Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Soiuri rustice de pomi fructiferi - extrem de rezistente la daunatori
Last Updated: Nov 28 2016 21:31, Started by
hunor66
, Feb 23 2010 15:32
·
0
#289
Posted 23 April 2015 - 16:56
#290
Posted 24 April 2015 - 11:08
Revin cu o intrebare
Puietii de zarzar, desi nu au nici 20 cm inaltime, au inceput sa dezvolte lastari laterali Precizez ca intentionez sa ii folosesc ca portaltoi. Cum e mai bine pt dezvoltarea lor, sa ii rup sau sa ii las in pace? |
#291
Posted 24 April 2015 - 20:42
Sint de parere sa elimini anticipatii cind sint f mici pina in zona unde vrei sa altoiesti,fie ca faci altoirea in aprop solului sau la inaltimea aleasa a trunchiului.
|
#293
Posted 01 July 2015 - 15:44
Asa arata fructele de la zarzarul luat din vecini, puietii proveniti din samburii lui ii plantez asa cum sunt. Pomul nu a vazut tratamente toata viata lui si nici macar un fruct nu am gasit cu vierme sau altceva
culoarea e mult mai intensa decat in poze, telefonul meu are camera cam de cacao Attached Files |
#294
Posted 03 July 2015 - 15:17
Superb arata, este extraordinar. Aceste soiuri vechi trebuie inmultite, sa reziste fara de tratamente chimice.
|
#295
Posted 10 July 2015 - 11:31
Ala nu e zarzar, e cais toata ziua. Fie el si nealtoit.
|
#296
Posted 10 July 2015 - 19:54
Zarzar e dar nu ar fi rau sa fie si cum zici tu. Primavara asta au fost niste schimbari de temperatura care au afectat caisii, corcodusii si prunii si au ramas foarte putine fructe, motiv pentru care sunt mai mari decat de obicei dar nu cu mult
|
#297
Posted 10 July 2015 - 22:47
sandel1, on 15 martie 2015 - 21:46, said:
Am aflat cum se numeste (Fronţio) cu "o" unguresc , dar nu stiu cum se scrie, prin urmare n-am gasit nimic pe net. Poate stie cineva si ma lamureste si pe mine. Sunt soiuri interesante aici: http://issuu.com/scr.../docs/iii.1-ro1 sandel1, on 15 octombrie 2014 - 21:30, said:
Exista un soi rustic de par de vara (rog cunoscatorii sa ne zica denumirea) cu fructele medii-mici, galbene ca lamaia cand is coapte dar atunci cad singure si-s fleasca inauntru.Foarte bune cand is verzi inainte sa se inmoaie. abatele-fetel_8850.jpg 227.41K 12 downloads |
#299
Posted 12 July 2015 - 07:59
#300
Posted 12 July 2015 - 23:30
#302
Posted 01 August 2015 - 16:26
Daca tot se vorbeste de soiuri vechi sau traditionale ..nu se poate intocmi o lista pe categorii cu soiurile aferente ?stiu ca e ceva timp de investit dar ne ar fi de mare ajutor tuturor
Stiu ca e imposibil sa cuprinda toate soiurile dar macar cateva mai cunoscute...daca ne am strange macar cativa am face o treaba buna ...problema e de unde facem rost de informatii credibile!?! Daca deja exista pe undeva rog sa postati..eu prea putin am gasit |
#303
Posted 04 August 2015 - 08:33
Nu prea are sens.
pe de o parte da, in trecut existau si soiuri mai rezistente dar rezistenta era ok fata de conditiile de acum cateva zeci de ani sau mai mult. Soiurile aveau o valoare insa medie, cel mult. Pe de alta parte cercetarea in domeniu de atatea zeci de ani oare ce urmareste? Pe langa obtinerea unor soiuri mai productive, cu fructe de calitate mai buna, care pot fi pastate sau transportate, etc... permanent se urmareste si cresterea rezistentei soiurilor pentru ca in plantatii orice costa foarte mult, timpul este scump, orice esec poate insemna falimentul. Rezistenta este un criteriu elementar al intrarii in productie a.noilor soiuri. deci cum ar putea fi mai rezistente soiurile vechi la conditiile "actuale" in care poluarea/presiunea a crescut foarte mult? da, e posibil dar de obicei e asociata cu fructe de slaba calitate, productivitate slaba, alte neajnsuri.... daca vrei soiuri rezistente azi cauti soiuri rezistente omologate relativ recent, soiurile traditionale in principiu au valoare de colectie, mai degraba sentimentala, e ok sa cauti si pentru reziatenta buna dar prea mukta energie investita in acest sens e contraproductiva. |
|
#304
Posted 04 August 2015 - 19:29
Parinte, nu te contrazic dar pot sa spun parerea mea. Cercetarea de acum urmareste aproape exclusiv productia si aspectul comercial, si cum ai spus rezistenta la manipulare, pastrare indelungata, de restul se ocupa industria pesticidelor ca trebuie sa traiasca si ei, costurile tratamentelor se amortizeaza din sporul de productie,( cel putin in prospect). Daca apare un soi comercial la care e nevoie de ''doar'' 14 tratamente pe an in loc de 20 e o mare victorie.
Gustul si aroma sunt ultimele luate in calcul la soiurile pt plantatii intensive si e normal, acolo totul tine de bani Dar la nivel hobby, in ograda proprie, criteriile astea ar trebui sa primeze, ca de aia plantezi, altfel am merge la supermarket si ar fi mai ieftin. Acum depinde si de asteptarile si idealurile fiecaruia si de priceperea lui (direct proportionala cu cat de pretentios e soiul) Eu sunt novice in ale pomiculturii dar ideea pe care am pornit a fost sa am fructe gustoase si parfumate, cu minim de tratamente spre zero daca se poate, nivelul productiei il compensez prin nr de pomi ca imi permite terenul Total offtopic dar sa nu uit, o sa postez si la schimburi de seminte. Vara asta mi-a rasarit un pepene in gradina, probabil samanta adusa de vreo pasare, un soi pe care il cultivau bunicii mei, pepene galben inecacios Nu are valoare comerciala, cand se coace daca nu esti atent pana dimineata crapa, dar ca gust si aroma e super. Daca vrea cineva altceva decat hibrizi olandezi, cu multa placere |
#305
Posted 04 August 2015 - 21:20
validoe, on 01 iulie 2015 - 15:44, said:
Asa arata fructele de la zarzarul luat din vecini, puietii proveniti din samburii lui ii plantez asa cum sunt. Pomul nu a vazut tratamente toata viata lui si nici macar un fruct nu am gasit cu vierme sau altceva culoarea e mult mai intensa decat in poze, telefonul meu are camera cam de cacao Netratat si plin de ciuruire micotica! Mare grija, amareste fructul. Edited by puiutoma, 04 August 2015 - 21:24. |
#306
Posted 05 August 2015 - 13:05
Am precizat ca pomii astia nu au vazut vreodata un tratment. Daca a fost ciuruire micotica, a afectat doar fructele, frunzele nu au nimic si nici nu au avut. Fructele au fost foarte bune, asa putine cum au fost anul asta, nici vorba de gust schimbat. Oricum, depinde de om, eu le prefer asa decat pe cele din supermarket
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users