Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock

Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu
 Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...

Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...
 Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...
 Revista imobiliara cu poze... cir...

Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...

Coaxial pentru cablare casa
 

Al Doilea Război Mondial

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
7424 replies to this topic

#5149
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
14 indivizi, ha?
vezi ca am pus 4 fotografii, dar nu se incarca. da click dreapta pe prima, copy image address si copie totul in explorer. te las pe tine sa numeri indivizii. repeta operatiunea si la celelalte. sa'mi zici de'ti da cu virgula...
oricum, ma asteptam sa cunosti, nu sa afli din pozele mele

#5150
fane_only

fane_only

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 30.11.2016

 argentum, on 11 martie 2017 - 04:44, said:

... ma asteptam sa cunosti, nu sa afli din pozele mele
din multele tale postari am invatat ca nu cunosti subiectele
si ca-ti place indoctrinarea, din partea stangii.

#5151
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
Ma le mai scorniceste omul, le mai minicnuneste da nici chiar asa!!!

 dennis_2005, on 18 februarie 2017 - 13:47, said:

Inclusiv in destule filme artistice americane se vede cum soldatul american sau britanic, ucide cu rafale de arme automate sau prin impuscare in ceafa sau frunte, intre ochi, grupuri de prizoneri germani care vroiau sa se predea acestora.Filmele artistice sunt inspirate din realitate.La fel s-a intamplat si in primul razboi mondial cand de regula, mai ales in primii ani de razboi, majoritatea prizonierilor germani erau ucisi de trupele britanice sau franceze, si ulterior, de americani, din anul 1917, ceea ce i-a motivat pe germani sa lupte stiind ca daca se predau ii asteapta moartea.Dupa anul 1916, comandantii americani, britanici si francezi au realizat ca gresesc acceptand uciderea prizonierilor germani, germanilor lipsindu-le motivatia de a se preda, asa ca au insistat sa nu se mai ucida prizonierii.
Ca care filme hartistice ma? Nu de alata dar fiind nascut in 52 am vazut gome de razboi pana m-am saturat , moa paucat greata ... SIngura scena in acest sens ar fi in Week-end à Zuydcoote  si scena este cu impuscarea unui germna care s-a parasutat(si in timp ce un subofiter engelz latra la francezi sa lase armele jos ... engglezii terag o salva bine tintita.. ) Si poate in Ziua cea mai lunga unde la finalul cucerrii plajei Omaha ... amerlosii is pusi pe ucis.
Insa chestia  cu neamtu impuscat intre ochi .. altfel decat de lunetist nu am vazut ...
Cum ziceam da  nici chiar asa la sedinta de propaganda de partid!

 dennis_2005, on 18 februarie 2017 - 13:47, said:

Un om de onoare isi respecta cuvantul dat.Germania avea obligatia sa intervina militar in sprijinul aliatului sau, daca acesta era atacat, asa cum a procedat Rusia care s-a dat
Si mai ales avea obligatia sa respecte neutralitatea Belgiei. Pe care aceiasi Germnaie de cuvand o garantase

 dennis_2005, on 18 februarie 2017 - 13:47, said:

Eu spun ce gandesc.Imi place adevarul, chiar daca uneori acesta nu este cel dorit si agreat de mine.Ce afirm eu acum, au afirmat inca din anii 1980 destui istorici occidentali(non germani).Inca lumea este foarte subiectiva asa ca va mai trebui sa treaca inca 100 de ani pana ce dispar cateva generatii si lucrurile vor fi analizate la rece, asa cum sunt analizate evenimentele petrecute in urma cu circa 200-500 de ani, intre statele occidentale.
E si ce daca lumea nu e oboectiva?
Crezi ca cateva lovituri nucleare ar face bine Germanicai ?

#5152
Music-Box

Music-Box

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,140
  • Înscris: 16.02.2017
Bradley nu are ce cauta in discutie,a aparut in 1960 cu prima serie M113 concurenta BMP-ului rusesc (ambele au plecat de la conceptul german Lang HS).
Neoficial se spune ca Centurion Mark 3 a fost primul tank dotat cu un tun stabilizat prin 1951....eu nu am vazut si nu am auzit tank cu tun stabilizat care a participat la ww2.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uAP-xAOY1yM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
De la minutul 5.10.

#5153
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
Ma oameni buni ca cum sa va dzicu voua : razboiul nu se face cu daca si cu parca.
Nemtii manca i-ar draci l-au facut cu daca si cu parca si au terminat  cu pagube da se pare ca au teasta groasa si inteleg greu ....

 max_01, on 18 februarie 2017 - 21:01, said:

Esti sigur?Fara suportul logistic extrem de consistent oferit de americani, inclusiv cu sprijinul flotei britanice, pe intreaga perioada a razboiului, URSS ar fi fost in colaps si ar fi fost infranta.Fara tehnica de lupta, munitii, mancare, medicamente, carburant, nu poti castiga un razboi asa cum a fost dintre  URSS si Germania.

 Valmont43, on 19 februarie 2017 - 01:02, said:

daca SUA nu era implicata si UK ar fi fost invadata, URSS nu mai conta...
fara ajutorul anglo-american URSS pierdea razboiul garantat!
La asta trebuiau sa se gandeaca nemtii INAINTE .. nu dupa! Insa Coering era sigir ca americianii nu produc decat lame de ras . Asa ca s-a ras si el si Fuhreru sau si ..
ma oameni buni (adica n nu sunteti buni!) advar zicu-va voua "nemtii au perdut razboiul nu in 1941 cnd s-ua oprit in gata Moscovei, nu in 1943, 44 ci nemtii au perdut razboiul inainte de sept 1939! Adica inainte de a il incepe!
Findca s-au bizuit pe cateva premize gresite:
a) Anglia nu se va opune. Sau va fi dopar de forma
B) URSS nu prezinta pericol, nu va prezenta pericol in urmatorii ani (adica vor catioga razboiul si vor mai avea catva ani)
c)Italia este un aliat fiabil!
Si cum nemtii e romantici si le pace DACA si cu PARCA au crezut ca ... si au INCASAT ce au meritat!
Acu ma uit cum niste insi care cica is buni la ganidre o iau prin balarii nemtesti :]
daca Japonia..  Ce interes avea japonia sa s ebage in mastini si sa ingehete in zapezi ? Fkloria Reichului? Vezi sa nu!
daca SUA .. Daca in 1914 cam nimeni  nu se gandea la SUA altfel decat furnizor de grau, fasole, conserve de carne si ceva munitie ... in 1930 era cazul insa sa te gandesti serios nu s aia visuri adolescentine (din alea provocate de excesu de hormani combinat cu putina mimte a copilului)
Si premiul cel mare al "gandirii"  negandote dupa cel mai pur model germanic :

 max_01, on 18 februarie 2017 - 21:01, said:

Fara implicarea SUA in razboi, foarte posibil ca japonezii sa nu respecte tratatul de prietenie pe care il aveau incheiat cu URSS si sa atace si ei aceasta tara prin Siberia ceea ce ar fi blocat diviziile siberiene folosite pentru apararea Moscovei.
Azui ma Cap-de-Neamtz ca cum poti sa scrii asa ceva? "Fara implicarea" aedica vrei sa zici ca US Navy a atacat in mod vicios pasnicele barci pescaresti japonzeze din porTu japonez Pearl Harbour?!
Incep sa inteleg de ce germanii au atatia mari filozofi si mai ales de ce au pierdut WW1 si WW2 !

 Music-Box, on 19 februarie 2017 - 10:31, said:

*Tehnica de lupta armata rosie contra tehnica lupta wehrmacht....
Sovieticii au mers pe CANTITATE nu CALITATE.Sa luam cele mai bune arme pentru sprijinirea infanteriei,tancurile,la un IS3 (care oricum a aparut la sfarsitul razboiului si nu a avut o importanta prea mare in desfasurarea evenimentelor) era chestie de cateva zeci de minute sa schimbi un galet de la o senila,la un TIGER2 sau la un PANTHER operatiunea se facea in minim 3-4 ore pt ca daca aveai o problema la un galet de pe interior,trebuia sa desfaci alti 6 galeti ca sa ajungi la cel problematic.
*Armata Rosie-Armata Germana combatantii.
In vreme ce Stalin a dat celebrul decret 227 care a insemnat ca era obligat sa lupti (in spatele liniei frontului erau unitati nkvd care executau fiecare soldat sau ofiter rus care se retragea),Hitler isi permitea luxul sa cucereasca un oras cu o importanta strategica minora,Stalingrad,doar pentru ca purta numele lui Stalin.....asta in detrimentul Moskovei.Mai tarziu a refuzat sa dea ordinul de retragere al corpului 6 armata din Stalingrad,practic a scarificat in jur de 700.000 de oameni + tehnica militara adecvata.
*Resurse umane si cheltuieli.
In vreme ce rusii munceau cu mic cu mare sa sprijine industria de razboi...doar pe mancare,Hitler isi permitea luxul sa construiasca zidul atlanticului,un proiect care  a inghitit resurse financiare si umane colosale.
*Strategie si planificare.
Oare de ce Hitler a sacrificat Africa Korps doar ca sa vada ce putere de lupta au italienii...care sa dovedit in cele din urma ca au fost doar niste homosexuali-guralivi.

 Music-Box, on 19 februarie 2017 - 12:54, said:

KW2-ul (pana in 400 de bucati fabricate) a fost un fiasco,mare,scump,greu de manevrat,tun mic (76).Parca sa zic ca a fost scos din fabricatie in detrimentul T34,apoi prin 43 a aparut o versiune mai buna cu un tun de 85,practic tunul folosit pe T34/85.
@evreul,CITEZ:
În 1942, Wehrmachtul a lansat Operațiunea Edelweiss, care avea ca obiectiv cucerirea câmpurilor petroliere din Azerbaidjan. Ofensiva germană a fost oprită de Armata Roșie în septembrie în Cecenia, în parte datorită transferării de trupe germane către Stalingrad, unde se desfășura o aprigă luptă pentru cucerirea orașului.
Si cine e de vina? Cumva rusii e de vina ca nemtii is nitel cam dobi?
Sa nu mai zic deinca o gandire nemteasca - T34/85 a aparut dupa ce T34 a fots "daruit" cu tirele de pe noul KV care a devenit IS 1
Procum iti tarag atentia ca totusi tunul de 76,2 de pe KW 1 era ultrasufizantin 1940-41,
so ca la cam aceaisi greutate de  45 tone Pantheru german avea un tun de 75 mm
Si pricum si Pantgeru si Tiger erau f scumpe si complicate
Apopos in detrimentu inseamna in paguba nu in folosu ("a fost scos din fabricatie in detrimentul T34,apoi prin 43 a aparut")
Cum sa va zic  .. nemtii or fi buni la tehnica, stinte  insa nu le au cu late cestii. De exemplu cu politica.. Ori  razboiul este politica dusa cu mijloace miliatre (Klaussewitz)
oar acest daca si cu parca saracii nemti imi aduce aminte de cestia aia destul de intalnita cu incornoaratu care are studii, educatie, bani, succes da nu la femei ca ii lipsec niste centimetrii . Asa si cu gemrmanii - o au prea mica ptr un rezbel mare. Totu e sa o inteleaga si ei ca altfle a 3a oara der Teufel ii ia! Dresda a fost o gluma!!!

 Music-Box, on 11 martie 2017 - 08:25, said:

Bradley nu are ce cauta in discutie,a aparut in 1960 cu prima serie M113 concurenta BMP-ului rusesc (ambele au plecat de la conceptul german Lang HS).
Neoficial se spune ca Centurion Mark 3 a fost primul tank dotat cu un tun stabilizat prin 1951....eu nu am vazut si nu am auzit tank cu tun stabilizat care a participat la ww2.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uAP-xAOY1yM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
De la minutul 5.10.

Sherman .. unele toipuri au avut teava stabilizata

#5154
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

 argentum, on 11 martie 2017 - 04:44, said:

oricum, ma asteptam sa cunosti, nu sa afli din pozele mele
Ti-ai si gasit cu cine sa incerci sa discuti :)

#5155
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

Quote

1.280.000 soldiers
217.000 horses
26.000 motor vehicles

207.200 pistols
1.536.000 hand-grenades
864.500 rifles
34.500 light machine-guns LK vz. 26
7.100 heavy machine-guns TK vz. 24 (old style)
1.600 heavy machine-guns TK vz. 37

600 anti-tank guns 37 mm
230 anti-aircraft guns 20 mm (Oerlikon)
90 anti-aircraft guns 80 mm
140 anti-aircraft guns 83,5 mm (old style 1922)


15 heavy armoured cars vz. 27
50 light armoured cars vz. 30
70 tankettes vz. 33
50 light tanks vz. 34
300 light tanks vz. 35

900 mine-thrower 80 mm
200 mine-thrower 90 mm (old style 1917)
240 mountain guns 75 mm (old style 1915)
270 light guns 80 mm (old style 1917)
600 light howitzer 100 mm (old style 1914/1919)
100 heavy guns 105 mm
340 heavy howitzer 150 mm


370 fighters Avia B-534
60 light bomber and reconnaissance aircraft Avia B-71 (soviet SB-2)
50 heavy bombers MB-200
300 light bomber Letov Š-328
100 light reconnaissance aircraft Aero A-100/Ab-101

Dotarea armatei cehoslovace la 1938. Stateau destul de bine.

#5156
Music-Box

Music-Box

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,140
  • Înscris: 16.02.2017
@Ghita Bizoni,studii la Ștefan Gheorghiu ?
Ne-ai doborât ca pe popice cu ,,cap de neamț",,,gândire germanica".
Îți cer o părere ca unui specialist,dc Japonia a atacat China...care a fost scopul si dc Urss a atacat Finlanda?

#5157
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 Music-Box, on 11 martie 2017 - 17:28, said:

@Ghita Bizoni,studii la Ștefan Gheorghiu ?
Ne-ai doborât ca pe popice cu ,,cap de neamț",,,gândire germanica".
Îți cer o părere ca unui specialist,dc Japonia a atacat China...care a fost scopul si dc Urss a atacat Finlanda?

mA ca[p de neamt (dopbotocii aia care au prinit WW2 ca nu le-a placut rezultatiu de la WW1 si cam stoo ce au primit , da?)  la Fabe vavabyu se cereau din aia ca tine - limitati gata sa pupe poala popiii nu d';alde mine cu idei bizxare.

La intrebarule tale ref agresiunea nipona si sovietica vor rapsunde numa dupa ce cu repect vei inainta cerere sa luminez bezna minti tale.

#5158
fane_only

fane_only

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 30.11.2016

 argentum, on 11 martie 2017 - 04:44, said:

14 indivizi, ha?
In SUA nazistii nu sunt germani.

In SUA germanii au avut roluri "progresiste".
Ei sunt cei carora se datoreaza sfarsitul sclaviei si a lui "indenture servitude".
Poate ca nu intelegi.

Albii, europenii, ajungeau in SUA ca sclavi.
Pur si simplu (se intampla inca astazi, iti pot da exemple din comunitatea romaneasca)
imigrantii albi ajungeau sclavi la destinatie.
Erau obligati sa faca servicii de sclavi. De obicei cam cat erau capabili sa traiasca.
Unii supravietuiau si reuseau s-o stearga din aceasta situatie de sclavie.

Tocmai, impotriva acestui sclavagism s-au revoltat germanii.
Mai ales ca majoritatea veneau dupa 1848.
Si veneau cu idei pasoptiste.

De exemplu, din Transilvania a venit Pomutz. Un apropiat al lui Kossuth.
In timpul razboiului civil a ajuns general.
Ulterior a devenit consul la Petersburg in Rusia.

Adica un roman ardelean a ajuns general in armata SUA.

Mai puneti mana pe carte inainte de a debita prostii.

Edited by fane_only, 12 March 2017 - 01:15.


#5159
Music-Box

Music-Box

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,140
  • Înscris: 16.02.2017
Of ...daca te apelam si eu cu "nea ghita stalinistu " ?
Ai un aer in exprimare de stahovinist batran,dala batut de soarta cu 2 sau 3 insingne cu "flamura flacarie rosie"...om care arata inca carnetul de partid si venereaza pe mos gerila.
Esti un fel de evreul...dar varianta sovietica.
Astept cu nerabdare ziua cand o sa ne faci fascisti imputiti si imperialisti americani.

Din punctul tau de vedere razboiul nu se face cu daca si cu parca,este pur si simplu o stiinta exacta ca matematica si fiecare participant face mutarile pe rand ca la sah.
Nu judeca o natie sau un popor din cauza unei adunaturi de nebuni.
Aparitia nazistmului in germania a stopat toate nenorocirile prin care bajbaia poporul german:foamete,somaj,aparitia comunismului,lupte interne...am senzatia ca inca se plateau datorii de razboi..in produse.Deci inceputurile au fost bune..
Una peste alta Germania a devenit o forta colosala in cativa ani si a mictionat pe guralivi de francezi...in cateva saptamani....
De ce urss a atacat mica finlanda...sau de ce japonia sa intins pe jumatate de pacific?
Una peste alta asta e istoria si nu mai poate fi schimbata.

Domnule profesor ghita,astept cu nerabdare raspunsul la intrebarea mea (sper sa fie din cunostintele dvs generale,nu pasaje citite pe wiki).




#5160
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 Music-Box, on 12 martie 2017 - 09:32, said:

Of ...daca te apelam si eu cu "nea ghita stalinistu " ?
Ai un aer in exprimare de stahovinist batran,dala batut de soarta cu 2 sau 3 insingne cu "flamura flacarie rosie"...om care arata inca carnetul de partid si venereaza pe mos gerila.
Esti un fel de evreul...dar varianta sovietica.
Astept cu nerabdare ziua cand o sa ne faci fascisti imputiti si imperialisti americani.
Din punctul tau de vedere razboiul nu se face cu daca si cu parca,este pur si simplu o stiinta exacta ca matematica si fiecare participant face mutarile pe rand ca la sah.
Nu judeca o natie sau un popor din cauza unei adunaturi de nebuni.
Aparitia nazistmului in germania a stopat toate nenorocirile prin care bajbaia poporul german:foamete,somaj,aparitia comunismului,lupte interne...am senzatia ca inca se plateau datorii de razboi..in produse.Deci inceputurile au fost bune..
Una peste alta Germania a devenit o forta colosala in cativa ani si a mictionat pe guralivi de francezi...in cateva saptamani....
De ce urss a atacat mica finlanda...sau de ce japonia sa intins pe jumatate de pacific?
Una peste alta asta e istoria si nu mai poate fi schimbata.
Domnule profesor ghita,astept cu nerabdare raspunsul la intrebarea mea (sper sa fie din cunostintele dvs generale,nu pasaje citite pe wiki).
Eu ti-am zis "hitlerist" ci doar Cap de Neamtz. Ca Adolf era neamtz .. e altceva .
Apoi daca e sa stam stramb si sa judecam drept in cestiunea aceasta (castigarea razboiului) e mai bine sa fii comparat cu Stalin decat cu Adolf.
Adolf dupa cum se stie a terminat tragandu-si un glonte in cap . Adolf care declara sus si tare ca vrea razboi, ca trebuie sa il faca cat timp este inca in tanar (50 de ani ptr suprema functie politica este si azi o varsta tanara) care a inceput razboiul...
Stalin a termniat razboiul cu teritoriul marit, cu influenta marita si cu ramasitele  lui Hitler aduse la Moscova ca legistii sovoetici sa stabileasca daca e propbil ca ramasitele sa fie ale lui Hitler.
Asa ca in acest caz (stict in acest caz) comparatia cu Stalin este  "de bine". Ca tampitul a fost Hitler..

Ca scrii de "2 sau 3 insingne cu "flamura flacarie rosie" poate vrei sa zici de ceva in genul acesta ?
https://www.allnumis...cere-1979-20515
Pai draga o astfle de tinchea arata ca totusi aveai ceva activitate merituasa si iti castigai cinistit si leafa si primele . Ma rog le primeau mai des sefutii decat aia "de la baza" productiei insa cum zic nu le primeau chiulaii .

Apropos it dai seama ca tu ma "acuzi"  ca de fapt eu am muncit cinstit si cu spor in anii "aia" ? Adica de ce mi-ar fi rusine ?!
Numa ptr ca tu nu ai invatat sa judeci?! Ca ce crezi tu ca ar fi "gandire" e doar o insiruire de intrebari nu atat retorice ci care dezvaluziesc ignoranta cea mai crasa.
De exemplu - Germnaia nu a plaitit datoriile de razboi. Pur si simplu rea vointa. Care a agravat situatia germanului de rand ...  (atrag atentia ca fata de Frnata, Blegia, Romania, Serbia , Germania iesise intacta in WW1 fara distugeri pe teritoriul german...)
La nelamuririle tale "de ce" o sa raspund numai dupa ce vei recunoste ca esti nestiutor si ca apelezi la luminile mele ...

Insa tine minte : Germania a terminat razboiul ocupata,  distrusa de bombardamente, impartita si micsorata  teritorial   357 340 km2 azi dupa reunificare ....  fata de  633 786 km2 la 1 sept 1939 . Mde intelgent bobor nu am ce zice ....

Inca o cestie . Ghita se scrie cu G majuscul. Nu fi nesimtit...

#5161
Music-Box

Music-Box

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,140
  • Înscris: 16.02.2017
Insignele alea...marele plan cincinal,fruntas in munca...realizari de plan (doar pe hartie ca adevarul era altul)... frumusetea sistemului comunist si puterea proletariatului.
Nu te condamn,toate astea fac parte din viata ta si posibil ti-au marcat tineretea.

Care este rezultatul legistilor sovietici ?
Sti ca fbi la pus pe hitler pe lista persoanelor date in urmarire si nici specialisti rusi nu au fost ferm convinsi ca oasele apartin lui hitler?
Stii ca in insulele canare inca mai exista un complex (se pare ca a fost folosit de echipajele submarinelor nemtesti) din care se pare ca hitler a fugit dupa razboi in argentina?
De ce specialistii rusi nu au lasat specialistii aliati sa faca si ei verificari si sa autentifice ca oasele apartin lui hitler?
Cu mult dupa caderea comunismului,le-au permis specialistilor din west sa vada osemintele lui hitler.
Sunt speculatii dar sunt bazate si pe anumite chestii reale.
Germania nu si-a platit datoriile dupa ww1 ?
Citeste despre planul Young,cauta si  citeste cata vreme trupele aliate au ocupat bazinul ruhr si unde pleca carbunele extras de germani,cauta si citeste cum in 1931 germania era in pragul colapsului total,cauta si vizioneaza documentarele despre ww1 (apocalypse World War I este cel mai bun).

Germania iese intacta ca dupa ww1 ?
Pai din cate cunosc la intrarea in ww1 era  IMPERIUL german cu wilhem 2 si la iesire a devenit REPUBLICA de la weimar.
De blocada navala a germaniei nu am auzit ?
Ce distrugeri insemnate au fost in ww1 in conditiile in care a fost un razboi de uzura desfasurat pe teritoriu restrans si mare parte din pierderile omenesti din randul soldatiilor sa datorat faptului ca generalii perioadei nu si-au adaptat planurile de lupta si nu au vrut sa inteleaga ca armele (inclusiv gaze) au devenit mult mai ucigatoare.
Ce distrugeri majore am avut noi in ww1?
Daca in ww1 au fost distrugeri insemnate
..ww2 desfasurat pe jumatate de glob,inclusiv cu 2 bombe atomice folosite,ce draq a mai fost...?




Edited by Music-Box, 12 March 2017 - 21:38.


#5162
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 Music-Box, on 12 martie 2017 - 21:36, said:

Insignele alea...marele plan cincinal,fruntas in munca...realizari de plan (doar pe hartie ca adevarul era altul)... frumusetea sistemului comunist si puterea proletariatului.
Nu te condamn,toate astea fac parte din viata ta si posibil ti-au marcat tineretea.
PArca aici era vorba de WW2 nu?
Cat despre rest informeaza-te matale cat mai costa  o garsoniera si un aparatament construite prin 1970  si pe urma zi-mi cum stam cu productia pe hartie. Sau cand folosesti bulefterica .. cel mai sigur ca onsumi enegrie din centralele alea construite doar pe hartie ...
Oricum daca vrei sa conetsi diplom,ele universiatre a lu Tismaneanul Liiceanul Plesu , Cartarescu samd ... nu o sa te contrazic. Asa de-al dracului!

 Music-Box, on 12 martie 2017 - 21:36, said:

Care este rezultatul legistilor sovietici ?
Sti ca fbi la pus pe hitler pe lista persoanelor date in urmarire si nici specialisti rusi nu au fost ferm convinsi ca oasele apartin lui hitler?
Stii ca in insulele canare inca mai exista un complex (se pare ca a fost folosit de echipajele submarinelor nemtesti) din care se pare ca hitler a fugit dupa razboi in argentina?
De ce specialistii rusi nu au lasat specialistii aliati sa faca si ei verificari si sa autentifice ca oasele apartin lui hitler?
Cu mult dupa caderea comunismului,le-au permis specialistilor din west sa vada osemintele lui hitler.
Sunt speculatii dar sunt bazate si pe anumite chestii reale.
Cum ai scris sunt speculatii.
Insa discutia era alta. Inteligentu german Adolf se considera ca s-a sinucis impreuna cu sotia sa.
Gemania a fost distrusa. Gemania ocupata.
Sincer vorbind cred ca Adolf s-a sinucis .. nu atat de frica Aliatilor samd cat de scarba esecului.

 Music-Box, on 12 martie 2017 - 21:36, said:

Germania nu si-a platit datoriile dupa ww1 ?
Citeste despre planul Young,cauta si  citeste cata vreme trupele aliate au ocupat bazinul ruhr si unde pleca carbunele extras de germani,cauta si citeste cum in 1931 germania era in pragul colapsului total,cauta si vizioneaza documentarele despre ww1 (apocalypse World War I este cel mai bun).
PAi daca au facut pe nemntuii su au cam sabotata livrarile...
]Orocum Germania nu su-=a platit datirile de razboi.
Aboa cativa ani in rma a reusit sa treguleze datorile din WW1. Despre cele din WW2 ... iertata este  Nemtia si fie  sa arza in Iadul datonicilor pe veci!
Iar colapsul .. se pare ca a fopts manipulat chiar de nemti care nu doreau sa plateasca datoriile

 Music-Box, on 12 martie 2017 - 21:36, said:

Germania iese intacta ca dupa ww1 ?
Pai din cate cunosc la intrarea in ww1 era  IMPERIUL german cu wilhem 2 si la iesire a devenit REPUBLICA de la weimar.
De blocada navala a germaniei nu am auzit ?
Ce distrugeri insemnate au fost in ww1 in conditiile in care a fost un razboi de uzura desfasurat pe teritoriu restrans si mare parte din pierderile omenesti din randul soldatiilor sa datorat faptului ca generalii perioadei nu si-au adaptat planurile de lupta si nu au vrut sa inteleaga ca armele (inclusiv gaze) au devenit mult mai ucigatoare.
Ce distrugeri majore am avut noi in ww1?
Daca in ww1 au fost distrugeri insemnate
..ww2 desfasurat pe jumatate de glob,inclusiv cu 2 bombe atomice folosite,ce draq a mai fost...?
Acu intre noi doi  vorba tu esti doar ignorant sau mai ales nesimtit?! Nesimtit ca un german voi a zice. Numa rusii sunt mai porci decat germanii dar au avanmtajul ca sunt porci "natur" fara farafaslacuri...
Ce pierderi am avut noi? Pai Muntenia si Oltenia ocupate. Rdicat tot ce se putea folosi - si metale negeroase (in destule cazuri si clopote de biserici pana la clante de la usi) , blanuri, grane, porci-porci, vite, ovine, si a nu se uita petrol . Cauta si tu cartea "Istoria razboiului pentru intregirea Romaniei 1916-1919" alui Constantin Kiritescu ...
Belgia ocupata a fost stoarsa ca lamaia.
O portiune a Frantei a fost ocupata. Si exploatata 4 ani  Parisul bombardat inclus cu Pariskanonen. Ceva stricaciubni s-ua inregistrar si in Anglia da astea nu prea merita puse la socoteala.
Insa teritoriu german- cu exceptia unei zone estice in zona de fapt poloneza a lacurilor mazuriene , teritoriul germna a rams indemn. Nu s-au  dat lupte pe teritoriul german pr zis nu a fost afectat de razboi .. bombardamente nu au fost. Nu au fost teritorii ocupate.
De aici si mitul cutitului in spate .. si a tradatorilor care au  acceptata armistitiul si bvrava si neinvions armie nemteasca a trebuit sa se intoarca acasa fara Sieg ...
Ma rog dupa capetele nemtesti pasionate de Ragnorok si Gottesdamerung o decizie intleleaota a fots o tradare... asa ca in 1945 a trebuit sa li se puna bocancu pe gatlej .
Insa neamtu are memorie cam cat carasu' si de acum incepe din nou sa isi inchipuie prostii  si incurca fictiunea cu istoria.


A da. In 1871 Frantei i s-a impus plata a 5 miliarde franci-aur. Datorie platita in 3 ani. 1600 tone de aur ...

Edited by Ghita_Bizonu, 13 March 2017 - 00:44.


#5163
Music-Box

Music-Box

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,140
  • Înscris: 16.02.2017
CITEZ:Germania a terminat razboiul ocupata,  distrusa de bombardamente, impartita si micsorata  teritorial   357 340 km2 azi dupa reunificare ....  fata de  633 786 km2 la 1 sept 1939
Ce facem domnu istoric,dam ca data de referinta 1 septembrie 1939 cu tot cu austria si cehoslovacia anexata in martie ?Posted Image

Asa pierderi mari am avut noi:vite,porci,ovine,blanuri si petrol  ?
Parca sa zic ca dupa ww1 noi am iesit teritorial cel mai bine.Marea unire 1918 iti spune ceva ?

Dom profesor,nu mai vorbi urat de nemti si de rasa germana,daca nu erau zimmermann si ludendorf nu mai aveai matale insingilii alea de fruntas erou al munciiii socialiste,nu mai aveai cincinal indeplinit si campeneasca de 1 mai dupa defilarea cu inscriptia ,,pace''....dar poate avea mercedes corba in 82 si mergeai sa vezi abba live in concert.

#5164
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013

 argentum, on 11 martie 2017 - 00:28, said:

Aha, cuiul lu pepelea, ca am zis east si nu am mentionat midwest. Probabil cand vorbeam de celelalte mari centr industriale pline de germani ma refeream la boston...
Oricum, america asta plina de germani, in east, midwest etc, in perioada premergatoare era ea plina de comunisti, ca germanii te pomenesti ca erau cu totii comunisti.
Madison garden 1939, a fost o adunare a comunistilor, nu?

[ http://i.amz.mshcdn.com/1uL9FePKGDwqbwPbJ5Zc8BTWmfw=/640x360/https%3A%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fstory%2Fthumbnail%2F14901%2Fnazimadisonsquarethumb.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://static01.nyt.com/images/2015/10/20/nyregion/GERMANSweb1/GERMANSweb1-master1050.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.jta.org/wp-content/uploads/2015/03/German_American_Bund_NYWTS1-e1427317652167.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://i.amz.mshcdn.com/_CuR_hKneks7SkMyj7iTeVE5qlU=/fit-in/1440x1440/uploads%2F2016%2F7%2F13%2Fnazimadisonsquare_11.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
culmea ca si in UK exista partid cu orientari naziste in perioada interbelica...
mai mult Hitler a fost pus in revista Time ca Omul Anului Posted Image
curentul nazist cuprinsese o buna parte chiar din tarile din west, si daca nenea Adolf nu ataca Franta si UK(plus tampenia cu evreii) ar fi fost si azi socotit un erou

Attached Files



#5165
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,471
  • Înscris: 05.08.2015

 Valmont43, on 13 martie 2017 - 11:23, said:

curentul nazist cuprinsese o buna parte chiar din tarile din west, si daca nenea Adolf nu ataca Franta si UK(plus tampenia cu evreii) ar fi fost si azi socotit un erou

Puiule, hai sa ne lamurim.

Germanii nu putea sa atace URSS fara sa elimine Polonia

Eliminand Polonia a intrat in conflict cu Franta si UK, care i-au declarat razboi

Restul e istorie

#5166
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Puteau trece prin Polonia fara s-o faca una cu pamantul.....acuma daca polonezii ripostau era altceva...dar nu cred ca ar fi ripostat deoarece la vremea aia MULTI urau bolsevismul sovietic, chiar mai multi ca azi!
Roosevelt si Churchill STIAU ce samavolnicii facuse Stalin in URSS(ca si in tarile baltice si Finlanda) dar au inchis ochii fiindca aveau nevoie de ei sa-i invinga pe nemti...
Tot aliatii i-au tradat pe cehi cand le-a cerut sa se predea fara riposta, si tot ei au vandut estul europei pe o bucata de hartie...Au inchis ochii cand URSS a atacat Finlanda si balticii precum si Polonia...
Spui ca Franta si UK au declarat razboi Germaniei ca au atacat Polonia? DE CE n-au declarat razboi si URSS fiindca si ei atacasera Polonia???
Vezi ca CEVA nu se prea leaga...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate