc aceeasi satisfactie. In general cei care ajung sa practice cum trebuie tehnicile respective nu recurg la sexul cu ejaculare decat fie accidental fie cu scopul precis de a concepe copii. Riscul de a concepe copii persista insa si cand folosesti continenta, pentru ca un numar mic de spermatozoizi sunt eliminati in exterior in mod natural si in absenta ejacularii propriu-zise.
6. Depinde de traditie si scoala. In unele scoli traditionale se recomanda celibatul si abstinenta, in altele practicarea tehnicilor in cadrul cuplului conjugal, in altele practica cu femei de conditie sociala inferioara (prostituate, femei din castele inferioare din India etc.) in scopul distrugerii unor conditionari mentale impuse de societate etc. Practicile traditionale sunt foarte diverse in domeniul asta.
Scolile de neo-tantra atat de iubite de occidentali tind insa in majoritatea lor sa incurajeze libertinajul si hedonismul.  
7. Exista stari de orgasm mai "neobisnuite" si mult mai puternice decat in cazul sexului normal si care au si caracteristici comune cu stari de constiinta modificata produse de meditatie sau ingerarea unor substante psihoactive. Pot sa iti confirm din experienta personala ca ele intr-adevar exista. In ce priveste adjectivul "cosmic", mie mi se pare destul de prost ales.

#6623
marian2006

marian2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 613
  • Înscris: 12.08.2006
[quote name='Naga' date='Aug 14 2006, 10:00' post='1776418']
[quote]Comparatia cu Mos Craciun merge doar pana la un punct si asta pentru ca respectivul personaj "mitologic" nu abuzeaza de credinta fetitelor in el pentru a obtine anumite servicii din partea lor. Stiu ca suna un pic crud ce am scris adineauri dar reflecta bine adevarul dupa parerea mea.[/quote]

Suna un pic crud, dar ai dreptate.

[quote]De altfel am gasit mai multe povestiri similare din traditia hindusa in care Dumnezeu apare ca fiind foarte intelegator si binevoitor cu aspirantii bine intentionati dar indusi in eroare de falsi invatatori, insa in acelasi timp este si foarte dur cu falsii guru-si. De altfel, atat in traditiile hinduse cat si in cele buddhiste, de multe ori soarta post-mortem a falsilor guru-si este descrisa ca fiind cu mult mai rea decat cea a violatorilor, hotilor sau ucigasilor. Kapalika chiar a postat anul trecut un exemplu interesant din traditia tibetana privind acest aspect. :peacefingers:[/quote]

Chiar si in crestinism se zice ca preotii au de tras cu mult mai mult decit simplii credinciosi atunci cind gresesc. Dumnezeu nu ii trazneste instantaneu, dar nici in pace nu ii lasa.

#6624
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

 Naga, on Aug 14 2006, 10:29, said:

Pai efectul fiziologic cel mai evident al tehnicii propriu-zise de Phowa este moartea. :)
Nu ma refeream la asta. :)
Ma refeream la schimbarile fiziologice provocate de un vis lucid de exemplu, avand in vedere ca undele creierului arata un amestec de alfa-theta in ambele cazuri (vis normal sau vis lucid).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate