Carticele de piept de pui cu ananas
Ultima postare: mar 01 2010 12:11, Inițiat de
fatduck
, feb 23 2010 10:15
·
0
#1
Publicat: 23 februarie 2010 - 10:15
Carticele de piept de pui cu ananas
Cu reteta asta simpla si sanatoasa, gatesti o masa de trei stele Michelin intr-o jumatate de ora. Dar va mai trebui sa astepti inca zece minute ca sa o savurezi, pina se domolesc ropotele de aplauze ale invitatilor. De trebuinta 500 gr de piept de pui un ananas proaspat sau o cutie de ananas rondele De aromat ulei de masline, o lingura de mustar de Dijon, sos de soia cimbru, oregano, busuioc La treaba Incepi cu un piept mare de pui, pe care-l tai in sase bucati. Apoi din fiecare bucata faci, cu un cutit subtire si taios, o “carticica”, dar fii atenta sa se mai tina “paginile” in putin “cotor”. Dupa ce cureti ananasul sau desfaci conserva, pui in fiecare “carticica” cite o bucata de fruct. Pina se incinge cuptorul la 200 de grade, amesteci intr-un castron trei linguri de ulei de masline, o lingura de mustar de Dijon (din cel adevarat, cu boabe in el), o lingura de sos de soia si cite un praf de cimbru, oregano si busuioc. Torni toata zeama asta peste tava de sticla termorezistenta plina de carticele de pui cu pagini de ananas si completezi cu o ceasca de apa. Bagi tava la cuptor si, dupa un sfert de ora, imbaiezi “biblioteca” cu sosul din tava. Mai lasi inca 15 minute si savanta reteta de pe retete-istete.ro e gata. Mai trebuie doar sa pui linga ea niste bulgur fiert si sa poftesti pe toata lumea la… lectura. Fișiere atașate |
#3
Publicat: 24 februarie 2010 - 03:05
fatduck, pe 23rd February 2010, 09:15, a scris: Carticele de piept de pui cu ananas Cu reteta asta simpla si sanatoasa, gatesti o masa de trei stele Michelin intr-o jumatate de ora. Chiar de trei stele Michelin nu mi se pare, da' merge de-o vulcanizare. Citat o lingura de mustar de Dijon (din cel adevarat, cu boabe in el) "Mustarul de Dijon" este unul dintre cele trei feluri (tipuri) de mustar frantuzesc. Iar mustarul adevarat de Dijon nu are neaparat boabe intregi in el. Asa ca mi se pare cam anapoda afirmatia ta (sau a aluia de a scris reteta asta). |
#4
Publicat: 24 februarie 2010 - 10:10
"Mustarul de Dijon" este unul dintre cele trei feluri (tipuri) de mustar frantuzesc. Iar mustarul adevarat de Dijon nu are neaparat boabe intregi in el. Asa ca mi se pare cam anapoda afirmatia ta (sau a aluia de a scris reteta asta).
Monsieur, cit timp Maille face mustarul de Dijon cu boabe intregi, ala e mustarul de Dijon. Tehnic, acest tip contine doar boabe de mustar maro sau negre, suc de agurida si cam atit. cit despre tipurile de mustar, de intri in acelasi magazin Maille de linga biserica Madeleine, vei afla ca exista citeva zeci bune de feluri. a, cit despre remarca cu vulcanizarea, oh, well, la autobaza ca la autobaza. |
#5
Publicat: 24 februarie 2010 - 11:44
fatduck, pe 24th February 2010, 09:10, a scris: "Mustarul de Dijon" este unul dintre cele trei feluri (tipuri) de mustar frantuzesc. Iar mustarul adevarat de Dijon nu are neaparat boabe intregi in el. Asa ca mi se pare cam anapoda afirmatia ta (sau a aluia de a scris reteta asta). Monsieur, cit timp Maille face mustarul de Dijon cu boabe intregi, ala e mustarul de Dijon. Tehnic, acest tip contine doar boabe de mustar maro sau negre, suc de agurida si cam atit. cit despre tipurile de mustar, de intri in acelasi magazin Maille de linga biserica Madeleine, vei afla ca exista citeva zeci bune de feluri. a, cit despre remarca cu vulcanizarea, oh, well, la autobaza ca la autobaza. Acum n-as putea spune ca Maille este cea mai tare din parcare si ca zice ea aia e. Io ziceam si io din ce mi-a zis un preten din Franta care are un preten care produce mustar. In plus, chestia cu "mustar adevarat de..." e cam trasa de par. Reteta mustarului de Dijon (care, culmea, nu e facut la Dijon) este, spune legenda, una din cele mai secrete retete din lume. Se stie doar ca, in afara de ce zisesi tu, se mai poate pune si vin alb sau otet de vin alb sau combinatie de cele trei (a treia fiind agurida dumitale). Iar textura mustarului este foarte "smooth". Dar daca vrei tu ca ala de-l face Maille sa fie adevarat mustar de Dijon, cine-s eu sa zic pe invers?! |
#7
Publicat: 24 februarie 2010 - 14:51
Aries(ro), pe 24th February 2010, 11:11, a scris: Muștarul de Dijon chiar se face în regiune și e fara boabe ok? Dacă francezii se laudă fix cu asta, îi credem pe cuvânt... Cum vrei tu, coane. N-o sa ma iau acum in colti cu tine ca da sau ca ba. Sau care e mustar adevarat si care nu. Noi sa fim sanatosi. Apropos, stii ca Maille nu mai e Maille ci... Unilever ;) Editat de iordake_nl, 24 februarie 2010 - 14:51. |
#8
Publicat: 24 februarie 2010 - 15:17
Cred ca li se trage de la procesul intentat de ăia din regiunea Bourgogne :D.
http://www.maille.us...duct.aspx?pid=9 Au îndraznit să scrie ca-i rețeta tradițională și ei habar nu au de muștar în zona aia. |
#9
Publicat: 01 martie 2010 - 12:11
Aries(ro), pe 24th February 2010, 14:17, a scris: Cred ca li se trage de la procesul intentat de ăia din regiunea Bourgogne :D . http://www.maille.us...duct.aspx?pid=9 Au îndraznit să scrie ca-i rețeta tradițională și ei habar nu au de muștar în zona aia. Ai gustat vreodata mustar facut in zona aia sau nu vrei sa risti? |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi