Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung anunta SSD-urile de 256TB...

Inginer PNA / CNS ROMATSA

"DIY" UPS 12V - Scoate cu...

Grafic in excel
 Extensie de browser care sa reduc...

Priza smart monitorizare consum e...

Unde reclam spamul electoral?

Putem avea incredere in Victor Or...
 Inel de logodna

Certificat de deces pentru un cet...

Programare weekend

Profit News scos din grila RCS...
 Piulite rare

Sistem rezidential Sigenergy

Reparare windows 7

Ma doare urechea la zgomote puter...
 

Carticele de piept de pui cu ananas

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
8 răspunsuri în acest subiect

#1
fatduck

fatduck

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 22
  • Înscris: 23.02.2010
Carticele de piept de pui cu ananas
Cu reteta asta simpla si sanatoasa, gatesti o masa de trei stele Michelin intr-o jumatate de ora. Dar va mai trebui sa astepti inca zece minute ca sa o savurezi, pina se domolesc ropotele de aplauze ale invitatilor.

De trebuinta
500 gr de piept de pui
un ananas proaspat sau o cutie de ananas rondele

De aromat
ulei de masline, o lingura de mustar de Dijon, sos de soia
cimbru, oregano, busuioc

La treaba
Incepi cu un piept mare de pui, pe care-l tai in sase bucati. Apoi din fiecare bucata faci, cu un cutit subtire si taios, o “carticica”, dar fii atenta sa se mai tina “paginile” in putin “cotor”. Dupa ce cureti ananasul sau desfaci conserva, pui in fiecare “carticica” cite o bucata de fruct.
Pina se incinge cuptorul la 200 de grade, amesteci intr-un castron trei linguri de ulei de masline, o lingura de mustar de Dijon (din cel adevarat, cu boabe in el), o lingura de sos de soia si cite un praf de cimbru, oregano si busuioc. Torni toata zeama asta peste tava de sticla termorezistenta plina de carticele de pui cu pagini de ananas si completezi cu o ceasca de apa.
Bagi tava la cuptor si, dupa un sfert de ora, imbaiezi “biblioteca” cu sosul din tava. Mai lasi inca 15 minute si savanta reteta de pe retete-istete.ro e gata. Mai trebuie doar sa pui linga ea niste bulgur fiert si sa poftesti pe toata lumea la… lectura.

Fișiere atașate



#2
cipone

cipone

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 717
  • Înscris: 28.10.2003
Simplu si se pare ca e chiar gustos. Totusi nu exista riscul ca boabele de mustar sa se arda?

PS
scoate linkul din semnatura

#3
iordake_nl

iordake_nl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 06.06.2009

Vizualizare mesajfatduck, pe 23rd February 2010, 09:15, a scris:

Carticele de piept de pui cu ananas
Cu reteta asta simpla si sanatoasa, gatesti o masa de trei stele Michelin intr-o jumatate de ora.

Chiar de trei stele Michelin nu mi se pare, da' merge de-o vulcanizare.

Citat

o lingura de mustar de Dijon (din cel adevarat, cu boabe in el)

"Mustarul de Dijon" este unul dintre cele trei feluri (tipuri) de mustar frantuzesc. Iar mustarul adevarat de Dijon nu are neaparat boabe intregi in el. Asa ca mi se pare cam anapoda afirmatia ta (sau a aluia de a scris reteta asta).

#4
fatduck

fatduck

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 22
  • Înscris: 23.02.2010
"Mustarul de Dijon" este unul dintre cele trei feluri (tipuri) de mustar frantuzesc. Iar mustarul adevarat de Dijon nu are neaparat boabe intregi in el. Asa ca mi se pare cam anapoda afirmatia ta (sau a aluia de a scris reteta asta).

Monsieur, cit timp Maille face mustarul de Dijon cu boabe intregi, ala e mustarul de Dijon. Tehnic, acest tip contine doar boabe de mustar maro sau negre, suc de agurida si cam atit. cit despre tipurile de mustar, de intri in acelasi magazin Maille de linga biserica Madeleine, vei afla ca exista citeva zeci bune de feluri.

a, cit despre remarca cu vulcanizarea, oh, well, la autobaza ca la autobaza.

#5
iordake_nl

iordake_nl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 06.06.2009

Vizualizare mesajfatduck, pe 24th February 2010, 09:10, a scris:

"Mustarul de Dijon" este unul dintre cele trei feluri (tipuri) de mustar frantuzesc. Iar mustarul adevarat de Dijon nu are neaparat boabe intregi in el. Asa ca mi se pare cam anapoda afirmatia ta (sau a aluia de a scris reteta asta).

Monsieur, cit timp Maille face mustarul de Dijon cu boabe intregi, ala e mustarul de Dijon. Tehnic, acest tip contine doar boabe de mustar maro sau negre, suc de agurida si cam atit. cit despre tipurile de mustar, de intri in acelasi magazin Maille de linga biserica Madeleine, vei afla ca exista citeva zeci bune de feluri.

a, cit despre remarca cu vulcanizarea, oh, well, la autobaza ca la autobaza.

Acum n-as putea spune ca Maille este cea mai tare din parcare si ca zice ea aia e. Io ziceam si io din ce mi-a zis un preten din Franta care are un preten care produce mustar. In plus, chestia cu "mustar adevarat de..." e cam trasa de par.

Reteta mustarului de Dijon (care, culmea, nu e facut la Dijon) este, spune legenda, una din cele mai secrete retete din lume. Se stie doar ca, in afara de ce zisesi tu, se mai poate pune si vin alb sau otet de vin alb sau combinatie de cele trei (a treia fiind agurida dumitale). Iar textura mustarului este foarte "smooth".

Dar daca vrei tu ca ala de-l face Maille sa fie adevarat mustar de Dijon, cine-s eu sa zic pe invers?!

#6
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.568
  • Înscris: 22.03.2004
Muștarul de Dijon chiar se face în regiune și e fara boabe ok?
Dacă francezii se laudă fix cu asta, îi credem pe cuvânt...

#7
iordake_nl

iordake_nl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 06.06.2009

Vizualizare mesajAries(ro), pe 24th February 2010, 11:11, a scris:

Muștarul de Dijon chiar se face în regiune și e fara boabe ok?
Dacă francezii se laudă fix cu asta, îi credem pe cuvânt...


Cum vrei tu, coane. N-o sa ma iau acum in colti cu tine ca da sau ca ba. Sau care e mustar adevarat si care nu. Noi sa fim sanatosi.

Apropos, stii ca Maille nu mai e Maille ci... Unilever ;)

Editat de iordake_nl, 24 februarie 2010 - 14:51.


#8
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.568
  • Înscris: 22.03.2004
Cred ca li se trage de la procesul intentat de ăia din regiunea Bourgogne :D.
http://www.maille.us...duct.aspx?pid=9
Au îndraznit să scrie ca-i rețeta tradițională și ei habar nu au de muștar în zona aia.

#9
iordake_nl

iordake_nl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 06.06.2009

Vizualizare mesajAries(ro), pe 24th February 2010, 14:17, a scris:

Cred ca li se trage de la procesul intentat de ăia din regiunea Bourgogne :D .
http://www.maille.us...duct.aspx?pid=9
Au îndraznit să scrie ca-i rețeta tradițională și ei habar nu au de muștar în zona aia.



Ai gustat vreodata mustar facut in zona aia sau nu vrei sa risti?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate