Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ranjetul la oameni

recomandare AC 2 dormitoare mici

Ce femeie are si zahar si miere

Vas wc care nu inchide
 De ce este greu pentru microintre...

Intrebari despre carucior electric

Tester pH-ul apei

Achizitionarea unui subwoofer auto
 Aparat foto zoom mare

Smecheri vs populime

La multi ani @Lieutenant!

La multi ani @xmanyacs77!
 Tableta office

Comanda Mobexpert - o zi inainte ...

Ocolirea limitatoarelor de viteza...

Recomandare adeziv - pt pervaz PVC
 

(costy851) casa P+M IN Ovidiu

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
Poti sa pui si de 15 cmdaca pui izolatie de 20 cm :)))...vezi ca aici prima oara se toarna stalpii+ planseul ,deci stalpul trebuie cofrat pe toate laturile...

Edited by dan_4_you2003, 04 April 2013 - 21:15.


#20
costy851

costy851

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 19.08.2011

View Postdan_4_you2003, on 04 aprilie 2013 - 21:15, said:

Poti sa pui si de 15 cmdaca pui izolatie de 20 cm Posted Image))...vezi ca aici prima oara se toarna stalpii+ planseul ,deci stalpul trebuie cofrat pe toate laturile...
poti sa faci zidurile intai si dupa aia sa faci stalpii si apoi ii torni placa si grinzile asta ce am mai vazut pe la alte case si ce mau sfatuiti alti "meseriasi" acum mai vb si cu dirigintele meu si dorelu

Edited by costy851, 04 April 2013 - 22:10.


#21
alexwspp

alexwspp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 09.08.2011
Daca mergi pe varianta de 30cm, nu o sa ai grinzile iesite in relief la peretii exteriori. Dorelul o sa zica sa zideasca mai intai si pe urma sa cofreze doar lateralele. Daca mergi pe o grosime de zid mai mica, atunci partea de la interior acofragului va fi in forma de L, daca zideste mai intai.
Cred ca ar tebui sa te gandesti cum vrei tu in primul rand. Solutii exista pt oricare varianta.
La grosimi mici de zid eu as zice ca mai indicata ar fi caramida, imi da senzatia ca zidul ar fi mai rezistent pt ca mortarul intra in gaurile alea. La bca lipirea se face doar pe suprafata. Vezi ca sunt si jurnale cu BCA. Intreaba userii pe acolo.

#22
costy851

costy851

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 19.08.2011
Oricum intai fac zidurile si apoi placa cu cadrele.

Doar ce am venit de pe santier. Dorelul impreuna cu dirigintele au scos nivelul 0, bineinteles inainte de a se decide iei mau intrebat si pe mine daca sunt de acord. Iar dorelul a continuat cu masurarea casei si trasare. Maine este posibil sa sapam tot pana la 70 si apoi continua dorelul sapatul la mana inca vreo 50 cm pt talpa care o sa fie de 70x40. Doamne ajuta sa fie timpul bun.

#23
costy851

costy851

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 19.08.2011
oameni buni ce trebue sa ii pun la hidroizolatie cum se cheama materialul care trebue sa il cunpar. iar la termo ce este mai bun poliester expandat sau extrudat ma refer la placa care ar fi mai indicat

#24
macaz2006

macaz2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 20.11.2008

View Postdan_4_you2003, on 04 aprilie 2013 - 11:40, said:

2.....Fierul ruginit face o mai buna priza cu betonul...Laptele de beton intra in porii datorati ruginii...
3...Nu are nici o treaba cofrajul cu fisurile aparute la constructii..
3.1.. Mai mare aberatie nu am auzit..... Ce spui acolo se foloseste doar la structura pe cadre din beton armat incarcarile fiind preluate doar de  (grinda b.a. si stalpi b.a.)
unde zidaria este de umplutura ... in loc de pereti poti pune geamuri toata constructia.
La constructiile care au zidarie portanta exact asa se procedeaza  ,se armeaza stalpul ,se zideste se aseaza armatura de racord a stalpului cu zidaria se toarna stalpul... apoi se armeaza placa si se toarna...Ce ai scris e doar pentru cadre ....Fisura nu are nici o treaba cu ce ai scris mai sus....
3.3  Lemnul la cofraj cedeaza doar daca e lucrat de Dorei.
4.  Betonul eventual il ia de la Statie de betoane ...De la balastiera poate cumpara nisip,sort...
5..Adica cum cat de cat plana ??? Se poate turna fundatia si in colturi ??? Obligatoriu fundatia trebuie sa fie dreapta atat la interior cat si la exterior .
6.Ne pui si un calcul aici ??? Sa ne arati de ce nu e nevoie armarea talpii la fundatii ???? Tu dai toate constructiile peste cap ... Depinde de tipul terenului ,de zona seismica, de tipul structurii folosite ...Nu ti ai dat seama pana acum de lucrul asta ????Grav!!!!

   Ce ai scris mai sus ...E de dat exemplu ....  Nu cumva sa lucrati in genull   ....Cea mai mare aberatie e aia ca torni centurile inainte sa faci zidul....Cunosc un caz intre Gura Humorului si Campulung  a turnat centurile si stalpii inainte sa puna zidurile ..Structura era pe zidarie portanta cu stalpisori din beton inglobati.... ...Constructia era cu P+2  se vrea pensiune..... A venit expertul ca a mai observat unul altul  si  ii era frica sa intre in cladire Posted Image)))))...
  Sigur nu ai lucrat tu acolo pentru ca meseriasii care au facut tampenia s-au inteles cu beneficiarul sa nu ii bage in penal ...Asta e caz penal ce ai scris mai sus....

2. dragilor, lasati fierul la ruginit (oxidat) inainte sa il bagati in beton ca face priza mai bine => FALS
3. facem pariu?
3.1 zidaria este mereu de umplutura - n-o sa vezi niciodata pereti portanti din BCA - poate la mamaie, din chirpici. Am vazut destule constructii, ca si tine, insa trebuie sa cerni ceea ce vezi. Nu lua de bun ce zice ne-a caisa dorelu' ca torni centura pe BCA si n-are nimic.
3.3 Lemnul de cofraj cedeaza usor si atat.
4 mea culpa
5 am incercat sa spun ca nu e de ales turnarea fundatiei la sant. Cofrarea sa se faca macar spre exterior .
6 Nu decizi tu daca depinde de zona seismica ci proiectantul. In anumite cazuri beneficiarul insista sa se bage fier in talpa chiar daca in proiect nu e specificat, pe motiv ca are balta peste; chiar asta am vrut sa atentionez.
In ultimul paragraf ai scris numai prostii carora chiar nu merita sa le raspund

#25
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,579
  • Înscris: 10.05.2007

View Postmacaz2006, on 04 aprilie 2013 - 10:55, said:

Doreii daca sunt buni fac exact ce le spui.
Pentru inceput, 2-3 lucruri: care le spun tuturor care-si lucreaza casa in regie proprie:
1. fierul sa fie cel din proiect nu mai gros, nu mai subtire. Nu face pe desteptul sa pui mai gros caci nu e bine, se rigidizeaza degeaba structura.
corect, daca proiectul a trecut cel putin pe la verificator, daca constructorul s-a uitat pe el sa nu fie greseli majore/omisiuni, la fel si dirigintele, iar ei trebuie sa sesizeze proiectantului orice problema descoperita pentru a fi rezolvata prin dispozitii de santier.
2. fierul sa nu fie ruginit - nu prizeaza cu  betonul
fierul nu trebuie sa fie ruginit incat stratul de rugina sa-l acopere in proportie de peste 30%. Daca are tenta de rugina nu-s probleme, oricum dupa o saptamana si 2 ploi, el deja incepe sa oxideze, nu-l poti returna de 7 ori pana torni casa. Dar nici sa fie strat de rugina incat betonul sa nu mai atinga fierul e grav, pentru ca nu mai exista celebra priza otel-beton, iar otelul poate sa alunece in beton la orice solicitare majora.
3. daca vrei o casa bine facuta foloseste cofraje inchiriate nu scandur si alte minuni; te asigur ca iesi mai ieftin. De ce:
Corect din nou, dar asta doar ca sa iasa betonul "ata", se poate face treaba si cu scandura, daca e bine trasa si mesterul mai atent.
3.1. in acest fel poti preveni celebrele "fisuri de casa noua". Am intalnit constructori care habar nu aveau ca aceste fisuri apa pentru ca sunt construiti peretii inaintea stalpilor si a centurilor. Daca inchiriezi cofrag poti turna stalpii si centurile si apoi construiesti peretii pe care ii gripezi sub centura. Garantez ca nu mai ai fisuri.
Aici n-ai nimerit-o. Asta se aplica doar in cazul constructiilor din cadre cu BCA. Dimpotriva, conlucrarea beton-caramida ajuta foarte mult si face ca sistemul sa treaca din cadre in dual, practic, caramida aduce un plus rezistentei casei. Fisurile se produc in mod special la constructiile in cadre, unde cadrele lucreaza altfel decat zidarie de compartimentare, nefiind legatura puternica, inevitabil apar fisuri la imbinarea lor.
3.2 lemnul folosit la cofraje se pierde in proportie de 40% => costuri
Corect
3.3 lemnul folosit la cofraje cedeaza, rezultand pereti stambi. Peretii astia ii indrepti in final, din tencuiala in interior si din fatada la exterior =>costuri
Cateodata. Poti s-o patesti si cu cofraje mai bune, banuiesc ca nimeni n-are buget sa inchirieze cofraje profesionale metalice, grinzi doka si tot tacamul. Acolo, niste panouri Doka, Tego, niste popi metalici isi fac treaba cu succes, dar se mai intampla si necazuri cateodata.
4. Betonul ia-l de la balastiera nu te baga cu homemade;
Absolut. Numai ca-i spune statie de betoane.
5. cofreaza fundatia catre exteriorul casei in asa fel incat sa obti o fundatie cat decat plana. In felul acesta vei putea sa o hidroizolezi si mai ales sa o termoizolezi. Placa de polistiren a socluluitrebuie sa ajunga pana la 50 cm in pamant.
Banuiesc ca te referi la elevatie, fundatia nu se izoleaza decat in cazuri foarte rare, cu panza freatica foarte sus, sau pentru subsoluri/demisoluri tehnice. In partea a doua trebuie sa fii mai explicit.
6. Fundatia ce e in pamant si placa de la parter nu se armeaza cu fier, plasa etc. Nu e decat o cheltuiala in plus de bani
Grav sa spui asa ceva in public, nu mai face afirmatia asta caci te descalifici din start si asta arata ca profesia ta nu este de inginer, poate doar un maistru care stie cum se face, dar nu stie si de ce se face astfel. Iti spun eu, fundatiile, elevatia si placa se armeaza si al dracu de bine. Cam 35-40% din totalul de fier si beton acolo zace, in pamant si putin deasupra. Probabil lucrezi pe-afara unde nu sunt seisme puternice. Intr-adevar, in afara nu se pune accent pe rezistenta, mai mult pe aspect si calitate.
7. incearca se eviti gips-cartonul pe cat posibil. Parerea mea e ca se preteaza doar in mansarda si la compartimentari de birouri. Nu avem in Romania gips care sa nu faca fisuri. Placile sunt prea subtiri fata de ce se foloseste in Franta, de ex., ca si pretul dealtfel.
Nu din cauza asta fisureaza, in general o face din proasta executie si din acelasi motiv spus la punctul 6, e alta zona, e seismicitate, clima ciudata, umiditate/uscaciune, etc.. si anumite materiale nu dau pe-afara de atata rezistenta.
De preferat pereti de compartimentare din caramida subtire si usoara pentru a nu da incarcari mari inutile.
Ar mai fi da astea mi-au venit acum pe banda Posted Image
Succes, vei avea nevoie
Intervin inainte de a se incinge spiritele. Pana la urma fiecare are cate un pic de dreptate si nimeni in ansamblu.
Sunt doar versiuni si variante diverse, nu e cazul sa ne inflamam.

#26
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
@macaz pune mana pe carte taticule ca esti pe langa rau...
Treaba cu fierul ruginit am explicat exact...O somitate in domeniul constructiilor din Romania mi-a spus lucrul asta...deci iau de buna ce mi-a explicat omul..
B.C.A. este considerat portant pentru constructiile P si P+1 (P+1 acolo unde ag<0.16-pune mana si citeste atent P100-1/2006 ) ...
Eu ti am explicat cap coada de ce se pune fier in fundatie ...Si apropo eu decid ca sunt si proiectant!!!...
  Fii  calm .. E aberant tot ce ai scris... E de dat exemplu.... Asa nu se face .... Exact ce ai scris tu...
Si apropo in ultimul paragraf am scris corect...Citeste legislatia ...Daca ar executa un om constructia cum ai zis mai sus ,atunci ar fi puse niste vieti in pericol ...Deci e cu masterat la Rahova.!!

De acum poti sa scrii ce doresti ca iti dau un mare ignore.

Edited by dan_4_you2003, 25 April 2013 - 00:50.


#27
moldoveanuID

moldoveanuID

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 06.01.2012
Domnu' Dan , da repede va mai aprindeti dom'le.  Va dati de gol cu ..tineretea :)  Esti , inca , la o varsta(frageda) in care trebuie sa mai acumulam experienta . Dupa 42-45 de ani , atunci intradevar poti sa fii mai cu nasul pe sus (ca sa zic asa ). Si eu mai am de mancat "mamaliga" pana sa ajung la acea varsta . Dar toate ..la timpul lor.
Nu trebuie sa "ataci" si sa dai omului la "turloaie" ca a zis si el 1-2 vorbe mai "stangace".  Toti mai avem de invatat/acumulat ..nu-i bai Posted Image

#28
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
Nu vad legatura !!..Da in fine Posted Image daca zici ca ma inflamez usor...Urmareste posturile mele si o sa vezi ca asa ma exprim cand stiu 100% ca am dreptate ... Daca nu-ti place ce comentez ai un buton unde imi dai ignore si nu o sa mai vezi posturile mele...E treaba simpla...
  Dar o sa incerc sa fiu mai moderat cum ma exprim ,de experienta nu duc lipsa  ,dar stii vb aia: ,,Omul cat traieste invata'' ...
Daca gresesc ceva pe partea tehnica te rog sa ma corectezi Posted Image  poate mai invatz si eu una ,alta.

Hristos a inviat !!

Edited by dan_4_you2003, 06 May 2013 - 14:02.


#29
moldoveanuID

moldoveanuID

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 06.01.2012
Nu gresesti pe partea tehnica (sau nu am urmarit acest lucru) , insa ai un stil personal de a "te bucura" de necazul altora cand cineva face o mica greseala , prin situarea pe o treapta mai inalta (sau pe romaneste ..de a fi cu nasul pe sus) pentru ca acea mica greseala te ..impulsioneaza/iti alimenteaza mandria interioara. Plus am observat ca multe din explicatiile tale sunt mai mult sub forma de a ataca o anumita solutie , preferand aceasta varianta in detrimentul celei de a explica o anumite operatie/fenomen/lucrare cu toate implicatiile si derularile de rigoare , pentru a arata ca intradevar cunosti meserie.
E acelasi stil pe care il vad la multi moderatori tv care isi "etaleaza" anumite ..mici cunostiinte politice , ca ei ar face si ar direge , ca ar schimba si ar propune, pe cand daca i-ai pune in locul celor pe care ii critica/comenteaza ..ar da cu stangul in dreptul la prima mutare . De ce ? Pentru ca duc lipsa de multe cunostiinte/practica/vechime/experienta etc. Dar cam asta e dorinta/preferinta romanului de a se da mare si tare de dupa ..tejghea/perdea , fara a demonstra/explica pe indelete anumite cereri/intrebari formulate de anumiti useri de pe aici.
Enioi ..Hristos a Inviat !  si sa ne auzim de bine ..

#30
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
OK...am inteles....O sa vezi ca imi schimb stilul./....Eu spun ce gandesc si clar nu e ok...O sa mi mai moderez comentariile...Mersi de sugestie...Bafta..
Da stii cum e..... nu mi place ca ma tragi de urechi fara argumente.....Daca am gresit discutam pac....Nu ma situez peste nimeni... Cand vad greseli ,,poate mici''  mie mi se par mari...  Si asa as putea si eu sa ti atrag atentia sa nu mai dai sfaturi la altii sa puna pietris de exemplu sub fundatii ca e o greseala foarte mare ... Posted Image ..Asta asa ca sa (te trag si eu de urechi)... Intradevar in schimb ai dreptate cu tonul !!!!
100% o sa schimb tonul si o sa scriu mult mai atent la ce scriu...

Edited by dan_4_you2003, 07 May 2013 - 13:31.


#31
moldoveanuID

moldoveanuID

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 06.01.2012

View Postdan_4_you2003, on 07 mai 2013 - 13:23, said:

OK..
Ok .. :)  Posted Image

Te asteptam cu mai multe sugestii/solutii ..dezvoltate si la obiect , pe baza cunostiintelor acumulate pe tot parcursul profeional , pentru ca useri mai incepatori sau doritori de ajutor , sa ti poarte recunostiinta/multumire.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate