Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Maimuta si Negru

Chiar nu mai suntem in stare sa f...

Soluție de supraveghere ieft...

1 capatana de usturoi pe zi, pune...
 Latenta uriasa la laptop cu i7-12...

Unde se afla acest local ?

Activitați extracurriculare ...

Sprayul de muste RAID nu mai func...
 Baterie termica cu acetat de sodi...

Branza maturata/betonata

Imagine ecran laptop tremura si e...

Hamsie si Capelin prajiti in tiga...
 Seat Leon FR !

faculatea potrivita

Upgrade CPU --> upgrade RAM?

Parchet care se lasa
 

Dovada ca Biblia nu e cuvantul lui Dumnezeu, e chiar Biblia.

* * * - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
1544 replies to this topic

#937
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,480
  • Înscris: 10.09.2008

View Postdark, on 08 martie 2024 - 10:47, said:

Să zicem. Oricum, asta se poate spune despre orice profet, că ”luminează” local sau ... mai mult, o zonă mai mare. Evident și Mesia va face asta, va lumina chiar tot Pământul. Nimic nou aici.
Totuși, Isus din Nazaret, nu a reușit să ducă ”lumina” până la marginile Pământului deoarece 2/3 din populația Globului terestru nici nu a auzit de Isus.



În altă ordine de idei, niciunde în cartea lui Isaia nu se prezintă ca idee profetică faptul că Mesia va învia. Și învierea, după cum bine știm, reprezintă piatra de temelie a creștinismului:

VDC:
iar in ce priveste duhul sfinteniei, dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu, prin invierea mortilor; adica pe Isus Hristos, Domnul nostru, Romani 1:4

Restul, că va fi bătut, că va fi scuipat, schingiuit, că va lumina tot Pământul, sunt chestii generale, care se pot aplica oricărui profet!

În general "pământul" este țara promisă, Israelul la extinderea inițială. În acest sens Isus a fost lumina lumii. Această lume l-a urât și pe aceasta a iubit-o Dumnezeu dându-și Fiul.



Mesia este un concept al iudeilor, dar Isus vorbea despre Fiul Omului, un fel de mesia colectiv. Acest om sau robul din Isaia 53 urma să fie persecutat până la a-și vărsa sufletul în moarte, unii indivizi chiar să moară, dar Dumnezeu să vină la timp și să oprească necazul pentru salvare. Acum de aici poți înțelege că lucrarea lui Isus și a ucenicilor a fost "omorâtă", conform profețiilor, că ei au fost pe punctul de a muri literal, dar probabil că acest lucru s-a întâmplat cu puțini sau cu niciunul. Isus a fost dat la moarte și a ajuns între morți prin îngropare, dar a fost ridicat de acolo. Conform profeției, moartea și locuința morților nu-l puteau ține pe Fiul Omului (grupul).

În timp a fost accentuat rolul lui Isus ca unic sau special în ispășirea păcatelor Israelului prin suferință, apoi la timpul scrierii epistolelor ridicarea dintre morți a ajuns să fie înțeleasă ca înviere (făcut viu din mort), timpul în mormânt a fost extins că percepție, de la câteva ore la trei zile, moartea a primit semnificație de jertfă, după modelul celor animale, și a devenit baza teologică pentru răscumpărarea din moarte a tuturor oamenilor.

Aici este și răspunsul la întrebarea ta.

#938
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
[ https://i.ibb.co/vYT4JXm/224.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#939
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,387
  • Înscris: 24.06.2006

View Postdark, on 08 martie 2024 - 10:47, said:

Totuși, Isus din Nazaret, nu a reușit să ducă ”lumina” până la marginile Pământului deoarece 2/3 din populația Globului terestru nici nu a auzit de Isus.
nici nu a avut cum, doar a umblat efectiv, cateodata calare pe magar Posted Image un anumit timp prin Asia Mica

nu pot sa nu remarc fractura de logica, adica mata combini in aceiasi fraza ceva ce s-a petrecut departe in istorie cu ce se petrece in zilele noastre, pai se poate maestre?

#940
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004

View Postdan210, on 09 martie 2024 - 17:43, said:

nu pot sa nu remarc fractura de logica, adica mata combini in aceiasi fraza ceva ce s-a petrecut departe in istorie cu ce se petrece in zilele noastre, pai se poate maestre?

NTR:
Evrei 13:8 Isus Cristos este Același ieri, astăzi și în veci!

#941
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,079
  • Înscris: 06.03.2021

View Postlogic1, on 08 martie 2024 - 12:11, said:

a) În general "pământul" este țara promisă, Israelul la extinderea inițială. În acest sens Isus a fost lumina lumii. Această lume l-a urât și pe aceasta a iubit-o Dumnezeu dându-și Fiul.

b) Mesia este un concept al iudeilor, dar Isus vorbea despre Fiul Omului, un fel de mesia colectiv. Acest om sau robul din Isaia 53 urma să fie persecutat până la a-și vărsa sufletul în moarte, unii indivizi chiar să moară, dar Dumnezeu să vină la timp și să oprească necazul pentru salvare. Acum de aici poți înțelege că lucrarea lui Isus și a ucenicilor a fost "omorâtă", conform profețiilor, că ei au fost pe punctul de a muri literal, dar probabil că acest lucru s-a întâmplat cu puțini sau cu niciunul. Isus a fost dat la moarte și a ajuns între morți prin îngropare, dar a fost ridicat de acolo. Conform profeției, moartea și locuința morților nu-l puteau ține pe Fiul Omului (grupul).

c) În timp a fost accentuat rolul lui Isus ca unic sau special în ispășirea păcatelor Israelului prin suferință, apoi la timpul scrierii epistolelor ridicarea dintre morți a ajuns să fie înțeleasă ca înviere (făcut viu din mort), timpul în mormânt a fost extins că percepție, de la câteva ore la trei zile, moartea a primit semnificație de jertfă, după modelul celor animale, și a devenit baza teologică pentru răscumpărarea din moarte a tuturor oamenilor.

a) Păi și atunci profețiile VT se referă doar la Israel și Țara Promisă?! 🤔

b) Conceptul de mașiah este un concept al scrierilor ebraice, nu al iudaismului... :nonobad:
Isus vorbea despre fiul omului ca despre un personaj profetic care urma să apară în viitor (în zilele de pe urmă) și care nu se referea la el...
Conceptul de grup (fiul omului) este străin Bibliei, eu văd o încercare de a înlocui Israleul național/carnal ca fiind robul din Isaia 53, cu un grup creștin-exotic care îl înlocuiește pe Israel în rolul de rob al lui Iehova...

c) Din ceea ce ai scris la puncul ăsta, eu înțeleg că tu spui de fapt că Isus nu a înviat fizic, fiind vorba despre un grup care supraviețuiește în istorie... deci nu a fost vorba despre nicio jertfă, după modelul animalelor?! 🤔

#942
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,387
  • Înscris: 24.06.2006

View Postdark, on 09 martie 2024 - 17:45, said:

NTR:
Evrei 13:8 Isus Cristos este Același ieri, astăzi și în veci!
le amesteci rau de tot, ar trebui sa studiezi Biblia cu cineva care chiar pricepe

nu cred sa scrie nicaieri in Biblie un termen limita pentru a ajunge Biblia la urechile tuturor oamenilor de pe pamant, sa fiu sincer nici nu as vrea sa se intample asta prea curand, lesne de inteles motivul

#943
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Foaia nr. 37



NTR:
Fapte 15:14 Simeon ne-a istorisit cum mai întâi Dumnezeu a venit în ajutor, luând dintre națiuni un popor pentru Numele Său. 15 Iar acest lucru este în armonie cu rostirile profeților, după cum este scris:
16 «‘După aceea, Mă voi întoarce
și voi înălța din nou cortul căzut al lui David.
Îi voi înălța din nou ruinele
și-l voi reclădi,
17 pentru ca rămășița de oameni să-L caute pe Domnul,
precum și toate națiunile
peste care este chemat Numele Meu,
zice Domnul, Cel Care face aceste lucruri’
18 și Căruia Îi sunt cunoscute din veșnicie».


Ce notă avem despre acest citat, în traducerea NTR?

[ https://i.ibb.co/GdRMzFK/Clipboard01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Deci apostolul Iacov combină textul masoretic cu textul grecesc, pentru a cita un fragment din profetul Amos, cu scopul de a demonstra faptul că Dumnezeu decisese în acele timpuri, după ce poporului Israel i se lăsase ”casa pustie”, să aleagă dintre națiuni (neamuri), un popor al Său, adică Biserica creștină...

Textul ebraic:

NTR:
Amos 9:11 În ziua aceea, voi înălța din nou cortul căzut al lui David.
Îi voi repara crăpăturile,
îi voi înălța din nou ruinele
și-l voi reclădi așa cum era în zilele de odinioară,
12 ca astfel să ia în stăpânire rămășița Edomului,
precum și toate națiunile
peste care este chemat Numele Meu“,


Aici națiunile sunt luate în stăpânire de către poporul Israel, ca rămășița Edomului! Nu rezultă că intenția lui Iehova era aceea de a alege un alt popor, dintre națiuni, ca să fie ”al Său”, dimpotrivă, tot poporul Israel este regenerat, pentru a lua în stăpânire „rămășița Edomului și toate națiunile peste care este chemat numele lui Iehova”.


Textul grecesc:

Biblia Bartolomeu:
Amos 9:11 În ziua-aceea ridica-voi
cortul lui David, cel căzut,
şi Eu din nou îi voi clădi
fărâmele căzute în ţărână
şi Eu din nou voi ridica
fărâmele ce i s'au spart
şi Eu din nou îl voi zidi
ca'n zilele ce-au fost cândva;
12
ca să Mă caute pe Mine
ce-a mai rămas de printre oameni,
precum şi neamurile toate
asupra cărora-i chemat
numele Meu – grăieşte Domnul
Cel ce pe toate le lucrează,
pe toate-acestea.

-------------
Nici de aici nu rezultă clar apariția în viitor a Bisericii lui Isus Cristos - Mesia, se vorbește tot despre regenerarea poporului Israel, vă rog să citiți versetul 14:

14.
Şi din robie-l voi întoarce
pe Israel, poporul Meu;
iar ei îşi vor zidi la loc
cetăţile ce-au fost cândva surpate
şi le vor locui;
şi vii îşi vor sădi
şi vinul li-l vor bea,
grădini îşi vor lucra
şi roada vor mânca-o.

Concluzia?
Este evident că Iacov nu citează textul masoretic, ci mai degrabă pe cel grecesc. Cum de avea Iacov analfabetul care vorbea doar aramaica, textul grecesc și posibilitatea de a-l citi, nu ne dăm seama! :habarnam:

IACOV:
17 pentru ca rămășița de oameni să-L caute pe Domnul,
precum și toate națiunile
peste care este chemat Numele Meu,


AMOS în grecește:
ca să Mă caute pe Mine
ce-a mai rămas de printre oameni,
precum şi neamurile toate
asupra cărora-i chemat
numele Meu – grăieşte Domnul


Eu nu înțeleg cum vine chestia asta:

ce-a mai rămas de printre oameni,
precum şi neamurile toate


???

Ori este vorba de o rămășiță, ori neamurile toate!
:habarnam:

#944
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Consider că apostolul Iacov nu face o combinație între profeția lui Amos așa cum este prezentată în textul masoretic cu profeția lui Amos așa cum este prezentată în textul Septuagintei, după cum susține NTR, ci se bazează pe textul Septuagintei, pe care-l citează cu unele modificări. Ca să înțelegem la ce s-a referit profetul Amos, vom posta aici o fotocopie din Septuaginta, începând cu informația unde spune că Dumnezeu va ridica ”cortul căzut al lui David”, până la sfârșitul profeției, versetele 11 - 14.

[ https://i.ibb.co/WcHMhxL/Clipboard01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Brenton Septuagint

Referirea la neamuri/națiuni nu se face în sensul că ”cortul căzut al lui David” devine un popor ales format din membrii altor națiuni, cum susține apostolul Iacov! Nu! Poporul Israel este reabilitat, despre asta este vorba în profeția lui Amos.

Ce spune Amos despre neamuri, la versetul 12 ?

12
ca să Mă caute pe Mine
ce-a mai rămas de printre oameni,
precum şi neamurile toate
asupra cărora-i chemat
numele Meu – grăieşte Domnul
Cel ce pe toate le lucrează,
pe toate-acestea.


precum și neamurile toate
asupra cărora-i chemat
numele Meu – grăieşte Domnul

Nici vorbă de înlocuirea Israelului cu poporul ales dintre neamuri, așa cum pretinde Iacov că a zis Petru:

Fapte 15:14 Simeon ne-a istorisit cum mai întâi Dumnezeu a venit în ajutor, luând dintre națiuni un popor pentru Numele Său. 15 Iar acest lucru este în armonie cu rostirile profeților, după cum este scris:

#945
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Dacă recitim textul din cartea creștină a Faptelor apostolilor, observăm că nu apare ideea de Biserică nici măcar în textul așa cum este citat de apostolul Iacov:
(vom folosi traducerea BVA deoarece conține numele Iahve, pentru a ne da seama că textul citat vorbește despre Iahve, poporul Israel și națiunile peste care era chemat numele lui Iahve, atunci, la acel timp!)


BVA:
Fapte 15:14 Simon ne-a relatat despre faptul că Dumnezeu este preocupat de națiunile lumii, după ce decisese inițial să aleagă dintre ele un popor care să Îl reprezinte. 15 Astfel se confirmă următoarele cuvinte scrise în cărțile profeților: 16 «Apoi voi reveni și voi reface cortul lui David, îi voi reconstitui edificiile care fuseseră dărâmate și îl voi reabilita. 17 Voi proceda astfel pentru ca ceilalți oameni care nu sunt evrei și care totuși Îmi aparțin, să Mă caute! – 18 Aceste lucruri au fost spuse de Iahve, care le cunoștea din eternitate și care face ca ele să se întâmple.»

Acesta este versetul:

17 Voi proceda astfel pentru ca ceilalți oameni care nu sunt evrei și care totuși Îmi aparțin, să Mă caute!

Aici apare profețită Biserica? Oare nu erau oameni dintre națiuni care se închinau lui Iahve? Ba da! Ce spune profetul Amos? Că ”cortul căzut al lui David” va fi reabilitat prin atragerea din nou la închinarea corectă a rămășiței evreilor și a celor care nu erau evrei, dar care totuși aparțineau lui Iahve.
Nu rezultă sub nicio formă că Iahve intenționa cândva, în viitor, conform profeției lui Amos, să-și formeze un alt popor de legământ, cu membrii atrași dintre națiuni!
Cei dintre națiuni erau deja ai lui Iahve, ca și rămășița lui Israel! Aceștia Îl vor căuta din nou pe Iahve, se vor întoarce la Iahve, după ce îi întorseseră spatele...

17 Voi proceda astfel pentru ca ceilalți oameni care nu sunt evrei și care totuși Îmi aparțin, să Mă caute!

#946
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Pentru citatul Isaia 6:9-10, în Fapte 28:26-27, a se vedea Foaia nr. 24

#947
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,480
  • Înscris: 10.09.2008

View Postdark, on 12 martie 2024 - 08:03, said:

Nici vorbă de înlocuirea Israelului cu poporul ales dintre neamuri, așa cum pretinde Iacov că a zis Petru:

Fapte 15:14 Simeon ne-a istorisit cum mai întâi Dumnezeu a venit în ajutor, luând dintre națiuni un popor pentru Numele Său. 15 Iar acest lucru este în armonie cu rostirile profeților, după cum este scris:

O redare mai exactă este „luând dintre națiuni oameni pentru Numele Său”.  În greacă nu există articol nehotărât, astfel că literal ar fi „luând dintre națiuni popor pentru Numele Său”. Deci oameni, mulțime...

Fapte 18:10 „pentru că Eu sunt cu tine şi nimeni nu va pune mâna pe tine ca să-ţi facă rău, fiindcă am mult popor în cetatea aceasta“. (GBV)

5:37

După el s-a ridicat Iuda galileeanul, în zilele recensământului, şi a atras popor după el; şi el a pierit, şi toţi câţi ascultau de el au fost risipiţi.


13:15
Şi, după citirea legii şi a profeţilor, mai-marii sinagogii au trimis la ei, spunând: „Fraţilor, dacă aveţi vreun cuvânt de îndemn pentru popor, vorbiţi“.


17:5
Dar iudeii, fiind plini de invidie şi luând cu ei pe nişte oameni răi din rândul celor de jos şi strângând o mulţime, tulburau cetatea. Şi, venind la casa lui Iason, căutau să-i aducă afară la popor.


Luca 23:27

Şi Îl urma o mare mulţime de popor şi de femei care se băteau în piept şi Îl jeleau.


Edited by logic1, 12 March 2024 - 19:53.


#948
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Nu poți face ca profeția lui Amos din capitolul 9 să fie pentru alt popor ales al lui Dumnezeu, respectiv Biserica creștină...:ermm:....

#949
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,480
  • Înscris: 10.09.2008
Nici nu trebuie, pentru că nu este avut în vedere "alt" popor. Ci oameni dintre națiuni alipiți la rămășița escatologică (Efeseni 2).

Edited by logic1, 13 March 2024 - 08:19.


#950
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
... ”rămășița” fiind poporul Israel regenerat, așa cum apare clar stipulat în versetul 14, nicidecum o altă formațiune, cu alt crez religios! Posted Image

#951
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,079
  • Înscris: 06.03.2021

View Postlogic1, on 13 martie 2024 - 08:10, said:

Nici nu trebuie, pentru că nu este avut în vedere "alt" popor. Ci oameni dintre națiuni alipiți la rămășița escatologică (Efeseni 2).

Rămășița escatologică este o descendență ancestrală... nu niște neica nimeni zona galileană! :nonobad:

#952
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,480
  • Înscris: 10.09.2008
Rămășița escatologică este robul din Isaia 53 și subiectul tuturor profețiilor.

#953
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Foaia nr. 38


NTR:
Galateni 3:16 Acum, promisiunile i-au fost făcute lui Avraam și descendentului său. Scriptura nu spune „și descendenților“, ca și cum ar fi mai mulți, ci ca și cum ar fi unul: „și Descendentului tău“, Care este Cristos.


VDC:
Galateni 3:16. Acum, fagaduintele au fost facute "lui Avraam si semintei lui." Nu zice: "si semintelor" (ca si cum ar fi vorba de mai multe), ci ca si cum ar fi vorba numai de una: "si semintei tale", adica Hristos.

Păi nu era nevoie! Posted Image Nu era nevoie să pună termenul la plural, căci termenul ”semință” este un cuvânt la singular cu înțeles de plural!
S-a gândit Dumnezeu la un singur urmaș de peste ani, adică Isus din Nazaret, atunci când a făcut legământul cu Avraam? Nu, Iehova avea în vedere să binecuvânteze pe toți urmașii lui Avraam, începând cu Isaac!
Ce face Pavel? :huh: Practic scoate ”din ecuație” toți urmașii lui Avraam, mulți dintre ei fiind sub Legea lui Moise, pe care-i privează de promisiunile divine! Și zice: doar unul singur, o sămânță, adică Isus. Și asta fiindcă termenul ”semință” este la singular, chipurile!...Posted Image Ce raționament de doi bani, atât de penibil! Posted Image
Acum, putem să-l combatem pe Pavel? Oh, cât de simplu, căutăm în Vechiul testament texte în care termenul ”sămânță”, la singular, să însemne pluralul. Credeți că găsim? Foarte multe! Peste tot! Oriunde apare semință la singular, are înțeles de plural și nu se referă la un singur spermatozoid - urmaș!

"Iata, Eu fac un legamant cu voi si cu samanta voastra care va veni dupa voi; (Fac.9:9)

Deci ar fi trebuit să scrie ”cu semințele voastre, care vor veni după voi”? Posted Image
Nu. Dacă nu scrie la plural, înseamnă că Iehova face legământ doar cu ... un individ? Însă cu cine face legământ Dumnezeu la Geneza 9:9 ? Evident, cu toți urmașii lui Noe!
Pentru o înțelegere mai aprofundată, să postăm tot capitolul din epistola către Galateni capitolul 3:


VDC:
Galateni 3:
1. O, galateni nechibzuiti! Cine v-a fermecat pe voi, inaintea ochilor carora a fost zugravit Isus Hristos ca rastignit?
2. Iata numai ce voiesc sa stiu de la voi: prin faptele Legii ati primit voi Duhul ori prin auzirea credintei?
3. Sunteti asa de nechibzuiti? Dupa ce ati inceput prin Duhul, vreti acum sa sfarsiti prin firea pamanteasca?
4. In zadar ati suferit voi atat de mult? Daca in adevar, e in zadar!
5. Cel ce va da Duhul si face minuni printre voi le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credintei?
6. Tot asa si "Avraam a crezut pe Dumnezeu, si credinta aceasta i-a fost socotita ca neprihanire."
7. Intelegeti si voi, dar, ca fii ai lui Avraam sunt cei ce au credinta.
8. Scriptura, de asemenea, fiindca prevedea ca Dumnezeu va socoti neprihanite pe Neamuri, prin credinta, a vestit mai dinainte lui Avraam aceasta veste buna: "Toate neamurile vor fi binecuvantate in tine."
9. Asa ca cei ce se bizuie pe credinta sunt binecuvantati impreuna cu Avraam cel credincios.
10. Caci toti cei ce se bizuie pe faptele Legii sunt sub blestem; pentru ca este scris: "Blestemat este oricine nu staruie in toate lucrurile scrise in cartea Legii, ca sa le faca."
11. Si ca nimeni nu este socotit neprihanit inaintea lui Dumnezeu, prin Lege, este invederat, caci "cel neprihanit prin credinta va trai."
12. Insa Legea nu se intemeiaza pe credinta; ci ea zice: "Cine va face aceste lucruri va trai prin ele."
13. Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi - fiindca este scris: "Blestemat e oricine este atarnat pe lemn" -
14. pentru ca binecuvantarea vestita lui Avraam sa vina peste Neamuri, in Hristos Isus, asa ca, prin credinta, noi sa primim Duhul fagaduit.
15. Fratilor, (vorbesc in felul oamenilor) un testament, chiar al unui om, odata intarit, totusi nimeni nu-l desfiinteaza, nici nu-i mai adauga ceva.
16. Acum, fagaduintele au fost facute "lui Avraam si semintei lui." Nu zice: "si semintelor" (ca si cum ar fi vorba de mai multe), ci ca si cum ar fi vorba numai de una: "si semintei tale", adica Hristos.
17. Iata ce vreau sa zic: un testament pe care l-a intarit Dumnezeu mai inainte, nu poate fi desfiintat, asa ca fagaduinta sa fie nimicita de Legea venita dupa patru sute treizeci de ani.
18. Caci, daca mostenirea ar veni din Lege, nu mai vine din fagaduinta; si Dumnezeu printr-o fagaduinta a dat-o lui Avraam.
19. Atunci pentru ce este Legea? Ea a fost adaugata din pricina calcarilor de lege, pana cand avea sa vina "Samanta" careia Ii fusese facuta fagaduinta; si a fost data prin ingeri, prin mana unui mijlocitor.
20. Dar mijlocitorul nu este mijlocitorul unei singure parti, pe cand Dumnezeu este unul singur.
21. Atunci oare Legea este impotriva fagaduintelor lui Dumnezeu? Nicidecum! Daca s-ar fi dat o Lege care sa poata da viata, intr-adevar, neprihanirea ar veni din Lege.
22. Dar Scriptura a inchis totul sub pacat, pentru ca fagaduinta sa fie data celor ce cred prin credinta in Isus Hristos.
23. Inainte de venirea credintei, noi eram sub paza Legii, inchisi pentru credinta care trebuia sa fie descoperita.
24. Astfel, Legea ne-a fost un indrumator spre Hristos, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta.
25. Dupa ce a venit credinta, nu mai suntem sub indrumatorul acesta.
26. Caci toti sunteti fii ai lui Dumnezeu, prin credinta in Hristos Isus.
27. Toti care ati fost botezati pentru Hristos v-ati imbracat cu Hristos.
28. Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca, fiindca toti sunteti una in Hristos Isus.
29. Si, daca sunteti ai lui Hristos, sunteti "samanta" lui Avraam, mostenitori prin fagaduinta.



-------------------
La versetul 10, Pavel scrie o prostie: că cei care sunt sub Lege, sunt sub blestem. Păi, sub orice lege ai fi, dacă nu asculți de Dumnezeu, pedeapsa este aceeași: moartea. Nu erau cei sub Lege blestemați, iar alții, nu!Posted Image

La versetul 11:

11. Si ca nimeni nu este socotit neprihanit inaintea lui Dumnezeu, prin Lege

Ba da!

Deschideti portile, ca sa intre neamul cel neprihanit si credincios. (Isa.26:2)

La versetul 12: evident, și Legea se baza tot pe credința în Dumnezeu, căci altfel cum ar asculta cineva de Dumnezeu, fără credință? :facepalm:
La versetul 13: Cristos ne-a răscumpărat din ceva care era un blestem, și anume ”blestemul Legii”, și pentru că a fost răstignit pe lemn, s-a făcut blestem... în locul nostru, căci tot ce este răstignit pe lemn este ... blestemat? Posted Image Și dacă Isus ar fi fost omorât cu pietre, care era situația, oare? Posted Image
Evident, nu! Sunt numai aiureli!

La versetul 17, ce manipulare:

17. Iata ce vreau sa zic: un testament pe care l-a intarit Dumnezeu mai inainte, nu poate fi desfiintat, asa ca fagaduinta sa fie nimicita de Legea venita dupa patru sute treizeci de ani.

Legământul lui Iehova cu Avraam avea un obiectiv precis: moștenirea țării Canaanului. După 430 de ani, Iehova a dat poporului Israel, prin Moise, Legea. De ce Pavel pune problema așa, că Legea nu poate anula legământul cu Avraam, fiindcă legământul cu Avraam era mai vechi? Ca să manipuleze, în sensul de a discredita Legea lui Moise! Nu a existat niciun conflict între legământul cu Avraam și legământul Legii, fiindcă erau legăminte având obiective diferite!Posted Image

18. Caci, daca mostenirea ar veni din Lege, nu mai vine din fagaduinta; si Dumnezeu printr-o fagaduinta a dat-o lui Avraam.

Aceeași manipulare, despre ce moștenire vorbește Pavel? Posted Image Făgăduința făcută de Iehova lui Avraam a fost pentru ca poporul Israel să intre în moștenirea promisă: țara Canaanului. Despre asta era vorba! Să nu încurcăm borcanele!Posted Image

19. Atunci pentru ce este Legea? Ea a fost adaugata din pricina calcarilor de lege, pana cand avea sa vina "Samanta" careia Ii fusese facuta fagaduinta

Deci ”Sămânța” lui Avraam începe cu primul său copil care a intrat în legământ: Isaac. Apoi Iehova a înnoit legământul cu Iacov.

23. Inainte de venirea credintei, noi eram sub paza Legii, inchisi pentru credinta care trebuia sa fie descoperita.

Legea nu a anulat credința! Dimpotrivă, orice evreu care ținea Legea o făcea în baza credinței că Dumnezeu există și că le-a dat acea Lege prin Moise!

29. Si, daca sunteti ai lui Hristos, sunteti "samanta" lui Avraam, mostenitori prin fagaduinta.

Nu! Sămânța lui Avraam primise deja ceea ce Iehova promisese lui Avraam, adică țara Canaanului:

Geneza 17:5. Nu te vei mai numi Avram; ci numele tau va fi Avraam; caci te fac tatal multor neamuri.
6. Te voi inmulti nespus de mult; voi face din tine neamuri intregi; si din tine vor iesi imparati.
7. Voi pune legamantul Meu intre Mine si tine si samanta ta dupa tine, din neam in neam; acesta va fi un legamant vesnic, in puterea caruia Eu voi fi Dumnezeul tau si al semintei tale dupa tine.
8. Tie, si semintei tale dupa tine, iti voi da tara in care locuiesti acum ca strain, si anume iti voi da toata tara Canaanului in stapanire vesnica; si Eu voi fi Dumnezeul lor."

#954
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,480
  • Înscris: 10.09.2008
Promisiunea a fost făcută unei singure semințe, nu unei singure persoane.

View Postdark, on 14 martie 2024 - 17:12, said:

Nu era nevoie să pună termenul la plural, căci termenul ”semință” este un cuvânt la singular cu înțeles de plural!

Dar în secolul întâi existau două semințe colective, care ridicau pretenția de a fi sămânța sau fiii lui Avraam: israeliții după carne și cei după duh.

Galateni, GBV

3:7 Să ştiţi deci că cei din credinţă, aceştia sunt fii ai lui Avraam;


4:28 Iar voi, fraţilor, sunteţi copii ai promisiunii, ca Isaac. 29 Dar, după cum atunci cel care a fost născut după carne îl persecuta pe cel care era născut după Duh, aşa şi acum.



Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate