Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vecinii din curte au pus monopol ...

La multi ani @MariusEXxTREME!

Temperatura AC

Sunt sigure bolurle de plastic (B...
 Dimensionare putere centrala / ca...

Impamantare suplimentara

Scartiei frana fata bicicleta noua

Instalare aer conditionat in apar...
 Telefoane prietenoase cu vederea?

Alegere teava pentru incalzire pr...

Opinia publica despre medici/ asi...

Senzor Temp PMOD-TMP3 cu TCN75A
 Amazing Race

Recomandare fosa ecologica

La multi ani @LouisCyphre!

Vinieta Bulgaria Online
 

Test de patriotism

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
131 replies to this topic

Poll: Test de patriotism (54 member(s) have cast votes)

Test de patriotism

  1. acasa lefter (33 votes [22.92%])

    Percentage of vote: 22.92%

  2. afara instarit (111 votes [77.08%])

    Percentage of vote: 77.08%

Vote Guests cannot vote

#73
Dan

Dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 988
  • Înscris: 26.08.2003
Pai sa te dumiresc: sunt oameni care o freaca in romania si se tot gandesc sa plece, ca acolo o sa le dea cineva bani pe degeaba .... mai sunt cei de nivel mediu care se cred valorosi, si ei la fel cred ca o sa fie "apreciati" pentru mediocritatea lor in afara.. dar parerea mea este ca o sa o duca la fel de rau si acolo... sunt oameni valorosi care castiga bine in romania, si normal ca se descurca bine, si mai sunt cei valorosi profesional, dar carora le e frica sa ia o hotarare....
chestia e asa: daca nu te descurci sa fii secretara in romania, nu te descurci nici atat intr-o tara occidentala, esti de acord?
problema mea e alta: avem o tara frumoasa, oamenii 90% sunt ok, dar cei cu gura mare sunt din aia care nu fac nimic si vor totul

#74
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004
@cmidp: ai mare dreptate cand afirmi ca experienta de a munci pentru a te intretine la o facultate este unica, mai ales pentru un roman, unde de obicei lucrurile nu stau chiar asa.
Cat despre viata sociala... ea este direct proportionala cu varsta.
Multi considera viata sociala privilegiul de a iesi cu prietenii la o bere. Altii prefera sa iasa la o opera, un teatru, sport in aer liber, etc.
Mai vine si o vreme in viata fiecaruia cand incepe sa se gandeasca la timpuri bune si trecute din viata lui... timpul nu poate fi dat inapoi, trist nu?
Deci viata sociala ti-o poti face in functie de posibilitati. Evident ca fiecare ar vrea sa aiba totul! Cine neaga e un mare mincinos!
Dar pana la urma filozofia de viata a "prostilor din vest" este simpla: cresti, te distrezi, te casatoresti, iti faci o casa si iti cresti copii.
Mai sunt si unii care vor sa aleaga si in ce mediu isi vor creste copiii... oare de ce?

@Dan: pai nu prea m-ai dumirit... eu am vazut un fapt: romani care in tara o "frecau", asa cum spui tu, in vest ajung sa fie foarte apreciati ca si muncitori buni!? ciudat, nu? tu stii de ce? eu cred ca stiu.
Cat despre oamenii valorosi care castiga bine in Romania, cu siguranta ca nu te referi la cei valorosi profesional ci la cei valorosi prin averea detinuta. Si Adrian Nastase este un om valoros!
Eu iti spun ca aproape fara exceptie toti cei pe care i-am cunoscut, valorosi profesional, sunt acum in Germania, Franta, insula britanica, Canada, SUA. Si multi dintre ei erau "realizati" in Romania si se descurcau. Cativa dintre ei chiar aveau casa/apartament proprietate. Chiar am un exemplu in care el si sotia (care nu lucreaza) sunt in afara, si de acolo trimit bani singurului lor copil care este in anul 2 de facultate. Oare fac asta ca-s masochisti? Sau sunt ne-patrioti?

:vampire:

Edited by Lady_in_Red, 14 September 2004 - 15:52.


#75
Dan

Dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 988
  • Înscris: 26.08.2003
Ne certam degeaba, si am impresia ca vorbim despre lucruri diferite, nu te supara pe mine, dar eu am convingerile mele, asa cum le ai si tu pe ale tale, ok?
fiecare are cunostintele lui, si crede-ma ca am rude si prieteni in strainatate care o duc nemaipomenit, nu-i condamn ca si-au parasit tara, dar  aveau de toate si aici....
am si cunostinte care au plecat cu convingerea ca in alte tari iti da cineva bani pe degeaba, s-au intors dezamagiti......
Cat despre patriotism... ca despre asta era vorba, nu sunt de acord cu cei care au zis ca e o idee perimata... fiecare se simte legat de locuri si de oameni in moduri diferite, ok?
nu o sa ma convinga nimeni sa imi parasesc tara, asa nasoala cum e, cu armata obligatorie, cu spaga, cu cozi cu taxe, cu probleme.. e un mod de viata pe care ti-l alegi, nu? eu il aleg pe asta.... romania este inca tara tuturor posiibilitatilor

#76
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
fiecare face ce vrea... PUNCT

#77
philo

philo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 07.03.2004
Am mai spus-o, topicul e artificial, căznit, ambiguu și restrictiv. Nimeni nu cred că s-a confruntat cu această dilemă existențială: acasă lefter ori afară bogat. Cu atât mai puțin vizibilă e coordonata patriotică într-o opțiune economică... Dar las la o parte asta.

Cunosc, ca și voi, probabil, români bogați în Ro, cunosc și muritori de foame pe-afară ce nu se-nghesuie să se-ntoarcă. Mai degrabă se-ntorc cei care se-mbogățesc acolo, fiindcă pentru ei există o șansă oriunde. Pentru că adevărata problemă a României e că n-are ce le oferi proștilor (politicaly corectness edit: defavorizaților), nu celor educați și adaptați... Tembelismul așa-zisei social-democrații românești naște un paradox: pentru că nu știm să ne gestionăm bogăția suntem condamnați la sărăcie...

Iar ca lucrurile să ne-arunce definitiv în ceață, cunosc mulți adevărați patrioți care-au plecat și se află în străinatate și și mai mulți români care nu pleacă de-aici nici de-ai dracu', da-njură România din toate pozițiile...

Edited by philo, 14 September 2004 - 16:20.


#78
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003
Eu vad vestul ca o experienta nu ca si rezolvarea problemelor financiare (ca n-am avut cam niciodata)

Poti pur si simplu la un moment dat sa te plictisesti de Romania:
- sa fii atent tot timpul cand te urci intr-un taxi sa nu 'te faca'

- sa stau in mijloace de transport in comun supraaglomerate cu mainile pe toate buzunarele si gentile si sa t euiti atent in jur sa dau impresia ca contorlez tot

- sa stau la cozi interminabile pt nimic ca dupa sa ma duc 'trimit de mama/tata' si acelasi lucru pe care l-am incercat cu o zi inainte stand 3 ore la o coada fara folos, sa mi se rezolve fara macar sa ma prezint acolo.

- sa aud tot timpul: ce vrei si tu, doar esti in Romania

- sa vad ca-n Romania in continuare e un handicap sa ai par lung si cioc

- sa ma duc la festivaluri si sa vad ca oameni sunt batuti doar pt ca 'uita-te si la pletosul asta ce canta la flaut'

- sa vad oameni ce voteaza in masa un partid nu pt ca el prezinta o alternativa ci doar pt ca cel de guvernamand i-a adus la exasperare.

Nu merci, renunt pe gratis la asa ceva.

Edited by cmidp, 14 September 2004 - 17:56.


#79
philo

philo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 07.03.2004
Din care Românie ai plecat tu, cmidp?! și când?

Pentru că ceea ce scrii tu pute de la 10 poște a exagerare de presă occidentală ce alimentează imaginația imbecililor din propria țară că la ei e super, iar aici e rahat. Crede-mă, trăiesc aici de aproape 35 de ani (am lipsit doar vreo 2) și ce-ai scris tu mai sus, mie nu prea mi s-a întâmplat...

și mă-ntreb: ce-or fi avut românii cu tine?

Sigur, nu pretind că aici e raiul pe pământ. Dar pretind că unele aspecte sesizate de tine au și aici (ca și la Hamburg, de exemplu), doar caracter accidental.

Nu prea știm noi ce să facem încă cu libertatea și adesea ne batem joc de ea. Dar lucrul cu o astfel de valoare e un exercițiu lung și anevoios pe care și nemții l-au străbătut (și esticii încă-l mai străbat) cu dificultate.

Așa că nu mai fi tu așa categoric...

#80
Dan

Dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 988
  • Înscris: 26.08.2003
Romania e o tara libera, deocamdata...
inca mai putem vedea lucrurile limpede...
ei vorbesc despre romania ca despre un trib subdezvoltat
le e frica sa recunoasca ca si-au tradat tara, gasesc scuze... pretexte...
mi-e frica de ziua cand o sa ajungem ca ei... sa nu mai vedem realitatea...

edit:
stiu... o sa sariti cu gura pe mine
alte detalii, alte scuze, alte pretexte
s-ar putea sa fiu chiar Vadim, nu?
wake up!

Edited by Dan, 14 September 2004 - 22:05.


#81
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
Dan, exagerezi...

#82
Dan

Dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 988
  • Înscris: 26.08.2003
:) stiu ca exagerez, si mi se pare normal.... sa exagerez

#83
Dan

Dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 988
  • Înscris: 26.08.2003

701, on Aug 25 2004, 12:02, said:

Ideea este ca tre neaparat sa vorbim si de premisele de la care plecam: STIM sau nu stim cum este afara?!
Io unu', care am experimentat sistemele franceze si germane, pot spune ca-s multi care habar nu au de ce ii asteapta cand merg afara. Cel mai bine este sa nu ai obligatii(nevasta, copii) cand pleci si sa ai o mentalitate ff flexibila! La genul ca tre sa muncesti cum in romania nu ai face-o niciodata (pt ca nu meritae,este adevarat!), dar sa o faci. Sa nu reactionezi agresiv cand EI iti intorc spatele sau te injura printre dinti ca esti "tigan".
Daca mai si ai pe cineva care sa te ajute p-acolo, schimbarea nu va fi atat de dura.Eu unul nu am avut de ales, a trebuit sa ma intorc sau sa devin "ilegal"-atat de rau nu am ajuns.
DAR ma pregatesc cu un master in Integrare Europeana si cred ca in 5 ani n-am sa mai fiu p-aici. Intr-un fel sau altul stiu ca am sa o iau de la capat mai tarziu, in alta parte.Pt ca am vazut ca merita si ca se poate, chiar daca esti singur p-acolo.
Patriotism? Pt ce? Ce mi-a dat mie tara asta si Guvernul;?Ah, poate ca american pt ca ei si ceilalti din Vest doresc sa-si pastreze stilul de viata si in cazul unei agresiuni, tre sa lupti pt asta.Daca ar fi dupa mine, dupa Romania potopul-don't know, don't care!

<{POST_SNAPBACK}>

deci... asta se numeste dupa mine perseverenta....
cunosc o gramada de oameni ai caror angajati ar putea sa munceasca de 2000 de euro pe luna, dar le place sa munceasca doar de 200 si sa faca gura mare......
in schimb in strainatate ne place... ca deh.... nu stim limba, obiceiurile, si pana sa facem gura mare ne obisnuim cu munca

arty, on Sep 12 2004, 01:30, said:

chestia aia cu interdectzia nu o intzeleg... poate ne mai explici putzin.

PS: tu ai minte?

<{POST_SNAPBACK}>

da, la emigranti le-as interzice accesul in romania
imi plac lucrurile definitive.. ai ales, daca ai ales gresit e problema ta, ok?
sunt niste pareri subiective, nu va luati dupa mine, sunt si obosit
edit: si am fost si bolnav cand eram mic

Edited by Dan, 14 September 2004 - 22:36.


#84
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003

philo, on Sep 14 2004, 21:55, said:

Din care Românie ai plecat tu, cmidp?! și când?

Pentru că ceea ce scrii tu pute de la 10 poște a exagerare de presă occidentală ce alimentează imaginația imbecililor din propria țară că la ei e super, iar aici e rahat. Crede-mă, trăiesc aici de aproape 35 de ani (am lipsit doar vreo 2) și ce-ai scris tu mai sus, mie nu prea mi s-a întâmplat...

și mă-ntreb: ce-or fi avut românii cu tine?

Sigur, nu pretind că aici e raiul pe pământ. Dar pretind că unele aspecte sesizate de tine au și aici (ca și la Hamburg, de exemplu), doar caracter accidental.

Nu prea știm noi ce să facem încă cu libertatea și adesea ne batem joc de ea. Dar lucrul cu o astfel de valoare e un exercițiu lung și anevoios pe care și nemții l-au străbătut (și esticii încă-l mai străbat) cu dificultate.

Așa că nu mai fi tu așa categoric...

<{POST_SNAPBACK}>


Hamburg e oras port! Iti spune ceva? Si oricum, in Hamburg cand mergi in zonele civilizate nu dai de toate scarbele.

In aprilie cand am fost ultima data in Bucuresti/Cluj/Timisoara, n-am avut impresia ca transportul in comun ar fi mai aerisit, oamenii de la ghiseele CFR nu te-ar mai pune sa te apleci pana la gaura aia infecta ca sa teumilesti cerand un bilet de tren si tot asa.

S-au schimbat aceste lucru? Tiganii/cocalarii au devenit mai prietenosi?

Treaba cu bataia s-a intamplat in 2003 la Fesitvalul de Arta Medievala de la Sighisoara, ziua, in Cetate.

Ma poti urmari?

Ai incercat sa iei din vreo gara un taxi random si sa vezi cat te costa?

Am plecat la sfarsitul lui 2002, n-am avut impresia sa se fi schimbat ceva in afara de anotimpuri de atunci.

#85
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
astea sunt scuze "patetico-penibile"... te compatimesc... :D

#86
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,036
  • Înscris: 21.05.2004
Din cauza unor aomeni ca DAN sau ca philo Romania o sa o duca tot asa si peste 10 ani. Poate ca atunci profesorii nu vor mai avea 150$ salariu ci vor avea 300 in timp ce in vest vor avea de cel putin 10 ori mai mult.

Dane, tu ai terminat o facultate si ai incercat sa te angajezi undeva in mod corect, fara spagi, pile si diferite smecherii?

Dane, ai avut vreodata nevoie de niste acte si ai stat dupa ele zile bune doar pentru ca o functionara tampita avea toane?

Ai fost vreodata la politie pentru probleme cu masina sa vezi cum te trateaza cei de acolo?

Dane, te-au luat vreodata pe strada tiganii la intrebari daca n-ai sa le dai si lor 5000 de lei sau o tigara?

Ti-ai stricat vreodata masina Dane in gropile din tara asta de 2 bani?

Si ar mai fi multe intrebari de pus si situatii de care te lovesti zi de zi philo, nu in mod accidental.

Aceleasi intrebari ti le adresez si tie philo.

Aici nu poti sa te descurci, aici trebuie sa te descurci ca sa supravietuiesti. Iar a te descurca insemna sa dai din coate, sa sari cu banul cand trebuie ca totul sa fie ok.

Sincer, mie nu mi se par normale unele lucruri care se intampla in Romania la ordinea zilei si tuturor li se pare normal.

Atat timp cat eu vad la televizor si citesc in presa numai despre hotii, afaceri ilegale etc. care sunt facute mai mult sau mai putin pe banii mei iar coruptia este in floare Romania ramane o tara de 2 lei in care sunt obligat de catre circumstante sa locuiesc si nu din propria mea initiativa.

Deci, philo si Dan, ramenti aici si va descurcati, beti bere cu prietenii vostri, dati spagi cand aveti nevoie de anumite servicii si bateti-va in piept ca sunteti oameni realizati si eu o sa ma duc sa muncesc afara, o sa imi iau o masina frumusica, o casa intr-o suburbie si vacantele o sa mi le petrec in Egipt si in croaziere in jurul lumii.

Cat despre facultate pe banii statului, cursurile si le platesc studentii, spagile pe la profesori si ifosele profesorilor tot studentii le suporta, cazarea fie si-o platec ei sau locuiesc in conditiile mizere cu baie la capatul holului.

Deci pana la urma statul ce pusca mea plateste? Profesorii care vin la ore? Si ce salariu le da statul? Facultatea moshule, daca nu stiai e o cheltuiala a studentului, si mai mult decat o cheltuiala, este timpul lui, tineretea lui pe care el si-o toceste pe bancile unei facultati de 2 bani cu dotari depasite, profesori batrani si ramoliti cu fite si carora le curg balele cand vad o fusta.

Nu mai comentati despre studentii care pleaca afara si muncesc acolo pe un salariu adevarat. Acesti oameni nu sunt tradatori, acesti oameni sunt persoane care au pus piciorul in prag pentru a primi ceea ce li se cuvine lor in mod normal, un trai decent, respect din partea societatii si siguranta zilei de maine.

Deci, nu mai vorbiti de interdictii si alte prostii. Oricum, din partea mea, poti sa iti faci si zidul chinezesc la granita, atat timp cat tara e plina de prosti si patrioti ca tine eu unul odata plecat nu m-as mai intoarce nici sa imi pui covor rosu de la granita.

Edited by morpheusdj, 14 September 2004 - 23:50.


#87
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,036
  • Înscris: 21.05.2004
A, era sa uit ceva, patriotismul trece prin stomac, ca sa adaptma o zicala populara.

Atat timp cat mie statul nu imi da nimic si serviciile pe care cu chiu cu vai mi le opfera sunt de 2 bani si eventual pot sa apara si probleme din cauza lor ( vezi sistemul sanitar unde ai sanse bune sa mori cu zile ) nu am nici eu ce sa ofer statului roman si guvernantilor, eventual un deget mijlociu la verticala.

Oare de ce credeti voi ca americanii sunt patrioti? Oamenii aia au luptat si intradevar sunt rasplatiti pentru lupta lor si pentru efortul depus. La noi cei care au luptata pentru tara si care au muncit pe branci pentru stat cu ce s-au ales?? Pensii de mizerie si bataie de joc. AAA...era sa uit.....le-a indexat statul pensiile cu 5%. Va dati seama, acuma toti pensionarii o sa il voteze pe Nastase.

#88
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,526
  • Înscris: 28.08.2003
Optiuni:
a) Afara = worker cu jdemii de $/luna.
B) Acasa = inginer, respectat cu 4 mil. salariu?

Am ales varianta a) .... 'ai ca v-am pupat, am avion peste o ora. :)

Edited by Cristist50, 14 September 2004 - 23:58.


#89
criss_pt

criss_pt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 12.07.2004
parerea mea e ca nu exista o egalitate intre patriotism si emigrare. faptul ca nu locuiesc in Romania nu inseamna ca nu sunt patriot!
oricum in general majoritatea romanilor emigreaza pentru un timp limitat, cred ca majoritatea pastreaza legaturi cu tara in timpul in care sunt plecati, iar de obicei cand se intorc pe langa capitalul pe care il aduc, aduc cu ei idei noi.
in tarile in curs de dezvoltare emigrantii chiar au un procentaj in economia nationala (prin bani pe care ii trimit in tara) si Romania nu face exceptie.
sincer nu vad de ce emigranti nu sunt patrioti! ar trebui sa discutam cuvantul patriot!
nu mi se pare un test de patriotism.

#90
eXXocet

eXXocet

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 16.04.2004
Este o eroare, lipseste optiunea "afara oricum"...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate