Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pragurile minime de raportare pen...

Anevrism de aorta ascendenta

Dovada adresei de resedinta

Tulsa King (2022 - )
 Tv box android fara "servicii...

Factura platita la Supercom si ne...

Nu mai primesc sms pentru locker ...

Apeluri efectuate dar nu apar in ...
 Apa de puț in Berceni-Ilfov

Recomandare alegere - R7 7800X3D/...

OCEANIA NATIONS CUP 2024

Recomandare router portabil wifi
 Plata internaționala

Problema cheie/inchidere centrali...

Casa pe structura de lemn (timber...

In ce an ati facut scoala de sofe...
 

Ce ai mancat azi?

* * * * - 32 votes
  • Please log in to reply
41237 replies to this topic

#41023
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,571
  • Înscris: 04.05.2006

View PostMo_su, on 14 mai 2024 - 21:17, said:

Cica asta e cea mai cea omleta
https://m.youtube.co...h?v=VKRDlWWxrck
Aia nu e omleta, e frittata

View Postutopium, on 15 mai 2024 - 00:13, said:

Nu tin neaparat sa o fac dupa reteta clasica.
Nici nu trebuie…acasa nu gătim dupa nu știu ce criterii stricte, mai ales franceze 🙈

#41024
canarel

canarel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,605
  • Înscris: 13.10.2010
Ne-a adus o colega care are gradina un sac de salata limba mielului, de- aia fir cu fir... Asa ca am pus-o sa faca pomana completa si sa ne-o si spele.
Deci verzituri, cu avocado si cas proaspat

Attached File  IMG_20240515_113344.jpg   373.88K   44 downloads

#41025
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,162
  • Înscris: 10.02.2007
Ouă ochiuri gătite in abur,  pâine cu maia si cartofi (prăjită).Attached File  15mai Oua ochiuri si paine prajita cu maia si cartofi.PNG   2.24MB   30 downloads
Chifle simple.   Attached File  14mai Chifle simple.jpg   361.76K   29 downloads

Edited by em2006, 15 May 2024 - 13:39.


#41026
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,162
  • Înscris: 10.02.2007
Supă de pui de ţară. Attached File  15mai Supa de pui de tara.PNG   4.02MB   18 downloads

#41027
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,559
  • Înscris: 17.04.2006

View Postem2006, on 15 mai 2024 - 13:38, said:

Chifle simple.

Lasi, te rog, reteta pentru chifle? Sunt cu faina alba?

#41028
av_myjob

av_myjob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,354
  • Înscris: 14.04.2009

View PostSef-chenko, on 15 mai 2024 - 22:08, said:

Lasi, te rog, reteta pentru chifle? Sunt cu faina alba?
Tocmai ce a postat aici o enciclopedie a chiflelor:
https://forum.softpe...8#entry30780260

#41029
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,162
  • Înscris: 10.02.2007

View PostSef-chenko, on 15 mai 2024 - 22:08, said:

Lasi, te rog, reteta pentru chifle? Sunt cu faina alba?
Cele din postarea la care te referi sunt cu faina alba 000 de cozonac Belbake de la Lidl, nu pentru ca ar fi obligatoriu, ci pentru ca asta era la rand, mai am 1kg din cele 10 cu care am lucrat in luna asta, dinainte de pasti. Pentru paine toti recomanda faina tip 650, eu nu tin cont de asta neaparat, important e sa alegi hidratarea optima admisa de faina cu care lucrezi, practic eu lucrez de regula cu 000, 550, 650. Faina alba. O mai combin cu integrala, sau cu malai, eventual cu cartofi, orez, etc..
Concret, la astea am folosit doar 4 ingrediente: faina, apa, sare si drojdie, asa cum se face din batrani.
Cu primul kg din lotul asta de faina am stabilit hidratarea optima si procentul ingredientelor folosite, calculate in raport cu cantitatea de faina, luata ca baza, considerata 100% (asa-numitele procente ale brutarului). Apoi am lucrat in jurul acestor valori, rezultatele fiind reproductibile fara exceptii, in aceleasi conditii de lucru.
Datele la astea sunt:
Faina de tipul mentionat = 500grame=100%
Apa = 319grame = 63.8%
Sare = 9.44grame = 1.89%
Drojdie activa instant Italmill = 1.42grame = 0.28%
Hidratarea calculata = 319 / (500+9.44+1.42) = 62.44%
Lotul asta de faina s-a comportat bine cu hidratari intre 61 si 65%. La chiflele astea am preferat o hidratare mai mica din comoditate, aluatul se lucreaza mai usor la mana, cand se formeaza bilele pt a doua dospire, plus ca am urmarit ca dupa dospire alaturile sa se lipeasca putin, asa imi plac, sunt mai pufoase la suprafetele de separatie intre ele, imi place sa le rup.

#41030
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,162
  • Înscris: 10.02.2007
Referitor la postarea anterioara, pentru mai multa claritate pun si niste poze cu cantarirea celor 4 ingrediente.
FainaAttached File  1- cantarire faina.jpg   597.35K   17 downloads  ApaAttached File  2- cantarire apa.jpg   137.69K   17 downloads  SareAttached File  3- cantarire sare.jpg   246.71K   16 downloads  DrojdieAttached File  4- cantarire drojdie.jpg   236.98K   15 downloads

Edited by em2006, 16 May 2024 - 00:56.


#41031
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,731
  • Înscris: 29.12.2016
Meniul de astazi:

· Ciorba de vacuta
· Focaccia cu mix de peste, crema de branza si castraveti marinati
· Tarta cu mac si caise

Attached Files



#41032
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,162
  • Înscris: 10.02.2007
Humus de fasole kidney cu tahini. Attached File  16mai Humus de fasole kidney cu tahini.PNG   3.39MB   16 downloads   Chifle. Attached File  16mai chifle.JPG   268.8K   15 downloads

#41033
geos

geos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,518
  • Înscris: 04.12.2003
Paparada cu slana/salam.

Attached Files



#41034
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,747
  • Înscris: 21.04.2014
Intr-o zi de sarbatoare am pictat micul dejun cu guase alimentare. :D

Attached File  20240517_110720.jpg   310.27K   31 downloads Attached File  20240517_094940.jpg   364.94K   32 downloads

#41035
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 06.03.2005
Fara comentarii si fara mancare pentru cunoscatori.

Attached Files



#41036
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,162
  • Înscris: 10.02.2007
Paste gnocchi Barilla cu branzeturi si ceapa verde.
Zacusca de ciuperci.
Attached File  17mai Paste gnocchi Barilla cu branzeturi si ceapa verde.PNG   4.09MB   29 downloadsAttached File  17mai Zacusca de ciuperci.PNG   2.73MB   29 downloads

#41037
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,747
  • Înscris: 21.04.2014
Frigarui de cirnati si ardei capia cu o salata de cartofi. :photo:

Attached File  20240517_170816.jpg   322.78K   37 downloads

#41038
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,747
  • Înscris: 21.04.2014
Si dupa o zi torida de mai (+26°C),  m-am racorit cu inghetata. :icecream:

Attached File  20240517_190814.jpg   369.08K   17 downloads

#41039
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,747
  • Înscris: 21.04.2014
Aperitive de scrob cu sunca de Parma si somon afumat la micul dejun. :photo:

Attached File  20240518_082447.jpg   350.58K   24 downloads

#41040
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,747
  • Înscris: 21.04.2014
Daca voi nu mincati, eu maninc iarasi frigarui cu cirnaciori. :D

Attached File  20240518_120217.jpg   302.24K   25 downloads

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate