Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mașina noua cu cheder zgaria...

Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen
 Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950
 Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...
 Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...

Care este cel mai bun mod de a pr...
 

Medic tarat de politisti

- - - - -
  • Please log in to reply
120 replies to this topic

#91
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,807
  • Înscris: 01.10.2004

 mirella4u, on 14 august 2017 - 14:38, said:

Gunoiul a fost provocat.

Gunoiul a iesit din masina si s-a luat de politisti, a indemnat soferita sa nu sufle in etilotest, a injurat politistii, i-a amenitat cu darea afara, a luat telefonul unuia dintre politisti... mai enumar?
De ce gunoiul trebuia sa arate cine este el, ce functie are si ce relatii?
Politistii chiar i-au vorbit respectuos, l-au rugat sa se potoleasca (inclusiv escorta lui), dupa care i-au cerut sa se legitimeze si, in final, gunoiul refuzand, l-au trecut bagat in VW.

Ce atatea interpretari? S-a bagat ca musca, si-a aratat muschii, acum suporta consecintele.
Eu i-as premia pe cei doi politisti pentru tactul de care au dat dovada. Nu stiu daca as avea atata rabdare daca as fi fost politist, in uniforma, in exercitarea atributiilor, sa asist impasibil cum un betiv imi spune sa i-o sug...

#92
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 mirella4u, on 14 august 2017 - 14:38, said:


Aici au vazut un om beat indreptandu-se spre casa, si in loc sa-l lase in pace au simtit ca pot profita cumva. Se putea sfarsi si mai rau din cauza lor, omul sa devina fizic violent
Da, aici trebuie sa recunosc, ai dreptate.
Ar trebui sa nu mai legitimeze pe nimeni ci sa-i intrebe profesia.
Daca e medic, primar, parlamentar, sa fuga politistii cu semnalele optice si acustice in functiune, sa fuga cat au benzina.
Dar stai asa, daca persoana in cauza devine fizic violenta, se urca la volan si ii urmareste pe politisti?

Hmm...

#93
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,587
  • Înscris: 02.09.2006

 claudiu1, on 14 august 2017 - 12:49, said:

Dupa logica ta faptul ca persoana in cauza este medic ii acorda oarece circumstante atenuante?
Din filmulet inteleg ca politistii faceau o verificare in trafic, iar din cauza medicului unul din agenti ar fi scapat telefonul pe jos (probabil inca nu le-a venit echipamentul cu care sa filmeze orice interventie, promis ca urmare a cazului Boureanu).
Potrivit competentelor politistii (si nu militienii) legitimarea unei persoane reprezintă măsura poliţienească cu caracter preventiv, ce constă în solicitarea şi verificarea actului de identitate sau a altor documente în vederea stabilirii identităţii acesteia. Un medic se presupune ca are o oarece cultura care sa-i dicteze sa nu se opuna nici verbal, dar mai ales fizic, la solicitarea de legitimare, fie el si in stare de ebrietate. Argumentele sotiei ca sunt persoane respectabile sunt ok, dar nu in contextul in care tragea de politisti sa-i dea drumu sotului recalcitrant.
Sunt conduse la sectie persoanele a căror identitate nu a putut fi stabilită în condiţiile legii. În cazul nerespectării dispoziţiilor date de poliţist, acesta este îndreptăţit să folosească forţa împotriva persoanelor care se opun măsurii.

Ce vrei mai mult?


Apropo, asta cautai?

PROCEDURA LEGITIMĂRII

Politistul se adresează persoanei respective, folosindu-se formula: "BUNĂ ZIUA/SEARA! SUNT (gradul profesional şi numele) DIN CADRUL (unitatea de poliţie din care face parte), VĂ ROG SĂ-MI PREZENTAŢI ACTUL DE IDENTITATE".
Dacă poliţistul nu constată nereguli, acesta va înmâna documentul, va mulţumi şi îşi va continua serviciul/activitatea.

În situaţia în care persoana nu prezintă actul de identitate:
Poliţistul efectuează controlul corporal al persoanei şi, în funcţie de rezultatul acestuia, procedează la:
- sancţionarea contravenţională a persoanei (în cazul în care poliţistul constată că persoana a refuzat să se legitimeze, dar avea documentul asupra sa);
- conducerea la sediul poliţiei (în cazul în care la controlul corporal nu se descoperă actul de identitate) pentru verificarea în baza de date.

Am dubii mari ca te poate perchezitiona fara mandat!

#94
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 tytysor, on 14 august 2017 - 15:07, said:

Am dubii mari ca te poate perchezitiona fara mandat!
IV. DESCRIEREA PROCEDURII
1. (1) Controlul corporal al persoanei este o măsură poliţienească care constă în verificarea prin pipăire şi observare a corpului, a îmbrăcămintei şi a încălţămintei acesteia, fără a scăpa din vedere controlul oricărui alt articol de îmbrăcăminte sau accesoriu ce-i aparţine.
(2) Controlul corporal nu impune necesitatea autorizării de către magistrat, fiind un drept al poliţistului consacrat în legea de organizare şi funcţionare a Poliţiei Române.
(3) Se execută în teren, de către poliţist, ori de câte ori acesta apreciază că situaţia o impune, urmărind totodată respectarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor.
2. Poliţiştii au dreptul să efectueze controlul corporal asupra următoarelor categorii de persoane:
a) cele despre care există indicii temeinice că au comis infracţiuni, că pregătesc săvârşirea unor astfel de fapte sau că ar pregăti posibile acţiuni teroriste;
b ) care au încălcat dispoziţiile legale, se manifestă agresiv şi urmează să fie conduse la sediul poliţiei;
.....

Edited by ericmario, 14 August 2017 - 15:14.


#95
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,587
  • Înscris: 02.09.2006

 mariancristea1982, on 14 august 2017 - 13:14, said:

eu am patit caz real de genu acesta... vine imi bate in poarta cei de la Politia de Proximitate si-mi spune ca am o petitie fara sa se recomande si-mi cer buletinu' .. ce trebuia sa fac? sa-i dau actul? (le-am dat actul da-i dreaq de prostaci) de unde stiu eu ca nu sunt niste infractori in uniforma statului? a2a zi la sectie vroiau sa ma amendeze pentru tulburarea linistii publice pentru ca eu stateam in casa ma uitam la tv si "paratul" vine si ma face albie de prci in fata casei, ca ma da in judecata si eu l-am bagat in piizda masii sa se care ca daca nu il arunc in copac..si-au dat seama ca aveam dreptate, ca nu era tulburarea linistitii publice daca stateam in casa si nu m-am luat de el si ce credeti ca constata "prostii" ca sa-mi dea totusi o amenda ... nu aveam viza de flotant stand la aceea adresa de vreo 2 luni... INTREB? sa respecti astfel de oameni care lucreaza in Politia de proximitate? care CULMEA inseamna "siguranta si incredere"
Povesti! Ai idee ce inseamna ''petitie''?

#96
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,524
  • Înscris: 06.01.2012

 mirella4u, on 14 august 2017 - 14:59, said:

USA nu este un model demn de urmat. Se comit multe abuzuri acolo, voi nu vedeti cat de nemultumita e populatia de politia lor?
Dar parca e putin mai bine ca aici, pentru ca macar iti iau apararea in caz de pericol si abuzurile lor sunt mai generalizate.
In Romania abuzeaza doar de amarati si nici nu te apara in caz de pericol. Am vazut n amarati care au luat bataie pe strada cu militia de fata
https://www.facebook...02154730014614/ - acum vad ca nu mai merge link-ul. In clip ii injura in fata si ameninta pe politisti.
Asta e doctorul pe care il aperi. Marele doctor.
In SUA legea armelor e foarte relaxata si oricine poate avea arma prin lege, de asta sunt asa politistii lor.
Iti dai cu parerea despre lucruri care te depasesc si nu intelegi nici legislatia noastra, nici pe a lor.

Edited by jeffy86able, 14 August 2017 - 15:42.


#97
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
https://www.facebook...02154730014614/   merge link-ul asta.
Sau asta http://www.b1.ro/sti...soc-195088.html

Edited by ericmario, 14 August 2017 - 15:50.


#98
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,300
  • Înscris: 13.03.2017
Doctorul Ciprian Cristescu către agenţii de circulaţie: “Habar nu aveţi cu cine vorbiţi! / Auzi, puştiu? / Câţi ani ai mă, mânca-ţi-as gura ta? / Dă-te-n p... ca sunt mai mare ca tine. / De mâine eşti concediat!”.
„Sunteţi două petarde, habar nu aveţi cu cine vorbiţi. Vai de capul tău", le mai spune agenţilor şeful Maternităţii Giuleşti.
„De ce faci show-ul ăsta prostest aicea, măi? (...) Du-te, mă, în maşină că nu te-a oprit pe tine nimeni!", îi spune soţia medicului, moment în care acesta le cere poliţiştilor să îi arate o legitimaţie şi număr.

UPDATE Medicul Ciprian Cristescu, implicat duminică seara într-un incident violent cu doi poliţişti şi-a cerut scuze public, precizând că regretă reacţia sa.
„Îmi cer scuze public. Regret incidentul şi îmi pare foarte rău(...). Recunosc că am greşit”, a declarat şeful Secţiei obstetrică - ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală la Digi24.

„Având în vedere situaţia creată, s-a încercat conducerea acestuia către autospeciala de poliţie pentru îndeplinirea procedurii de identificare, acesta opunându-se. La momentul la care s-a ajuns la maşina de poliţie, conducătoarea auto a adus cartea de identitate a bărbatului. Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, respectiv pentru refuzul de legitimare şi pentru adresarea de expresii jignitoare, în conformitate cu prevederile legii, în cuantum de 500 de lei”, au declarat reprezentanţii Poliţiei.
„Menţionăm că, în conformitate cu legea, orice persoană are obligaţia de a prezenta documentele de identitate la solicitarea poliţiştilor”, subliniază Poliţia Capitalei.

#99
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,587
  • Înscris: 02.09.2006

 GoldMasters, on 14 august 2017 - 14:22, said:

Politia in Romani e chiar indulgenta . Nu se poate admite asa ceva , nu exista sa-ti bati joc de politist . Comentezi ? Catuse si bataie direct
Pierdere de timp! A ridicat ochii spre organ, impuscat direct, ce atita democratie?

#100
GoldMasters

GoldMasters

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 19.08.2012

 tytysor, on 14 august 2017 - 17:52, said:

Pierdere de timp! A ridicat ochii spre organ, impuscat direct, ce atita democratie?
Prea dur esti .

#101
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,072
  • Înscris: 20.10.2015

 karapok, on 14 august 2017 - 13:38, said:

Pai daca au apucaturi de miltieni, ce pretentii ai de la ei ? Atat stiu atat fac.....

Stiu mai multe ca tine

 henrique, on 14 august 2017 - 13:43, said:

Bine zis. Au maxim 10 clase.

Nu, au mult mai multe. SI le aplica corect in cazul marlanilor sustinuti de Antena 3

 mirella4u, on 14 august 2017 - 14:21, said:

Daca erau profesionisti observau ca omul e beat si nu se luau la harta cu el,

Daca se ia un beat de tine pe strada ce-ai face?
I-ai da o cafea cand el incearca sa te siluiasca?

 henrique, on 14 august 2017 - 14:31, said:

Nu iti pui mintea cu un om beat si care isi vedea de ale lui..

Il iei de pe strada. Se imbata, sa stea acasa

 mirella4u, on 14 august 2017 - 14:38, said:

Gunoiul a fost provocat.

Corect, un doctor a demonstrat ca scoala, familia, experienta nu conteaza.
A fost mai jos decat un cacanar.
Valoarea lui pentru mine: "0"


 mirella4u, on 14 august 2017 - 14:59, said:

USA nu este un model demn de urmat. Se comit multe abuzuri acolo, voi nu vedeti cat de nemultumita e populatia de politia lor?

Nu, numai aia care traiesc acolo, restul, ca tine, va uitati la desene animate.

 tytysor, on 14 august 2017 - 15:07, said:

Am dubii mari ca te poate perchezitiona fara mandat!

Se poate.
Am fost si in Germania si in Turcia si in franta

 tytysor, on 14 august 2017 - 17:52, said:

Pierdere de timp! A ridicat ochii spre organ, impuscat direct, ce atita democratie?

Nu.
Ti-a cerut actele i le dai, refuzi, TARAT ca animalul pana la sectie

#102
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,677
  • Înscris: 03.12.2014

 dragne2017, on 14 august 2017 - 11:49, said:


Daca omul e beat, politistii trebuie sa intuiasca ca se poate lasa cu scandal si sa fie suficient de destepti incat sa il evite. Daca nu vrei sa te lasi legitimat, beat fiind, nu e cazul sa fii tarat pe jos.

Oribil.

serios vorbești?

#103
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,072
  • Înscris: 20.10.2015
E un copil, lasa-l

#104
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,807
  • Înscris: 01.10.2004

 mariancristea1982, on 14 august 2017 - 14:39, said:

Cititi aici finalu acestui articol si articolele identice de pe langa acest articol cu calomnia organelor din Romania. Este NUMAI un caz in care statul are sa dea peste 11mii de euro. Un simplu goagal v-ar ajuta sa aflati mai multe  https://www.universu...triva-romaniei/
Nu vad absolut nici-o legatura intre cazul de fata si ce s-a intamplat cu avocatul de la Constanta.
Acum totul se vede si aude, nu exista interpretari sau versiuni - soferita a fost oprita in trafic, a fost pusa sa sufle in etilotest, moment in care gibonul a iesit la rampa incepand showul. Chiar cred ca scapa prea ieftin cu amenda 500 lei (platibila la jumatate in 48 ore) dupa comportamentul sau (de doctor beat).

#105
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 tytysor, on 14 august 2017 - 15:07, said:


Am dubii mari ca te poate perchezitiona fara mandat!

    Sigur ca nu ! Daca ai un pistol sau un cutit in buzunar ...politistu da o fuga pana la tribunal sa ceara mandat.
     Daca ai 2 buzunare se mai duce odata ...

 tytysor, on 14 august 2017 - 17:52, said:


Pierdere de timp! A ridicat ochii spre organ, impuscat direct, ce atita democratie?

     In tarile civilizate cam asa se intampla.
      Presupun ca gunoiu era la volan. A facut schimb cu sotia cand a vazut politia.
      A refuzat sa se legitimeze, s-a opus arestarii...
      Faptul ca era beat nu e o scuza ci o circumstanta agravanta.

#106
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,072
  • Înscris: 20.10.2015
Faptul ca era bea e o rusine pentru calitatea lui de om.
Dar in Romania badaranismul e la loc de cinste.

#107
mariancristea1982

mariancristea1982

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 184
  • Înscris: 31.07.2017

 tytysor, on 14 august 2017 - 15:14, said:

Povesti! Ai idee ce inseamna ''petitie''?
Scuze, ma grabeam cand scriam si in loc de petitie vroiam sa scriu "invitatie", abia acum am vazut greseala

Edited by mariancristea1982, 15 August 2017 - 06:43.


#108
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008

 claudiu1, on 14 august 2017 - 23:00, said:

Chiar cred ca scapa prea ieftin cu amenda 500 lei (platibila la jumatate in 48 ore) dupa comportamentul sau (de doctor beat).
Amenda aia nu are importanta.Pozitia in societate si obrazul il vor costa mai mult.Alcoolul e un dezinhibitor,cam ala e "domnu' doctor" real,aviz astora care-l pupa-n cur.Trebuia paletat pana iesea 0.00 la etilotest.Faptul ca are o facultate si e medic nu scuza proasta crestere si oligofrenismul de care da dovada.A baut exact pana in punctul critic in care ii cresc coae la subraț ,daca bea mai putin constientiza,daca bea mai mult se mutea si statea dracu in masina cu voma pe el.
Macar daca facea ca asta sa fie simpatic.Vedeti cum se grabeste acasa(e in alta tara bineinteles)ca sa nu faca prostii?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VJ33XZksSFo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by daniMMM, 15 August 2017 - 08:53.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate