Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Alimentatia inteligenta
Last Updated: May 30 2016 09:26, Started by
The_Listeneritza
, Mar 01 2011 20:56
·
0
#4789
Posted 21 January 2016 - 19:11
SCENT-OF-SHARP, on 21 ianuarie 2016 - 18:56, said:
Mi-am dat seama doar în timp ( şi tot îmi dau seama încă de atunci ) că totul pare foarte logic....până când nu citeşti şi mai mult şi din alte surse, şi ceea ce ţi s-a părut logic, îţi devine limpede de ce acum îţi sună atât de eronat. Trebuia să faci așa înainte să iei decizia să mănânci LCHF. Eu am făcut așa despre veganism, dar apoi am renunțat. M-am apucat să citesc alte variante, și de obicei caut plusuri și minusuri la orice. Abia apoi iau deciziile proxtu, on 21 ianuarie 2016 - 19:04, said:
Si intre vaci exista detalii care le diferentiaza. Crezi ca nu iarba e cea mai buna pentru toate ? Diferentele alea de care zici tu sunt atât de mici încât nu contează. Ca unul are enzima x mai activa, ca altul are stomacul mai lenes etc. Astea nu schimba dieta optima a omului, care in linii mari e aceeasi. Dacă aș spune că nu ai dreptate, ar fi o mare prostie din partea mea. Eu tot ceea ce vreau să spun e că nu există ceva universal valabil, și că pentru unii poate lchf nu e cea mai bună variantă. Dacă și-au dat seama de asta, e ok, pot să se orienteze spre altceva mai bun pentru ei. Hai să nu comparăm vacile cu oamenii Edited by R10, 21 January 2016 - 19:13. |
#4790
Posted 21 January 2016 - 19:23
Dpdv a banilor, a gustului, a sportului de performanta, posibil.
In rest, dpdv al sanatatii, dieta optima a omului e comuna. Asa cum dieta optima a leilor e comuna, a rumegatoarelor la fel (care au un sistem digestiv mai complex decât al nostru) samd. Toate vietuitoarele se supun acelorlasi reguli: Depozite de grăsime, insulina crescuta când bagi carbo samd. Pana si vaca e LCHF. In sângele ei nu ajunge zahar, microorganismele desfac celuloza, o consuma, iar vaca absoarbe proteinele si grăsimile provenite de la bacterii. La gorilă la fel, desi mănâncă numai carbo, peste 50%-60% din calorii sunt proteine si grăsimi. De aia are burta aia mare, ca sa tina carbo acolo pana acestia sunt consumati de bacterii. Noi n-avem astfel de sistem digestiv cu fermentatie serioasa, ca sa ne umplem burta de iarba si apoi sa asimilam proteine si grăsimi. Si n-avem nici timp, nici chef, sa pastem si sa rumegam toata ziua, ca ierbivorele. |
#4791
Posted 21 January 2016 - 19:24
R10, on 21 ianuarie 2016 - 19:11, said:
Trebuia să faci așa înainte să iei decizia să mănânci LCHF. Eu am făcut așa despre veganism, dar apoi am renunțat. M-am apucat să citesc alte variante, și de obicei caut plusuri și minusuri la orice. Abia apoi iau deciziile Şi eu mi-am făcut o listă cu avantaje şi dezavantaje la început, dar lista aceea este cu mult diferită faţă de lista de acum. Normal, că doar prin experienţă vin multe lecţii, care nu vin din teorie. Mai ales când teoria este prezentată doar parţial adevărată, şi de restul, dă-ţi tu seama, ha-ha....Că oricum n-ai la cine să faci reclamaţii pentru rezistenţa la insulină....şi alte detalii asupra cărora nu prea se arată când este vorba de LCHF. Numai partea cu " Come to the dark side, we have bacon. " Edited by SCENT-OF-SHARP, 21 January 2016 - 19:32. |
#4792
Posted 21 January 2016 - 23:17
R10, on 21 ianuarie 2016 - 18:39, said:
... Legat de consumul de legume și fructe a strămoșilor, nu cred că e adevărat. Pe atunci erau multe fructe de pădure (care nu conțin atâta zahăr precum fructele "moderne"). Legume iar erau mult mai puține. Să nu vorbim de agricultură, care era inexistentă, deci consumul de carbohidrați era redus. Probabil consumul de proteine era puțin mai mare decât ce se prezintă în multe locuri (părerea mea), pentru că atunci când vânai un animal, mâncai carne (grasă) multă Despre ce mancau stramosii s-a scris la Despre miturile alimentare... Exista studii cu un grad mult mai mare de incredere decat parerea ta. Carnea de vanat are putina grasime si e diferita de grasimea animalelor consumate astazi. |
#4793
Posted 21 January 2016 - 23:28
proxtu, on 21 ianuarie 2016 - 19:23, said:
Dpdv a banilor, a gustului, a sportului de performanta, posibil. In rest, dpdv al sanatatii, dieta optima a omului e comuna. Asa cum dieta optima a leilor e comuna, a rumegatoarelor la fel (care au un sistem digestiv mai complex decât al nostru) samd. Toate vietuitoarele se supun acelorlasi reguli: Depozite de grăsime, insulina crescuta când bagi carbo samd. Pana si vaca e LCHF. In sângele ei nu ajunge zahar, microorganismele desfac celuloza, o consuma, iar vaca absoarbe proteinele si grăsimile provenite de la bacterii. La gorilă la fel, desi mănâncă numai carbo, peste 50%-60% din calorii sunt proteine si grăsimi. De aia are burta aia mare, ca sa tina carbo acolo pana acestia sunt consumati de bacterii. Noi n-avem astfel de sistem digestiv cu fermentatie serioasa, ca sa ne umplem burta de iarba si apoi sa asimilam proteine si grăsimi. Si n-avem nici timp, nici chef, sa pastem si sa rumegam toata ziua, ca ierbivorele. EXIT, on 21 ianuarie 2016 - 23:17, said:
Cum ti-ai format propria parere? Despre ce mancau stramosii s-a scris la Despre miturile alimentare... Exista studii cu un grad mult mai mare de incredere decat parerea ta. Carnea de vanat are putina grasime si e diferita de grasimea animalelor consumate astazi. Mi-am format părerea după cât m-a dus capul să interpretez ceea ce am citit. Mă doare fix în cot de ce studii există. Eu testez pe mine, și dacă nu e bine ceva, schimb. Dar la vârsta mea încă nu e tare concludent asta, probabil mai încolo voi putea observa mai ușor eventualele probleme. |
#4794
Posted 22 January 2016 - 00:11
Orice ai testa pe tine, nu ai de unde sa stii mai bine decat aia ce mancau stramosii.
|
#4795
Posted 22 January 2016 - 00:50
Tu ai înțeles ce ai spus? Eu nu prea
Edited by R10, 22 January 2016 - 00:50. |
#4797
Posted 22 January 2016 - 05:16
R10, on 21 ianuarie 2016 - 23:28, said:
Nu contrazic asta, dar omul e aparte. La el pot exista dereglări, din lipsa odihnei suficiente de exemplu. Animalele se odihnesc cât trebuie, spre deosebire de om, care nu doarme destul din cauză că se uită la emisiunea favorită, se joacă, muncește, sau cine știe ce face. De aceea spun de diferențele dintre noi, că noi suntem distrași de societate. Nu dormi puțin, dai în oboseală cronică și, brusc, ficatul nu mai e bun și sănătos, dar sunt bune cerealele. Dieta optimă e aceeași. Nu discutăm de sub 5% dintre oameni care se nasc cu diferențe genetice mari și le lipsesc enzime importante, nu pot secreta insulină șamd. |
#4798
Posted 22 January 2016 - 11:46
Dieta optima e aia pe care o mancau oamenii acum 200 de ani, fara E-uri, fara alimente procesate, fara GMO, soia, margarina si restul aberatiilor "nutritioniste".
Ca regula generala cand cumperi ceva de mancat, cand vezi o chestie pe eticheta pe care nu o intelegi, nu o cumpara. Carne macra, fructe, legume, seminte, fara salam, fara kkt. Edited by a3ds, 22 January 2016 - 11:48. |
|
#4799
Posted 22 January 2016 - 21:59
a3ds, on 13 ianuarie 2016 - 23:18, said:
Dieta paleo mi se pare cea mai logica, adica sa mananci ce manca un vanator-culegator acu' jde mii de ani, aia au fost cei mai sanatosi si puternici oameni din istorie. Permite-mi doar o intrebare...tu ce stil si conditii de viata ai, cel al vanatorilor-culegatorilor paleo? Daca nu, ei, sa zicem ca mie imi pare oricum, dar nu logica concluzia ta! |
#4800
Posted 23 January 2016 - 07:42
Păi o ducem mai bine decât atunci dpdv al igienei, viața e mai ușoară. Asta ne schimbă principiile nutriției sănătoase ?
|
#4804
Posted 23 January 2016 - 17:55
Păi se explică relativ simplu: Ionel mănâncă prost (hclf) și se îngrașă fiindcă celulele adipoase dezvoltă mai târziu rezistență la insulină decât celulele ficatului (asta se întâmplă la majoritatea oamenilor). Adică celulele adipoase sunt mai sensibile la insulină decât celulele hepatice. Ficatul procesează carbohidrații și îi varsă în sânge. Când zahărul din sânge atinge un anumit nivel, pancreasul secretă insulină, hormonul care spune celulelor să absoarbă zahărul din sânge. Dar insulina mai spune și ficatului că e destul zahăr în sânge, deci poate să oprească procesul. Din cauză că celulele ficatului au dezvoltat o rezistență mai mare la insulină decât celulele adipoase, ficatul nu pricepe mesajul, receptorii din celulele hepatice nu sunt destul de sensibili. Așa că continuă să verse zahăr în sânge, aceste crește și mai tare și pancreasul, când simte că situația devine groasă, secretă și mai multă insulină, ca să oprească ficatul. În final, ficatul pricepe și se oprește, dar, în timpul ăsta, celulele adipoase, fiind mai sensibile la insulină decât celulele ficatului, au receptat foarte bine, ba chiar prea bine, mesajul (în cazul lor, țipătul puternic) al pancreasului de a prelua zahărul din sânge, așa că s-au umplut de zahăr, care va fi transformat în grăsime și depus. Asta se întâmplă la majoritatea oamenilor
Dar mai există și oameni ca Gigel, care mănâncă și el prost (hclf), dar are ghinionul ca celulele ficatului și celulele adipoase să dezvolte o rezistență la insulină foarte apropiată, fără diferențe notabile. Asta face ca ficatul să se oprească mai repede și celulele adipoase să nu absoarbă așa mult zahăr. Deci Gigel nu se îngrașă, sau se îngrașă mai încet. Dar, fiindcă mănâncă prost, tot va dezvolta rezistență la insulină, ficatul tot i se va îngrășa, în final va ajunge slab, dar cu oarece burtă. Tot va da în sindrom metabolic, ca și Ionel, doar că nu va fi așa vizibil. Spun că Gigel are ghinion fiindcă nu se îngrașă, deși mănâncă mizerii, așa că habar nu are că nu mănâncă sănătos, deci e convins că face totul OK. Asta până e prea târziu și simptomele sunt mai grave decât 5-10 kg în plus. Ionel e norocos, el vede relativ repede că ceva nu face bine de a pus 5-10 kg în 6 luni, așa că e avertizat. Dacă îi pasă, poate lua măsuri înainte ca simptomele să se înrăutățească Deci Ionel se va îngrășa, va face diabet sau nu, va avea probleme cu ficatul, colesterolul, inima șamd. Gigel nu se va îngrășa, dar va avea probleme cu ficatul, colesterolul și inima sau va avea un atac cerebral, iar prietenii se vor mira cum de s-a întâmplat, că mânca sănătos fiindcă era slab ca un țăr. Sau va face diabet. Și oamenii slabi fac diabet. În funcție de micile diferențe dintre noi, simptomele mâncatului prost diferă, dar, în esență, pe termen lung, efectele dăunătoare tind spre aceleași chestii: sindrom metabolic, diabet, probleme colesterolul, cu inima, cu vasele de sânge, cu bolile degenerative și cancerul. Dacă Ionel și Gigel mănâncă sănătos, diferențele alea nu mai contează, fiindcă niciunul nu va dezvolta rezistență la insulină (patologică, de cea fiziologică discutăm altădată), deci nu va exista o diferență de rezistență la insulină între celulele hepatice și cele adipoase, niciunul nu va da în sindrom metabolic și ambii vor trăi sănătoși și fericiți până la adânci bătrâneți. Cam asta ar fi explicația simplificată. Probabil că și leptina și rezistența la leptină joacă un rol, probabil și altele, dar asta e ideea într-o coajă de nucă. Edited by proxtu, 23 January 2016 - 17:59. |
#4805
Posted 24 January 2016 - 12:40
Desi lui proxtu i s-a aratat de nenumarate ori ca teoriile lui despre dietele high carb, low carb, high fat, insulina si ingrasare sunt falsificari grosolane ale realitatii, el continua sa dezinformeze lumea pe Internet repetand periodic aceleasi minciuni. Asa cum teleshopingu' ii praduieste pe cei care nu ies din casa si cred ca toata realitatea e cuprinsa in televizor, asa si proxtu speculeaza superficialitatea utilizatorului de Internet care nu citeste nici macar cateva pagini mai in urma sau nu stie sa identifice informatia corecta. El este neobosit si repeta minciunile de fiecare data cand apare un potential client.
|
#4806
Posted 24 January 2016 - 13:00
Dar sa nu va imaginati ca Proxtu e lasat de capul lui. Mai este celalalt neobosit, Exit, care se chinuie frenetic sa-i arate lu' Proxtu lumina si Proxtu nu si nu
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users