Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Diavolul n-a cazut, doar a crezut...

Youtube isi da refresh singur

Recomandare tastatura

de ce avem nevoie de atatea servi...
 Lenovo A328

Achizitie Sistem 3000 BFriday - C...

Eroare GTA 4

Samsung GT C3322
 Scrisoare Deschisa Viitorului Pre...

Nokia 303 vs Blackberry Q5

Modem nou de la RDS?

Acest forum foloseste..... ......
 Iphone 5s r-sim. se merita?

imagini f proaste indiferent de c...

Google AdSense - Cateva intrebari

sfat achizitie
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

avast scaneaza programe la fiecare pornire

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
CTU99

CTU99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 31.01.2007
  • ID membru: 135,541

Folosesc editia free a antivirusului Avast, versiunea "2014.9.0.2013", instalata pe Windows XP SP3.

De fiecare data cand pornesc un program, Avast incepe sa scaneze imediat dupa ce am dat dublu click pe icon-ul programului, si opreste scanarea dupa ce programul a pornit. In acest interval de timp, in care se face scanarea, in locul icon-ului avast static din system tray, apare un alt icon avast dar animat.

Problema e ca aceasta scanare mareste durata de pornire a programelor. Inainte sa folosesc Avast, am folosit Avira, si cand porneam Firefox sau MPC-HC, porneau rapid, dar dupa ce am trecut la Avast, Firefox si MPC-HC pornesc foarte lent. Fara antivirus instalat, Firefox si MPC-HC pornesc cam la fel de rapid cum pornesc si cu Avira instalat. Dar un program ca MPC-HC, care e proiectat sa fie lightweight, este normal sa porneasca imediat, aproape instantaneu, iar eu nu inteleg de ce Avast cauzeaza ca MPC-HC sa porneasca atat de lent si nu inteleg de ce trebuie sa-l scaneze de fiecare data cand il pornesc.

Cu Avast, chiar si cand dau click dreapta pe un fisier, dureaza mult pana apare meniul, din cauza ca Avast incepe sa scaneze ceva imediat dupa ce dau click dreapta pe un fisier, si meniul click dreapta apare abia dupa ce Avast termina de scanat.

Este normal ca un antivirus sa scaneze si sa cauzeze intarziere la orice program si orice meniu click dreapta ? Avast se poate seta de utilizatori in asa fel incat sa nu mai cauzeze aceste intarzieri ?

Edited by CTU99, 08 February 2014 - 05:58.


#2
eu69

eu69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 01.04.2011
  • ID membru: 677,402
Verifica functia,,Parametri scanare''din setari,sa nu fie trecuta ,,Programe rulate la pornire''.

#3
CTU99

CTU99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 31.01.2007
  • ID membru: 135,541
Am adaugat folderul "program files" la "exclusions" pt citire, scriere si executie. Nu mi se par bune setarile default ale Avast-ului, fiindca fac un pc vechi de 5 ani sa functioneze ca unul vechi de 20 de ani. Mi se pare aiurea sa scaneze absolut tot, absolut de fiecare data. Trebuie sa existe o solutie mai buna, prin care sa putem avea protectie antivirus activa, fara sa avem pc-ul incetinit prea mult.

Edited by CTU99, 09 February 2014 - 02:36.


#4
Nea_Voicu

Nea_Voicu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 29.01.2014
  • ID membru: 846,505
  • Locație: pretutindeni

View PostCTU99, on 09 februarie 2014 - 02:33, said:

Am adaugat folderul "program files" la "exclusions" pt citire, scriere si executie. Nu mi se par bune setarile default ale Avast-ului, fiindca fac un pc vechi de 5 ani sa functioneze ca unul vechi de 20 de ani. Mi se pare aiurea sa scaneze absolut tot, absolut de fiecare data. Trebuie sa existe o solutie mai buna, prin care sa putem avea protectie antivirus activa, fara sa avem pc-ul incetinit prea mult.
Si tu crezi ca ai facut ceva bun ? Nu. Nimic bun.
"Am adaugat folderul "program files" la "exclusions" pt citire, scriere si executie"- si ce-ai facut cu asta ? nu-l mai scaneaza cand deschizi ceva de acolo. Dar daca instalezi, reinstalezi ceva programe, acolo se duc , in acel folder, iar daca sunt virusate, nu vor mai fi scanate. Nu in sensul ca virusate la instalare(ca asta ti-l vede), ci virusate prin alte metode ...stii tu mai bine. N-ai facut bine.Scoate-l din excluderi. Nimic din partitia "C"  nu baga la excluderi. Cat scaneaza ma omule deschiderea unui program ? Cat dureaza ? 0,02secunde ? ai inebunit ? nici nu-l simti. Pe ce system rulezi ?
" Nu mi se par bune setarile default ale Avast-ului" - ba din contra, sunt chiar foarte bune, recomandate.
" fac un pc vechi de 5 ani sa functioneze ca unul vechi de 20 de ani" - ori exagerezi, ori ai alta problema in PC.
" Mi se pare aiurea sa scaneze absolut tot, absolut de fiecare data" - atunci instaleaza MSE si umpli de gandaci.
"Trebuie sa existe o solutie mai buna, prin care sa putem avea protectie antivirus activa, fara sa avem pc-ul incetinit prea mult" - asta daca inventezi tu ceva. Vrei si protectie web , si scanare, si sa fie light....sa nu consume resurse. N-ai cum. Baga Linux. Sau , cumpara-ti PC, mai pune ceva ram...

#5
CTU99

CTU99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 31.01.2007
  • ID membru: 135,541
Bine, am scos "c:/program files" de la exclusions. Atunci, singurele alternative ar fi ori ubuntu fara ssd si fara antivirus, ori windows cu ssd si cu antivirus. Eu vroiam sa fie light doar in sensul ca sa nu mai solicite hdd-ul asa mult. Nu in sensul ca sa ocupe mai putin ram si cpu.

Fara Avast instalat, m-i se pare mult mai rapid hdd-ul, adica aplicatiile pornesc atat de rapid, incat nici nu e nevoie de ssd.

Am observat ca Avira nu imi solicita hdd-ul asa mult ca Avast, si nu imi incetineste pornirea aplicatiilor asa mult ca Avast.

Edited by CTU99, 10 February 2014 - 01:20.


#6
rafan

rafan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,625
  • Înscris: 04.05.2008
  • ID membru: 322,203
  • Locație: Romanica
Poti sa instalezi linistit si Avira. Are detectie foarte buna. Isi face treaba.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users