Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hidrofor defect arunca apa inapoi...

Apa la sticla din sticla

Întrebuințare telefoane vechi...

Dacia Lodgy sau Dacia Docker ?
 Valeriu Nicolae

Exista vreun dezavantaj la constr...

Problema martori semnalizare dire...

Umplere gol tamplarie-glaf
 Produse inapoiate cu zgarieturi

Recomandare laptop cu specificati...

Pareri? Este fiabil?Aer condition...

1 zi/noapte Gura Portitei
 Samsung Galaxy S23 Plus

Recomandare TV Samsung QLED

Cat ar trebui sa ma coste o incar...

UBB camin
 

Politia Rutiera, inamic sau prieten

- - - - -
  • Please log in to reply
210 replies to this topic

#37
devs.java

devs.java

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 17.02.2006
E si asta o varianta, dar vroiam sa acoperim partea cu spaga mai intai...

#38
amandigi

amandigi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,114
  • Înscris: 13.12.2006
Evident, sunt politisti care stau la panda (nu e specific romanesc, nu demult am citit despre camerele Gatso din Marea Britanie care erau instalate in mod clar pentru a genera bani, nu pentru a reduce numarul accidentelor), dar indiferent daca fac asa sau nu, cel responsabil de producerea accidentului e cel care a mers cu viteza/a franat violent, etc.
Ce ma deranjeaza e ca politistii nu sunt interesati sa rezolve probleme care afecteaza multi soferi, cum mersul unora pe banda a 2 cand banda 1 e libera, mersul cu projectoarele de ceata cand nu e ceata, parcarea in locuri nepermise unde blochezi traficul (in orasul meu e un loc unde sunt locuri de parcare marcate langa bordura, dar aproape toata lumea sta perpedicular pe trotuar, astfel blocand inca o banda, si drumul de 2 benzi + parcare devine un durm cu o singura banda - nimeni nu face nimic), scoaterea din trafic a masinilor poluanta sau a celor la care sistemul de iluminare nu functioneaza (iei pe 10km distanta am vazut o Dacie fara lumini in spate si una la care ardea becul de marsalier in timp de mergea inainte) si multe chestii similare. Mai sunt si cei care dirijeaza traficul in intersectii pana cand se formeaza un haos total, si atunci plec de acolo. Cat timp am trait la Cluj am vazut multe faze de acest tip.

PS: Nu inteleg pe cei care mor de frica cand vad o masina de politie. Si eu reduc viteza daca inainte merg mai tare, dar sa mergi cu 40-50 pe drum european - in afara localitatilor - numai ca ai vazut o masina de politie venind din sens opus...argh, nu inteleg. De exemplu ieri la iesirea din Tg. Mures spre Corunca statea un politist intre cele doua benzi. Imediat toata lumea frana la 40. Eu semnalizam, si ieseam cu ~50 pe banda a doua si am trecut langa politist  si ceilalti masini. Eu n-am observat, dar sotia spunea ca politistul dadea din cap si se uita la noi. Treaba lui. :)

#39
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
@Courage - exceptional! :) Camera o tin tot timpul cu mine in masina dar m-am gandit ca ar fi lupta cu morile de vant sa-i incriminez pe nesimtiti. Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu sunt genul care uraste Politia, au si ei rolul lor si fac multe lucruri bune, insa odata cu Noul Cod Rutier au spus "de-acum permisul se ia si pentru depasirea coloanei stationate la semafor, deoarece aceasta manevra reprezinta motiv de frustrare si enervare pentru ceilalti participanti la trafic"... Si apoi ei ce fac, ne frustreaza si enerveaza pe noi cu respectiva manevra, nu? Eu nu zic sa fie smirna, ca nici noi n-om fi usi de biserica, mai ciupim un galben, mai facem stanga unde nu trebuie... Da' nici asa pe fata in nasul celorlalti soferi, MAI ALES noi stiind ca daca era invers, noi depasind si ei stationati in coloana, se luau dupa noi si ne suspendau permisul. Ei nu iarta, noi de ce am ierta? Tineti camerele in masina si folositi-le!

Edited by tchoara, 28 September 2007 - 13:46.


#40
NightShift

NightShift

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,320
  • Înscris: 11.11.2006
Pai pana la urma urmei depinde cum percepe fiecare politia.
Eu nu zic ca ar fi toti spagari, dar MIE personal politia mi-a fost de mare ajutor in urmatoarele cazuri:

- Prin studentie mi s-au furat actele pe tren. A dat la un moment dat de un politist si i-am spus ce s-a intamplat. Hotul a coborat intre timp iar politistul mi-a spus: "Lasa, bine ca tu n-ai patit nimic". (pai asta ma asteptam s-o spuna maica-mea, nu politia romana)
- Acu mai bine de 10 ani cand mi s-a furat casetofonul din masina am reclamat fapta, si tot ce a facut politistul a fost sa-mi spuna "apoi ala nu-l mai vezi veci, frate".
- Cand mi s-a furat masina, politia insinua ca eu as fi facut ceva cu ea, si acum ma dau victima. Nu aveam CASCO deci nu vad logica ... dar in fine.
- Cand am anuntat un sef de post dintr-un sat, ca a avut loc un accident cu cativa kilometri mai in spate, grasul din mijlocul drumului mi-a spus cu mainile incrucisate la spate ca nu e de competenta lui. :blink: Nici macar sa anunte prin statie n-a avut chef.

Iar de cate ori am avut nevoie de ei, am primit raspunsuri de gen "nu e de competenta mea" / "nu va suparati, nu va pot ajuta pentru ca .. bla-bla".
... deci lasati-ma cu politia romana... ahh .. si multe din amenzile pe care le-am luat, (desi nu le contest) consider ca mi-au fost date din lipsa de ocupatie.

Edited by NightShift, 28 September 2007 - 13:55.


#41
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Uite, apropo de spaga, am mai povestit chestia dar o mai zic inca o data.

Eram in Sibiu, luasem de acasa masina cea mai "frumoasa" (Dacia din '90) si plecasem la concertu' Jethro.

In intersectia din poza politia statea la panda in benzinarie (locul marcat cu rosu) si bineinteles dupa ce am trecut eu a venit dupa mine si m-a pus sa trag pe dreapta. Mi-or zis ca am trecut pe rosu, chestie neadevarata si dupa ce m'or amenintat cu amenzile cele mai mari (inclusiv pentru ca nu am dat prioritate politiei care conform lor venea pe bulevard, nu din benzinarie) or vrut sa cada la pace si agentu' mi-o facut PV pentru ca am trecut strada Maramuresului ca pieton. Cand mi-a dat procesul verbal mi-a dat si actele inapoi, mai putin permisul, si din exprimarea lui se intelegea ca trebuie sa las 39 de lei pe loc pt amenda (jumatate din suma intreaga), si suma intreaga "ca sa fie totul ok" - fluturand permisul in mana. -_-

Bineinteles ca am refuzat sa semnez, si mi-o scris alt PV, cum ca as fi trecut cu toata masina pe rosu. Am facut contestatie, si azi am primit citatia sa ma prezint in 30 octombrie la proces. Tinand cont ca am 3 martori si politistul a scris cu mana lui in al doilea PV ca nu i-am dat prioritate lui in dreapta cand i s-a facut lui semaforul verde (intrand sub incidenta art 57/3 - ala care specifica ca trebuia sa ma lase sa degajez intersectia - incriminandu-se singur :lol:) cred ca am sanse. Atunci pe moment am sunat la 112... si aia m-or redirectionat la Politia Sibiu, care mi-or zis sa vin in audienta la sefu' lor daca sunt nemultumit de serviciile oferite de Politia Rutiera. :cursing:

Attached File  Sibiu_Alba_Iulia_Vs_Maramures.jpg   95.56K   88 downloads

P.S. Daca o sa treceti pe acolo s-ar putea sa ii intalniti, el e... un agent al carui nume il voi divulga dupa 30 octombrie :D si ea e o agenta blonda care nu a mai vrut sa se prezinte cand a vazut ca sun la 112. :lol: Cand am fost cu contestatia, tipa dirija in intersectie peste semafor... cand era verde semaforul, ea oprea coloana, si cand era rosu facea semn sa inainteze, exact pe dos. :confuzzled:

P.S. A nu se intelege ca am ceva cu rutierii de treaba, in Deva de exemplu am prins numa' oameni de treaba care chiar m-au ajutat.

Edited by AlexIP, 28 September 2007 - 14:55.


#42
polizei

polizei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,291
  • Înscris: 05.06.2006

View Postspare-me, on Sep 28 2007, 13:42, said:

frate, sa-ti spun cum am patit eu pe e85., dupa urziceni, pana in buzau e o localitate cu C, caldarusanca parca, nu stiu sigur, sau cioranca, cert e ca e scurta si dreapta, nu stiu daca are 250-500 de metri...

Cotorca :rolleyes:


@hai-hui fiind vorba de accidentul din hunedoara. Avem un boschetar de sofer in minus pentru un timp.Chiar si cu politia la panda se vede ca ala nu are ce cauta la volan sau ca nu are experienta pe masina respectiva. :death:

Mi-a facut-o si mie un castravete alaltaieri pe DN1,ma pregateam sa-l depasesc iar de pe contrasens venea coloana oficiala pe care am vazut-o si am anulat manevra  iar castravetele imi tranteste o frana brusca in fata si trage dreapta. Ce idiot?! Nu a invatat ca se elibereaza banda pe care se deplaseaza autovehiculul prioritar?! :cursing:
@all legat de politie nu stiu ce ati mai deschis topicul ! ....nu se stie ca politia romana e vanatoare si constatatoare ? :w00t:

Edited by cosmin_miu, 28 September 2007 - 15:49.


#43
tlc

tlc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 31.10.2005
Sincer, eu nu inteleg ce legatura este intre faptul ca 99.99% din soferi incalca legea in mod constant cu faptul ca gaborii stau la panda in boscheti. Vina pentru accidentul in discutie este este exclusiv a soferului de microbuz pentru simplul fapt ca nu a respectat legea (limitarea de viteza PLUS centura de siguranta). Ca erau sau nu gaborii in sant, nu are absolut nici o relevanta. Ca asta a declansat reactia cretinului de sofer, da, are legatura, dar e ca si cum ai spune ca a fost de vina mama celui care a inventat motorul cu ardere interna pentru ca, daca nu s-ar fi nascut fiul ei, nu s-ar fi intamplat accidentul (pentru ca nu ar fi existat microbuzul).
Ca te ia radaru cu 57 la ora in localitate, mi se pare foarte corect. Ai limita 50. Eu as face amenzile de 10 ori mai mari ca acum. Dar as face dracului mai repede si autostrazile pe care se tot lauda ca le vor face.

Mi se pare mie ca in Romania nu exista deloc respect pentru ceilalti participanti la trafic si nici macar pentru pasagerii din masina ta. Ajunge sa te gandesti ca poti sa omori pe altul nevinovat din vina ta si ar trebui sa fie suficient ca sa mergi normal, sau macar normal in raport cu indemanarea ta ca sofer.

Acum injurati-ma... :thumbdown:

#44
Cipsu

Cipsu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,032
  • Înscris: 06.05.2004

View Posttlc, on Oct 1 2007, 16:36, said:

Sincer.

Acum injurati-ma... :thumbdown:
La fel de sincer, ma abtin!
M-as bucura sa stiu ca in viata ta de zi cu zi privesti lucrurile in aceleasi nuante de alb si negru. Atunci as fi multumit.
Problema ta nu e noua, sunt topicuri intregi in care s-a mai discutat, insa de fapt secretul sta nu in a incrimina, ci a reusi sa te descurci in situatia data. Degeaba idealizezi tu una si alta, maine de dimineata vei fi in acelasi trafic periculos, pe aceeasi infrastructura insuficienta, in mijlocul acelorasi soferi, buni, slabi, mediocri, etc...invata sa traiesti cu asta. Nu zice nimeni ca nu ar trebui sa tanjesti spre mai bine, cu totii ne-am dori un trafic mai sigur, dar pana una alta, hai sa reusim sa-l facem pe asta care-l avem mai bun prin contributia personala.
In cazul soferului de microbuz, ai ramas cu senzatia ca stilul Politiei de a supraveghea traficul a avut o contributie pozitiva?!?

#45
tlc

tlc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 31.10.2005

View PostCipsu, on Oct 1 2007, 16:51, said:

In cazul soferului de microbuz, ai ramas cu senzatia ca stilul Politiei de a supraveghea traficul a avut o contributie pozitiva?!?
Nici nu am afirmat asta... Parerea mea este ca nu trebuie sa asteptam contributii pozitive de genul sa ni se planteze cate un echipaj la fiecare km (fie el de carton sau real) sau nu stiu cate semne cu "STOP ACCIDENTELOR" ca sa conducem coerent.
Si eu merg cu 150-170 (foarte rar), dar numai pe autostrada, cand e FOARTE liber si cand sint singur in masina. Dar nu ridic nici macar o sutime de secunda ochii de pe drum.

View PostCipsu, on Oct 1 2007, 16:51, said:

secretul sta nu in a incrimina, ci a reusi sa te descurci in situatia data.
Exact asta spuneam si eu. De fapt am scris cand am vazut ca unii considera echipajul de caralii ca fiind de vina pt. accidentul discutat. De vina este NUMAI soferul.
A, ca politia ar putea (si ar trebui) sa-si ofere serviciile in alt fel (orientat spre prevenire in loc de "goana dupa spaga"), asta este cu totul alta poveste. Dupa cum spuneam, eu cred ca nu trebuie sa astepte nimeni contributii pozitive de la altii pentru a-si controla propriul stilul de condus.

#46
ettyus

ettyus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 602
  • Înscris: 12.11.2006
Topicu asta a ajuns deja in ciclul " Cine a fost mai intai Oul sau GAina" . Eu as propune desfintarea CODULUI RUTIER linsarea tutror militienilor, mama lor de boraci isi permit sa supravegheze traficul, As introduce regula PEDALA LA FUND si desfintarea FRANEI DE MANA  si a pedalei de frana iar semnele de circulatie folosite in vendetele personale. Fratilor este penibil cum se povesteste aici. PArca ati fii un stol de cotofene scoase la reforma.Atata vreme cat exista retardati ca cel din aberatia asta de topic care crede ca drujba lui kii facuta sa zboare pe sosele iar codul rutier este doar hartie de buda atunci mi se pare foarte logic ca politia sa stea pe unde vrea si sincer nu vad motivul pentru care Altetea sa Regala militianul ar trebuii sa ma intrebe daca are voie sa stea acolo cu radarul.


Voi vedeti doar prin prisma vanatului dar incercati sa respectati hartia aia de buda ( codul Rutier ) in fiecare zii si sa vedeti daca le mai dati motiv de vanatoare militienilor. Atata vreme cat sunt atat de multi retarzi pe drumuri mi se pare foarte logic sa fie si militieni la vanatoare. Nu ei sunt ticalosi ca stau la vanatoare ci noi ca soferi pentru ca ni se pare logic sa mergem cu cat vrea muschii nostrii si sa ni se falfaie de viata noastra a familiei si a nevinovatilor care circula pe drumuri sa nu mai zic de cei ce mor pe camp sau in alte parti ciudate. Politia nu este montata pe drumuri ca sa ne salute cu SARUMANA STAPANE ei sunt pusi pe drumuri ca sa aiba grija ca retardatii cu permis sa mai ramana si fara el din cand in cand. EDin moment ce state-au acolo inseamna ca in zona respectiva se mergea cu viteza mare deci erau indreptatiti sa stea acolo. Nu dinb cauza lor luam amenzi ci din cauza noastra daca noi ca soferi si ma rog foarte multi posesori de permis doar suntem suficient de retardati sa mergem ca vacile atunci ma scuzati dar ei ar fii idioti sa nu stea la facut buget.

Cat despre retardatul care a provocat respectivul accident sper sa nu mai aiba sanse sa ajunga sa conduca vre-o masina in viata lui.

Scuze de violenta verbala si poate incoerenta dar este mult mai mult decat absurd sa vrei sa consideri Politia prietena. DSin punctul meu de vedere Politia ar trebuii sa fie un fel de sperietoare de ciori la vederea careia sa ne inghete sangele in vine si sa nu stim cum sa ne facem mai micuti sa nu cumva sa ne opreasca.

Bafta multa ( sigur nu sunt milipolitist)

#47
warmaster

warmaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 19.07.2004
Cand politistii vor trece la treaba, si anume in slujba cetateanului si nu vor mai sta 99% in masini la caldura cu radarele directionate strategic, iar 1% in intersectii, atunci promit ca o sa schimb biblia cu codul rutier.

Edited by warmaster, 01 October 2007 - 16:58.


#48
MAK

MAK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,882
  • Înscris: 26.02.2005
Va intreb si eu, care este rolul politistului de circulatie ?
-Sa stea aproape de iesire dintr-o localitate cu radaru, in loc sa stea aproape de centrul ei unde este circulatia mai intensa ?
-Sa stea cu radaru pe un tronson drept cu doua benzi pe sens, in loc sa stea acolo unde circulatia este cu adevarat perculoasa ?
-Sa stea ascuns cu radaru in tot felul de buruieni, sau sa stea cu el la vezeala ?
-Sa pindeasca pe cel de alearga, sau sa fie vazut de la distanta si astfel nu ar mai alerga nimeni pe acel tronson considerat  periculos ?
-De ce ai voie sa alergi prin intersectii super aglomerate cind politistul iti face semn sa-i dai bice ? ( aveam 80 km/h si politistul imi facea semn disperat sa merg mai repede   :huh:  )
...

#49
dsdev

dsdev

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 954
  • Înscris: 28.10.2005
Iar se ajunge la discutii din alea in care unii ignora anumite intrebari si revin cu aceleasi idei dupa ce se mai raceste discutia... Eu nu inteleg cum naiba pot unii sa ia apararea politiei in cazuri din astea. Ca sa adaug la intrebarile lui Mak, ziceti-mi si mie: care e caracterul PREVENTIV al politiei in cazul de fata??? Ce previn ei stand ascunsi cu radarul, dupa o curba? Fluidizeaza cumva circulatia? Atentioneaza soferii sa conduca mai incet? Concret, ce PREVIN in felul asta?

@devs.java: acum vreo luna pe A2, m-a luat radaru cu 190/ora, am scapat repede cu 50 de euro bagati la politist. La fel, prin aprilie, alba iulia spre sibiu, 11 noaptea, depasesc un TIR pe banda continua (era loc destul, doar ca era la vale si era banda continua), politia in varfu' dealului urmator... am scapat cu 50 roni. De ambele dati mi s-a facut proces verbal pentru ca nu am purtat centura. Toata treaba e sa insisti pe langa el, ca mor copiii de foame acasa, ca ai nevoie de carnet ptr serviciu... e ca in bancul ala cu femeia care nu stia daca sa refuze, sa accepte sau sa se faca , ca se impiedica  :thumbup:

Am prieteni care lucreaza la rutiera (nu ma folosesc de ei cand sunt oprit), toti imi spun aceeasi chestie: daca vrei sa scapi cu o spaga, NU te contrazice cu polististu si NU incepe sa te dai rotund ca ai nu stiu ce pile in politie. De ai dracu' iti dau amenda atunci. Fi cat mai amabil, recunoaste-ti vina si NU te apuca sa le zici de la obraz "cat ma costa sa scap"... doar insista ca e foarte important carnetul ptr tine si baga-i o intrebare daca nu ti se poate schimba incadrarea la procesul verbal... le e frica sa nu fie filmati, li se mai fac flagranturi si nu se arunca din prima la spaga.

Poate va abtineti si nu-mi sariti in cap ca dau spaga. Atat timp cat ei stau la panda, si eu o sa incerc sa scap cu mici atentii. Daca ma ia o camera fixa si imi vine acasa amenda, foarte bine. In vest se merge cel putin la fel de tare ca la noi si sunt cu mult mai putine echipaje de politie pe strazi. Si totusi la noi sunt mai multe accidente. Nu zic ca accidentele sunt din cauza politistilor, dar mi-e clar ca panda lor nu ajuta la nimic.

#50
The_Mack

The_Mack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 16.02.2007
eu personal nu am absolut nimik sa le reprosez. nu am avut probleme cu ei decat de 2 ori, fara centura si pe interzis. personal nu ii consider inamici in nici un caz, chiar mi-as dorii sa vad mai multi si pe strazi si prin cartier.

#51
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
imi vine sa vomit ! am vrut si eu sa ma duc pana la sinaia sa ma relaxez...ei bine, nu mi-a iesit schema...
astazi m-a oprit politia pe soseaua buc-pl. la interesectia cu aerogarii...de ce ? pentru ca nu aveam luminile de drum aprinse.

in ciuda faptului ca la masina mea luminile se aprind automat la pornirea motorului, ca un facut, am oprit cateva minute pe dreapta un km inainte pentru a sta de vorba cu un prieten, parbriz in parbriz cum se zice...nu am oprit motorul, dar am inchis farurile...

am luat 2 puncte de penalizare (WOW!) si 30 de lei amenda (WOW!) si numai de-al dracului i-am dat o bancnota de 500 de lei rugandu-l sa imi aduca restul ! s-a intors cu el dupa ce a cautat 25 de minute un non stop. cine stie zona stie ca nu prea sunt.

din pacate de nervi, n-am observat un mic detaliu care m-ar fi facut sa le rad in fata stupizilor de "agenti"...
procesul meu verbal e datat pe data de 2 octombrie. deci maine, la ora 13:15 voi fi luat o amenda pentru bla-bla...

am semnat si am platit, parandu-mi-se hilar si absurd, pretuind mai mult timpul decat banala suma, din cauza nervilor...ca daca vedeam gafa, nu semnam, li-l rupeam in fata si spuneam. puisori, eu nu pot sa semnez acest proces verbal pentru ca la data de 02.10 ora 13:15 eu nu sunt aici ! aveti halucinatii...

dar asta e...wrong time, wrong place

Edited by spare-me, 01 October 2007 - 19:30.


#52
dsdev

dsdev

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 954
  • Înscris: 28.10.2005

View Postettyus, on Oct 1 2007, 17:46, said:

Scuze de violenta verbala si poate incoerenta dar este mult mai mult decat absurd sa vrei sa consideri Politia prietena. DSin punctul meu de vedere Politia ar trebuii sa fie un fel de sperietoare de ciori la vederea careia sa ne inghete sangele in vine si sa nu stim cum sa ne facem mai micuti sa nu cumva sa ne opreasca.
In primul rand, politia trebuie sa impuna RESPECT, iar respectul se castiga. Nu poti sa obti respect stand la panda pentru spaga. Cand nu o sa mai faca asta, cand o sa li se faca la politisti testari psihologice PE BUNE, cand o sa aiba salarii mai mult decat decente, cand nu o sa se mai acopere unul pe altul, cand nu o sa ii mai vad cu cascheta aruncata pe ceafa a la garcea... atunci poate vor impune respect. Pana una alta, cred ca muncesc mai mult, am mai multe studii si aduc mai multi bani la buget decat un politist care sta la spaga si nu vad de ce sa imi inghete sangele in vine. Hai sa fim seriosi, ca nu ma opreste pentru ca as conduce beat sau ca am vreun mort in portbagaj.

Dupa cum ai scris mai sus, daca scopul lor e sa fie o sperietoare, probabil politistul nu ar trebui nici sa ma mai salute sau sa vorbeasca frumos, nu? Scuza-ma, dar atitudinea propusa de tine este una de milogi si fricosi in fata legii. Mie nu trebuie sa imi fie frica daca ma opreste politia, nu trebuie sa ma fac mic, asa cum propui tu. Treaba lor e sa aplice legislatia rutiera si atat. Am gresit, platesc. Nu am gresit, il intreb de ce m-a oprit.

La fel sa facem si cand mergem sa zicem la administratia financiara, nu? Sa ne facem mici si sa ne inghete sangele in vine? In fata cui, in fata unui functionar public platit din bani publici, care de multe ori habar nu are de legislatie si nu stie cum sa faca sa ii iasa si lui ceva? Comparatia nu este intamplatoare, pentru ca atat politia rutiera cat si inspectorii fiscali au rol de monitorizare si control.

Edited by dsdev, 01 October 2007 - 19:42.


#53
Casual

Casual

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 344
  • Înscris: 14.11.2003

View Postspare-me, on Oct 1 2007, 20:29, said:

am luat 2 puncte de penalizare (WOW!) si 30 de lei amenda (WOW!) si numai de-al dracului i-am dat o bancnota de 500 de lei rugandu-l sa imi aduca restul ! s-a intors cu el dupa ce a cautat 25 de minute un non stop. cine stie zona stie ca nu prea sunt.

Eu am luat amenda ~180 lei pentru faruri neaprinse ... si asta se intampla ziua in amiaza mare, pe la ora 12, in oras ... e drept ca in Croatia ... dar si la ei politia sta la panda doar sa dea amenzi. Eu pornisem cu 200m inainte de la o benzinarie si am uitat sa le mai pornesc.

Era clar ca politistul ala statea acolo doar sa dea amenzi masinilor cu nr strain (cat imi scria mie PV a mai oprit un italian).

#54
dacibesti

dacibesti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,589
  • Înscris: 01.02.2007
O chestie clara ca lumina zilei (pt cine vrea sa inteleaga, caci pt cel care nu vrea sa inteleaga - asta e alta problema): in cazul de fata (cel din Hunedoara cu dubita) daca Politia vroia sa faca PREVENIRE statea inainte de curba in loc vizibil in loc vizibil, toti soferii observau politia si incetineau din timp si nimeni nu mai derapa in curba aia. NU zic ca politia e de vina pt accident (puteau sa apara alte obstacole in calea dobitocului) dar in acest caz politia nu a iesit la PREVENIREA accidentelor asa cum ii este rolul. Ramin la parerea ca daca vroiau PREVENIRE echipajul de politie era plasat inainte de curba, dar ei erau la VANATOARE (nu vreau sa zic la ciupeala).

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate