Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Taxa pe soare

La multi ani @karax!

La multi ani @Yoda!
 La multi ani @OvidiuNS!

Cum se numeste filmul

Castrarea cocosului (clapon)

Instalație ornamentala lumin...
 probleme conectare wifi de pe tel...

Probleme cu alegerea facultatii

Cont Facebook spart

Modul GSM cu numarator de impulsuri
 Leduri de 12v la polițe de s...

Intrerupator bec

Recomandari Colagen

Recomandari Ciocolata Neagra 70-85%
 

Slackware Pachete

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#19
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,069
  • Înscris: 13.01.2005

 Ossiriss, on Jul 17 2006, 22:15, said:

Da, m-am uitat dar nu erau.Nu-i nimic...
Acum am o problema...nu-mi functioneaza Amarok.L-am instalat.Cand ii dau run imi porneste, apare pt o fractiune de secunda splash screenul de la el, apoi dispare, apoi sta iconita cu clepsidra cam 10 sec si apoi se inchide de tot.Eu am instalat un pachet cu i486.Altul nu am gasit.Dar am si alte programe cu i486 care functioneaza...deci nu cred ca este aici problema.sau....
L-ai pornit din consolă? Ce zice? Ai dat un strace pe el? Ce zice? Te-ai uitat în loguri?

#20
yule

yule

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 13.04.2003

 Ossiriss, on Jul 17 2006, 22:38, said:

Am cautat mai devreme si am gasit ceva pe linuxpackages.com...chiar voiam sa il instalez..dar daca recomanzi tu pe acela, o sa il aleg.

Dar slack are si el manager de pachete...pkgtool...sau nu este acelasi lucru?

Nu recomand nimic, fiindca sunt cativa ani buni de cand am folosit Slackware. Oricum, ar mai fi si Slapt-get , adica apt-get de pe Debian portat pe Slack. Cauta intai informatii despre ele, si dupa aia testeaza-l pe cel care iti convine mai mult.

#21
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Voi chiar nu ati inteles ideea ca eu sunt incepator?...o sa caut sa vad ce face starce si o sa incerc sa il rulez si din consola...dar el porneste si de la run command, numai ca nu functioneaza...


[email protected]:/home/ossiriss/Desktop/Packages# whereis amarok
amarok: /opt/kde/bin/amarok
[email protected]:/home/ossiriss/Desktop/Packages# cd /opt/kde/bin/amarok
bash: cd: /opt/kde/bin/amarok: Not a directory
[email protected]:/home/ossiriss/Desktop/Packages# cd /opt/kde/bin
[email protected]:/opt/kde/bin# chmod a+rwx amarok
[email protected]:/opt/kde/bin# ./amarok
Amarok: [Loader] Starting amarokapp..
Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.
[email protected]:/opt/kde/bin# whereis amarokapp
amarokapp: /opt/kde/bin/amarokapp
[email protected]:/opt/kde/bin# ./amarokapp
./amarokapp: error while loading shared libraries: libtunepimp.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory



amarokapp este in acelasi dir cu Amarok dar mi-a dar o eroare cum ca nu este acolo;iar librariile acelea,nu stiu de unde sa le iau...

Edited by Ossiriss, 17 July 2006 - 21:52.


#22
yule

yule

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 13.04.2003
Ossiriss, ideea e ca atunci cand rulezi un program din consola vezi output-ul generat de acesta (mai exact, output-ul scris la standard output/standard error). Cand ai ceva timp, citeste despre acestea, fiindca sunt niste chestii interesante.

#23
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005

 yule, on Jul 17 2006, 19:43, said:

Nu recomand nimic, fiindca sunt cativa ani buni de cand am folosit Slackware. Oricum, ar mai fi si Slapt-get , adica apt-get de pe Debian portat pe Slack. Cauta intai informatii despre ele, si dupa aia testeaza-l pe cel care iti convine mai mult.


Slapt-get e interesant cu o multime de optiuni...l-am rulat(din consola :) ) si imi place ca are o gramada de lucruri utile.
ms

Si promit io solemn ca dupa admitere(mate-info :P ) o sa citesc o gramada.Oricum era in plan cititul cartilor linux ;)

Ce spuneti, sa dau update la pachete?Imi e teama sa nu instaleze ceva ce nu este pentru arhitectura procesorului meu...sau verifica el si asta?Adica nu vreau sa experimentez ce s-a vorbit pe la topicul celalat...adica reinstall si etc :)


LE:am descoperit ca am si Kpackage :P
Care are ca update apt-get de la debian => nu merge deci tot mai bun este slapt-get si mai multe optiuni :)

Edited by Ossiriss, 17 July 2006 - 22:13.


#24
yule

yule

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 13.04.2003
Teoretic el verifica si arhitectura, astfel incat sa nu poti da gres. Cel putin asa e la apt, cum functioneaza slapt-get nu stiu - m-as mira insa sa nu fie identic.

#25
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Se poate ca un pachet i686 sa functioneze pe un p4 - 2.02 Ghz?

#26
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

 Ossiriss, on Jul 19 2006, 12:49, said:

Se poate ca un pachet i686 sa functioneze pe un p4 - 2.02 Ghz?
da, cam de cind a aparut p4. :P

#27
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Nu inteleg...raspunsul tau se traduce "Da, functioneaza, de cand a aparut p4(ma refeream la procesor)" sau e un raspuns ironic la care nu-i inteleg eu sensul? :)

Edited by Ossiriss, 19 July 2006 - 12:33.


#28
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,069
  • Înscris: 13.01.2005

 Ossiriss, on Jul 19 2006, 13:33, said:

Nu inteleg...raspunsul tau se traduce "Da, functioneaza, de cand a aparut p4(ma refeream la procesor)" sau e un raspuns ironic la care nu-i inteleg eu sensul? :)
Mi se pare un răspuns ironic.

#29
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Si sensul ?
OK, sunt bune si ironiile, nu ma supar...dar imi spune si mie cineva serios?

#30
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,069
  • Înscris: 13.01.2005

 Ossiriss, on Jul 19 2006, 13:41, said:

Si sensul ?
OK, sunt bune si ironiile, nu ma supar...dar imi spune si mie cineva serios?
Sensul îl găsești singur. Cu ocazia asta înveți una alta despre linux, despre arhitectura procesoarelor ș.a.m.d. :)

#31
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Offf...:(
Nu e vb de asta...dar nu am timp acum...am admiterea peste cateva zile...si voiam sa stiu si eu daca pot sa ii dau un upgrade la asta...dar ma rog...


LE: dpar  heeeeeeeeeeeeeeeelp pls :-S

Edited by Ossiriss, 19 July 2006 - 12:50.


#32
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,069
  • Înscris: 13.01.2005

 Ossiriss, on Jul 19 2006, 13:49, said:

Offf...:(
Nu e vb de asta...dar nu am timp acum...am admiterea peste cateva zile...si voiam sa stiu si eu daca pot sa ii dau un upgrade la asta...dar ma rog...
LE: dpar  heeeeeeeeeeeeeeeelp pls :-S
Să-ți dau un suspend scurt că sa te duci să înveți pentru admitere?  :naughty:

#33
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
:D

Nu, multumesc!
Daca mai imi tai macaroana si de la softpedia cred ca ma sinucid si o sa ma ai pe constiinta.Si asa, doar pe aici stau, si prin culegerea de mate.Afara nu am mai iesit de o luna(stiu stiu, dement tipu...deh, asta e) :)

Deci daca vrei sa ma ai pe constiinta...

PS: o sa las si un bilet in care os a mentionez numele tau :)

#34
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
ok, cronologic: 8086, 286, 386, 486, 586, pentium 1, pentium 2,pentium 3, pentium 4 ... suna cunoscut? Tot ce e de la pentium in sus e clasa 686. E mai bine asa? Acuma du-te la culegerea de mate, ca o sa ai in timpul semestrului destul timp si de linux. Bafta.

#35
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Ms mult.Pai stiam ca procesoarele pentium sunt seria 686 dar ma gandeam ca din moment ce pachetele ce eu le am instalate cu i386 functioneaza, se referea la altceva.Acum m-am lamurit!

Mersi mult de tot!

#36
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Cum fac sa dezinstalez un progra ce s-a instalat in /usr/local (stiu ca ala e default)?
Programul nu a fost un pachet, ci l-am instalt clasic cu ./XXX-installer
@mufa, am cautat pe google si am gasit numai pt rpm-uri :)


este de ajuns sa il sterg de acolo?

Edited by Ossiriss, 20 July 2006 - 10:15.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate