Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 

canise Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
poppyflo

poppyflo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 20.04.2010
Doresc sa stiu daca:

canisele sunt inregistrate (cine stie de existenta lor, cate sunt in Bucuresti, daca sunt reale)? va rog un site daca este posibil

canisele platesc pentru serviciile oferite impozit pe venit, DA sau NU, va rog cateva explicatii !

daca in schimbul serviciului oferit acorda certificate de garantie, chitante fiscale, eventual contracte de vanz-cump valabile autentice si care pot fi probate (pt ceea ce aceasta vinde ex.pui catei)

mai tarziu pe forum voi venii si cu alte argumente, referitoare la topicul deschis

MULTUMESC ANTICIPAT,

#2
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,928
  • Înscris: 02.02.2007
:ph34r:  activitatea de ,,crescator" intra in categoria sport-hobby, si nu se impoziteaza..iar contracte, eu nu am auzit in romania...si cunosc ceva ,,lume chinilogica"! adaca esti cumva un om carte a platit un pret, dar a primit altceva decat se astepta, sa sti ca vina principala este a ta..si o spun cu regret!....oricum samsarii(sau pseudo crescatorii) merita tot :bandit:

#3
peterbald

peterbald

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 27.06.2008
În mod normal, dacă este un crescător serios, ar trebui să încheie un contract atunci când vinde câinele, în primul rând pentru a se asigura că puiul va fii bine îngrijit. Într-un astfel de contract de vânzare-cumpărare ar trebui să se menționeze și faptul că puiul este sănătos, vaccinat deparazitat "ca la carte" și fără defecte genetice cunoscute în momentul vânzării, precum și faptul că, dacă se dovedește de către un medic veterinar autorizat, că puiul suferă de vreun defect genetic, crescătorul se obligă să înlocuiască puiul. Cel puțin așa procedez eu cu fiecare pui vândut... dar eu nu cresc câini, ci pisici.  :D

#4
Chaitan

Chaitan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 12.04.2010
Te poti interesa la urmatorul link daca o anumita canisa din Bucuresti exista sau are pui inregistrati.
http://www.achmb.com/
Ai grija ca foarte multi inmultitori isi spun "CANISA"

#5
AlexSzasz

AlexSzasz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.12.2005
Canisele sunt inregistrate la Asociatia Chinologica Romana (www.ach.ro), prin intermediul asociatilor teritoriale afiliate la aceasta. Mai mult, inregistrarea efectiva a numelui de canisa se face de catre Federatia Chinologica Internationala (www.fci.be) - site-ul FCI are si un motor de cautare a unui nume de canisa, dar fara a oferii detalii despre aceasta.

Asa cum a mai spus si altcineva inainte, activitatea de crescator intra in categoria hobby, si respectiv nu sunt considerate persoane juridice.

In ultima perioada se practica incheierea de contracte, si oferirea unei garantii, dar nu stiu daca implica o raspundere legala, sau daca aceste contracte sunt valide in instanta.

Unii au gasit o modalitate de a profita, si anume isi creaza firme cu o denumire care incepe cu cuvantul "Canisa". Un exemplu bun e "Canisa Kris". Aceasta nu este o canisa, ci o firma care se ocupa cu vanzarea de caini (si nu numai). Ca dovada, se poate verifica site-ul FCI.

#6
Chaitan

Chaitan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 12.04.2010
AlexSzasz in mare parte ai dreptate.Dar sunt canise care au recunoastere FCI,dar care nu mai au nicio activitate chinologica nici macar nu mai sunt membri in vreo asociatie teritoriala.Sunt destul de multe asfel de canise.Odata  obtinut sufixul sau prefixul de canisa nu ti-l mai ia nimeni si sub acest paravan au devenit inmultitori. Deci verificarea la FCI nu iti garanteaza ca acea canisa nu e inmultitor.

#7
AlexSzasz

AlexSzasz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.12.2005

 Chaitan, on 17th May 2010, 16:19, said:

AlexSzasz in mare parte ai dreptate.Dar sunt canise care au recunoastere FCI,dar care nu mai au nicio activitate chinologica nici macar nu mai sunt membri in vreo asociatie teritoriala.Sunt destul de multe asfel de canise.Odata  obtinut sufixul sau prefixul de canisa nu ti-l mai ia nimeni si sub acest paravan au devenit inmultitori. Deci verificarea la FCI nu iti garanteaza ca acea canisa nu e inmultitor.

Aici ai dreptate. Cea mai buna verificare se face tot sunand la Asociatia Chinologica de care apartine canisa respectiva.

#8
katmay

katmay

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 22.03.2008
buna ziua,
scriu acest comentariu cu speranta ca altcineva sa nu pateasca ceea ce am patit eu luand un catel de canisa hidalgo s spirit .
Nu vreau sa generalizez, insa as vrea ca cei ce citesc acest comentariu sa deschida bine ochii si urechile.
Cainele de mic era foarte cumintel ( desi multa lumea, inclusiv posesori, imi zicea ca nu exista Golden cuminte). Fiind primul nostru caine, saptamanal mergeam cu el la veterinar, il intorcea pe toate partile si nu gasea nimic in neregula.
Crescand, a inceput sa fie tot mai reticent la ideea de a iesi afara; il scoteam in brate din casa si il trageam dupa noi pe strada ca sa-si faca nevoile; in parc mergea doar impins de la spate; dupa o plimbare de o ora dormea cam 4-5 ore. In casa era mai activ, insa nu cum auzeam pe la altii. Cu toate astea nici un veterinar nu gasea nimic in neregula la el, si toti ne spuneau ca e pur si simplu un catel mai comod/cuminte/potolit.
Pe la 7 luni, i-am facut radiografia la sold si am avut un soc. Catelul nostru avea displazie bilaterala, de gradul 3. Imediat am inceput iuresul pentru a confirma, in primul rand, diagnosticul. Ulterior, am incercat sa gasim un medic bun care sa il opereze.
Ne-a ajutat D-zeu sa gasim oameni extraordinari, care ne-au ajutat si ne-au suportat toate intrebarile si toate telefoanele.
Cainele si-a revenit miraculos. Cu ambele picioare taiate, cu 2 placi in sold, era de un milion de ori mai activ (nu exagerez sub nici o forma, va asigur). Acum e primul la usa cand vede ca ne imbracam, merge mandru pe strada cu coada in sus, trage in lesa sa mearga cat mai mult.
Comentariul il las pentru atitudinea crescatorului.
I-am trimis radiografiile pe mail, am vorbit la telefon si era foarte calm. Ulterior, i-am solicitat in scris contra-valoarea celor 2 interventii si mi s-a spus ca de fapt cainele nu trebuia operat si toata lumea ne-a informat gresit. Ca exista combinatii ”miraculoase” de medicamente/vitamine cu care se remediaza acest defect.
Am fost cu cainele si cu radiografiile la vreo 6 medici veterinari, si nici unul nu ne-a dat alta varianta. Mai mult, vreo 2 medici (specializati pe ortopedie) ne sugerau o proteza pe piciorul drept, cu defect mai mare.
Pe noi ne-a mahnit foarte tare suferinta prin care a trecut catelul, si suntem dezamagiti ca ne doream foarte tare un puiutel de-al lui.
La ultima discutie avuta cu crescatorul ne-a spus ca il putem imperechea fara probleme, ca dispazia de gradul 2-3 nu se transmite la pui – stiu ca sfideaza bunul simt aceasta remaca, insa asta am auzit prin telefon. Orice articol despre displazia de sold la caini (golden, labrador, rotwailer, ciobanesc german,…) spune ca acest defect e 100% transmis genetic, neacceptat in standard. Din asta inteleg ca el chiar face chestia asta, ca doar sunt buni banii pe 7-10 pui.
Chirurgul, de prima data cand ne-am intalnit, ne-a rugat cu cerul si pamantul sa-l castram. Ne-a sfatuit sa-l lasam pana la 2 ani (fara sa se imperecheze), deoarece hormonul sexual il ajuta la crestere, dar ulterior acestei varste sa-l castram..
Stiu ca nimic nu e sigur pe lumea asta, dar e aberant sa dai 600 de euro pe un caine atat de bolnav. O prietena a salvat un golden dintr-un adapost, si este mai sanatos decat sufletelul nostru.
Cu respect

#9
peterbald

peterbald

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 27.06.2008
Dacă puiul provine dintr-o canisă înregistrată, de ce nu ați făcut o plângere la asociația chinologică? Mai ales dacă puteți și dovedi acest lucru prin radiografiile câinelui și/sau corespondența avuta cu crescătorul.

#10
katmay

katmay

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 22.03.2008
salut ,

am discutat cu cei de la asociatie si raspuns lor a fost : " catelul a fost vandut ca pet , daca ar fi fost vandut ca un caine de show atunci putea sa ii faca ceva "
acest raspuns mi se pare inadmisibil si intentionez sa fac o plangere scrisa la ei sa imi dea un numar de inregistrare si cu o copie a acelei plangeri vreau sa trimit si o plangere la asociatia internationala

#11
fun_ky_girl_18

fun_ky_girl_18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.06.2012
CE TREBUIE SA STITI :

NU cumparati catei de la:

- din Satu Mare ( Mircea Olah ; Bonsai; Faraon )
- din Oradea
- Canisa Hidalgos Spirit
- Canisa Premium
- Happy-Pet /
- din pet-shop
- Canisa KRIS
- Canisa MITOI  
- RADAVIT  
- Royal-Pet
- HAM-HAM
- PRIMOPET
- CANISE din BUCURESTI  etc etc etc  POT SCRIE LA NESFARSIT !!!!!

!!!!!! NU CUMPARATI CATEI de la Canise / Crescatorii / Site Online ,care au mai mult de 3 rase !!!!!!!!!!

ASTEPTATI !!! ASTEPTATI !!! ASTEPTATI !!!


CE TREBUIE SA STITI  :

- NU CUMPARATI CATEI PRIMITI FARA SIGURANTA CA SUNT CEI CARE CREDETI !!!!!!!!
- PEDIGREE : cost real = 55 RON ( http://www.ach.ro/tarife.html )
- Cumparati catei intre 8-12 saptamani !
- Ducetiva IMEDIAT la veterinar !!! ANALIZE !!! VERIFICATI carnetul de sanatate , varsta etc .
- Vaccinurile trebuie sa aibe serie , numar si stampila !!!
- La 8 saptamani trebuie sa aibe : 1 deparazitare interna -> 1 vaccin -> 1 deparazitare interna -> 1 vaccin !
- VEDETI PARINTII puilor / CONDITIILE DE CRESTERE ( mediu / hrana / atitudine / stare de spirit ) !!!
- LUATI PUI DIN ROMANIA !!! VERIFICATI CA SUNT IN TARA !!! -> cereti informatii pana ii zapaciti !!!
- VERIFICATI POZELE PRIMITE de Vanzatori -> cautati pe GOOGLE imaginea cu catelul primit !!!!!
- VERIFICATI online comentarii,forumuri pentru fiecare canisa/ persoana fizica / site de la care doriti sa achizitionati puiuti !!! Observati data postarii pozei / numarul de anunturi !
- NU CUMPARATI DE LA ANUNTURI DE GENUL : 'pui intre 8-12 , 7-9 , 8-10 saptamani '' sau '' cu si fara pedigree'' sau ''medic veterinar vinde ...'' sau ''cu pedigree tip A '' etc etc etc
                                       :  acestea sunt anunturi de la firme ce aduc puii din afara la comanda ( BOLNAVI , AMESTEC DE RASE ) !!!

- DACA AVETI CEL MAI MIC SENTIMENT DE DUBIU - NU CUMPARATI !!!!

NU VA CHINUITI si NU CHINUITI CATEII !!!! ASTEPTATI !!!!!

Am aflat toate acestea pe baza neincrederii in oameni ''binevoitori '' !
Era sa imi iau la tzepe de nu mai vedeam pe unde merg !
M-am ingrozit de ce am vazut la vizitari pentru achizitionare !
M-am ingrozit de ce minciuni imi spuneau drept in fatza , pe e-mail , la telefon , poze vechi , poze false , conditii de crestere de iti vine sa fugi in Africa .

Va rog frumos , daca tineti la voi si la animale , asteptati si o sa observati ca MERITA !!!

Eu am asteptat si am un Golden retriever luat de la persoana fizica , parinti campioni , pedigree , sanatos , 9 saptamani = 250 E !!!
VA GARANTEZ ca SE POATE !!!!


Mult succes si va urez numai fericire tuturor care au avut , au si vor avea animale !!!!
VA PUP ,
Elena



 katmay, on 22nd May 2012, 17:25, said:

buna ziua,
scriu acest comentariu cu speranta ca altcineva sa nu pateasca ceea ce am patit eu luand un catel de canisa hidalgo s spirit .
Nu vreau sa generalizez, insa as vrea ca cei ce citesc acest comentariu sa deschida bine ochii si urechile.
Cainele de mic era foarte cumintel ( desi multa lumea, inclusiv posesori, imi zicea ca nu exista Golden cuminte). Fiind primul nostru caine, saptamanal mergeam cu el la veterinar, il intorcea pe toate partile si nu gasea nimic in neregula.
Crescand, a inceput sa fie tot mai reticent la ideea de a iesi afara; il scoteam in brate din casa si il trageam dupa noi pe strada ca sa-si faca nevoile; in parc mergea doar impins de la spate; dupa o plimbare de o ora dormea cam 4-5 ore. In casa era mai activ, insa nu cum auzeam pe la altii. Cu toate astea nici un veterinar nu gasea nimic in neregula la el, si toti ne spuneau ca e pur si simplu un catel mai comod/cuminte/potolit.
Pe la 7 luni, i-am facut radiografia la sold si am avut un soc. Catelul nostru avea displazie bilaterala, de gradul 3. Imediat am inceput iuresul pentru a confirma, in primul rand, diagnosticul. Ulterior, am incercat sa gasim un medic bun care sa il opereze.
Ne-a ajutat D-zeu sa gasim oameni extraordinari, care ne-au ajutat si ne-au suportat toate intrebarile si toate telefoanele.
Cainele si-a revenit miraculos. Cu ambele picioare taiate, cu 2 placi in sold, era de un milion de ori mai activ (nu exagerez sub nici o forma, va asigur). Acum e primul la usa cand vede ca ne imbracam, merge mandru pe strada cu coada in sus, trage in lesa sa mearga cat mai mult.
Comentariul il las pentru atitudinea crescatorului.
I-am trimis radiografiile pe mail, am vorbit la telefon si era foarte calm. Ulterior, i-am solicitat in scris contra-valoarea celor 2 interventii si mi s-a spus ca de fapt cainele nu trebuia operat si toata lumea ne-a informat gresit. Ca exista combinatii ”miraculoase” de medicamente/vitamine cu care se remediaza acest defect.
Am fost cu cainele si cu radiografiile la vreo 6 medici veterinari, si nici unul nu ne-a dat alta varianta. Mai mult, vreo 2 medici (specializati pe ortopedie) ne sugerau o proteza pe piciorul drept, cu defect mai mare.
Pe noi ne-a mahnit foarte tare suferinta prin care a trecut catelul, si suntem dezamagiti ca ne doream foarte tare un puiutel de-al lui.
La ultima discutie avuta cu crescatorul ne-a spus ca il putem imperechea fara probleme, ca dispazia de gradul 2-3 nu se transmite la pui – stiu ca sfideaza bunul simt aceasta remaca, insa asta am auzit prin telefon. Orice articol despre displazia de sold la caini (golden, labrador, rotwailer, ciobanesc german,…) spune ca acest defect e 100% transmis genetic, neacceptat in standard. Din asta inteleg ca el chiar face chestia asta, ca doar sunt buni banii pe 7-10 pui.
Chirurgul, de prima data cand ne-am intalnit, ne-a rugat cu cerul si pamantul sa-l castram. Ne-a sfatuit sa-l lasam pana la 2 ani (fara sa se imperecheze), deoarece hormonul sexual il ajuta la crestere, dar ulterior acestei varste sa-l castram..
Stiu ca nimic nu e sigur pe lumea asta, dar e aberant sa dai 600 de euro pe un caine atat de bolnav. O prietena a salvat un golden dintr-un adapost, si este mai sanatos decat sufletelul nostru.
Cu respect



Imi pare bine ca ati salvat puiul , dar imi pare rau pentru suferinta dvs. pana la salvare !
Displazia se transmite indiferent de grad.


Si eu era sa cumpar pui Golden Retriever . Se presupune ca este canisa cu Goldeni extraordinari .
- La telefon mi-a comunicat ca puiul are 3 luni - 3,5 luni si ca data exacta a nasterii nu o stie exact .
- Proprietarul cu femela a plecat din tara si nu mai poate face acte pedigree .
- Am asteptat o ora in fata casei
- Am urcat si am vazut in ce conditii se tin cainii .
- Mi-a aratat puiul si mi-a zis ca are 4 luni - 4,5 luni . Puiul slab , fricos si neingrijit .

Va urez multa fericire

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate