Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare clinica/medic pentru ...

Imbatranire prematura

"Am facut locuri de parcare&#...

Apometru stricat, consum prea mar...
 Ranjetul la oameni

recomandare AC 2 dormitoare mici

Ce femeie are si zahar si miere

Vas wc care nu inchide
 De ce este greu pentru microintre...

Intrebari despre carucior electric

Tester pH-ul apei

Achizitionarea unui subwoofer auto
 Aparat foto zoom mare

Smecheri vs populime

La multi ani @Lieutenant!

La multi ani @xmanyacs77!
 

Inainte de a aplauda mai si cititi!

* * - - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
25 replies to this topic

#1
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
Laun alt "topic" unu a scris

Quote

Multe dintre comentarii sunt rizibile, dar, se potrivesc cu raportul următor:
News of the European Commission against Racism and Intolerance (ECRI)
România: Comisia împotriva rasismului este îngrijorată de discursurile de incitare la ură, infracțiunile de incitare la ură și de discriminarea la adresa romilor și a persoanelor LGTB.
Noroc cu ONG-urile...

Hm .. pare dragut?
Dar ati citit ?

Caci diavolul se ascunde in amaunte si daca nu esti atent poti aplauda ce desteti ...

Ia sa iau nitel la pruciat docomebti invocat .

Deci :

În ciuda numărului mic de persoane care caută azil politic în România, se afirmă26că opinia publică în legătură cu aceștia s-a schimbat de la o empatie inițială către o ostilitate crescândă27în ultimii ani. Un sondaj la nivel național, realizat în 2016, a dezvăluit că aproape 90% din populație se opune stabilirii refugiaților în țară.28Unele  canale  media  i-au înfățișat pe cei care caută azil politic drept invadatori, recurgând  la  portretele stereotipe ale refugiaților musulmani.29Conform  acestei tendințe,  decizia  Guvernului  român  de  aaproba  construcția  unei  moscheiîn București,  în  2015,  a  iscat  de  asemenea  un  anumit  sentiment  islamofob,  de exemplu fostul președintea numit moscheea „un risc pentru siguranța națională”

Deci daca ati protestat impotriva catdralei sunteti rasisti!

ECRI notează cu vădită îngrijorare că romii continuă să fie ținte ale violenței pe motiv rasial.70Mai mulți interlocutori au informat ECRI că controalele polițienești și folosirea forței de către funcționarii însărcinați cu aplicarea legii împotriva romilor rămân  dominante,71deși cifrele  oficiale  lipsesc.72Conform  sondajului  FRA-EU, 52% dintre romii care au fost opriți de poliție percep această practică drept profilare etnicăîn  România.73Comitetul  ONU  împotriva  torturii  (CAT)  și-a  exprimat  de asemenea îngrijorarea la știrile despre abuzurile poliției și a evidențiat practica de „conducere”74a romilor la secțiile de poliție, de către funcționarii însărcinați cu aplicarea legii, cu riscuri sporite de maltratare.75În mod similar, în 2016, Comisarul pentru Drepturile Omului din partea Consiliului Europei a subliniat necesitatea de a se face eforturi mai susținute pentru eradicarea rasismului instituțional împotriva romilor.76

Romii

65.Conform recensământului din 2011, populația romă ajunge la 621 573 persoane, dar numărul real se crede a fi mult mai mare (estimarea Consiliului Europei este de 1 850 000, însemnând 8,6% din populație).89Discrepanța este explicată adesea de  atitudinea  rezervată  a  romilor  de  a  se  identificadrept  romi,  de  teama stigmatizării  și  discriminării.90ECRI  regretă  că  nu  există  încă  un  sistem comprehensivpentru  strângerea  datelor  în  scopul  evaluării  gradului  de discriminare  a  grupurilor  de  interes  pentru  ECRI,inclusiv  romii91,  în  ciuda recomandării din ultimul său raport (§ 185). Lipsa unor cifre exacte privind romii împiedică dezvoltarea unor răspunsuri politice din partea autorităților statului

Si la ce bun cifre exacte daca Consiliul ERRORpei estimeaza ca ar fi pa de 3?
Chiar asa pe ceb azeaza Consiliul ala :pe datu in bobi sau cititu-n frunze de ceai/cafea?

66.ECRI observă că percepția negativă a publicului față de romi este ceva normal în România.  Conform  unui  sondaj  de  opinie  condus  de  CNCD  în  201593,  romii reprezintă  al  patrulea  cel  mai  puțin  acceptat  grup  de  către  populație .
Chiar asa - dar oare de ce? De ce s-ua luat masuri in tari dib vest?


66 . ECRI înțelege că există mari diferențe între veniturile celor din mediul rural și cel urban, și riscul de sărăcie este crescut în România. Totuși, ECRI subliniază că, în timp ce 25% din populația totală are venituri sub pragul minim de sărăcie, acest procent crește la 70% în cazul populației rome. În opinia ECRI, această diferență arată că romii o duc mai rău decât restul populației în multe aspecte ale vieții. Pe de altă parte, ECRI consideră că ignorarea dimensiunii discriminatorii a problemelor cu care se confruntă romii atrage un risc important de negare a problemei reale și,în cele  din  urmă,întărește  anti-țigănismul  adânc  înrădăcinat  la  diferite  nivele  ale societății.

Ziceti ca sunteti proEuropa si impotriva ajutoarelor sociale?? Adevarul este ca suntei antieuropeni.


71.În ce privește educația, pe lângă diferențele între rural și urban, se  suprapun adesea excluderea  romilor  și  inegalitatea  în  învățământ99, dar ECRI  apreciază progresul făcut în ultimii ani privind incluziunea educațională a copiilor romi prin diferite  metode.  Acestea  includ  burse  pentru  elevii  din  școlile  liceale  și profesionale;  transport  gratuit  cu  autobuze  școlare  spre  și  de  la  școală  către locuințele aflate la distanță, și rechizite școlare gratuite, precum și bune practici , ca „A doua șansă” ori „Școala după școală”. Totuși, în ciuda acestor eforturi, un 27sondaj  FRA-EU  MIDIS  arată  că  procentul  de  copii  romi  de  vârstă  școlară obligatorie, care frecventează școala, rămâne la 77%.100Deși aceleași informații arată că rata copiilor romi înscriși în ciclul primar (85%) este aproape la fel de mare ca a populației generale (89%), ECRI regretă să afle că rata de înscrieri scade în mod semnificativ la nivel liceal, fiind de numai 34% (comparativ cu 87% la populația generală).101Pe de altă parte, ECRI notează cu satisfacție progresul realizat în lupta împotriva adandonului școlar timpuriu 102, datorat Strategiei naționale pentru reducerea abandonului școlar timpuriu (2015-2020) și încurajează autoritățile să continue eforturile lor specifice pentru a rezolva mai eficient problema abandonului școlar timpuriu al copiilor romi, în special la nivel liceal.

Insa ECRi este compresiv fata de mica diferenta culturala ca o fractie prea  mare dintre romi se casatoreste la varste f tinere.
Ba voi astia cu "Eropa"parca sunti ptr descenteralizare, DA?

72.În opinia ECRI, educarea preșcolară a copiilor este un criteriu important pentru oportunitățile vieții viitoare. A le oferi copiilor romi un start în viață similar cu  al celorlalți  copii  este  esențial  pentru  a  întrerupe  ciclul  de  transmitere intergenerațională  a  sărăciei.103Creșterea  frecventării  instituțiilor  preșcolare  și învățarea limbii române înainte de a ajunge în ciclul primar este esențială pentru a contracara  segregația  și  pentru  includerea  copiilor  romi  în  școlile  din  sistemul principalde  învățământ.  În  această  privință,  ECRI  salută  sprijinul  special  în asigurarea învățământului bilingv (din romani în română) în22 de grădinițe. Totuși, ECRI este îngrijorată în legătură cu rata scăzută a învățământului preșcolar, care este de numai 38%, mai ales dacă se ia în considerare faptul că în 2011 ea era de 46%.


Ma rog eu fiind unu dintre aia rai am niste dubii asupra interesului meu pentru in invatamant intr-o lomba vernaculara, fara gramatica, fara literatura proprie cam fara .... Adica ca societatea romaneasca sa investeasca in crearea unei limbi literare care sa formeze o cultura care sa dea nastere unei noi identitati culturale.

Ba voi astia cu "Eropa"parca sunti ptr descenteralizare, DA?
Aceasta se explică în parte prin numărul insuficient de grădinițe, cauzat în general  de  descentralizarea  financiară  a  acestor  instituții și  trecerea  lor  în subordinea autorităților locale.105Ca urmare, accesul inadecvat la învățământul preșcolar pentru copiii romi și absența rămâne un motiv de îngrijorare unei calități uniforme a acestor programe.
Nu pare buna descentralizarea ...


74.Un alt motiv de îngrijorare este reprezentat de segregarea copiilor romi, care încă persistă. Conform informațiilor furnizate de FRA-EU106, 29%  din  copiii  romi  din România frecventează școli în care toți sau majoritatea colegilor lor sunt romi. După cum se arată în ultimul raport al ECRI, autoritățile au luat măsuri de a stopa segregareaa  școlară  în  ultimul  timp,  în  principal  prin  Ordinul  Ministerial  nr 1540/2007 privind interzicerea segregăriicopiilor romi. Totuși, ONG-uri ale romilor au informat ECRI că acest ordin a rămas mai mult teoretic, din cauza eșecului autorităților,  inspectoratelor  școlare  de  a  rezolva  reclamațiile  și a  absenței desancțiuni107pentru lipsa rapoartelor.
Astia scufunda Romania cu Alabama. Acei 29%  sunt din comuniati rome compacte .... Da ma rog niste autibuze care saii duca si aduca ...

E.. si acum ceva sa va placa in mod deosebit :
76.ECRI  notează  că  situația  locuințelor110 pentru  romi  rămâne  o  chestiune îngrijorătoare. Cercetările au demonstrat că în 2016, un procent îngrijorător de mare din populația romă trăia fără apă curentă (68%) și fără o baie sau toaletă în interiorul locuinței (79%).111Delegația ECRI a putut de asemenea să fie martoră la fața locului la precarele condiții de locuit ale comunităților de romi din satul Luica,în  apropiere  de  Șoldanu,  cu  acces  limitat  la  instalații  sanitare  și  la  furnizarea regulată  a  energiei  electrice.

Eu, roman din Bucuresti am crescut fara apa curenta si cu plimbatoarea in fundu curtii... (senzatii tari garanta pe ger!!!)

În  plus,  mai  multe  organisme  care  se  ocupă  de drepturile omului au menționat că romii, care trăiesc mai mult în așezări neregulate, nu au siguranța unei proprietăți stabile și astfel trăiesc în pericol de a fi evacuați forțat  de  către  autorități,  adesea  către  zone  izolate.112De  exemplu,  în  2015, Consiliul Orășenesc Sibiu a sugerat relocarea comunității rome la țară, în ciuda cererii  Biroului  Prefecturii113, cât și a comunității, de  a  le îmbunătățicondițiile de trai,  în  special  prin  accesul  la  apă  potabilă.  Acționând ex  officio în  această problemă,  CNCD  a  considerat  această  sugestie  discriminatoare  și  a  impus sancțiuni.114De aceea, ECRI îndeamnă autoritățile să elaboreze linii directoare mai amănunțite pentru birourile prefecturii,în scopul revizuirii legalității și procentului ordinelor  de  evacuare emise  de autoritățilelocale.  În  plus,  ECRI  le  invită  de asemenea să dea instrucțiuni clare autorităților locale pentru a regulariza așezările neoficiale înainte de a ordona evacuarea.115
77.Mai mult, ECRI își exprimă îngrijorarea față de lipsa unui remediu legal cu efect automat  suspensivîn  cazul  unei posibile evacuări, a    unor prevederi  pentru  o informare suficientă și consultare cu comunitățile afectate.116Procedurile judiciare de  evacuare117nu ajută  la  analiza  proporționalității efectelor  evacuării.  Și  mai îngrijorător  este  faptul  că  demolările  așezărilor  neoficiale  nu  sunt  tratate  de legislație drept evacuări, făcând astfel imposibilă o revizie judiciară anterioară și negând garanțiile legale aplicabile altor evacuări.118Astfel, în cazul unei evacuări, nu se prevede întotdeauna asigurarea unei locuințe alternative adecvate.
Pricepiti ? Unii, nomazi se aseaza pe un teren care nu le apartine. ECRI ne sfatuieste sa ..sanu inteoeg ce este aia "regularizare" dar mie m mi separe ca inseamna a "ificializa" așezările neoficiale .... Si , cel mai bine le dai locuinte ...

78.ECRI recomandă autorităților să intensifice eforturile pentru a regulariza așezările neoficiale, asigurându-secă orice inițiativă luată în această direcție îi includeși pe romi. Mai sugerează autorităților să ia măsuri ca toți romii care pot fi evacuați din locuințele lor să se bucure de garanțiile oferite de standardele internaționale în această privință; ei trebuie anunțați cu mult înainte în legătură cu evacuarea și trebuie să beneficieze de protecția legală adecvată;aceștia nu trebuie evacuați fără a li se da posibilitatea de relocare în locuințe decente.
80.ECRI recomandă autorităților să modificeLegea Locuinței pentru a stabili criterii clare  și  uniforme  de  alocare  a  locuințelor  sociale,  care  să  acorde  prioritate grupurilor vulnerabile, inclusiv romilor, și să asigure ca alocarea locuințelor să fie transparentă și nediscriminatorie.



Ba mie mi se pare ca ce cere ECRi este dictiminarea pozitiva a romilor. Care se poa traduce cadiscriminarea pura a romanilor
Interesant si cu locurile de munca si strainii..
Deci nefartatilor docoementu nu este despre LGTBei este vorba ca Romania e cah si rasista  si ca ar fi cazul sava ceereti scuze caati gacut scandalcu moscheea mare din Bucale si sa contrinuiti ca romoo saiabe l;ocuinte cores[punzatiare. Mai ales aia neintergrati care creed ca scoala strica virginitatea fetelor >10 ani si ca tampeste ...

Tintei minte -poa va place ... asa la prima impresiie ... dar verificati daca nu cumva pana laurma se cer lcuuri carechiar nu le doriti!!

#2
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,104
  • Înscris: 19.01.2004
Bizonule, m-ai omorit !
Cu ce-ai dat?
Palinca?

#3
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,510
  • Înscris: 29.07.2013
Poti pune si varianta scurta?!
Nu de alta dar e chiar dificil de inteles ce vrei pentru ca sa spui!

#4
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,207
  • Înscris: 03.07.2008
Cine citeste romanu' ala fluviu?

#5
LibertyHG

LibertyHG

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,286
  • Înscris: 13.03.2017
Ai înșirat prea multe informații...
Știi cum se spune: mult, prost și fără rost.

Așa vezi starea națiunii: când e vorba de minorități, vai-vai!...

#6
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,428
  • Înscris: 11.08.2003
Re-zu-mat!

Le-au mai luat o data apararea cand erau toti la noi in tara si, cand s-au trezit cu ei pe cap, au dat de belea.

#7
kingsky

kingsky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,227
  • Înscris: 07.07.2015
bizonuleeeee!
noi stim citi doar in suedeza ...aaaaa?
...scuzati ...va roaga bizonu' la "oleac " de Tolstoi ...
traduc eu pt cine nu-l baga in seama:
partidul iubit vazind ca de la unguri ue de la romani ue au descoperit rromu ...ia-o pe asta ca ...atat mai putem scoate ...e cartea vietii din izmene ...
fugi bre cu ponta la inundatii

Edited by kingsky, 06 June 2019 - 17:45.


#8
Cleopatra-

Cleopatra-

    Fleur-Noire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,592
  • Înscris: 12.04.2009
Mie nu îmi place cum sună ECRI. Se pune?

#9
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016
Mai nenica, tu cum poti sa belesti cuvintele alea in asa fel si atunci cand postezi copy/paste un citat? Posted Image

#10
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,303
  • Înscris: 13.03.2015
Nu criticați CUM scrie Bizonu, are o afecțiune medicală ce-l face să scrie foarte greu.

#11
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,652
  • Înscris: 24.09.2006

View PostBogdansv1, on 06 iunie 2019 - 17:50, said:

Nu criticați CUM scrie Bizonu, are o afecțiune medicală ce-l face să scrie foarte greu.
greu, greu, da' mult

#12
kingsky

kingsky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,227
  • Înscris: 07.07.2015
bizonul va roaga frumos daaa din toti bojocii sa puneti bot la gaselnita partidului ...rromii...
omul ameninta in subsidiar ...iar cei cu capul pe umeri au intuit demult ca una din armele muribunzilor va fi etnia roma ...
intr-un fel sau altul vor pune o grenada sub curul lor cat sa se duca buna convietuire pe copca ...pt cai stiu ca banul gros se face in ape tulburi ...
plimba oiaia bre bizonule ...incearca cu meteoritul care va distruge Romania ...al dreak natia asta care nu mai baga botul la trandafirii lu dragnea

#13
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016

View PostBogdansv1, on 06 iunie 2019 - 17:50, said:

Nu criticați CUM scrie Bizonu, are o afecțiune medicală ce-l face să scrie foarte greu.

Nu m-am luat de ce scrie el, ca stiu povestea, am zis cum naiba a reusit si chestiile luate cu copypaste sa le faca praf

#14
kingsky

kingsky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,227
  • Înscris: 07.07.2015

View PostJammalan-the-Prophet, on 06 iunie 2019 - 17:57, said:

Nu m-am luat de ce scrie el, ca stiu povestea, am zis cum naiba a reusit si chestiile luate cu copypaste sa le faca praf
asa faceau si in comunism ...mai din rusia mai din china mai de peste tot ...sa le fie lor bine ...

Edited by kingsky, 06 June 2019 - 18:13.


#15
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,207
  • Înscris: 03.07.2008

View PostBogdansv1, on 06 iunie 2019 - 17:50, said:

Nu criticați CUM scrie Bizonu, are o afecțiune medicală ce-l face să scrie foarte greu.

Ce afectiune medicala?

#16
kingsky

kingsky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,227
  • Înscris: 07.07.2015

View PostImperathor, on 06 iunie 2019 - 18:16, said:

Ce afectiune medicala?
propagandita

#17
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
Copchii ai durerii

nu va mai faceti de ras.

Ca cand ca cum invocati si facet referi la docomente evropene se cheama ca voi va referiti la cerseafuri din astea. Docometu ECRIS ceitat este "cald" a devenit disponibil pe 5 iunie 2019 (pe 4 era sub embargo, adica se comunicase unora cu interidctia de a-l publoca inainte ECRIS) . ECRIS fiind f oficiala si evropeneasca European Commission against Racism and Intolerance (ECRI) care este is the Council of Europe’s independent human rights monitoring body specialised in combating antisemitism, discrimination, racism, religious intolerance, and xenophobia. It publishes periodic reports on CoE member states and general policy recommendations. The decision to found ECRI was adopted in 1993. The organization became officially active as of March 1994.

Deci , daca va deranjeaza lungimea docomentului NU IMI REPROSATI MIE! Docomentu are 65 de pagini A8 ! Si , caam placerea sa va zic ca cam asa arata un docoment evropean ! Daca io un analfabet (ca sunt psdist) cu unele mici probleme de ordin medical pot sa t consult astgel de docomente voi,sanatosi, alfabetizati cu studii de tot felul nu puteti parcurge un docoment evropean?!

A inca ceva. Mda ..Daca eu am uneleprbeleme de ordin medical .. cam ce feldeprbleme are Worpadu si softu forumului carea manca blancuri? Oricum este nedrept sa imi preosati mie bugurile din Windows 10 !!!

Si va mai zic 2 lucuri :
- daca nu puteti sa cititi mai mult decat de 4 randuri si m...e lu ala .. n u prea suntei nici intelectuali nici scolarizati. Si cam imprudenti fiindca o recunoasteti!
- Aa e un docmmnet european. Adica ca sa zic asaopri il cxriticati si ziceti ca PSD "reomandarea nu este obligatiorie" ori mucles va conformati! Altfel  se aice schizofreneie


Taxon - din pacate , de vreo 6-8 ani palinca , adica cestia aia cu margeluse fiarta in MAramu, HarCov nu mai o suport. Am dubio ca si tuica de Bihor sau Turt . Nu indraznesc sa o incerc.
Insa fierturile de 40 de grade - adica votci, aplinci gen Cseresnaya sau Borotz , gin sau wizichi mai reusesc 250-300 ml .Acum cateva luni , inainte de la 2lea infarct mergeam la 350-400 ml.Mai greu cu damel;e- 1 data oe noapate.Naopte polara. Iti dorec si tie cestia cu noaptea polara ca cu suptu am intels - lsi Borsecu cu bilbuci e prea tare ptr tine!

A da si la intrebare ta Taxoane .. az numa un sfert de vin rosu, slab cam apa , sub 12 grade MDe amu sunt doar om bun -beu doar de sambata pana luni!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/HEo_Vo2gdfI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Bine-mi taie cuțitul, că l-am ascuțit amu'!!


Edited by Ghita_Bizonu, 06 June 2019 - 18:40.


#18
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,084
  • Înscris: 31.07.2007
Bun, problema ii Bizonule ca nu intelege lumea ce vrei de fapt. Da, neste carnati care se ocupa cu discriminarea au mirosit discriminare la noi! Soc si groaza! Ce-i nou aici?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate