Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hidrofor defect arunca apa inapoi...

Apa la sticla din sticla

Întrebuințare telefoane vechi...

Dacia Lodgy sau Dacia Docker ?
 Valeriu Nicolae

Exista vreun dezavantaj la constr...

Problema martori semnalizare dire...

Umplere gol tamplarie-glaf
 Produse inapoiate cu zgarieturi

Recomandare laptop cu specificati...

Pareri? Este fiabil?Aer condition...

1 zi/noapte Gura Portitei
 Samsung Galaxy S23 Plus

Recomandare TV Samsung QLED

Cat ar trebui sa ma coste o incar...

UBB camin
 

Politia Rutiera, inamic sau prieten

- - - - -
  • Please log in to reply
210 replies to this topic

#199
cristutzu

cristutzu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 800
  • Înscris: 18.07.2007
Si nu era de la CIRCa?  :lol:

#200
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005

 cosmin_miu, on Oct 10 2007, 04:01, said:

azi pentru a doua oara in viata mea cred ca am apreciat si eu ceva la politie.

O masina de politie se plimba prin oras si prin difuzoarele masinii rula un avertimesnt verbal de genul ` nu conduceti cand ati consumat bauturi alcoolice ` nu traversati strada prin locuri nepermise deoarece s-au inregistrat nu stiu cate cazuri de deces`

Erau in spatele meu si pana sa inteleg ce spun(adica ,atunci cand s-au apropiat de mine ) am crezut ca e masina care face reclama la circ. :lol:
ce nr. avea?

#201
polizei

polizei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,291
  • Înscris: 05.06.2006

 spare-me, on Oct 10 2007, 14:52, said:

ce nr. avea?


nu stiu ce nr.
era un Logan cu politie scris normal si una cu unu....care nu i-am vazut niciodata la rutiera , probabil dinaia de freaca menta prin oras de la comunitara.

ATENTIE : LA IESIRE/INTRARE IN BUZAU (E85) LANGA POD ( vis-a-vis de LUKOIL ) S-AU PUS NOILE PLACUTE CARE DELIMITEAZA ORASUL. NU MAI SUNT IN ZONA RESTAURANTULUI +SPALATORIE DIANA.

AZI POLITIA STATEA CU RADARUL SI AMENDA PE TOTI CARE DEPASEAU VITEZA (in proportie de 99%) si eu am trecut cu 100km/h noroc ca nu m-au luat deoarece aveau 5 clienti.

Edited by cosmin_miu, 10 October 2007 - 22:53.


#202
daniel funieru

daniel funieru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 27.01.2007
In seara zilei de 24 octombrie 2007 in jurul orei 20.40 rulam cu autovehicolul B-06-WNF pe Centura Bucuresti(Str Odai) dinspre Benzinaria MOL Mogosoaia, catre Podul Otopeni. Pe celalalt sens de mers era coloana de camioane care se deplasau foarte incet. Dintre camioane de pe o strada laterala de pe un drum fara prioritate, mi-a aparut din partea stanga o basculanta cu numarul de inmatriculare B-54-AWK la aproximativ 1-2 metri in fata depasind axul drumului, basculanta intentiona sa vireze stanga pe sensul meu de mers, pentru ca eu sa evit impactul cu basculanta am fost nevoita sa modific brusc directia de mers si sa ies de pe carosabil in dreapta. Nesansa mea a fost ca am ajuns intr-un stalp aflat pe partea dreapta a drumului. Din cauza avariilor produse  nu mai puteam deplasa masina din loc. Fiind in stare de soc dupa impact am considerat ca asa este normal sa sun la 112 si sa anunt accidentul, am fost directionata la serviciul politie unde am relatat cele intamplate si mi s-a spus ca vor trimite un echipaj la fata locului. Dupa 40 de minute am revenit la 112 si mi s-a confirmat inca odata ca echipajul va ajunge si sa astept acolo. Am asteptat acolo atat eu cat si soferul basculantei inca o ora, dupa care am sunat iar la 112 sa intreb de echipajul de politie daca mai vine, dar de aceasta data mi s-a comunicat ca nu va veni echipaj de politie si sa merg la Biroul de Accidente Usoare al Sectorului 1. Soferul de pe basculanta a spus ca el nu merge la politie, ca el poate fi gasit la Balastiera si sa il caute politia ca sa dea declaratie. Am chemat o masina de la tractari si am urcat masina pe platforma acesteia dupa care am plecat la Sectorul 1 Biroul de Accidente Usoare, unde am ajuns in jurul orei 23.30. Am complectat declaratia si cand au venit sa constate avariile mi-au spus ca locul producerii accidentului nu apartine de dansii si sa merg la Politia Ilfov. Soferul de pe masina tractari a atras atentia D-lui Inspector Mihai Aurel ca la Ilfov nu au Accidente Usoare, si atunci am fost trimisi la Politia Mogosoaia. Am ajuns la Politia Mogosoaia dar acolo era inchis, nu era nimeni acolo, fapt pentru care am mers la Politia Comunitara din Mogosoaia ca sa ne spuna unde putem gasi pe cineva pentru constatare. Dumnealor au dat din umeri si ne-au trimis inapoi , deoarece considerau dumnealor ca locul accidentului este in Sectorul 1. Alta solutie nu aveam asa ca ne-am intors la Sectorul 1 Birou Accidente Usoare in jurul orei 1.00 la D-nul inspector Mihai Aurel. Primesc acelas raspuns ca nu este sub jurisdictia dumnealor si sa ma intorc la Mogosoaia. Relatandu-le ca acolo nu am gasit pe nimeni, fapt constat si de dumnealor care au sunat la Mogosoaia si nu le-a raspuns nimeni si dupa mai multe discutii au acceptat sa faca dansii constatarea. M-au pus sa scriu pe declaratie ca " eu consider ca stalpul de care m-am lovit apartine Secorului 1" si "ca la Politia Mogosoaia nu am gasit pe nimeni".
Marea surpriza a mea vine deabia cand mi se spune ca eu sunt vinovata ca nu m-am asigurat la schimbarea directiei de mers prin viraj dreapta, spunand ca daca nu am intrat in coliziune cu celalat vehicul vina imi apartine in totalitate, daca intram in basculanta el era de vina si nu eu.
Netinand cont de art.6 aliniat 1 care se refera la intelesul expresiei acordarea prioritatii din Codul rutier al Romaniei 2007.
Nu mi se pare normal ca sa primesc puncte penalizare si sa platesc amenda pentru aceasta , si sa fiu plimbata de la o sectie de politie la alta si in situatia de a fi cu masina pe platforma
Oare eu nu am interpretat corect Codul Rutier? , Dumneavoastra ce parere aveti?
PS.am intrebat pe politest daca in locul basculantei  era un pieton ,raspunsul lui : daca loveati pietonul vina ii aprtinea daca il evitati si avariati masina erati vinovat 3 puncte penalizare….
Art.6 din codul rutier .In sensul prezentei ordonante de urgent, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul inteles: 1.acordare a prioritatii- obligatia oricarui participant la traffic de a nu-si continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra, daca prin aceasta ii oblige pe ceilalti participant la traffic care au prioritate de trecere sa-si modifice brusc directia sau viteza de deplasare ori sa opreasca

#203
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
ok, dar nu e cazul sa umpli tot forumul !
du-te si  contesta procesul verbal ! :death:

#204
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,580
  • Înscris: 31.12.2006
@daniel_funieru: imi pare rau pt tine, dar nu prea mai ai ce sa faci (nu fara pile cel putin). Mai ales ca celalt sofer n-o fi prost sa recunoasca ceva ce nu poate fi dovedit. Este unul dintre accidentele clasice de motocicleta, in care daca eviti pe cel care nu ti-a acordat prioritate esti vinovat. Au existat cazuri in care daca au ajuns si la spital dupa asta s-au trezit in penal, la vatamare corporala (ei fiind si victima si autorul).

#205
hai-hui

hai-hui

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 56
  • Înscris: 30.08.2007
Cu mai multi ani in urma am fost implicat intr-un accident (din fericire destul de usor!) datorat intentiei de a evita o masina care venea din sens opus si a vrut sa vireze la stanga pe o strada, exact prin fata noastra. Prietenul meu, care se afla la volan, a virat dreapta (intre timp cel care venea din fata ne-a vazut si a oprit, dar se afla deja destul de mult pe banda noastra) si s-a proptit cu masina in zidul unei case. Vinovatul "moral" si-a recunoscut in fata noastra greseala, cu jumatate de gura, dar a zis ca el nu merge la politie, ca n-are de ce. Am fost doar noi, am explicat exact intamplarea, am dat si numarul lui de inmatriculare dar ni s-a spus ca atata vreme cat masina respectiva nu a fost lovita nu au ce sa faca. Am fost revoltati dar mai tarziu ne-am dat seama ca asta era singura interpretare posibila. Ia sa ne gandim cat de usor am putea sa invinovatim pe altii in multe situatii in care sintem singurii vinovati de producerea unui accident. Ne urcam pe trotuar si lovim un pieton, doamne fereste, si spunem dupa aia ca am vrut sa evitam pe nu stiu cine care s-a bagat in fata noastra, etc., etc. Deci, ca o conluzie, daca din nefericire ajungeti intr-o situatie de acest gen si aveti suficient sange rece sa apreciati intr-o fractiune de secunda reactia corecta, incercati macar sa-l atingeti pe vinovat. Dar cum asta e putin probabil sa se intample, incercati sa evitati accidentul fara a produce un altul. Daca se poate..., daca nu, asta e, impacati-va cu ideea ca nici o lege nu va poate da dreptate. Sincer, nu stiu daca eventualele declaratii ale unor posibili martori ar avea vreo valoare. Daca cineva stie, sa ne spuna, ar fi o solutie in astfel de cazuri.

#206
erik

erik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 22.12.2004
Ieri in jurul orei 13:30 circulam pe langa Casa Poporului, pe partea cu Splaiul Unirii indreptandu-ma spre Piata Unirii. Trafic foarte lejer, nu-mi mai amintesc de cand nu am mai vazut atat de putine masini pe strada in toiul zilei. In fata aveam o masina de politie care mergea pe banda 1 cu mai putin de 40 de km/h... zic ok, daca il depasesc va trebui sa ii tai calea cand voi face dreapta si nu am chef de discutii, asa ca stau frumos in spatele lui. Vedeam semaforul din fata, era verde, dar normal ca s-a facut rosu pana am ajuns noi in dreptul lui... Ei bine, Loganul de politie ignora total semaforul, nici macar nu franeaza, nu da semnal si face dreapta. Era liber, nu a incomodat pe nimeni... dar este normal sa nu respecte regulile de circulatie? Bineinteles ca dupa ce a facut dreapta s-a inscris pe banda din stanga megand tot cu vreo 30 de km/h. Dupa ce s-a facut verde l-am ajuns iar si ca sa nu prind rosu si l-a urmatorul semafor i-am taiat calea facand stanga spre fantani. Masina politiei a mers inainte, desi era inscrisa pe banda pentru stanga. Nu-mi dau seama daca cumva era  rosu pentru mers inainte.
Oricum, ideea e: astia au voie sa incalce regulile de circulatie pentru ca asa vor ei? Nefiind in misiune, neavand girofarul pornit, aratand lipsa de respect fata de ceilalti participanti la trafic?
Daca are vreo importanta, numarul masinii este B 51 YPX. Inauntru era o singura maimuta, plasata intre spatar si volan.

La polul opus, vreau sa imi scot palaria in fata unui agent de circulatie care dirija traficul in intersectia de la Plaza cu cateva saptamani in urma. Semafoarele nu mergeau, ploua ca dracu si batea vantul destul de tare. Rar am vazut un agent care sa fie atat de calm, ferm si priceput in a dirija o intersectie plina de soferi nervosi, tramvaie si pietoni. Pur si simplu era o placere sa vezi cat de bine se descurca.

#207
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
omu a intrat expre, sa vada daca intri si tu si sa-ti ia permisul.
Eu am vazut Logan de politie in Dr\ Taberei acum cateva zile care pt ca l-am lasat sa se bage mi-a facut semn cu avaria...caracter...
dupa 1 minut , profitand ca el era mai lenes" la plecarea de pe loc l-am depasit destul de tare...nu a zis nimic omu...si-a vazut de treaba...

Edited by sanddy1964, 31 December 2007 - 13:45.


#208
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005

 sanddy1964, on Dec 31 2007, 13:44, said:

omu a intrat expre, sa vada daca intri si tu si sa-ti ia permisul.
Eu am vazut Logan de politie in Dr\ Taberei acum cateva zile care pt ca l-am lasat sa se bage mi-a facut semn cu avaria...caracter...
dupa 1 minut , profitand ca el era mai lenes" la plecarea de pe loc l-am depasit destul de tare...nu a zis nimic omu...si-a vazut de treaba...
pai cum vine asta ?

el trece pe rosu nefiind in misiune si cu mijloacele de avertizare pornite si pe urma sa-i ia permisul lui ?!
martor in dreapta si poza facuta la masina in timp ce trece pe langa semaforul pe rosu, chiar si cu telefonul mobil...

#209
erik

erik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 22.12.2004
martori am doi, nu unul. dar nu cred ca merita sa-mi bat capul. o poza ar fi schimbat ceva, as fi trimis-o pe mail politiei rutiere si as fi postat-o pe toate forumurile... din pacate a fost o chestie de cateva secunde si oricum in prima faza am ramas cu gura cascata vazand nesimtirea individului.
ma rog, la urma urmelor este doar inca un abuz al celor care ar trebui sa vegheze la respectarea legii, nimic iesit din comun.

#210
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
o trimiteai pe mail si primeai raspuns Daemon System Delivery Failure :)))))))))))))
ce mail ma...astia nici word & excel nu-s in stare sa foloseasca d-apoi servere de mail

#211
C.F.S.

C.F.S.

    Jos comunismul!

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,214
  • Înscris: 04.10.2007
Nu ai ce sa la faci distrusilor astora. Stai sa vezi faze mai tari, cum franeaza pe calea victoriei un prost cu Logan de politie (fara semnal ofcourse), sa intre pe eforie si taie calea unuia care venea pe banda ... sa zicem 1, ca e incurcat rau acolo, dar oricum in dreapta lui. Cat pe aci sa iasa accident in lant cu cei din spate care veneau lansat. Ce pixu lui, daca intra ala in el punea girofarul, ca doar era "in misiune".  :finger:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate