Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Insignia 2018-2020 Sport Tourer d...

Recomandari proteza auditiva

Oameni care traiesc pe bune

Sony Xperia 1 VI
 Eroare E-15, msv Bosch Silence Pl...

La Anmgd Cluj se face master dupa...

Prezentatori TV cu telefoanele in...

AC Mobil fara evacuare?
 SMS over IMS networks – SMS...

MYEGNETIAPASS - GRECIA - mic ghid

Distribuție Golf 7 2.0 TDI

Incurajarea, stimularea si sustin...
 Inmatriculare Motocileta "de ...

Pentru voi cat de relevant e cons...

MyGuava?

Statele Unite Mexicane vor avea ...
 

Ce butoaie sa folosesc pentru Vin si Tuica

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#37
MetalARN

MetalARN

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 05.03.2017
Concluzia e ca asa cum fierul, sticla, si orice alt material are diferite calitati in functie de compozitie si polipropilena pe care o folosesc cei ce poduc butoaie este buna pentru vin.
Acum daca e sa suflam si in iaurt. E ok sa fii informat dar sa vezi ceva si sa o aplici pretutindeni nu e ok. Asa cum daca unii sunt corupti nu suntem toti pamantenii nici toti romanii.
Sper ca ati vacinat copii.Posted Image

#38
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017

View Postgushpi, on 20 septembrie 2019 - 09:42, said:

mie Ă®mi „zice” aspectul și mirosul când e timpul să Ă®l storc!
In cuvinte cum ai putea exprima cele doua "calitati" care finalizeaza statul pe boasca ?


#39
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,289
  • Înscris: 17.01.2012

View Postroman_roman, on 30 septembrie 2019 - 10:38, said:

In cuvinte cum ai putea exprima cele doua "calitati" care finalizeaza statul pe boasca ?

1.mustul e puțin înăsprit
2.când freci între degete boaba de strugure (din acea boască), pulpa se desprinde instantaneu și rămâne numai pielița
(când te grăbești, la teasc pe lângă pieliță rămâne și pulpă)
(asta-i bine când faci tescovină, dar dacă nu te interesează țuica, atunci ...)

#40
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016
Pt must ce fel de cazi sint mai bune, am văzut în piață 3 modele de 500 litri:una verde, una neagra, parca un pic mai grosuta, și încă una tot verde, dar un verde cauciucat cumva.
Știu, ideal ar fi din lemn, dar dintre astea 3 care e mai ok? Poate are vreun coleg și știe.

#41
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,112
  • Înscris: 24.02.2011
Eu folosesc de vreo 10 ani din cea neagră făcută la Dolplast parcă. Are 500 l, si este dintr-un plastic flexibil și care nu-i deloc casant. Încă se ține bine, are ceva zgârieturi dar nici o crăpătură

Edited by sandel1, 13 September 2020 - 09:35.


#42
Black66

Black66

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 10.05.2019
Cauta sa fie din plastic alimentar si nu orice fel. Pt 100 de ron in minus nu.ti risca vinul si sanatatea. Uite un link ca sa.ti faci o idee despre spun

https://uneltevinsib...tellone-500-lt/

#43
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,289
  • Înscris: 17.01.2012
io folosesc 4 butoaie (albastre :) ) de 200 de litri
-se potrivește perfect zdrobitorul pe gura lor
-se spală ușor
-se ia ușor cu o găleată marfa și se bagă-n teasc
-au capac și astfel se păstrează temperatura aproximativ constantă pe timpul fermentării
-nu în ultimul rând: se pot utiliza și pt alte aplicații

la alegerea lor am căutat să:
-aibă capacul ușor de manevrat și să-nchidă, cât de cât, etanș
-să aibă pe fund locaș pt mână, astfel ca la răsturnare să nu alunece
-să nu fie casante
-„buza” butoiului să nu fie subțire, astfel încât să poată susține zdrobitorul

#44
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
In ultimii am făcut vin din soiurile feteasca și muscat Ottonel . Anul asta as dori sa mai cumpăr și alte soiuri . Ce îmi recomandați ?

#45
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,289
  • Înscris: 17.01.2012
de vrei aromat, caută nohan!
de vrei tare și lin alunecător amestecă riesling cu sauvignon blanc

#46
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Nu suport nohanul .


#47
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,289
  • Înscris: 17.01.2012
anul ista fac un melanj de 70% ottonel și 30% riesling

#48
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
80 cu 20 am făcut anul trecut .a ieșit super.
Anul asta mă gândesc să fac o combinație între merlot și sauvignon .

#49
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,289
  • Înscris: 17.01.2012
nu pot roșu... stau la 14/8,5 de ceva ani
așa că ALB!
și țuică!

PS: aș alege 20% merlot, că altfel e cam bălos...

#50
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Așa am sa fac - 20% merlot și 80% sauvignon . Mulțumesc.

#51
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016

View Postgushpi, on 14 septembrie 2020 - 07:57, said:

io folosesc 4 butoaie (albastre :) ) de 200 de litri
As lua și eu la 200 l, e plastic alimentar, sint o marca anume?
O poza nu se poate?

#52
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,289
  • Înscris: 17.01.2012
maine dimineata fac poze...

#53
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016
@gushpi mulțumesc.
Încă o chestie: ai spus într-o postare anterioara ca atunci când se umplu damigenele de sticla cu must, se lasă gatul gol 10 15 cm.
OK, dar când se trage de pe drojdie și se pune din nou în damigenele de sticla, tot asa se lasă gol 10-15 cm, sau se pun pline?

#54
Black66

Black66

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 10.05.2019
Lasi doar gatul la damingeana gol, adica intre capatul la dop si vin sa fie max 5 cm. Oricum prin feb,martie in fct de temperaturi vinul mai fierbe odata. Nu ca mustul, insa sa fii atent la dopuri. Se mai intampla sa sara.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate