Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imprimanta 3D mai "moderna"

Folie anticondens

Hidroizolatie piscina

Am gasit un IPhone
 Eveniment 14-16 iunie nZEB expo

Semnalizare incarcare Pachet acum...

Implantologie & Cityscape (re...

Scurta sinteza a atacurilor posib...
 Cel mai bun antivirus / firewall ...

Honor 200 si 200 Pro

Sfat inchidere spatiu intre cada ...

ANCPI: Scaderi pe piata imobiliara
 Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...

Camera cu panou solar 180° field ...

Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense

Toyota - inconveniente minore poa...
 

Despre invatamantul romanesc.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
220 replies to this topic

#73
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,036
  • Înscris: 03.02.2014

View Postreal32, on 04 februarie 2016 - 13:07, said:

Demodat dar (inca) minunat. Unii au luat premiul Nobel si nu se mai vaita ca au tocit prea mult la scoala. Asa este scoala adevarata - la fel ca viata - este grea, dificila, necesita multe sacrificii. Nu te duci la scoala doar ca sa te distrezi sau sa inveti sa cosi pe etamina. Daca te-ai proptit la ecuatia de gradul II oricum nu vei intelege niciodata ce sunt fononii optici. Nu este nicicio rusine sa inveti o meserie.

Mie mi-ar place un sistem unde orice examen/lucrare de control sa ti se permita sa vii cu o singura foaie A4 pe care sa fi scris prealabil toate informatiile pe care le consideri tu utile pentru acel examen pe care nu le vrei retine (poti scrie fata-verso). O sigura foaie nu e deajuns pentru a scrie toata materia, dar te face sa prioritizezi ce informatii retii si ce informatii scrii pe foaie. Plus, ca te face sa treci prin materie ca sa faci o astfel de foaie cat mai eficienta.

#74
real32

real32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,747
  • Înscris: 02.07.2006
In viata poti sa intalnesti si astfel de examene in care sa ai acces la o mica sursa de inspiratie, dar in  general subiectele vor fi mai dificile. La mecanica cuantica, la partea de aplicatii aveam voie sa venim cu tot ce am lucrat sau cu orice alta sursa de documentare si cu toate ca aveam o gramada de ceasloave la indemana cred ca a fost cel mai dificil examen.

Edited by real32, 04 February 2016 - 14:02.


#75
cipri1981

cipri1981

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,881
  • Înscris: 08.11.2009

View Postdjl, on 04 februarie 2016 - 01:14, said:

Cică se tot face reforma. Da' de fapt nu ştiu câţi mai pricep schimbarea. E un talmeş-balmeş. Mulţi profesori sunt cum sunt, mulţi elevi sunt dezinteresaţi, mulţi părinţi... Din anumite puncte de vedere cred că învăţământul e mai praf decât când am făcut eu clasele 1-12.
Uite ce s-a întâmplat în 1997: http://forum.softped...st__p__10132002 . Am să repun scanările din articol la dimensiuni mai mari (noroc că mai sunt şi pe un alt forum... of, iară sunt trist că s-a buşit vechiul hard şi am pierdut atâta informaţie   Posted Image   ).

Că am rămas dator cu un răspuns în ceea ce priveşte cursurile practice pentru instituţiile de învăţământ care nu sunt de profil: să ştii să faci unele chestii de bază de genul: traforaj, mici reparaţii electrice, eventual ceva chestii electronice (lipituri, realizat scheme simple). Da, costă bani aşa ceva, da' măcar unii dacă nu reuşesc cu o meserie, reuşesc cu alta.
Da, si le-a reusit greva adica au dat BAC-ul la 4 materii dintre care una putea fi Sportul. Oricum, din cate imi amintesc i-au cam pedepsit prin dificultatea subiectelor.
Eu am dat BAC-ul anul viitor. Noi am dat 5 materii si 6 probe si nu am avut voie sa alegem sportul. Eu am facut liceu industrial dar am dat BAC-ul obligatoriu la istorie (desi nu facusem decat o ora de istorie pe saptamana) si la limba straina avansat iar cum noi facusem doar Franceza incepatori (adica in clasa a 9a am invatat manualul de clasa a 8a pe care eu il invatasem si in a 8a) a trebuit sa invatam in clasa a 12a atat manualul de clasa a 11a cat si pe cel de clasa a 12a. In schimb materia de profil era la alegere. Adica daca vroiai sa dai la materie de profil dadeai la materie de profil daca nu, puteai sa dai si la geografie.

Ah: v-am povestit asta ca sa va aduceti aminte cat de aberant era sistemul de invatamant si pe atunci.

Edited by cipri1981, 04 February 2016 - 15:13.


#76
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 113,026
  • Înscris: 13.06.2004
Eu am făcut liceul industrial şi am dat bacul la istorie că aşa am vrut eu. Majoritatea au ales sportul. În 2001. Tu ai dat în 1999?
Nu aţi studiat şi limba engleză? La mine era franceză sau engleză (la alegere). Apros de limbi străine, citisem tot în revista cu pricina că urma să mai studiem limbi străine şi m-am dus într-o zi la secretariat să întreb asta şi mi-au zis că o se studieze chineza şi japoneza   :lol:

#77
cipri1981

cipri1981

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,881
  • Înscris: 08.11.2009

View Postdjl, on 04 februarie 2016 - 15:20, said:

Eu am făcut liceul industrial şi am dat bacul la istorie că aşa am vrut eu. Majoritatea au ales sportul. În 2001. Tu ai dat în 1999?
Nu aţi studiat şi limba engleză? La mine era franceză sau engleză (la alegere). Apros de limbi străine, citisem tot în revista cu pricina că urma să mai studiem limbi străine şi m-am dus într-o zi la secretariat să întreb asta şi mi-au zis că o se studieze chineza şi japoneza   Posted Image
Da, eu am dat in 1999. Pentru noi, istoria a fost obligatorie. Asa ca o paranteza istoria mi-a ocupat cel mai mult timp din timpul alocat studiului pentru BAC in clasa a 12a.
Legat de limba straina, ca sa vedeti ridicolul: in generala eu am studiat engleza incepator si franceza avansat. Cand am ajuns la liceu am fost obligati toata clasa sa facem franceza pentru ca eram multi care facusem franceza avansat in generala dar a trebuit sa facem franceza incepatori pentru ca unii colegi nu facuse franceza avansati. Prin urmare am repetat manualul din clasa a 8a. Un singur coleg a facut engleza (mergand pe la alte clase) pentru ca el nu facuse deloc franceza in generala.
Apropos de sport: cunosc pe cineva din generatia alora cu greva care a picat BAC-ul din cauza sportului.

#78
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Da, si eu am vazut o fetita care daca nu avea 100kg avea mai mult. Si vorbesc de sfarsitul clasei a XII-a. Diforma, saraca, pt ca nu era nici inalta..
Si o balacarea la raposatul Tele 7ab pe profa de sport, pt ca o picase.. Asta era spre sfarsitul anilor 1990..
Ce m-a amuzat e ca ca respectiva profa a intrebat-o clar"dsoara, spuneti ca eu v-am distrus viata. De ce ati ales proba de sport si nu matematica pe care o veti da si folosi cand veti intra la ASE?
Raspunsul fetitei. asculta fa, esti impertinenta, sarantoaco..
Eu in locul realizatorului, opream emisia si o dadeam urgent afara. SCURT.
Apoi a sarit mamica vitelusei.."de ce nu le-ati dat Pepsi inainte de proba?
Profa a avut umor pai daca sunt saraca, nu vroiati sa v-o cumpar eu...Iar Pepsi drogheaza...Si daca nu dau la toti nu dau la nici unul"
Apoi a rugat realizatorul sa sune la niste fosti colegi ai tipei care au zis "da, si eu si a...eu am ramas dupa ore cu dna si m-am pregatit special. Din prima zi ne-a dat foile cu baremurile sa stim cati metrii trebuie sa sarim, in cat sa alergam cei 50m, ma rog, stiam totul..Iar Joiana nu a venit nicodata..
Aia a sarit in sus, dar fostul ei coleg a fost dragut "taci dracului, nu asa ti se spunea, vacuta MU?" .
In emisiune era telefonic si ministrul educatie de atunci, care i-a zis vacutei si mamicii ca el nu va semna niciodata repetarea probei.. Si ca la o adica este si sesiune de toamna..
Si ca o sfatuieste pe profa sa se adreseze Justitiei daca mai este agresata de din astia. Evident ca stia ca profa nu se va lega la cap..
Dincolo de mahala era trist..

Altfel, da, sunt mai multe materii. Eu recunosc ca la chimie mi-am bagat picioarele. invatam pt trecere si in ura. Alti aveau probleme cu Istoria..
Dar per global faptul ca faci fata la mai multe materiii dovedeste ca te te duce capul.
Nu vrei liceu, nu il faci. Inveti zece comenzi pt strung si gata. Trebuie sa fie o diferenta intre 8 clase si 12..

Chiar, remarc ca nimeni nu marseaza pe tema asta, diferenta de inteligenta. Doar vai cat e de greu, materii inutile.
Ok, nu faceti fata, stati la matura.

Examene cu formulele sau cu cartile pe masa ..La Electronica am dat din astea. primul in anul al II-lea, la Rezistenta materialelor.. Repetentii ne-au zis clar ca nu te ajuta, ci ca te incurca.. Sau stii bine si in maxim 2 minute ai gasit ce iti trebuia, sau HASTALAVISTA, baby..
M-am uita luung la ei..Si la examen am realizat ca aveau dreptate..Foarte multi colegi au rasfoit, cautAT, comparAT, si la final au pikAT.Eu l-am luAT. Nu cu 10, as mintii. Doar un modest sau mediocru 7.Dar asta era unul dintre cuiele anului..Si ma interesa sa fiu deasupra listei..Am fost printre cei 5 care au trecut.. Din vre-o 25 prezenti..
Afara la bere mi-au umplut frigiderul..Ce sa va fac fratilor..Omul a vorbit clar..
Iar anul trecut, la istorie, proful de Integrare Europeana, ne-a zis ceva interesant. Am mai dat subiecte scrieti ce subiect credeti ca stiti mai bine din materia predat..Si a fost jalnic.. Toti s-au labartat si indepartat si nu au tratat exact ce scrisere ca era subiectul LOR..
Ma rog, clar, examenul era fara materiale ajutatoare..Si ne-a prevenit ca daca ne prinde, scrie imediat propunerea de examatriculare..

Edited by Prien, 04 February 2016 - 17:18.


#79
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 113,026
  • Înscris: 13.06.2004
Cu cine ai făcut Integrare Europeană? Cu nebunu' de Valentin Stan? (prof bun de altfel).

#80
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,319
  • Înscris: 04.03.2014
Mie sportul mi-a placut mereu,si sunt fortee de acord cu promovarea sportului din clasa a1a pana in ultimul an de facultate? dar totusi nu inteleg cum poate sa fie sportul materie de bac in afara scolilor cu profil sportiv.


#81
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 113,026
  • Înscris: 13.06.2004
Credeţi că şi elevii ar trebui să evalueze competenţa profesorilor?

#82
gabicen

gabicen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,902
  • Înscris: 27.06.2006
A mai evoluat invatamantul din anul (1998) in care a fost scrisa aceasta lucrare la gramatica?
Cine credeti ca fost de vina pentru "calitatea" lucrarii din pozele atasate: elevul sau profesorul?

Attached Files



#83
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,547
  • Înscris: 06.06.2015

View Postgabicen, on 05 februarie 2016 - 11:50, said:

Cine credeti ca fost de vina pentru "calitatea" lucrarii din pozele atasate: elevul sau profesorul?

Si profesorul, si elevul, si parintii elevului, chiar. Si bineinteles si ministerul, autoritatile.

View PostPrien, on 04 februarie 2016 - 01:05, said:

Mama l-a intrebat direct, pai de ce la scoala generala a luat si 10, iar aici nu iese din note mici sau mediocre? Mi-a zis ca l-ati ascultat si desi stia de 10 i-ati dat doar 8. Nu v-a zis ca o sa isi bage picioarele? Inseamna ca nu aveti talent pedagogic..De a inebunit omul..
Iar eu am invatat sa invat din URA. Sa nu mai ma prinda..

Hmm, da, exista si profesori fara talent pedagogic, insa si  matematica de liceu este mult mai complexa si mai grea decat cea de gimnaziu.
Daca ai avut 10 la gimnaziu nu inseamna neaparat ca trebuie sa ai 10 si la liceu.
Ma intreb, de unde poate un elev sa aprecieze atat de bine ca stie de 10, si nu de 8?
Atentie, daca i se da un exercitiu si il face perfect, nu inseamna neaparat ca e de 10, depinde si de gradul de dificultate al exercitiului.
Daca ar fi dupa mine cred ca as desfiinta notele! Atatea dileme inutile provoaca ele.
In ziua de astazi, este si mai grav: nivelul la gimnaziu a scazut foarte mult, evaluarea nationala la clasa a opta este o parodie la matematica, de exemplu, se dau subiecte mult prea usoare, nu se departajeaza corect elevii. PRactic un elev care in gimnaziu era de 6-7 "pe bune", poate lua 9-9.50 la examen, apoi parintii cred ca au vreun matematician acasa, il dau la profil mate-info, unde...da de greu, incepe sa ploua cu note mici, si evident, ce urmeaza: parintii dau fuguta la profesorul de liceu sa-l ia la rost, de ce nu ia elevul numai 9 si 10, ca la examen a luat nota mare, etc.
Sa nu uitam si ca invatarea matematicii si al oricarei alte materii stiintifice, spre exemplu, trebuie sa fie un proces continuu. Degeaba ai avut note mari, daca ulterior nu mai inveti si lucrezi constant, oricat de putin, dar constant, imediat se rupe firul.
Elevii din ziua de azi nu mai au rabadare s ainvete constant, nu mai vor sa-si bata capul deloc sa inteleaga logic. Adevarul este ca sunt si bombardati cu 5-6 materii la care se merge doar pe memorare si reproducere:tocesti acasa si reciti la scoala lectia.

Edited by ipopovici11, 05 February 2016 - 12:56.


#84
BlueSoul

BlueSoul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,077
  • Înscris: 18.06.2006
http://www.hotnews.r...lt-profesor.htm
Elev umilit sa se tarasca in genunchi in fata profesorului de matematica, pentru un punct in plus la teza - povestea spusa de un alt profesor.

eu pe asta l-as scoate in suturi din cancelarie in fata elevilor la pauza...asa tras de urechi sau prins de sub barbie si umilit in fata scolii. plin de jigodii de astea invatamantul romanesc... asasini ai sufletelor tinere....

#85
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,547
  • Înscris: 06.06.2015

View PostBlueSoul, on 05 februarie 2016 - 21:31, said:

http://www.hotnews.r...lt-profesor.htm
Elev umilit sa se tarasca in genunchi in fata profesorului de matematica, pentru un punct in plus la teza - povestea spusa de un alt profesor.

eu pe asta l-as scoate in suturi din cancelarie in fata elevilor la pauza...asa tras de urechi sau prins de sub barbie si umilit in fata scolii. plin de jigodii de astea invatamantul romanesc... asasini ai sufletelor tinere....

Da, e inadmsibil un astfel de comportament din partea unui cadru didactic!
Totusi e vorba despre colegiul Vianu iar profesorul e unul cu rezultate la olimpiade internationale, deci eu as astepta ancheta oficiala. Ca si din partea elevilor se exagereaza in ziua de azi. Poate a fost doar o gluma a profesorului.
Si imi aduce a mancatorie intre profesori, cum de "povestea" a fost spusa de un prof de la alta scoala? De unde are acel prof certitudinea informatiei auzite?

#86
TIC

TIC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,699
  • Înscris: 05.03.2003
mie mi se pare improbabil sa se fi intampla asta. unii au descoperit si altceva.

[ https://i.imgur.com/TX1IM8G.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#87
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,547
  • Înscris: 06.06.2015
Pai exact ce intuisem:mancatorie intre profesori/scoli.
Deci directorul unei scoli private ataca un profesor de la unul din cele mai bune licee publice din tara. Logic ca trebuie sa-si dea in cap unii altora, pentru a atrage cat mai multi elevi.
Am vazut cum acest directoras Bartic ia in bascalie rezultatele profului de la Vianu.Trei olimpici internationali? Ce mare chestie?
Dar el la scoala lui privata cu ce se lauda? Cu analfabeti cu diploma cumva, ca scolile private sunt praf in Romania, cu 2-3 exceptii.

Quote

"Revin la mesajul de mai sus. Baiatul meu invata la Vianu. Cand a aflat "stirea" s-au mobilizat si s-au dus la liceu sa il sprijine pe domnul profesor. Nu au putut sa dea declaratii deoarece sunt minori - corect. Dar mi-a povestit urmatoarele: - a fost o gluma. Dar nu a domnului profesor ci a colegilor din clasa. Elevul in cauza a lipsit cateva zile de la scoala. Cand s-a intors, colegii sai i-au spus ca daca vrea sa isi mareasca nota la matematica trebuie sa mearga in genunchi pana la catedra. - Elevul nu a inteles gluma. Statea in prima banca si profesorul s-a trezit cu el in genunchi la catreda. In acel moment domnul profesor i-a spus ca asa ceva nu se face si la trimis la loc in banca. Si a continuat lectia.
Asa ca realitatea s-ar putea sa fie putin diferita?
Daca il cautati pe elevul respectiv pe Facebook o sa gasiti ca astazi dupa amiaza a postat un mesaj "interesant". A recunoscut ca a fost o gluma.
O astept pe doamna jurnalista sa isi dea seama de greseala pe care a facut-o. Nu cred ca "terfelirea" numelui unui profesor pe care eu in respect enorm poate continua doar pe vorbe."

http://www.stiripesu...tru_981674.html

Deci se pare ca lucrurile nu au stat nicidecum asa cum le-a prezentat directorasul de scoala privata. Pe care se pare ca nu-l duce capul prea mult, deoarece daca e real ce scrie mai sus s-a facut de rahat, si-a facut antireclama la scoala lui privata si poate va fi dat si in judecata.
Si patroana, alta...desteapta.
Iar Hotznwes-o cloaca infecta care se ocupa numai cu din astea.

Edited by ipopovici11, 06 February 2016 - 18:01.


#88
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,547
  • Înscris: 06.06.2015

Quote

Profesorii şi elevii de la Vianu infirmă însă informaţiile apărute în mediul virtual. De exemplu, un profesor de la liceul Vianu a declarat pentru „Adevărul” că elevul care ar fi fost invitat să se târască în genunchi pentru o notă mai mare ar fi negat aceste informaţii. El a fost chemat în cancelarie, împreună cu părinţii săi, şi a povestit că un coleg a făcut următoarea glumă: „Aşază-te, mă, în genunchi că poate îţi mai dă proful un punct”. Aceeaşi versiune o susţin şi colegii de clasă ai tânărului. În plus, foşti elevi ai liceului susţin că profesorul Severius Moldoveanu, despre care scrie Marcel Bartic, este un profesor admirat şi iubit. „Deşi dânsul e mai glumeţ, niciodată nu a făcut glume de genul ăsta. Absolut niciodată. În schimb există foarte multă rivalitate între anumiţi profesori”, a mărturisit o fostă elevă a profesorului care acum urmează cursurile unei facultăţi din străinătate. ”Domnul Moldoveanu este un om cu adevărat deosebit, care merită respectat şi apreciat. Este o persoană de la care poţi să înveţi multe, nu numai matematică. Este un profesor care te ajută să te dezvolţi pe toate planurile: moral, social, etc”, a arătat un alt elev al dascălului.
Citeste mai mult: adev.ro/o23789

Si un comentariu de acolo:

Quote

Proful de mate e unul cu rezultate stralucite, deci face roade. MORALA. Numai in pomul care nu face roade, nu se arunca cu pietre. Oare atatia olimpici pregatiti de dascal s-au tarat pe genunchi?. Pentru el e simplu, poate pleca si afara sa predea, dar noi cu cine ramanem?. Cu PROSTII, care scriu pe blog
Citeste mai mult: adev.ro/o23789

Edited by ipopovici11, 06 February 2016 - 18:42.


#89
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010

View PostBlueSoul, on 05 februarie 2016 - 21:31, said:

eu pe asta l-as scoate in suturi din cancelarie in fata elevilor la pauza...asa tras de urechi sau prins de sub barbie si umilit in fata scolii. plin de jigodii de astea invatamantul romanesc... asasini ai sufletelor tinere....
Pana la urma s-a dovedit ca totul a pornit de la o mama proasta care de ciuda ca fata ei nu le are cu matematica s-a gandit sa minta putin.

http://adevarul.ro/e...6c91/index.html

#90
BlueSoul

BlueSoul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,077
  • Înscris: 18.06.2006
mie imi pare o incercare tipica de musamalizare articolul din adevarul. dupa metode securiste foarte familiare aplicate in invatamantul romanesc. dar ar fi frumos sa vedem o ancheta caz. ancheta condusa de autoritatile norvegiene de la Barnevernet :D ...autoritatile romane au zero credibilitate. in special cele din invatamant.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate