Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...
 Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...

Trotineta- cat rezista?
 Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation

Reziliere contract Digi Mobil?
 

Solutii multimedia pentru TV-urile actuale: Media Player sau Smart + DLNA

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
Ze_undertaker

Ze_undertaker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 14.10.2006
Va salut.
Sunt noul posesor al unui Panasonic TX-L47ET60E si am zis sa ma apuc sa ma joc pe la dotari sa vedem cam ce se poate face pentru o experienta multimedia cat mai placuta. In mare parte ma refer la filme de pe net ( MKV, xVid etc ).
Pe de o parte exista media playerele dedicate, ca optiune concreta pt mine ar fi Egreat R6S sau 150Pro pentru ca daca tot am TV 3D sa ma si folosesc ( 1 data la 2 ani sigur ) de treaba asta :)
Ca idee, am pe acasa 2 playere mai vechi ( non-3D ) - un WD TV Live si un Egreat R1-II care merg ok. Egreatul fiind mai ok decat WD-ul pentru ca WD-ul mi se pare ca are anumite probleme la fluenta la cadrele mai rapide sau panninguri. Bineinteles ruleaza si ele continut 3D Pasiv ( SBS sau TnB ) - TV-ul merge excelent. Singurul minus e la titrari bineintes, ca acestea nu sunt rulate 3D si automat ar fi nevoie de un Player 3D pentru asta. Am inteles ca si R6S-ul face figuri la titrari 3D si trebuie frecat mai mult cu firmware-urile.

O optiune ar mai si playerul intern al TV-ului, care ruleaza MKV-uri si alte formate uzuale, decodeaza ( downsample to stereo ) si DTS. O problema la treaba asta ar fi dimensiunea absolut RAHITICA a titrarilor si e destul de obositor sa urmaresti un film pe 47" iar titrarea sa fie foarte mica. Si bineinteles incomoditatea de a trebui sa copiezi tot timpul filmul care vrei sa-l vezi pe un HDD Extern sau Stick USB si sa-l infigi in TV.

O a 3-a optiune cu care imi tot bat capul de vreo 2 zile e sa rulezi filme prin retea de pe PC prin intermediul unui media server instalat pe PC. Totul ar fi super daca ar si merge cum trebuie.
Momentan mi-am spart creierii cu Serviio, Plex si TVersity. Toate merg foarte ok pana cand ajungem din nou la capitolul titrari. Pe de o parte varianta de a face stream normal fara transcodare PC merge perfect, TV-ul ruleaza fara probleme fisierele si titrarile aferente dar in modul asta e ca si cum as folosi playerul intern, si inca o data ma lovesc de problema titrarilor PREA MICI. Apoi exista varianta de a se face transcodare hardware de catre PC si stream in TV. De aici incepe distractia... cu Serviio, daca activez Transcodarea si titrarile burned in subtitles, TV-ul imi arata un PLEASE WAIT cand rulez un film si pana la urma nu merge sau merge cu aspect ratio tampit dar indiferent de ce si cum, nu pot sa vad nici o titrare. Cu Plex merge totul ok, aspect ratio e zapacit ( un film 2:35 il spoieste pe tot ecranul in 16:9 si astfel lungeste imaginea ) iar titrarile MERG, dimensiunea e super ok, dar nu stie de diacritice.

Exista vreo solutie, ceva de configurat de-mi scapa ? Poate alt server ?

#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,014
  • Înscris: 22.05.2003
1. TV-urile Smart sunt departe de a fi "smart".
2. E recomandat un Media Player. Eu gasesc ca 3D e o porcarie, chiar si la Cinema, deci un mediaplayer E-Great e perfect alaturi de pct 3.
Eu am trecut la cele Android, pt ca au si Airplay/Miracast.
3. Un NAS de retea pt stocare si distributie filme.
4. DLNA e o porcarie din prea multe pct de vedere:
- subtitrarile nu sunt in standard, fiecare le-a implementat dupa cum l-a dus capul.
- e nevoie de profile, fiecare TV decodand doar anumite formate nativ.
- pentru transcoding intr-un format suportat de TV e nevoie de putere mare de procesare (mult peste un NAS) si calitatea sufera foarte tare.

Ca sa rezumam, eu cand imi iau TV, nu dau 2 lei gauriti pe SmartTV sau 3D => cu ce economisesti aici, iti permiti sa iei un MediaPlayer cu Android excelent.

#3
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,767
  • Înscris: 06.09.2004
si eu am problema subtitrarilor prea mici, dar nu ma deranjeaza atat de tare incat sa caut solutii fix pentru asta.

pt dlna insa, dupa ce am testat tot ce ai scris tu si multe altele, am ramas la twonky. stie si transcodare si multe alte trasnai. are un mic dezavantaj insa, costa. dar traim in romania, deci poate merita testat.

Adm, la partea cu alesul televizorului sunt total de acord cu tine, insa tot ce mai gasesti pe piata fara smart si fara 3d sunt chinezarii care sufera grav si la calitatea imaginii. e din ce in ce mai greu sa gasesti un tv cu un panel cel putin bun si care sa nu aiba smart sau 3d ca sa-i salte pretul.

Edited by born2lose, 30 July 2014 - 18:38.


#4
sorin02a

sorin02a

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 292
  • Înscris: 26.08.2006
Din noiembrie anul trecut am smartTv, am pus la cutie (renuntat) la media player.

#5
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Asa cum a scris si Born2lose in legatura cu ''alesul'' tv-ului , cel putin pt. modelele 3D e si din cauza ca acestea  AU INTOTDEAUNA UN PANEL MAI DE CALITATE fata de cele non-3D
Chiar daca unii dintre noi nu ''dau doi bani pe 3D'' , pierd insa din vedere acest aspect , normal insa fiecare isi alege ceea ce doreste
Insa daca tot dai un ''ban'' mai bine ganditi de 10 ori inainte si cumparati o data , banuiesc ca majoritatea dintre noi nu ne putem ''permite'' sa le schimbam din doi in doi ani , asa ca.......
Personal merg pe :
- Plasma 3D
- Egreta R150 3D
- NAS
- Laptop ( win 8.1 , conectat la plasma )
- Smartphone ( a4.2.2 )
- Tableta ( a4.2.2 )
Eu unul personal inca cred ca media playerele cu android inca nu au ajuns la nivelul media playerelor dedicate , asa ca mai astept........
Cu toate ca sunt interesat sa vad/citesc niste pareri/comparatii intre noile chipseturi S802 si RK3288 , prieteni stiu de ce........

Edited by lupull, 30 July 2014 - 21:48.


#6
Ze_undertaker

Ze_undertaker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 14.10.2006
Twonky stie de titrari ? Ca am gasit o "varianta" mai veche pe "net" si pare cam primitiv.
Chiar daca vad un film 3D la 2 ani, nu regret achizitia TV-ului in cauza. Referitor la treaba cu SMART-ul, si eu eram de aceiasi parere, dar atata timp cat unele facilitati mi-ar putea face viata mai simpla, adica sa rulez direct din PC si in conditii ok ( cu titrare si cum trebuie ) nu vad problema. Chiar utilizez multe din "facilitatile" smart in ciuda a ce credeam inainte de achizitie ( ascul mult radio online ). Din ce vad, exceptand problemele cu titrarile, media serverele de PC sunt destul de avansate ca "dotari", te poti conecta la o gramada de site-uri 3rd party, nu vad niste avantaje indubitabile ale media playerelor dedicate. Pana la urma micile probleme pot fi rezolvate daca programatorii companiilor respective se pun nitel pe treaba asa cum si playerele dedicate aveau ( si multe inca au ) mici probleme. Nu as avea nimic impotriva sa platesc 20$ pe o solutie software care sa ma satisfaca.

Revenind la problema mea. Vreau deci sa rulez filme la care titrarea sa fie mai mare ca la TV - deci automat nu TV-ul trebuie sa faca procesarea. Nu vreau sa ma car cu laptopul la TV de fiecare data. De asemenea inainte sa investesc intr-un media player dedicat, mi se pare mai comod sa rulez continut direct de pe PC-ul pe care imi si procur "materialul" de pe net, lucru posibil si cu media playerul bineinteles, dar un eventual R6S sa zicem ar necesita si un adaptor wifi si as vrea sa stiu daca inainte de toate exista vreo posibilitate doar cu PCul.

Apropo - folosesc ca router un Asus N56U care vad ca stie si sa faca pe "media serverul" de pe HDDurile conectate pe USB, dar optiunile sunt practic inexistente.

Inca mai investighez...

Edited by Ze_undertaker, 31 July 2014 - 01:18.


#7
Ze_undertaker

Ze_undertaker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 14.10.2006
Am reusit cat de cat niste "solutii" cu Serviio - Mai foloseste cineva asta sa ne "duelam" in setari ? :D

#8
Ze_undertaker

Ze_undertaker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 14.10.2006
Later Edit - in sfarsit am reusit sa-i dau de cap, astfel ca acum am posibilitatea sa rulez orice tip de filme din PC cu titrare cu diacritice la care sa pot sa umblu si la marime, font, stil etc - toate prin Serviio. Daca mai e cineva care foloseste Serviio sau e interesat sa ii dea de cap, putem continua discutia aici.

#9
alexciupy

alexciupy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 614
  • Înscris: 24.03.2012
Si pe mine, ma intereseaza sa pot vedea filme in retea, cu serviio cu subtitrare.

Tu cum ai reusit?

Eu nu ii pot da de capat!!!

Edited by alexciupy, 02 August 2014 - 11:53.


#10
Ze_undertaker

Ze_undertaker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 14.10.2006
Pana unde ai ajuns si ce nu-ti iese ?

#11
alexciupy

alexciupy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 614
  • Înscris: 24.03.2012
Merge totul perfect,mai putin subtitrarea.

Subtitrarea, are aceeasi denumire ca si filmul si tot nu merge!

Edited by alexciupy, 03 August 2014 - 12:07.


#12
Ze_undertaker

Ze_undertaker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 14.10.2006
Da-mi mai multe detalii, ce model de TV ai, playerul lui stie sa citeasca titrarile daca le pui pe USB ?

#13
alexciupy

alexciupy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 614
  • Înscris: 24.03.2012
Plasma Panasonic 46gt30,pot vedea filmele pe stick,cu subtitrarea atasata.

In retea pot vedea filmele din calculator,cu serviio dar nu pot vedea cu subtitrare!

Edited by alexciupy, 04 August 2014 - 10:13.


#14
Ze_undertaker

Ze_undertaker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 14.10.2006
Bun, macar e tot Panasonic. Nu stiu daca si comportamentul o sa fie identic ca la mine ca difera Serviio de la o marca/model la alta - dar cred ca ar trebui sa fie acelasi lucru.
In primul rand, sa fim siguri ca suntem pe aceiasi lungime de unda, am Serviio 1.4.1.2  - si la profile la Status in consola imi apare Panasonic Viera 2013.

In meniul Delivery din consola Serviio ( ca acolo se intampla toata nebunia ) ai 2 subtab-uri : Transcoding si Subtiltes.
Exista 2 modalitati ca Serviio sa-ti serveasca tie continut pe TV : fara transcodare adica pur si simplu TV-ul preia continutul de pe PC ca si cum ar fi de pe un HDD Extern de ex si playerul TV-ului se ocupa de decodare si afisarea titrarilor, sau cu transcodare adica toata munca o depune PC-ul si doar serveste TV-ului un semnal audio/video, bineinteles filmul trecand astfel printr-un proces de re-encodare hardware si teoretic e vb si de o pierdere de calitate. Varianta a doua e utila pentru aceia cu TV-uri care nu prea citesc multe formate, sau carora lu le citeste titarile de pe USB. De asemenea varianta cu transcodare tine PC-ul cam in alerta la procesor, acesta stand ( in cazul meu un i5 3570k ) - cam pe la 60-70% si daca ai PC-ul in camera cu TV-ul, poate coolerul de la procesor face zgomot in load si e deranjant.
Cu prima varianta, la meniul Transcoding lasi debifat "Enable Transcoding" iar la meniul Subtitles bifezi DOAR enable subtitles. In modul asta ( cel putin la mine ) TV-ul ruleaza direct din retea fisierul video, si ar trebui sa ai in meniul TV-ului la OPTION ( pe telecomanda ) sa poti sa activezi titrarea si sa alegi ecnodingul la caractere ( in cazul nostru Central European CP1250 ). La TV-ul meu la fiecare film rulat trebuie activata titrarea si encodingul indiferent ca e de pe USB sau prin Serviio, chiar la aceiasi sesiune adica nu sting TV-ul intre filme.
Incearca si vezi daca merge asa. Desigur cu aceasta optiune, titrarea va fi afisata "normal" de TV cum stie el, adica cel putin la mine FOARTE MIC :D
Vezi daca merge macar asa, si o sa iti explic mai departe cum faci sa o faci mai mare titarea ( ca acolo e frecatura ) :D

Edited by Ze_undertaker, 05 August 2014 - 17:37.


#15
alexciupy

alexciupy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 614
  • Înscris: 24.03.2012
Am incercat prima varianta si tot nu merge!

Edited by alexciupy, 05 August 2014 - 22:40.


#16
Ze_undertaker

Ze_undertaker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 14.10.2006
Ce profil ai la Status ? Vad ca in lista de profile apare si un Panasonic GT 2011.
Deci ruleaza filmul, si cand intri din telecomanda in meniul de rulare a TV-ului ce optiuni ai la Subtitle ?
Titrarile de pe USB cum le activezi ? Ca la mine sunt inactive default si trebuie pornite la fiecare film.

Daca totusi zici nu merge asa, lasa debifat Enable Transcoding - si la Subtitles bifeaza toate optiunile doar ca la Enable burned-in subtitles baga Always. In felul asta o sa fortezi transcodarea pentru ca folosirea optiunii cu titrari burned-in nu poate fi posibila decat daca se re-encodeaza filmul de catre PC in timp real si astfel ca va baga titrarea fortat peste film. De asemenea la Subtitle Character Encoding sa bagi CP1250 pentru ca asta e encodarea pentru diacritice. Deci o sa inceapa PC-ul sa munceasca acum, chiar daca lasi debifat Enable Transcoding. Daca bifez si treaba asta, filmele incep sa aiba un aspect-ratio ciudat si e mai dificil. Sa-mi zici daca iti afiseaza titrarile, daca arata ok ca si marime etc.

#17
alexciupy

alexciupy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 614
  • Înscris: 24.03.2012
Nu vrea nici cu varianta asta!

La filmele de pe stick,citeste subtitrarea instant,nu trebuie activata la un nou film.(caractere mici,intradevar)

Pe telecomanda, am butonul option,din care pot sa activez subtitrarea,dar,nu o vede decit pe cea inclusa in film.

Pe cea pusa de mine,nu o vede!

Edited by alexciupy, 07 August 2014 - 09:25.


#18
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,039
  • Înscris: 26.04.2007
Daca aveti nevoie de o mana de ajutor pentru instalarea Serviio 1.4.1.2 pe LINUX Ubuntu x64 dati-mi de veste.
Am ales Serviio Linux dupa ce am incercarile mele legate de subtitrari cu miniDLNA, si PLEX Media Server au fost nereusite.
Attached File  Screenshot from 2014-08-09 17:58:13.png   99.49K   37 downloads dupa cum se vede ocupa timp de procesor 2% atunci cand face play
Attached File  Screenshot from 2014-08-09 18:00:14.png   53.83K   35 downloads > Captura din consola programului

Edited by Mihai_3, 09 August 2014 - 17:06.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate