Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Mai nou, și poliția loc...

TAHITI ligue 1

Control polaritate motor dc 24v
 Problema tensiune Generator Ford ...

Protejare sunca

Cum se procedeaza daca jandarmii ...

Honor 70
 Accident cu auto fara RCA (fara p...

Probleme arzator Ferroli SUN P7

Recomandare telefon in jur de 150...

Întrebare despre banda de derulare
 Atlantic Money

Ska-nk - Arata-i c-o iu…

Nu mi-au iesit analizele chiar ok.

Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI
 

[REQ] instalare / configurare xampp

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
emilianmihai

emilianmihai

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 25.08.2019
In regula. in primul rand multumesc pentru raspunsuri. Acum incerc sa instalez Apache si desi am urmat instructiunile pas cu pas de pe un tuorial de pe youtube tot nu reusesc sa il duc la capat. Imi apare aceasta eroare : http://prntscr.com/oxly9h

#2
dexter_lab

dexter_lab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,344
  • Înscris: 31.10.2007
ai instalat cu XAMPP sau wamp?
pare ca e o problema ca ai blocat portul 80. trebuie editat fisierul httpd.conf sa schimbi din "Listen 80" in "listen 8080" de exemplu.

#3
emilianmihai

emilianmihai

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 25.08.2019

View Postdexter_lab, on 26 august 2019 - 14:28, said:

ai instalat cu XAMPP sau wamp?
pare ca e o problema ca ai blocat portul 80. trebuie editat fisierul httpd.conf sa schimbi din "Listen 80" in "listen 8080" de exemplu.


Nu inteleg ce vrei sa spui cu prima afirmatie. am luat acel program, l.am dezarhivat apoi am urmarit exact pasii pe care ii recomanda acel utilizator pe youtube. am schimbat acea linie cu alt numar si tot nu merge

#4
dexter_lab

dexter_lab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,344
  • Înscris: 31.10.2007

View Postemilianmihai, on 26 august 2019 - 14:40, said:



Nu inteleg ce vrei sa spui cu prima afirmatie. am luat acel program, l.am dezarhivat apoi am urmarit exact pasii pe care ii recomanda acel utilizator pe youtube. am schimbat acea linie cu alt numar si tot nu merge

cum se numeste programul folosit?
ai facut instalarea pe windows sau pe linux?
dupa ce ai facut modificarea in httpd.conf ai dat un restart la apache?

#5
emilianmihai

emilianmihai

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 25.08.2019

View Postdexter_lab, on 26 august 2019 - 15:13, said:


cum se numeste programul folosit?
ai facut instalarea pe windows sau pe linux?
dupa ce ai facut modificarea in httpd.conf ai dat un restart la apache?
Instalarea am facut-o pe windows, programul nu este instalat pana nu apare in linia de comanda ca este asa. cand imi dadea eroare am mersi in acel fisier si am schimbat acel numar insa fara alte rezultate

#6
dexter_lab

dexter_lab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,344
  • Înscris: 31.10.2007

View Postemilianmihai, on 26 august 2019 - 16:35, said:

Instalarea am facut-o pe windows, programul nu este instalat pana nu apare in linia de comanda ca este asa. cand imi dadea eroare am mersi in acel fisier si am schimbat acel numar insa fara alte rezultate

incearca un XAMPP (https://www.apachefr....org/index.html). e mai simplu de gestionat.
nu cred ca are sens pt. inceput sa iti bati capu prea tare cu partea de instalare apache si altele.

#7
emilianmihai

emilianmihai

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 25.08.2019

View Postdexter_lab, on 27 august 2019 - 08:07, said:


incearca un XAMPP (https://www.apachefr....org/index.html). e mai simplu de gestionat.
nu cred ca are sens pt. inceput sa iti bati capu prea tare cu partea de instalare apache si altele.
da, asa am facut pana la urma. acum incerc sa invat din ceva tutoriale de pe youtube insa m.am blocat chiar de la inceput. spre exemplu, baiatul din video scrie o expresie intr-un program de editare si eu scriu la fel ca el doar ca folosesc notepad++ si avem rezultate diferite. ceva de genul : <?php,  pe al doilea rand echo 'Exemplu'; si pe al treilea rand ?>. apoi trebuie sa merg in localhost si sa deschid fisierul index.php si sa imi scrie acolo exemplu. Numai ca mie imi apare tot codul scris. De ce se intampla asta ?

#8
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Apare codul sursa in loc de ce trebuie deoarece:

  • Make sure that PHP is installed and running correctly. This may sound silly, but you never know. An easy way to check is to run php -v from a command line and see if returns version information or any errors.

  • Make sure that the PHP module is listed and uncommented inside of your Apache's httpd.conf This should be something like LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2_2.dll" in the file. Search for LoadModule php, and make sure that there is no comment (;) in front of it.


  • Make sure that Apache's httpd.conf file has the PHP MIME type in it. This should be something like AddType application/x-httpd-php .php. This tells Apache to run .php files as PHP. Search for AddType, and then make sure there is an entry for PHP, and that it is uncommented.

  • Make sure your file has the .php extension on it, or whichever extension specified in the MIME definition in point #3, otherwise it will not be executed as PHP.

  • Make sure you are not using short tags in the PHP file (<?), these are not enabled on all servers by default and their use is discouraged. Use <?php instead (or enable short tags in your php.ini with short_open_tag=On if you have code that relies on them).

  • Make sure you are accessing your file over your webserver using an URL like http://localhost/file.php not via local file access file://localhost/www/file.php
And lastly check the PHP manual for further setup tips.

Vezi sa NU salvezi fisierul in format UTF, ci ANSI.

#9
dexter_lab

dexter_lab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,344
  • Înscris: 31.10.2007

View PostMarianG, on 27 august 2019 - 11:48, said:

lasa tutorialele, ca in doua zile uiti
nu ai nevoie de XAMPP pentru a deschide un port si asculta "niste mesaje"

cred ca e mai usor pt un incepator sa foloseasca un xampp decat sa instaleze separat tot ce ii trebuie ca sa ruleze o aplicatie web.
la xampp ai o interfata destul de simpla, instaleaza tot ce iti trebuie, nu iti faci probleme ca ai uitat ceva sau ca x nu are permisiuni.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate