Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Apendicita sau altceva

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
minx

minx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 30.04.2007
Acum aproximativ 5 saptamani am inceput sa am o senzatie ciudata in partea dreapta. Aveam ca niste crampe imediat sub coasta mergeau in jos pana in zona inghinala eventual si inspre buric. Speriat m-am dus la medicul de familie care m-a palpat si m-a trimis la un internist sa fac o ecografie abdominala. In urma ecogrifiei medicul internist mi-a zis ca apendicul este normal ca marima (desi din ce citisem pe net la eco nu apare decat apendicul inflamat) si ca mai degraba e ceva urinar o litiaza renala ceva. Am fost si la urolog unde intradevar aveam 3 pietricele de cam 4 mm fiecare. Am luat tratamentul recomandat de urolog si saptamna trecuta am revenit la el. Atat la ecografie cat si la urografie pietricelel disparusera deci au fost eliminate. Problema este ca inca am dureri care coboara si pana in zona inghinala mai ales cand stau pe scaun jos (si simt si un fel de presiune ca si cum as avea o galma in abdomen), dureri in laterala abodmenului pe linia curelei si o senzatie de balonare si disconfort abdominal general. Parca parc as avea si febra in anumiet momente. Am revenit la medicul de familie si mi-a zis ca poate e un colon iritabil si mi-a facut o trimitere la gastro. DIn propria-mi initiativa o sa ma duc is la un chirurg (desi nu stiu la care in Iasi) sa ma vada sa primesc si o alta parere. S-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme?E sau nu e apendicita ?

#2
gicaru

gicaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 19.05.2014
toti "doctorii" de pe SP sa apeleze la tine!!!....dar pana atunci fuga la medicul de familie sa-ti dea trimitere la specialist medicina interna. Sanatate!

#3
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007
Si analize de laborator (tablou sanguin, VSH, proteina C reactiva, enzime hepatice, bilirubina etc) nu ti-a recomandat nimeni? Fa-le pe astea si vino cu rezultatele...

 gicaru, on 27 noiembrie 2014 - 15:58, said:

medicul de familie sa-ti dea trimitere
Medicul de familie sa faca bine sa-i recomande analizele de laborator de mai sus.Trebuia din prima sa o faca...

#4
MadB91

MadB91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 06.12.2011
Aveam si eu dureri in zona apendicelui. Am fost la medicul de familie, m-a trimis la analize de sange si urina, iar din ele a reiesit ca am colon iritabil. Asa ca eu zic ca ar trebui sa ti se recomande niste analize de laborator.

#5
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,784
  • Înscris: 06.09.2004
cu apendicita nu apucai sa te plimbi pe la doctori 5 saptamani. probabil e altceva.

doi la mana, cautatul pe internet face mai mult rau decat bine. fa strict ce iti recomanda doctorul - asta evident dupa ce te convingi ca ai dat de unul cat de cat ok.

#6
minx

minx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 30.04.2007
Pana la urma aseara vazand ca durerea parca crestea in intensitate am fugit la urgente la spitalul Spiridon. Aici din nou ecograf+analize de sange si urina si consult de medicul de garda si un chirurg. La ecograf au vazut ca am din nou multe pietricele in rinichiul drept si stang si ca apendicul apare normal(5.5 mm parca au zis) si ca probabil am o colica renala. Fiindca aveam si lecuocitele marite la 12000 m-au trimis sa ma palpeze si un chirurg dar acesta a zis ca nu am apendicul imflamat ca m-ar durea la palpare in cel mai rau caz poate fi doar un inceput timp de apendicita sau alta infectie. Asa ca mi-au facut o perfuzie cu algocalmin si sscobutil si m-au lasat acasa. Ceea ce e ciudat e ca mi-au aparut asa de repede noi pietre (bine ca foarte mici dar doctorul care mi-a facut ecografia a zis ca erau foarte multe si mici).

Edited by minx, 28 November 2014 - 10:19.


#7
Topcat7

Topcat7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 27.09.2014
E datorita pietrelor de la rinichi. Bea lichide tot timpul, ia antispastice si antialgice, trateaza infectii urinare daca apar. Fa-ti analize uzuale de sange si urina. Majoritatea tinerilor face pietre la rinichi din cauza deshidratarii. Unii fac pietre din cauze metabolice. Iti recomand Nospa, Urinex 2 saptamani si, daca ai infectie la sumarul de urina, Ciprinol 5 zile.
A, sa nu uit, daca mori urmand sfaturi de pe net, sa nu mai faci asta Posted Image !

#8
minx

minx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 30.04.2007

 Topcat7, on 28 noiembrie 2014 - 11:47, said:

E datorita pietrelor de la rinichi. Bea lichide tot timpul, ia antispastice si antialgice, trateaza infectii urinare daca apar. Fa-ti analize uzuale de sange si urina. Majoritatea tinerilor face pietre la rinichi din cauza deshidratarii. Unii fac pietre din cauze metabolice. Iti recomand Nospa, Urinex 2 saptamani si, daca ai infectie la sumarul de urina, Ciprinol 5 zile.
A, sa nu uit, daca mori urmand sfaturi de pe net, sa nu mai faci asta Posted Image !
Multumes de raspuns. Azi am mai consultat parerea unui chirurg din Iasi de la Arcadia. Si el m-a palpat a zis ca din punct de vedere clinic nu e problema, paraclinic in schimb sunt ciudate leucocitele marite si mi-a dat si el sa refac testele de sange complete in special proteina C reactiva si vsh. In urma analizelor acesti indicatori au iesit in limite normale doar leucocitele fiind marite tot la 12000. Tot doctorul mi-a zis ca cel mai bine ar fi sa fac un CT abdominal cat mai repede. Din pacate cel mai devreme ct liber am gasit doar in Vaslui luni sau la Bucuresti in Iasi fiind ocupate toate pana miercuri joi :(. Asa ca astept si ma duc din nou la urolog care a zis ca vre sa ma vada din nou

#9
Topcat7

Topcat7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 27.09.2014

 minx, on 28 noiembrie 2014 - 18:00, said:

Multumes de raspuns. Azi am mai consultat parerea unui chirurg din Iasi de la Arcadia. Si el m-a palpat a zis ca din punct de vedere clinic nu e problema, paraclinic in schimb sunt ciudate leucocitele marite si mi-a dat si el sa refac testele de sange complete in special proteina C reactiva si vsh. In urma analizelor acesti indicatori au iesit in limite normale doar leucocitele fiind marite tot la 12000. Tot doctorul mi-a zis ca cel mai bine ar fi sa fac un CT abdominal cat mai repede. Din pacate cel mai devreme ct liber am gasit doar in Vaslui luni sau la Bucuresti in Iasi fiind ocupate toate pana miercuri joi Posted Image. Asa ca astept si ma duc din nou la urolog care a zis ca vre sa ma vada din nou

Nu e nici o graba. 3 zile in plus nu conteaza.

#10
minx

minx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 30.04.2007
Pai cum sa nu conteze? Eu stiam ca apendicita poate evolua inspre nasol ft repese si de asta am intrat un panica. Am mai fost odata la consult de uegenta la nefrologie in iasi si mi s-a zis ca ei nu vad nici o piatra pe ecograful lor (dar au mentionat ca ei cu ecogradul nu pot sa dist8nga chestii mai mici dw 4-5mm) . In final vazand ca sunt stabil mi-au facut o trimitere la infectioase ca poate oi fi avand un microb ceva :(. Nu stiu ce sa mia fac si la ce medic sa  mai apelez :( am inceput sa am si greturi si stau pregatit sa fug la uregente...

Edited by minx, 30 November 2014 - 14:46.


#11
TinaMavro

TinaMavro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 07.11.2014
Cu apendicită NU te plimbi atâta timp. Evoluează la faza acută foarte repede, din câte am înțeles și am citit eu.
Testul de palpare care se face când ești suspect de apendicită este foarte clar și dă rezultate sigure. Eu înainte să-mi scot apendicele mi-am făcut singură testul respectiv acasă, pentru că văzusem înainte cum l-a făcut medicul (mi-a și explicat exact ce face și de ce și cum ar trebui să simt) când m-a suspectat și nu era nimic. Durerea a fost specifică, localizată și diferită de tot ce simțisem înainte în zona abdominală.
Nu am avut durere deloc în zona inghinală, a fost ca o durere generalizată abdominală, ca și cum aș fi avut vreo problemă intestinală, mi-a fost și greață, senzație de vărsătură, fără să vomit însă. În fine, simptomele pot să difere ușor de la om la om, însă durerea localizată la palpare indică apendicita sau nu, după caz.

Baftă și multă sănătate.

Edited by TinaMavro, 30 November 2014 - 15:06.


#12
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

 minx, on 30 noiembrie 2014 - 14:44, said:

Pai cum sa nu conteze? Eu stiam ca apendicita poate evolua inspre nasol ft repese si de asta am intrat un panica. Am mai fost odata la consult de uegenta la nefrologie in iasi si mi s-a zis ca ei nu vad nici o piatra pe ecograful lor (dar au mentionat ca ei cu ecogradul nu pot sa dist8nga chestii mai mici dw 4-5mm) . In final vazand ca sunt stabil mi-au facut o trimitere la infectioase ca poate oi fi avand un microb ceva Posted Image. Nu stiu ce sa mia fac si la ce medic sa  mai apelez Posted Image am inceput sa am si greturi si stau pregatit sa fug la uregente...

Bineinteles conteaza, mai ales ptr. apendice. Insa spui sint pietre la rinichi. Vreau doar sa spun, ca orice la rinichi ... doare. Nu numai in teme pietre. Si ptr. un cancer pulmonar fata de un cancer de rinichi, avem o diferenta colosala datorita ...durerii. Cel pulmonar, nu doare decit in faze avansate. Dar daca prezinti si febra...atentie...infectii... La Arcadia in Iasi sint dotati la nivel tehnologic de aparatura, deci mai bine ramii fidel acestui spital multidisciplinar. Insanatosire grabnica.

Pentru rinichi fluide, apa...ceaiuri de urzica, etc...si dieta...cit puteti fara sare.

Edited by Astro-Liv, 30 November 2014 - 15:20.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate