Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...
 RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...
 Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...
 

Documentare Vazute

- - - - -
  • Please log in to reply
282 replies to this topic

#181
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,312
  • Înscris: 29.12.2006
Pacificatorii (The peacemakers),  (2003)


Pe 11 Noiembrie 1918, sunetul armelor a încetat și omorurile din Primul Război Mondial s-au sfârșit, semnându-se un armistițiu cu Germania.
Două luni mai târziu, în Ianuarie 1919, delagați din toată lumea au plecat la Paris pentru a negocia instrumentele păcii. Șase luni de dezbateri au avut ca finalitate semnarea unui tratat de pace cu Germania, în Sala Oglinzilor din Palatul Versailles. Trei oameni au dominat negocierile procesului de pacificare: președintele american Woodrow Wilson, și prim-miniștrii francez și britanic, Georges Clemenceau și David Lloyd George. De multe ori, aceștia trei erau percepuți ca lipsiți de viziune și răzbunători, caracteristici care au dus la înlănțuirea ulterioară de evenimente ce s-a finalizat cu Al Doilea Război Mondial.
Narațiunea filmului e asigurată de Veronika Hyks.


[ https://i.ytimg.com/vi/74-HkCRozls/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(58:50 minute)



#182
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,312
  • Înscris: 29.12.2006
Ultimii țari (Last of the czars),  (1996)


Problemele familiei Romanov a Rusiei, a ultimei familii imperiale din această Casă Domnitoare a Europei, despre asta e subiectul filmului. Sunt redate prin imagini care mie îmi plac foarte mult, aspecte cotidiene din viața împăratului Nicolae al II-lea, un om slab, un om nepotrivit la locul și în vremea nepotrivită, care a intrat fără pricepere într-un război mondial. Un film despre soția sa Alexandra, sau Alix de Hessa-Darmstadt, o femeie detestată de supuși, mai cu seamă spre finalul domniei, când a intrat sub "vraja" unui călugăr fals, Rasputin, ce a făcut-o să se rupă de realitatea rațională. Această rupere a fost cauzată de țareviciul Alexei Nicolaevici, care avea o boală incurabilă. Dispariția dinastiei Romanov a fost cauzată de lipsa de viziune a țarului, nefiind capabil să priceapă dinamica socială ce avea loc în Lume și în Rusia.


[ https://i.ytimg.com/vi/Hx2zMUCsdM0/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Urmăriți filmul:




#183
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,312
  • Înscris: 29.12.2006
Comunismul: Istoria unei iluzii (Communism: History of an illusion),  (2005)


"Se va trăi într-o lume a dreptății, a egalității, a neasupririi și a eliminării exploatării omului de către om în procesul producției de bunuri", era propaganda. La finalul Primului Război Mondial, Lenin a pus în aplicare aceste idei printr-o revoluție violentă, care a îndepărtat țarismul înlocuindu-l cu bolșevismul, care susținea "dictatura proletariatului". Comunismul era convingerea că lumea are nevoie de un țel, că are nevoie să i se arate o cale de urmat, în vreme ce liberalismul e de părere că lumea trebuie lăsată să se auto-organizeze.
În timp ce era în exil, Lenin era de părere că izbucnirea Primului Război mondial era o nevoie istorică ce vestea sfârșitul capitalismului. Un foarte interesat documentar !


[ https://i.pinimg.com/originals/90/15/ac/9015ac2f93f4d90d27fcc4505bf434d0.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(52:29 minute)



#184
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,312
  • Înscris: 29.12.2006
Războiul lui Lloyd George (Lloyd George's war),  (2002)


În 1936, David Lloyd George a intrat în Germania pentru prima dată după ce aceasta fusese învinsă de Marea Britanie în Primul Război Mondial. Vizita era programată ca o călătorie de cercetare pentru redactarea memoriilor sale. A fost o oportunitate de a se întâlni cu unul dintre oamenii care îl admirau mult: Adolf Hitler. În timp ce li se servea ceaiul la masă, Hitler s-a întors spre oaspetele său spunându-i: "marea victorie obţinută de britanici şi aliaţii săi în Marele Război, s-a datorat nu generalilor ci unui om de stat remarcabil: dumneavoastră domnule Lloyd George !"
Un film despre faptele lui David Lloyd George, prim-ministru al Marii Britanii în Primul Război Mondial.


[ https://i.ytimg.com/vi/ovTer2sFmEo/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriţi filmul !

(45:22 minute)


Edited by lupini, 25 November 2019 - 12:26.


#185
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,312
  • Înscris: 29.12.2006
Ziua în care armele au tăcut (The day the guns fell silent),  (1998)


Înainte de miezul nopții de 10 Noiembrie 1918, ceasul Big Ben din turnul palatului Westminster din Londra, era oprit de 4 ani și trei luni. 11 ore mai târziu, ceasul pornea din nou pentru a vesti sfârșitul celui mai mare măcel pe care-l cunoscuse Lumea până atunci. În acea zi, supraviețuitorii și familiile lor au fost cuprinși de tot felul de emoții, mergând de la bucurie, la durere, până la confuzie. Oamenii priveau la o întreagă Lume ce a dispărut, și la una ce avea să vină. Fiecare oraș, fiecare sat, și aproape fiecare familie pierduse pe cineva.
Filmul prezintă din scrisorile din acea vreme, din jurnalele personale și din poveștile spuse copiilor și nepoților, ce credeau oamenii că s-a întâmplat, și mai ales ce spuneau despre Lumea care avea să vină. Un film care mi-a plăcut mult prin detaliile sale.


[ https://i.ytimg.com/vi/mly0DOh52u0/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Urmăriți filmul:



#186
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,312
  • Înscris: 29.12.2006
America în culori (America in colour),  (2017)


"America în culori", un film pe care-l bănuiam că-mi va plăcea atunci când i-am văzut titlul, deoarece savurez filmele alb-negru din trecut, care au fost colorate în prezent. Însă nu intuiam că e unul dintre cele mai plăcute filme pe care le voi urmări. Dintre cele pe care le-am scris pe acest topic în ultimii ani, probabil doar seria "Apocalypse" a lui Daniel Costelle și Isabelle Clarke mi-a mai plăcut așa de mult.
Sunt prezentate evenimentele filmate în Statele Unite în anii 1920, 1930, 1940, 1950 și 1960, însă ce este foarte atrăgător e că marile evenimente politice, sociale, economice, culturale, e adevărat, sunt menționate, dar nu sunt abordate ca subiecte de prin plan, iar dacă sunt, imaginile favorizate sunt cu precădere cele ale unor amatori.
Anii 1920, cu vibrația dezvoltării economice și culturale de după Primul Război Mondial; cu apariția jazz-ului, cu Charles Lindbergh traversând Oceanul Atlantic cu avionul pentru prima dată. Anii 1930 cu dezvoltarea prin New Deal al lui F.D. Roosevelt. Anii 1940 cu societatea americană aflată iar în război. Anii 1950 cu lupta pentru drepturile civile, și 1960 cu explozia culturii tinerilor, îmi plac mult. Câteva imagini alb-negru colorate, sunt văzute pentru prima dată aici.
Acest film formidabil creat de Smithsonian Channel, ce oferă imagini ale Institutului de cercetare cu același nume, a fost produs de Lucie Ridout. Consilieri istorici au fost Marie Corberand și Elodie Moisa. Restaurarea și colorarea imaginilor a fost făcută de Ross Baker prin compania Composite Films. Narațiunea a fost asigurată de actorul Liev Schreiber. Pe lângă imaginile de foarte bună calitate, acest documentar are și o foarte atrăgătoare coloană sonoră compusă de Lenny Williams, Mac Squier și Chris Biondo, prin Audio Network. Toate acestea combinate, au dus la un film sublim, fascinant, excepțional, de care te îndrăgostești !


[ https://i.ytimg.com/vi/GCnMfxteGEg/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Urmăriți filmul:



#187
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,312
  • Înscris: 29.12.2006
Președintele din scaunul cu rotile (The wheelchair President),  (2015)


Un documentar-biografie al marelui președinte american Franklin Delano Roosevelt, singurul din istoria Statelor Unite care a fost ales pentru trei mandate, fiind președinte între 4 Martie 1933 și 12 Aprilie 1945, când a murit.
Se arată viața lui de familie alături de soția Eleanor, precum și viața publică, ambele laturi fiind îngreunate din cauza poliomelitei, de care suferea din 1921, de la vârsta de 39 de ani, boală ce i-a adus paralizia picioarelor. Asta însă nu l-a împiedicat să se afirme puternic în viața internă americană, fiind cunoscut în principal prin celebrul pachet de programe economice și sociale, New Deal, aplicat între 1933 - 1936, pentru a înlătura efectele Marii crize economice de la începutul deceniului al patrulea.
Dar și în plan extern a activat atunci când, prin celebrul "Discurs al infamiei" ținut în Congres, a doua zi după atacul de la Pearl Harbor, S.U.A. intrau în Al Doilea Război Mondial. În ciuda stării sănătății sale, Roosevelt a plecat la întâlnirea de la Teheran, cu Churchill și Stalin.
Filmul e prezentat de către David Reynolds, profesor de Istorie Universală la Universitatea din Cambridge, Anglia.


[ https://i.ytimg.com/vi/TJfwMhx1dW8/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(1:29:10 minute)



#188
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,312
  • Înscris: 29.12.2006
Hitler în culori (Hitler in colour),  (2004)


E limpede despre ce e filmul: despre filme alb-negru cu Hitler, care aici sunt prezentate în culori. Îmi plac mult aceste filme color, care au fost alb-negru. Îmi place și coloana sonoră, compusă de Chriss Elliott, dar și narațiunea asigurată de Brian Cox, din câte știu eu, același care realizează și filme de știință aplicată, el fiind profesor de fizica particulelor elementare la Universitatea din Manchester.
Filmul e despre viața și faptele lui Adolf Hitler. Sunt cunoscute de cei mai mulți dar, în culori viața și faptele par mai altfel.



[ https://i.ytimg.com/vi/g51ShTJnXms/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Urmăriți filmul !

(1:10:43 minute)



#189
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,312
  • Înscris: 29.12.2006
Sodoma și Gomora (Sodom and Gomorrah),  (2000)


După ce a văzut imaginile radar făcute în 1994 de pe naveta Endeavor, trimisă de N.A.S.A. în spațiu în 1994, Mike Sanders, un cercetător al Biblie, a descoperit anomalii pe fundul Mării Moarte. El a comparat imaginile din Cosmos, cu o hartă din 1650. După ce în 1999 Sanders a obținut permisiunea Guvernului Israelului pentru a explora acest bazin acvatic, echipa Delta Oceanographics a ajuns în Israel, transportând acolo și submersibilul Delta, cu un gabarit mare, ce a făcut dificilă trecerea prin Ierusalim.
După ce au încărcat circa 500 de kilograme de plumb ca balast, din cauza concentrației ridicate de sare a apei, care împiedică scufundarea, echipa a trecut la căutări. După mai multe încercări, au fost descoperite structuri acoperite de sare, ce par a fi construite de oameni. Însă cum Iordania a refuzat permisiunea de a pătrunde în apele ei teritoriale, cercetările au fost oprite.



[ https://i.ytimg.com/vi/UoIGbYv89bA/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(49:04 minute)



#190
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,312
  • Înscris: 29.12.2006
Marx și moștenitorii lui (Marx and his heirs),  (2018)


Unii îl pun pe Karl Marx în aceeași categorie cu Freud și Darwin, care au adus contribuții la cunoașterea omului. Alții spun că e printre cei mai importanți gânditori care au descoperit bazele funcționării economiei. Sunt și artiști care îi fac sculpturi. Sunt de asemenea și gânditori actuali care consideră că marxismul rămâne singura alternativă la capitalism și globalizare. Oricum ar fi, Karl Marx a fost un filosof, jurnalist și economist, ideile lui influențând fundamental societatea omenească la nivel global. Filmul, realizat anul trecut, la 100 de ani de la nașterea lui, prezintă ideile și pe unii dintre susținătorii actuali ale acestora.  



[ https://i.ytimg.com/vi/9FaOKNpAiIM/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(42:25 minute)



#191
al-padrino

al-padrino

    TCB

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,004
  • Înscris: 13.11.2016
Fear City: New York vs the Mafia 2020
Inside the Mafia 2005

Doua documentare interesante, declaratii ale mafiotilor si a celor care au lucrat sub acoperire. Recomand, mai ales pt amatorii de acest gen.

Edited by al-padrino, 28 October 2020 - 18:39.


#192
al-padrino

al-padrino

    TCB

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,004
  • Înscris: 13.11.2016
Amy (2015)
Natalie Wood: What Remains Behind (2020)
Doua documentare interesante despre Amy Winehouse si Natalie Wood, domenii diferite, insa tragedii care au indurerat fanii la acea vreme.

The American West 2016
Documentar despre Razboiul Civil si personajele care au rezultat din acest conflict: George Armstrong Custer, Sitting Bull, Crazy Horse, Jesse James, Billy the Kid și Wyatt Earp.

Edited by al-padrino, 29 October 2020 - 20:12.


#193
al-padrino

al-padrino

    TCB

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,004
  • Înscris: 13.11.2016
O miniserie avandu-l ca producator pe Robert Redford.

#194
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016
https://m.imdb.com/title/tt12109842/

Trump Card

Filmmaker Dinesh D'Souza examines the ideas of socialism and the state of politics in America.

Un documentar in care Dinesh D'Souza examineaza ideile socialismului si situatia politicii in US.


#195
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016
https://m.imdb.com/title/tt12888462/

My Octopus Teacher

A filmmaker forges an unusual friendship with an octopus living in a South African kelp forest, learning as the animal shares the mysteries of her world.

Un realizator de film creaza o prietenie neobisnuita cu o caracatita ce traieste in padurea de alge sud-africana, invatand pe masura ce creatura ii dezvaluie misterele lumii ei.

Un documentar emotionant, filmari superbe, poveste incredibila despre empatia dintre un om si o ... caracatita.

#196
al-padrino

al-padrino

    TCB

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,004
  • Înscris: 13.11.2016
Broken – Un sistem corupt: Societatea de consum (2019)

Un documentar avand 4 episoade de aproape o ora fiecare.
O mica incursiune in lumea cosmeticelor contrafacute, mafia care actioneaza in acest domeniu. Adevarul despre tigarile electronice sau cum poate ameninta viata celor mici mobila care nu este fabricata cum trebuie, de obicei cele ieftine.Episodul 3 mi s-a parut foarte interesant, este legat si de taierile abuzive in unele tari, mai ales Romania.
In ultimul episod este vorba de reciclarea plasticului sau unde isi arunca gunoaiele tarile dezvoltate.

#197
al-padrino

al-padrino

    TCB

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,004
  • Înscris: 13.11.2016
A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story (2020)
Documentar despre cariera lui Juan Manuel Fangio si inceputurile destul de dure din lumea Formulei 1

Kedi (2016)
Despre viata pisicilor maidaneze din Istanbul si cat sunt de atasati locuitorii acestui oras de simpaticele feline. :)

#198
al-padrino

al-padrino

    TCB

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,004
  • Înscris: 13.11.2016
City 40 (2016)
Un material despre orasele secrete sau inchise. In cazul de fata este vorba de Ozersk, un altfel de Cernobyl, doar ca aici a avut loc un accident prin 1957.

Unacknowledged (2017)
Despre OZN-uri si un alt fel de OZN-uri, negarea existentei lor si discreditarea celor care sustin conspiratiile legate de acest fenomen.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate