Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Plafoniera led cu efect 3d :)

Rss <content:encoded>

Cum faceti cu curierii?
 Psihologia- este o știin5...

Lukașenko anunța ca a i...

Poziționare eficienta senzor...

stereotaxie
 curs desen - sau cum sa inveti si...

Sfat telefon buget 1000-1200 LEI

Cum se inchiriaza mai eficient un...

3 intrebari legate de electroliza...
 Sfat cumparare auto 4500 euro

Setare permisiuni user Linux Mint...

Probleme cu extenderul

drumuri expres...
 

Se restarteaza incontinuu

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,625
  • Înscris: 30.08.2006
Daca nu mai merge se presupune ca ai umblat prin pc cu cablul de alimentare bagat in priza si ai atins placa de baza in timpul manipularii memoriei sau hdd-ului. E o greseala de incepator. Inainte sa strici ceva intrebi aici dar nu dupa. Daca totusi ai fost prevazator si ai decuplat alimentarea atunci inseamna ca ai fost foarte ghinionist si ai smuls un smd de pe placa de baza. Probabil ca nu mai detecteaza procesorul.

Edited by Leo2006, 04 July 2022 - 19:42.


#20
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 19.10.2011

View PostLeo2006, on 04 iulie 2022 - 19:35, said:

Daca nu mai merge se presupune ca ai umblat prin pc cu cablul de alimentare bagat in priza si ai atins placa de baza in timpul manipularii memoriei sau hdd-ului. E o greseala de incepator. Inainte sa strici ceva intrebi aici dar nu dupa. Daca totusi ai fost prevazator si ai decuplat alimentarea atunci inseamna ca ai fost foarte ghinionist si ai smuls un smd de pe placa de baza. Probabil ca nu mai detecteaza procesorul.

Imi poti spune ce inseamna smd ?

#21
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,625
  • Înscris: 30.08.2006
Toate componentele electronice care se lipesc direct pe cablaj (Sourface-mounted technology) Nu au picioruse care trec prin cablaj.
[ https://4.imimg.com/data4/QS/YL/MY-27514429/smd-assembly-service-500x500.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Leo2006, 04 July 2022 - 20:17.


#22
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 11.08.2003
Dar sursa sigur e buna? Da, stiu, a mers inainte dar toate au mers inainte. Apeleaza la un prieten si vezi cu sursa lui.
Apoi, scoate placa de baza din calculator si conecteaz-o asa. N-ai nevoie de butonul de start, il poti porni cu o surubelnita (daca nu stii cum, zi si iti spunem, nu-i mare inginerie)

#23
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,512
  • Înscris: 07.02.2011

View Postblackwave, on 04 iulie 2022 - 19:25, said:

1.Da am un asemenea difuzor conectat pe placa de baza dar nu se aude nimic.
2.Conectorul pt alimentare procesor
3.Nu stiu exact ce model e placa.
1. Da acela e buzzer - se vede si in poza,
dar nu-i sigur ca se afla unde trebuie pana nu dai modelul exact de placa de baza sau mai multe imagini.
2. Pune mai multe imagini poate observa cineva daca e vre-o greseala.
3. Trebuie sa fie vizibil pe placa...

#24
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 19.10.2011
Am rezolvat. Se pare ca efectiv am omis sa pun alimentarea procesorului ATX_12V_2X4. Va multumesc frumos pentru ajutor !

#25
KiloW

KiloW

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,573
  • Înscris: 08.01.2021
Sursa de alimentare sigur mai e buna?

#26
emacom

emacom

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 07.01.2016
Sigur e bună. Nu distrugi așa ușor o sursă actuală, are protecții, iar ce a făcut el a fost să scoată niște conectoare de alimentare și un modul RAM, nu umbli cu șurubelnița la așa ceva. Nu mai speriați oamenii că distrug surse, rami, componente smd și procesoare umblând cu mâinile goale în calculatoare. Nici modelul plăcii nu trebuie ca să faci un diagnostic simplu și rapid: dacă ai introdus corect modulul RAM înapoi DUPĂ ce i-ai șters nițel pinii auriți chiar și cu o bucată de hârtie, e suficient de abrazivă și preia și praful de pe ei, dacă ai fost atent să facă clic ambele prinderi ale slotului de RAM și dacă ai verificat să fi introdus înapoi toate mufele/conectoarele pe care le-ai scos.

#27
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,220
  • Înscris: 24.02.2006
placa lui de baza are 4 leduri etichetate (destul de) clar: VGA, CPU, BOOT, DRAM. te uiti care din ele e aprins si iti dai seama unde e problema :)

#28
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,590
  • Înscris: 07.02.2003

View Postblackwave, on 04 iulie 2022 - 21:36, said:

Am rezolvat. Se pare ca efectiv am omis sa pun alimentarea procesorului ATX_12V_2X4. Va multumesc frumos pentru ajutor !
Tare asta, cand te astepti la ceva serios ca ai crezut ca baza e usoara si nimeni nu greseste la ea :)

#29
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,519
  • Înscris: 15.06.2004
Si cand l-am intrebat de conecorul ala cu 4 sau 8 pini ma intreba de conectorul de ventilator...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate