Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Huawei P50 pro vs Samsung S21 FE ...

Telefon cu butoane (Buget: ~200 l...

Payooner
 Electromotor u650

In ce condiții se poate face...

Transmitere index Apa (Bv)

Golf 5, 1.9diesel, pedala ambreiaj
 Cazul Roe vs. Wade din SUA a fost...

Beavis and Butt-Head Do the Unive...

De ce a pus Z-ul?

Ping >1ms catre default gatew...
 Radiere ipoteca

Probleme frecventa telecomanda

PDC in paralel cu CT gaz

Recomandare kit mobo-cpu-ram
 

Astupare gaura tavan fals rigips

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,745
  • Înscris: 21.04.2009
Am cautat ceva topic similiar dar nu am gasit.

Aveti idee cum as putea sa astup si sa arate cat de cat ok estetic acea gaura?

Atunci cand am montat ac-ul singura solutie de alimentare era prin pod, avand tavan fals am trecut usor, dar a trebuit sa fac gaura incat sa-mi incapa stecherul, dar acuma a ramas ditamai gaura, aveti vreo ideea cum as putea sa o astup?

Attached Files


Edited by Calypsso, 21 January 2022 - 01:11.


#2
ech

ech

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,969
  • Înscris: 01.09.2006
E mai complicat cu furtunul ala de acolo si bagheta, dar gasesti pe youtube genul asta de reparatie:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FJhuIGjkV2w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by ech, 21 January 2022 - 01:28.


#3
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,085
  • Înscris: 30.07.2006
Canal cablu.

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 229,403
  • Înscris: 08.10.2015
Montezi un spot de lumina acolo cu suport mai mare , mai arata si bine!

#5
istratei

istratei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,684
  • Înscris: 25.11.2004
Un capac de doza, decupezi in el sa treaca cablul.

Attached Files



#6
phoenix76

phoenix76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 25.09.2014
Sa inteleg ca in pod ai o priza ? Daca da, consider ca este o lucrare urata, daca ai nevoie de o reparatie si trebuie sa deconecetezi AC-ul de la retea, cum procedezi ? Sau daca trebuie sa il schimbi ?
Puteai sa pui o priza acolo in locul gaurii. In fine.
Revenind la subiect poti astupa cu o bucata de rigips, decupata in forma de cerc, gletuit, finisat si gata. Si eventual mascat cablul cu canal, cum ti-a sugerat cineva mai sus.

#7
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,231
  • Înscris: 14.12.2007
1. În primul rând faci ceva cu cablul ăla. Îl pui frumos într-un pat-cablu, ca să nu atârne ca o paranteză.
2. Gaura în tavan pare să fie de 68 mm. Deci tai un profil UV la 90 mm lungime, îl introduci în gaură, îl echilibrezi stânga-dreapta, după care îl fixezi cu ”negrese”.
3. După ce ai un suport stabil, poți astupa gaura folosind resturi de gips-carton de la prize sau întrerupătoare.
4. Masă de spaclu și normal, vopsire.
5. Spor.

Edited by ericmario, 21 January 2022 - 07:36.


#8
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006
Exista profile trecere cablu pentru birouri, daca se potriveste ceva il tai ca sa bagi cablul si apoi il pui acolo, ramane doar un orificiu mic pentru cablu. La vremea respectiva puteai trece doar cablul si montai stecherul dupa aceea...

Edited by spooky51, 21 January 2022 - 07:54.


#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 229,403
  • Înscris: 08.10.2015

View Postericmario, on 21 ianuarie 2022 - 07:35, said:

1. În primul rând faci ceva cu cablul ăla. Îl pui frumos într-un pat-cablu, ca să nu atârne ca o paranteză.

Sau cum zice prietenul meu eric (care vad ca nu ma mai cunoaste)  -  sau indesi sus cablul, apoi pui capacu !

Edited by MembruAnonim, 21 January 2022 - 08:59.


#10
iuliean50

iuliean50

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,139
  • Înscris: 04.12.2011

View PostCalypsso, on 21 ianuarie 2022 - 01:10, said:


Aveti idee cum as putea sa astup si sa arate cat de cat ok estetic acea gaura?


Daca nu te pricepi, cheama un prieten mai priceput si cu doua beri si o cafea se rezolva totul! Solutii sunt multiple doar daca esti priceput!

#11
qwertyasdfg

qwertyasdfg

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 17.12.2021

View PostCalypsso, on 21 ianuarie 2022 - 01:10, said:

Am cautat ceva topic similiar dar nu am gasit.

Aveti idee cum as putea sa astup si sa arate cat de cat ok estetic acea gaura?

Atunci cand am montat ac-ul singura solutie de alimentare era prin pod, avand tavan fals am trecut usor, dar a trebuit sa fac gaura incat sa-mi incapa stecherul, dar acuma a ramas ditamai gaura, aveti vreo ideea cum as putea sa o astup?

Pozele alea sunt demne de tiktok sau facebook :) :) :)
Ce Dorel a facut instalarea aia? Auzi la el: priza in pod cu gaura in tavan :)

#12
danpaul78

danpaul78

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 21.03.2011
Poti folosi asa ceva:

https://www.hornbach...844/produs.html

#13
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,581
  • Înscris: 07.11.2006
Sau asa ceva
https://www.dedeman....00-mm/p/2010076

#14
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,745
  • Înscris: 21.04.2009

View Postqwertyasdfg, on 21 ianuarie 2022 - 10:12, said:

Pozele alea sunt demne de tiktok sau facebook Posted Image Posted Image Posted Image
Ce Dorel a facut instalarea aia? Auzi la el: priza in pod cu gaura in tavan Posted Image

Era singura solutie pentru a lega ac-ul la curent, ce voiai sa fac? daca nu aveam priza de ac acolo, unii dintre voi vorbiti doar asa, sa va bagati in seama, dorelul ala am fost eu, am dat gaura, baietii l-au montat si au plecat, nu era vina lor ca eu nu am priza.

E putin cam greu, exista si un stecher care nu ai cum sa-l treci prin ceva, tocmai de aia e si gaura aia asa mare, sa treaca stecher-ul in pod, singurele solutii ce le-am luat in calcul de aici este sa pun acolo o priza direct rotunda, dar dupa o sa atarane calumea cablul de la aer conditionat, problema este,cum naiba fac eu o priza acolo ca in pod am o singura prinza si de acolo si e tocmai in celalalt capat, vine curentul la ac,in plus cablul il las asa liber in pod?  daca pun capac doza sau orice cum spuneam exista stecher, nu poti trece un stecher prin ceva,rigips sau plastic etc, doar dacca tai stecher-ul si trec cablul prin, si sa leg stecher-ul inapoi, initial asa am vrut sa fac prin pod sa fie o gaura mica, dar nu am vrut sa tai stecher-ul.. ca poate pierdeam garantia, si da ca as face asa acuma m-as ofitica maxim ca nu am facut din prima.

Chiar nu stiu.. o sa mai caut sa vad poate gasesc o solutie ...

----

View Postphoenix76, on 21 ianuarie 2022 - 07:29, said:

Sa inteleg ca in pod ai o priza ? Daca da, consider ca este o lucrare urata, daca ai nevoie de o reparatie si trebuie sa deconecetezi AC-ul de la retea, cum procedezi ? Sau daca trebuie sa il schimbi ?

Pur si simplu te sui in pod, si il scoti din priza, iarna adica acuma, este scos din priza, pod-ul este inalt si destul de mare, pot sa mai fac 2 camere linistit, doar ca nu am placa de beton.

Edited by Calypsso, 21 January 2022 - 11:37.


#15
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,739
  • Înscris: 05.12.2002
Trebuia sa schimbi cablul cu totul, il scoteai pe asta si puneai altul.
Se poate face si acum: Tai izolatia sa scoti cablul din manunchi, il deconectezi din unitatea interioara si pui altul scurt, cu stecher, iar in gaura pui o doza de rigips cu priza.
Maschezi cu canal cablu gros tevile si cu canal cablu subtire cablul care se duce spre priza.

#16
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,745
  • Înscris: 21.04.2009

View PostAlice, on 21 ianuarie 2022 - 11:52, said:

Trebuia sa schimbi cablul cu totul, il scoteai pe asta si puneai altul.
Se poate face si acum: Tai izolatia sa scoti cablul din manunchi, il deconectezi din unitatea interioara si pui altul scurt, cu stecher, iar in gaura pui o doza de rigips cu priza.
Maschezi cu canal cablu gros tevile si cu canal cablu subtire cablul care se duce spre priza.

Nu ma pricep ca si electrician sa scot cabluld e alimentare de la ac, daca nu stiu nu ma bag, initial asa le-am zis la aia care au montat ac-ul, dar si aia, nu s-au bagat......
Am fost azi in dedeman si am gasit exact o priza rotunda pe marimea care o am eu in tavan, pot sa trag o priza acolo, dar sa vad cum rezolv apoi cu cablu atarnat... ca e desutl de lung...

In fine, multumesc de informatii..

#17
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,231
  • Înscris: 14.12.2007

 MembruAnonim, on 21 ianuarie 2022 - 08:59, said:

Sau cum zice prietenul meu eric (care vad ca nu ma mai cunoaste)
???

#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 229,403
  • Înscris: 08.10.2015
Cauta ceva decoratiune , spot, o boxa ceva, nu stiu -   sau daca mai ai vopsea si o bucata de rigips + un meserias care se pricepe.
Spor la indesat  cabluri si astupat gaura !

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate