Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

HIDROCONSTRUCTIA nu a platit nici...

De ce unii oameni nu se bucura de...

Radiator unitate interioara inghe...
 autorecenzare - cu completare com...

Pe unde se pozeaza cablurile inst...

TVsatelit

Nu reusesc sa downloadez Manjaro
 Exista masini de vanzare la 1000 ...

Valoare salariu tarifar dupa unir...

Cum pot sa dau aceasta gaura?

Copyright carte din 1940
 Mini laptop No Audio Output Devic...

Zdrobitor de fructe

Cort familie

Cum a fost pedepsit un medic care...
 

GoogleChrome si www.orange.ro (portocala de care nu ma scap)

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#19
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,042
  • Înscris: 06.03.2016
De ce nu folosesti Samsung Internet? E cu mult peste Chrome.

#20
Paranoir

Paranoir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 01.05.2008
Si eu am samsung s21+ si am in chrome homepage orange. Desi telefonul e cumparat de la emag. Dar da, am cartela orange si aplicatia myorange instalata de mine. Nu ma afecteaza pt ca in chrome am startup cu most visited, nu e setat pe homepage, dar tot mi se pare o cacanarie facuta de orange.
In alta ordine de idei, ca zicea colegul de mai sus, samsung internet nu mi se pare mai bun decat chrome, interfata nu ma atrage deloc. Ca sa nu mai zic ca folosesc chrome pe pc de munca si pe pc de acasa, practic e cel mai ok sa am chrome si pe telefon.
Iar daca imi aduc bine aminte, homepage-ul orange se baga si in samsung internet automat. Asa retin. Acum nu am samsung internet instalat ca sa verific.

Edited by Paranoir, 29 December 2021 - 23:06.


#21
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 229,403
  • Înscris: 08.10.2015

View Postred46, on 29 decembrie 2021 - 22:54, said:

De ce nu folosesti Samsung Internet? E cu mult peste Chrome.

Asta e din seria, de ce asa si nu invers?  Pai DE AIA  CA ASA VREAU EU  CHROME !!!


View PostSTARTREK1, on 29 decembrie 2021 - 22:52, said:

cand ai instalat MyOrange, ti-a cerut sa-i acorzi permisiuni la fisierele din sistem si sa iti modifice aplicatiile - cum crezi ca in google chrome in loc de google.ro iti apare orange.ro?
asta nu vrei sa intelegi - aplicatia (MyOrange) ti-a facut modificari in sistem cu acordu tau

Si crezi ca a venit domnu MyOrange, a recompilat pachetul standard de la Chrome pentru telefonul meu, a  instalat-o acolo fara sa o ruteze, peste voia Samsung care face atatea security patch -uri?
Eu consider ca nu ma pricep la telefoane dar vad ca tu vrei sa ma provoci, in loc sa imi dai solutii, care sigur EXISTA si altele decat ciobanescul Factory Reset.

Pentru toti: nu am deschis asta sa vad doar  Factory Reset si Esti prost ca nu folosesti  alt browser...
Vreau produse Google si gata !
Ajutati-ma cu solutii va rog !!!

View PostParanoir, on 29 decembrie 2021 - 23:05, said:

Iar daca imi aduc bine aminte, homepage-ul orange se baga si in samsung internet automat. Asa retin. Acum nu am samsung internet instalat ca sa verific.

Nah pai cu Samsung Internet nu am  probleme ,  nu e Poluat de Portocala  - doar vorba ta , Nu imi place si gata !!!

Edited by MembruAnonim, 29 December 2021 - 23:11.


#22
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,505
  • Înscris: 03.02.2005
@MembruAnonim, din cate stiu scrii pe un forum oublic, nu esti tu stapan pe vreo discutie.
Tu ai pornit discutia, la ea participa cine vrea. Pana acum vad ca ai primit sfaturi cat de cat la subiect si ca orice discutie, altii te intreaba sau iti recomanda ce stiu.
Eu bunaoara voiam sa iti recomand sa incerci ca un test un alt browser, precum Firefox si sa vezi daca dupa un restart tot orange.ro este pagina de start.
Am instalat aplicatia My Orange, dar nu am SIM de Orange in telefon si Homepage-ul nu apare modificat.
Pune o poza cum apare la tine.
Nimeni nu ti-a raspuns pana acum in batjocurua ori sa te fi insultat, insa vad ca tu esti o persoana pentru care ar fi bine sa nu ne chinuim sa-ti dam o solutie sau sa incercam sa te ajutam.
Daca mai continui sa te consideri pe terenul de joaca doar al tau voi inchide acest subiect.
Te rog reconsidera-ti atitudinea, caci noi nu stim ce alte aplicatii sau setari mai ai in telefon. Ni le oferi pe masura ce-ti aduci aminte si cam atat.
Pentru ceilalti va rog aveti toleranta fata de MembruAnonim, abtineti-va de la a ii raspunde cu aceeasi moneda, pentru a nu trece la sanctiuni.
Multumesc!

Attached Files


Edited by Ciubex, 29 December 2021 - 23:28.


#23
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,083
  • Înscris: 01.01.2010
Initiator, pe Android, sunt aplicatii si aplicati. Unele obisnuite, le faci ce vrei, unele mai destepte, agreate de Google, care se instaleaza mai profund.Bucura-te caci, cu aceasta ocazie, ai invatat ceva nou. Si nu este vorba despre permisiunile acordate de utilizator. Aplicatiile sunt marcate, se instaleaza normal, doar ca nu unde vrei tu, ci intr-un dosar inchis utilizatorului obisnuit, numit root sau radacina pe Android. Poti capata drepturi asupra acestui fisier printr-o operatie numita root-are. Producatorii descurajeaza aceasta operatie, atat prin piedici software, cat si pana la anularea garantiei. Daca esti interesat de fenomen, te ghidez eusa root-ezi telefonul si apoi te duci unde vrei in sistem si stergi, pe barba ta, tot ce vrei.

#24
Paranoir

Paranoir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 01.05.2008
Asa arata la mine google chrome in setari (la homepage).
Nu ma deranjeaza pentru ca oricum e setat pe google homepage, cu afisarea celor mai recente pagini vizitate.

Attached Files



#25
MrLion

MrLion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 13.08.2020
Te duci la setari in google chrome si la pagini de pornire ștergi www.orange.ro și pui ce vrei tu. Și gata, nu mai apare orange.ro când deschizi google chrome..
De altfel dacă telefonul e de la orange nu o să poti sterge aplicatiile preinstalate de la ei...gen my orange, orange tv si etc. Trebuie să instalezi alt custom rom curat și să schimbi csc-ul cred. Și crede-mă din ce am încercat eu pe fostul A51 e foarte greu în 2021 datorită actualizărilor de securitate de la samsung. Înainte mergea ușor prin metoda *#272*IMEI# și scoteai sim-ul sau aveai tot felul de tutoriale pe youtube. Acum chestiile de genul nu mai sunt valabile. Trebuie să plătești 25-50 de lei, depinde de telefon pentru ceva program din ce am înțeles.

#26
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 229,403
  • Înscris: 08.10.2015

View PostCiubex, on 29 decembrie 2021 - 23:21, said:

Eu bunaoara voiam sa iti recomand sa incerci ca un test un alt browser, precum Firefox si sa vezi daca dupa un restart tot orange.ro este pagina de start.
Am instalat aplicatia My Orange, dar nu am SIM de Orange in telefon si Homepage-ul nu apare modificat.
Pune o poza cum apare la tine.


Salut Ciubex,

1) deci cred ca am expus cat se poate de clar pasii facuti de mine, care totusi nu dau o solutie.
De aia am cerut ajutor pe Softpedia !  Nu ca sa generez topicuri sau neintelegeri.
Am rugat sa evitam off topicurile si misto-urile. (de ce nu asa si nu invers, de ce nu folosesti altceva ...)

Si daca te uiti am raspuns de mai multe ori ca telefonul e luat de la Altex, nu de la Orange,  nu a fost la orange, nu au instalat ei nimic.
Si am rugat sa nu mai dati solutii cu Factory Reset,  nu inteleg de ce tot asta ziceti mai multi?
Despre  MyOrange - sincer NICI eu nu cred ca acolo e problema !
Nu am alte aplicatii  Orange sau  aplicatii de care sa nu stiu ce fac in telefonul meu.  Oricum am cam putine instalate.

2) Mersi de ideea cu Firefox,  insa deja (precum am zis intr-un post de cateva ore) am incercat cu Opera, Samsung internet  - care merg bine  - nu apare Orange acolo, chiar daca le dau uninstall si reinstall , sau doar clear cache .
Singura problema  o am fix  cu Chrome pe care prefer sa il folosesc.

3) Despre poza  apare prima ca la tine si la a doua poza , nu e bifat Chrome's homepage ci a doua bulina cu http://www.orange.ro.

Daca bifez prima bulina (Chrome's homepage) apoi  inchid chrome, dau restart la  telefon si deschid chrome ,  apare din nou  www.orange.ro
Iar daca fac Settings -> Clear cache, clear data,  chiar si  sa dau jos update-urile , apoi  pornesc chrome din nou ,  dupa
  Welcome to Chrome,  Turn on Sync  (indiferent ca dau  sync cu account-ul de google sau nu dau ) a treia pagina tot  www.orange.ro este !Posted Image

View PostYOUR_GOD, on 29 decembrie 2021 - 23:29, said:

Initiator, pe Android, sunt aplicatii si aplicati. Unele obisnuite, le faci ce vrei, unele mai destepte, agreate de Google, care se instaleaza mai profund.Bucura-te caci, cu aceasta ocazie, ai invatat ceva nou. Si nu este vorba despre permisiunile acordate de utilizator. Aplicatiile sunt marcate, se instaleaza normal, doar ca nu unde vrei tu, ci intr-un dosar inchis utilizatorului obisnuit, numit root sau radacina pe Android. Poti capata drepturi asupra acestui fisier printr-o operatie numita root-are. Producatorii descurajeaza aceasta operatie, atat prin piedici software, cat si pana la anularea garantiei. Daca esti interesat de fenomen, te ghidez eusa root-ezi telefonul si apoi te duci unde vrei in sistem si stergi, pe barba ta, tot ce vrei.

Mersi dar Nu am invatat nimic nou !
Stiam de toate astea, si am zis chiar in primul post ca Nu e Rootat acest telefon.

View PostMrLion, on 29 decembrie 2021 - 23:42, said:

1)  Te duci la setari in google chrome si la pagini de pornire ștergi www.orange.ro și pui ce vrei tu. Și gata, nu mai apare orange.ro când deschizi google chrome..

2) De altfel dacă telefonul e de la orange nu o să poti sterge aplicatiile preinstalate de la ei...gen my orange, orange tv si etc. Trebuie să instalezi alt custom rom curat și să schimbi csc-ul cred. Și crede-mă din ce am încercat eu pe fostul A51 e foarte greu în 2021 datorită actualizărilor de securitate de la samsung. Înainte mergea ușor prin metoda *#272*IMEI# și scoteai sim-ul sau aveai tot felul de tutoriale pe youtube. Acum chestiile de genul nu mai sunt valabile. Trebuie să plătești 25-50 de lei, depinde de telefon pentru ceva program din ce am înțeles.

1) Da, asta ziceam ca am facut, si merge pana cand Chrome e deschis.  Cand inchid Chrome dau restart la telefon , si pornesc Chrome , tot  orange apare , chiar daca am scris acolo https://www.emag.ro
  Ceea ce e destul de flustrant sa vezi  prima pagina tot orange de cate ori deschizi Chrome.

2)  NU e luat de la Orange,  e luat de la Altex sigilat,  Nu a fost niciodata in Service orange si la nici un service niciodata, am avut aprox 6 luni cartela orange in el, apoi am facut portarea am pus singurul sim  Digi. Nu vreau sa instalez alt Rom, (cred ca ce am eu e Curat de la Samsung) ) nici sa Rootez, nici sa duc in service,  ca sigur exista o solutie.

Si pozele:

Edited by MembruAnonim, 30 December 2021 - 00:14.


#27
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,083
  • Înscris: 01.01.2010
Citeste cu atentie ce am scris, pentru ca nu ai facut-o. Eu cam atat am putut face. Salut!

#28
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,437
  • Înscris: 07.02.2011

View PostMembruAnonim, on 30 decembrie 2021 - 00:08, said:

... Da, asta ziceam ca am facut,
Probabil te referi la setarile de mai jos,
dar atentie acele setari sunt pentru butonul Home, in aplicatia chrome pentru android.
https://support.goog...id&oco=1#zippy=
Attached File  Set your homepage and startup page.JPG   102.13K   17 downloads

#29
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,083
  • Înscris: 01.01.2010
LE: legat de poza cu notificarile, intra in Chrome, Setari, Setari pentru site-uri, Notificari, cauta orange si opreste-le.

#30
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 229,403
  • Înscris: 08.10.2015
Ok notificarile le pot opri dau block  - asta stiu ca merge

Dar fiti atenti :  chiar daca completez  in loc de orange.ro   cu  google.ro  apoi  pun  homepage off,  cand repornesc telefonul si chrome  (cu homepage off ma astept sa vad  ceva gol , doar browserul )  si   tot   www.orange.ro  imi intra :)
Wow , tare  ciudat ce se intampla !  

Daca e  cum zic colegii cu instalatul aplicatiilor,  de ce numai  Chrome are aceasta problema nu si Samsung Internet sau Opera ?

View Postcosteld69, on 30 decembrie 2021 - 00:27, said:

Probabil te referi la setarile de mai jos,
dar atentie acele setari sunt pentru butonul Home, in aplicatia chrome pentru android.
https://support.goog...id&oco=1#zippy=
Attachment Set your homepage and startup page.JPG

Corect daca apas pe Butonul home imi intra google.ro  ,  dar  daca  restartez Chrome -  tot  orange.ro  intra prima pagina ...  
Nu ma mai scap de orange, poate trebuie sa ma portez inapoi ...

#31
MrLion

MrLion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 13.08.2020
Mergi in setarile telefonului la conexiuni->retele mobile->nume puncte de acces si editeaza daca ai ceva cu www.orange.ro:) sau sterge setarile de la orange

Edited by MrLion, 30 December 2021 - 00:59.


#32
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,710
  • Înscris: 04.02.2011

View Postred46, on 29 decembrie 2021 - 22:54, said:

De ce nu folosesti Samsung Internet? E cu mult peste Chrome.

Mai bine chromium chiar. E aceeași chestie minus BS google.

#33
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 229,403
  • Înscris: 08.10.2015

View PostMrLion, on 30 decembrie 2021 - 00:57, said:

Mergi in setarile telefonului la conexiuni->retele mobile->nume puncte de acces si editeaza daca ai ceva cu www.orange.ro:) sau sterge setarile de la orange

APN  am doar una cu numele  Digi.Mobil
IPN e ipn
MMS   e mms
Nu vad nimica cu Orange acolo.
Totusi mersi MrLion,  macar acest mesaj a fost  gandit Posted Image inainte sa fie postat.
Alte locuri unde ar putea fi orange?  Am incercat si DNS de la google,  nu cel de la provider, dar nu e nici aia.



View Postbenis, on 30 decembrie 2021 - 01:12, said:

Mai bine chromium chiar. E aceeași chestie minus BS google.

Eu zic sa folositi voi ce vreti voi.
Eu as fi fericit  sa pot seta Chrome asta  - care a venit preinstalat cu telefonul , numai  sa ma scap de tot ce e Orange !

Edited by MembruAnonim, 30 December 2021 - 01:22.


#34
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,155
  • Înscris: 23.08.2020
Pe Chrome-ul pentru android nu poti seta pagina de pornire, iti va porni cu ce tab-uri aveai deschise inainte sa-l inchizi.
Ce setezi la homepage e valabil pentru cand apesi pe butonul de home, sau devine pagina de pornire daca ai inchis toate tab-urile in prealabil.
Alta posibilitate ar fi ca scurtatura aia prin care accesezi tu Chrome-ul sa nu fie decat un link catre pagina orange-ului, si se deschide cu browser-ul implicit. Dar ma gandesc ca ti-ai fi dat seama daca era vorba despre asta.
Ai incercat sa inchizi toate tab-urile si sa setezi altceva la homepage? ce se intampla?

Edited by Znevna, 30 December 2021 - 01:27.


#35
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,505
  • Înscris: 03.02.2005
Ma cam depaseste, am incercat sa urmez pasii tai, dar mie, daca pun altceva la homepage, asa ramane. Nu-mi revine Orange-ul ca homepage.
Incearca sa scrii url-ul:
chrome://newtab
Sa vezi daca si pe asta ti-l modifica.
Ai cumva setat Chrome-ul ca default browser?
Ca ma gandesc ca de fapt nu o fi numai o setare de browser, ci prin sistemul de operare e setarea.
O dau putin in offtopic: Cat legat de cumparatura, a patit-o mai demult (2011) un coleg de munca ca a primit un telefon branduit Orange, de la un mare retailer, tot asa sigilat, fara vreo referinta pe cutie, doar ca era plin de aplicatii specifice operatorului. I-a facut retur. Nu zica asta ca s-ar fi intamplat la tine.
Uite ceva interesant: https://eu.community.../2511185/page/2

Edited by Ciubex, 30 December 2021 - 01:34.


#36
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 229,403
  • Înscris: 08.10.2015

View PostZnevna, on 30 decembrie 2021 - 01:23, said:

Pe Chrome-ul pentru android nu poti seta pagina de pornire, iti va porni cu ce tab-uri aveai deschise inainte sa-l inchizi.
Ce setezi la homepage e valabil pentru cand apesi pe butonul de home, sau devine pagina de pornire daca ai inchis toate tab-urile in prealabil.
Alta posibilitate ar fi ca scurtatura aia prin care accesezi tu Chrome-ul sa nu fie decat un link catre pagina orange-ului, si se deschide cu browser-ul implicit. Dar ma gandesc ca ti-ai fi dat seama daca era vorba despre asta.
Ai incercat sa inchizi toate tab-urile si sa setezi altceva la homepage? ce se intampla?

1) Nu e o scurtatura - am sters alea de prima data,  folosesc cel original care nu poti sterge din meniu.  Stiu ca poti face link-uri cu site-uri , sigur nu e asta.
2) Da am incercat sa setez altceva la homepage, explicam mai sus.  Merge butonul de homepage ma duce unde setez (butonul de home)   Dar atentie cand restartez telefonul si pornesc Chrome - tot  www.orange.ro imi intra  - si asta am mai zis mai sus de mai multe ori,
Si ma flustreaza cand sterg   din meniul android,  Clear Cache and all data -  si uninstall update (asta din Play Store)  ,   apoi pornesc Chrome virgin preinstalat de Samsung  (fara updateuri )  tot  orange intra Posted Image Posted Image

Sa raspund si la Ciubex:   da era setat default browser (asta era ideea sa fie default) ,  dar am incercat sa pun acuma Default  Samsung Internet  si tot asa se comporta Chrome.

( ca o paranteza Am incercat pe telefonul lui tata  care a avut si asta cartela orange si applicatia MyOrange acuma are numai digi, nu am nici o problema,  acolo a disparut portocala cu dea totului )

Si da Ciubex,  se mai intampla  sa livreze curierii aiurea, dar isi dau seama si cei de la Altex / Flanco,  si iau masuri.  Plus ca cutiile alea sunt vizibil portocale ... si cand  te uiti la meniu , vezi colectie de portocale ,   nu e cazul meu ...

Articolul e interesant,  si da,  numai ca ala are  SIM -ul  Three (echiv ORANGE )   insa  eu am aruncat acel sim, acuma e un sim de Digi.
Poate la Portare au copiat  cei de la Digi ceva ce nu trebuie pe Sim-ul nou ? M-as mira ...

Edited by MembruAnonim, 30 December 2021 - 01:57.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate