![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Recomandare vin alb, Cramele Recas sau Crama Oprisor?
Last Updated: Sep 27 2022 17:29, Started by
aliantasudului
, Sep 25 2022 11:34
·
4

#1
Posted 25 September 2022 - 11:34

Buna ziua!
As dori o recomandare de vin alb, demisec sau rose, de la Cramele Recas sau Crama Oprisor... As prefera de la acestea deoarece au magazine in orasul meu, Dr. Tr. Severin, iar daca au si la bax bag de 10 litri sau 3 litri cu atat mai bine. Multumesc mult de tot! Edited by aliantasudului, 25 September 2022 - 11:35. |
#2
Posted 25 September 2022 - 11:47

Pana sa cumperi, gandeste-te cate magazine Recas exista in orasul tau, apoi inmulteste cu cel putin 84 (cate doua orase de judet (chiar daca sunt mai multe) apoi uitate-te la suprafata cultivata cu soiul ales de tine si pana la urma ai sa vezi ca ce se vinde nu prea are tangenta cu Recasul.
Fabricile de vinuri functioneaza cu brio peste tot. In concluzie poti cumpara orice soi vrei daca iti convine tie. Ca tot din parfuri este facut, din pacate ![]() |
#3
Posted 25 September 2022 - 11:52

#5
Posted 25 September 2022 - 12:04

#6
Posted 25 September 2022 - 12:23

#7
Posted 25 September 2022 - 13:08

cristiany, on 25 septembrie 2022 - 12:23, said:
De unde pot cumpara si eu prafuri din astea ? As face si eu niste vin prin metoda asta, de curiozitate. E secret, doar daca ai crama poti face rost. Se da ultra secret, nici nu se stie reteta. Mi-as lua si eu un kil sa imi fac un sprit cand am chef cum faceam pe vremuri cu prafurile alea de suc ![]() Atatea mituri circula... Parca pe vremuri erau pastile, probabil nu le-au tinut bine depozitate si s-au facut praf. Eu am baut niste feteasca regala de la Recas si mi-a placut. Dar nici nu sunt vreun mare consumator de vinuri. Berea e baza... |
#8
Posted 25 September 2022 - 13:10

#9
Posted 25 September 2022 - 13:12

E o intrebare pertinenta, ce vinuri demiseci bune exista totusi? Ca si eu traiesc cu impresia ca toate vinurile serioase sunt seci, si producatorii vinifica doar sec tot ce inseamna vin de calitate, dar e doar o parere a mea. Asadar, exista vinuri premium romanesti demiseci?
|
#10
Posted 25 September 2022 - 13:37

Solo Quinta Alb
Solo Quinta Rose NU as zice ca sunt prafuri https://www.cramerom...e-selene-8.html Edited by geos, 25 September 2022 - 13:39. |
#11
Posted 25 September 2022 - 13:52

Recas chiar fac vinuri de calitate dar nu alea la 10 RON/L....
Mie vinul care imi place de la Recas e Castelul Ambrozy (50 RON/375ml)... dar nu se incadreaza in cerintele initiatorului pentru ca e un vin alb dulce.... |
|
#12
Posted 25 September 2022 - 15:04

adisz, on 25 septembrie 2022 - 11:47, said:
Pana sa cumperi, gandeste-te cate magazine Recas exista in orasul tau, apoi inmulteste cu cel putin 84 (cate doua orase de judet (chiar daca sunt mai multe) apoi uitate-te la suprafata cultivata cu soiul ales de tine si pana la urma ai sa vezi ca ce se vinde nu prea are tangenta cu Recasul. adisz, on 25 septembrie 2022 - 11:47, said:
Ca tot din parfuri este facut, din pacate vinul nu-i făcut din prafuri ci din struguri de calitate slabă, ajutat cu zahăr și chimie, dar foarte mult la sută struguri. |
#13
Posted 25 September 2022 - 15:07

#14
Posted 25 September 2022 - 15:09

nestorthewise, on 25 septembrie 2022 - 13:12, said:
Asadar, exista vinuri premium romanesti demiseci? Un vin demisec, nu zic dulce, nu se obține natural în toți anii chiar în aceeași podgorie. Trebuie condiții meteo deosebite pentru ca strugurii să aibă suficient zahăr pentru fermentația alcoolică și pentru gustul dulce final. |
#15
Posted 25 September 2022 - 15:15

DaculScoril0, on 25 septembrie 2022 - 15:04, said:
aici ai dreptate aici nu mai ai dreptate. vinul nu-i făcut din prafuri ci din struguri de calitate slabă, ajutat cu zahăr și chimie, dar foarte mult la sută struguri. Intr-un timp, acum a disparut, era o firma in oras la noi,care avea un nume predestinat:Fabrica de Vinuri,unde gaseai tot felul de vinuri, la cerere,imbuteliate la flacoane de 5 litri. Toata cosmelia n-avea mai mult de 250 de mp. Dupa golirea bidonului, ramanea un fel de noroi de vreo 5 centimetri grosime pe fund. Iar in ceea ce priveste acest mit, n-aveti decat sa va minunati sau sa nu credeti, oricum nu (mai) are nici o importanta in acest moment, mai ales pentru mine pentru ca Io' n-am consumat asa ceva pentru ca nu-s amator de vin decat ocazional. |
#16
Posted 25 September 2022 - 15:29

Scuze ca ma bag in discutie, nu raspund la intrebarea pusa.
Am un prieten, mai priceput decat mine in privinta licorurilor bahice. Amandoi suntem fani FETEASCA NEAGRA, vin rosu, sec. Stiu ca vreo 3 ani a baut numai CASTEL HUNIADE/Feteasca Neagra, produs de RECAS. De anul asta a schimbat producatorul, acum face gargara cu CALOIAN/Feteasca Neagra, produs de OPRISOR. Spune ca e mai bun. Ceea ce am scris este despre vinul rosu, sec. Edited by altuser09, 25 September 2022 - 15:29. |
#17
Posted 25 September 2022 - 15:37

Aceste crame sunt cunoscute mai ales pentru vinurile rosii, la Recas Quinta este bun alb dar si pretul este pe masura.
|
|
#18
Posted 25 September 2022 - 16:13

Io am "folosit" licori de la Tohani.
Am avut un oaresce avantaj la achizitia de la ei. Negru de Tohani = produs propriu din soiuri specifice - reteta dr. Marin Ion - mesterul lor in cupajul vinurilor. Feteasca Neagra = EXCELENT Sauvignon Blanc = EXCELENT Feteasca Regala = Foarte Bun Tot ce am scris - nu la sticle simple, pret modic-normal, ci la sticle din seria PRINCIAR - vin de colectie. La fel de bun, sau pe aproape, aceleasi vinuri la bag-in-box de 5-10-20 litri. Aste vinuri le faceau (!) din struguri de la ei din podgorie. Alea la sticle "normale" din H/S/market au/aveau parte struguri din podgorie, parte must din Chile, Africa de Sud, alte tari "viticole", amestec cupajat tot de dr. Marin Ion. Nu sunt rele, dar nu sunt 100% originale. Tot de la Tohani este si Sange de Taur - Satisfactie pentru femei, daca-l beau barbatii! Toate "resturile" de vinuri, de orice fel, cupajate si tratate - nicio legatura cu un soi specific. Dar la betie - ce mai conteaza! Sa faca "mana" tare si restul nu mai conteaza! Nu ca asta este efectiv efectul (sic!), dar reclama vinde produsul! Din ce stiu din "interior" - peste tot se foloseste must din import, mult mai ieftin decat daca ai produce local, din 100% struguri autohtoni. Nu se face vin din pastile si prafuri, chiar BABANU are si must de struguri in compozitie, dar adausul de "chimicale" este in proportii diferite, clar in legatura cu pretul de vanzare. Ca iegzista in magazinele din Romania vin MOLDOVA la 5-6-7 lei sticla de 0,7 l. Cat costa la achizitie directa de la producator daca la raft io platesc 10 lei pe STICLA cu vin? Sa fiti fericiti si sa beti doar vin BUN! Edited by viceroy56, 25 September 2022 - 16:14. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users