Diferenta intre suspect si asimptomatic
Last Updated: Jun 21 2020 16:19, Started by
nado
, Jun 20 2020 15:00
·
0

Posted 20 June 2020 - 15:00

care ar fi diferenta intre termenul de suspect si asimptomatic, ma refer la boli in general, dar in mod special la covid 19, pentru ca nu stiu, sau nu inteleg daca ar fi vreuna, ceea ce stiu este ca asimptomatic inseamna fara simptom clinic
intrun articol de ziar am citit termenul de "suspecti" care au fost internati in spitalele de boli infectioase redau articolul https://evz.ro/nu-ma...ntru-copii.html ps .postarea poate fi afisata si in linkul https://forum.softpe...partea-a-vii-a/ din Poiana daca este neingaduit ca topic nou Multumesc |
Posted 20 June 2020 - 16:42

Suspectul s-ar putea sa nu aiba virusul/microbul, dar pare afectat sau exista suspiciuni ca e infectat.
Asimptomaticul are virusul/microbul, dar nu arata semne. |
Posted 20 June 2020 - 17:15

Cred ca suspect e ala care a iesit pozitiv la testul ala rapid care zice cat de cat sigur daca ai sau poate ai avut in trecut covid 19. Infectat sigur e ala care a iesti pozitiv la testul ala care dureaza cateva zile parca pana vin rezultatele.
|
Posted 20 June 2020 - 17:18

Vorbind despre COVID:
va spune lumea sa va informati din surse sigure si dati ca si sursa evz.ro ?!?!? definitia de caz este aici si doar aici. subliniez asta, pentru ca definitia de caz se schimba in timp, nu stiu cat de mult, dar se schimba Caz suspect: Orice persoana cu infecție respiratorie acută (debut brusc cu cel puțin unul din următoarele simptome: tuse, febră, dificultate în respirație (scurtarea respiratiei) SAU Orice persoana cu pneumonie, bronhopneumonie +/-pleurezie SAU Orice persoana cu infecție respiratorie acută severă (SARI) (febră sau istoric de febră ŞI tuse ŞI dificultate în respirație (scurtarea respiratiei) ŞI care necesită spitalizare peste noapte) Notă: Pentru copiii cu vârsta pana la 16 anicare prezintămanifestărigastro-intestinale (vărsături, diaree) neasociate cu alimentația, se poate suspecta infecția cu SARS-CoV-2. Tot pe acolo, scrie: caz confirmat = O persoană cu confirmare în laborator a infecției cu SARS-CoV-2, indiferent de semnele şi simptomele clinice. In ce priveste pacientul asimptomatic= vorbim de pacientul care nu are simptomele specifice (vezi definitia suspectului). Bolnav asimptomatic = caz confirmat care nu preyinta simptomele. Edited by strongsss, 20 June 2020 - 17:21. |
Posted 20 June 2020 - 18:22

Posted 20 June 2020 - 19:12

Cam aceeasi ca intre mar si para: Ambele cresc in pom, ambele sunt fructe, doar ca au alta forma si alt gust.
Nu poate exista "diferenta" intre doi termeni complet diferiti ca sens. Chiar daca sunt folositi ca referire la acelasi individ. |
Posted 20 June 2020 - 19:29

foarte corect! voi sta cu ochii numai acolo si doar acolo, ca sa ma dumiresc!
tocmai asta am expus si eu initial "care ar fi diferenta intre termenul de suspect si asimptomatic, ma refer la boli in general, dar in mod special la covid 19, pentru ca nu stiu, sau nu inteleg daca ar fi vreuna" exista sinonime dex- SINONÍM, -Ă, sinonimi, -e, adj., s. n. 1. Adj. (Despre cuvinte, expresii, afixe etc.) Care are (aproape) același înțeles cu alt cuvânt, cu altă expresie, cu alt afix etc. ♦ P. gener. Asemănător, identic, similar; corespunzător. 2. S. n. Cuvânt, expresie, afix etc. care are același (sau aproape același) înțeles cu alt cuvânt, cu altă expresie, cu alt afix etc Edited by Dany_Darke, 20 June 2020 - 19:49. |
Posted 20 June 2020 - 21:23

Deci un caz "suspect" este atunci când bolnavul prezintă toate semnele ca are CoVid dar nu au ieșit încă analizele.
Un asimptomatic este o persoană care a făcut testul Covid, a ieșit pozitiv dar nu prezintă semne de boala. În general 80℅ dintre cei infectați cu Covid sunt asimptomatici adică nu prezintă semne de boala. 10℅ dezvolta o ușoară raceala. 5 ℅ au nevoie de asistență medicală. 1℅ dintre ei au probleme grave. Dacă persoana mai are si alte boli cronice, poate deceda. Deci este recomandat ca bătrânii și bolnavii de boli cronice să stea acasă sau să evite orice fel de aglomeratie. |
Posted 21 June 2020 - 14:50

Deci un caz "suspect" este atunci când bolnavul prezintă toate semnele ca are CoVid dar nu au ieșit încă analizele. Un asimptomatic este o persoană care a făcut testul Covid, a ieșit pozitiv dar nu prezintă semne de boala. În general 80℅ dintre cei infectați cu Covid sunt asimptomatici adică nu prezintă semne de boala. 10℅ dezvolta o ușoară raceala. 5 ℅ au nevoie de asistență medicală. 1℅ dintre ei au probleme grave. Dacă persoana mai are si alte boli cronice, poate deceda. Deci este recomandat ca bătrânii și bolnavii de boli cronice să stea acasă sau să evite orice fel de aglomeratie. de ce ar face testul o persoana care nu are simptome? |
Posted 21 June 2020 - 16:19

Deci un caz "suspect" este atunci când bolnavul prezintă toate semnele ca are CoVid dar nu au ieșit încă analizele. Un asimptomatic este o persoană care a făcut testul Covid, a ieșit pozitiv dar nu prezintă semne de boala. În general 80℅ dintre cei infectați cu Covid sunt asimptomatici adică nu prezintă semne de boala. 10℅ dezvolta o ușoară raceala. 5 ℅ au nevoie de asistență medicală. 1℅ dintre ei au probleme grave. Dacă persoana mai are si alte boli cronice, poate deceda. Deci este recomandat ca bătrânii și bolnavii de boli cronice să stea acasă sau să evite orice fel de aglomeratie. si suspectii sint internti cu ce diagnostic? "suspect" de covid? iar asimptomaticii se presupune ca sint cei mai multi fara sa fi ajuns ajuns sa faca testul |
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users