Prima friptură de vită artificială a fost produsă în Israel. Cum arată carnea viitorului
Last Updated: Jul 05 2019 10:55, Started by
max_01
, Dec 20 2018 14:21
·
0
#1
Posted 20 December 2018 - 14:21
,,Carnea viitorului vine din laborator, nu de la abator. O firmă din Israel se laudă că a produs prima friptură de vită artificială. Fâşiile au fost crescute în laborator, din celule recoltate de la animale vii, fără a le face rău şi fără a polua mediul înconjurător. Carnea artificială ar putea ajunge în galantare în 3-4 ani.
Misiunea bucătarului chef din imagini este una istorică - găteşte prima friptură din carne de vită crescută în laborator. Îşi pregăteşte mai întâi legumele pentru garnitură şi sosurile. Vine apoi rândul piesei de rezistenţă - carnea proaspăt scoasă din laborator. Este gătită ca orice bucată de carne clasică. „Această carne arată minunat şi are textura unei fripturi clasice”, spune Amir Ilan, bucătar-şef. Fâşiile de carne prezentate sunt de mărimea unui card şi au o grosime de doar 5 milimetri. În ciuda dimensiunilor reduse, o astfel de delicatesă are un preţ pe măsură - 50 de dolari fâşia. Carnea artificială este obţinută din doar câteva celule extrase de la un animal viu, fără a-i provoca durere. Celulele sunt hrănite și crescute pentru a produce țesut muscular. „Carnea este un ţesut complex. Această realizare include mai multe tipuri de celule, pe care le regăsim în diferite bucăţi de carne clasică, crescute împreună, independent de un animal, pentru a forma o structură 3D similară cărnii, dar folosindu-ne de metode mult mai sigure, sustenabile şi etice”, spune Didier Toubia, director executiv al Aleph Farms. Cei care au gustat ceea ce ar putea fi carnea viitorului, spun că şi gustul este foarte apropiat de cel clasic. Şi dacă nu ar fi ştiut dinainte ce au la cină, probabil nici nu şi-ar fi dat seama că nu e vorba despre o friptură clasică.'' https://www.digi24.r...qnEDnpnUeManEGg Problema alimentatiei va fi in viitor asigurata in acest fel.Daca s-a reusit cu carnea de vita se va reusi si cu carnea de peste, porc, pasare.Cand se va ajunge la productia de masa, pretul acestor produse va scadea semnificativ. Edited by max_01, 20 December 2018 - 14:21. |
#3
Posted 20 December 2018 - 14:38
carnea " de porc" astfel crescuta va mai fi interzisa de islam ?
|
#5
Posted 20 December 2018 - 14:49
Copii nostri nu vor cunoaste gustul autentic al carnii de animale, nici al legumelor si fructelor de tara.
|
#6
Posted 20 December 2018 - 14:50
atat timp cat este sanatoasa si la gust buna, de ce nu - mai salvam si noi din animale.
|
#7
Posted 20 December 2018 - 14:53
morenno, on 20 decembrie 2018 - 14:33, said:
cu ce au hranit carnea? RebelGun, on 20 decembrie 2018 - 14:49, said:
Copii nostri nu vor cunoaste gustul autentic al carnii de animale, nici al legumelor si fructelor de tara. Cu animalele e discutabila treaba....eu am o banuiala ca aceasta carne va deveni varianta low cost. Cine o sa isi permita va avea acces in continuare la carne de la animale. Edited by -Jinx-, 20 December 2018 - 14:54. |
#8
Posted 20 December 2018 - 14:53
Pofta mare! Eu zic pas.
Nu obisnuiesc sa cumpar carne cu 1000 de dolari/kg. |
#9
Posted 20 December 2018 - 14:56
on64, on 20 decembrie 2018 - 14:39, said:
insfarsit, o noua evolutie tehnologica Scrie clar ca ce o sa mancati voi o sa fie ceva compozitie chimica compusa din celule recoltate de la animale crescut in laborator. 0,00001% celule animale si 99% chimicale. Intr-un cuvant, CANCER curat! Asta se intampla din cauza suprapopularii, efectiv numarul animalelor de azi nu mai fac fata cererii de carne al populatiei globale in plina crestere. Un fel de truc injositor pentru a preveni foametea care trebuia sa se declanseze.In loc sa permitem selectiei naturale sa-si faca treaba, noi mai degraba crestem numarul populatiei cu mancare artificiala, asta insemnand si mai multi oameni bolnavi, artificiali si degenerati. Cu chestia asta inventata, acum preparatele din carnea animala biologica se vor scumpi incat ca vor deveni produse de lux accesibile doar elitelor in timp ce compozitia asta sintetica care imita alimentele va fi accesibila maselor. In curand vor urma oualele, branza, untul si laptele create in laborator din nu stiu ce substante sintetice. De fapt, deja multi bem lapte praf si branza sintetica. |
#10
Posted 20 December 2018 - 14:58
dan1980_25, on 20 decembrie 2018 - 14:53, said:
Pofta mare! Eu zic pas. Nu obisnuiesc sa cumpar carne cu 1000 de dolari/kg. Asta e pretul momentan in fazele experimentale....in 2013 un burger din carne crescuta in laborator costa 300 000 $ Anul asta costa 600$ jumatate de kg. Cand se va intra in productie in masa o sa fie mult mai ieftina decat carnea din animale crescute traditional. Carnea asta din punctul meu de vedere trebuie privita ca o alternativa si o sursa de proteine sustenabila si ieftina pentru tarile in care oamenii sufera de foame RebelGun, on 20 decembrie 2018 - 14:56, said:
Nu e nicio evolutie. Scrie clar ca ce o sa mancati voi o sa fie ceva compozitie chimica compusa din celule recoltate de la animale crescut in laborator. 0,00001% celule animale si 99% chimicale. Intr-un cuvant, CANCER curat! N-ai inteles nimic..... Celulele recoltate se inmultesc. Ce mananci tu e carne...numai ca in loc sa se inmulteasca celulele pe corpul vacii/porcului se inmultesc in eprubeta. Cu cancerul....daca te pun sa imi zici ce provoaca cancerul nu ai idee |
|
#11
Posted 20 December 2018 - 14:58
dan1980_25, on 20 decembrie 2018 - 14:53, said: Nu obisnuiesc sa cumpar carne cu 1000 de dolari/kg. Desi din cate stiu, si legumele si fructele de azi crescute prin sere sunt pline de GMO-uri. Pana la urma, singurul aliment netratat vor fi algele si insectele. Vom ajunge sa mancam asa precum asiaticii. |
#12
Posted 20 December 2018 - 14:58
RebelGun, on 20 decembrie 2018 - 14:49, said:
Copii nostri nu vor cunoaste gustul autentic al carnii de animale, nici al legumelor si fructelor de tara. |
#13
Posted 20 December 2018 - 14:59
#14
Posted 20 December 2018 - 15:00
-Jinx-, on 20 decembrie 2018 - 14:58, said:
Asta e pretul momentan in fazele experimentale....in 2013 un burger din carne crescuta in laborator costa 300 000 $ Anul asta costa 600$ jumatate de kg. Quote
Cand se va intra in productie in masa o sa fie mult mai ieftina decat carnea din animale crescute traditional. Quote
Carnea asta din punctul meu de vedere trebuie privita ca o alternativa si o sursa de proteine sustenabila si ieftina pentru tarile in care oamenii sufera de foame Quote
Celulele recoltate se inmultesc. |
#15
Posted 20 December 2018 - 15:00
RebelGun, on 20 decembrie 2018 - 14:58, said: O s-o faci daca vrei carne adevarata, ori asta, ori te faci vegetarian. Desi din cate stiu, si legumele si fructele de azi crescute prin sere sunt pline de GMO-uri. Pana la urma, singurul aliment netratat vor fi algele si insectele. Edited by dan1980_25, 20 December 2018 - 15:01. |
|
#16
Posted 20 December 2018 - 15:00
#17
Posted 20 December 2018 - 15:00
In cat timp se transforma, pe gratar, o fasie de 5 mm de carne de vita in talpa de bocanc?
Cate nanosecunde se tine pe gratar pentru a iesi "medium-rare"? |
#18
Posted 20 December 2018 - 15:04
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users