![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Panouri pe acoperis cu horn
Last Updated: Dec 04 2022 19:41, Started by
bonygy
, Dec 01 2022 19:50
·
4

Posted 01 December 2022 - 19:50

Salutare tuturor.
Ma contrazic cu cineva... ma rog... si eu si el suntem habarnisti in domeniul fotovoltaicelor. Dilema este asa... el vrea sa isi puna panouri pe casa si se gandeste sa darame hornul existent... care este functional si utilizat... are incalzire mixta gaz + lemne. Eu ii spun ca hornul, chiar si cand face focul, nu afecteaza panourile, el zice invers... Care e adevarul? Multumesc anticipat... |
Posted 01 December 2022 - 20:18

Posted 01 December 2022 - 20:23

Panourile care vor fi umbrite de horn vor fi afectate.
|
Posted 01 December 2022 - 20:52

Posted 01 December 2022 - 21:04

Depinde cat de mare este hormul. O sa afecteze productia de curent. Conteaza cat de mare este hornul si unde este pus.
Despre ce sistem este vorba? |
Posted 01 December 2022 - 23:47

Casa mai veche, cu horn de caramida... Problema reala este ca daca un panou este umbrit, toate celelalte panouri vor functiona la puterea celui mic si/sau os a dea peste cap tot sistemul. Sau panoul respectiv posibil sa se strice, una din doua, nu retin exact problema. Dar da, este haram mare. |
Posted 02 December 2022 - 00:42

Caldura degajata de horn nu afecteaza panoul, umbra da, in ce masura depinde de pozitionare si de tipul panoului.
Cele cu microinvertor ar fi cele mai eficiente in cazul de fata. |
Posted 02 December 2022 - 09:26

Un horn trebuie sa depaseasca inaltimea casei. Daca este pus la inaltimea cea mai mare nu are cum sa fie mai inalt de 50 cm. Maxim 10 caramizi. Daca este mai jos, pe partea de sud a acoperisului, suprafata care va fi umbrita vara va fi mai mica si iarna mai mare, si se va plimba de la vest la est prin nord.
Parerea mea este ca daca pe suprafetele de mai sus panourile nu vor mai aproape de 1 m de horn este ok. De asemenea, pe partea de sud, poti pune panouri pana-n horn. Edited by adip1962, 02 December 2022 - 09:28. |
Posted 02 December 2022 - 12:35

Salutare tuturor. Ma contrazic cu cineva... ma rog... si eu si el suntem habarnisti in domeniul fotovoltaicelor. Dilema este asa... el vrea sa isi puna panouri pe casa si se gandeste sa darame hornul existent... care este functional si utilizat... are incalzire mixta gaz + lemne. Eu ii spun ca hornul, chiar si cand face focul, nu afecteaza panourile, el zice invers... Care e adevarul? Multumesc anticipat... |
Posted 02 December 2022 - 13:51

Sistemul inca nu exista... urmeaza...
Nu este al meu... |
|
Posted 03 December 2022 - 08:39

daca hornul o sa faca umbra pe panouri o sa piarda din eficienta pe tot sirul de panouri, dar daca pune un sistem solar cu microinvertoare sau optimizatoare atunci productia o sa scada doar la panoul umbrit.
cam trebuie facut un calcul si vazut cum e mai ok dpdv al costurilor, sa darame hornul + sistem simplu vs sistem mai complex. |
Posted 03 December 2022 - 20:38

Pare o gluma problema ridicata in acest topic. Din punct de vedere teoretic nu este, dar practic este. Respectivul de isi permite sa demoleze hornul are o alternativa pentru evacuarea gazelor arse? Din prima postare parea ca acel horn este critic pentru functionarea casei. As incepe de aici, apoi vedem.
|
Posted 04 December 2022 - 13:03

de obicei centrala pe gaze are propria evacuare, daca ar fi fost folosit nu se mai punea problema daramarii.
Edited by _-livio-_, 04 December 2022 - 13:03. |
Posted 04 December 2022 - 15:51

O sa afecteze producția daca umbrește panourile sau daca le încălzește. Cu cât este mai aproape panoul de sursa de căldură cu atat mai mult îi scade randamentul. Daca l și umbrește e clar. În funcție de cate are înseriate și câte MPPT uri are poate sa o scoată la capăt dar, trebuie detaliat proiectul pt un răspuns, relativ, corect
|
Posted 04 December 2022 - 17:42

|
Posted 04 December 2022 - 17:48

dar tu ai inteles ce a scris in primul post?
daca incalzirea pe lemne era principalul mod de incalzire nu-si mai punea problema de daramat hornul, nu? ca nu e nimeni nebun sa-l dea jos si sa nu mai aiba cum incalzi casa. se pune problema doar cand are un mod alternativ de incalzire ce nu presupune folosirea lui, nu? |
Posted 04 December 2022 - 18:32

Nu neaparat! Eu am luat ca atare ce a scris in primul post. Tu presupui
![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users