Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu pot da extend volume la partitie

Casa parter cu pereti portanti BCA

senzo presiune ulei

Problema la imprimanta
 Black Friday 2014

Problema instalare Yahoo!

HDD defect?

PC-ul nu mai porneste.
 recomandare Media Player

Samsung S3 NEO

[BLUE SCREEN] Windows XP SP 3.

Lenovo Vibe Z sau Xiaomi Mi3?
 Ce banda de alergat imi recomandati

Instalare drivere laptop

Chirurgie dentara cosmetica

Asus G56JK
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Cum pun un al doilea hard pe slave

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
gxg276

gxg276

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 13.12.2005
  • ID membru: 57,234

Cum pun un al doilea hard pe slave ?
La inceput mi-a aparut mesajul "hardware nou detectat" dupa care imi spune ca merge bine.
Marea problema este ca nu imi apare pe calculator, ca si cum nu as fi pus nici un hard-disc

#2
reclamagiu

reclamagiu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,222
  • Înscris: 09.09.2004
  • ID membru: 22,852
  • Locație: Bucuresti - Brasov
dei exact cate harduri ai acum?
2  (master si slave) si mai pui unu slave? ce mai ai cd-rom, dvd?
1 master si vrei sa pui slave?

#3
gxg276

gxg276

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 13.12.2005
  • ID membru: 57,234

View Postreclamagiu, on Dec 14 2005, 19:16, said:

dei exact cate harduri ai acum?
2  (master si slave) si mai pui unu slave? ce mai ai cd-rom, dvd?
1 master si vrei sa pui slave?


am 1 si vreau sa mai pun unul

#4
reclamagiu

reclamagiu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,222
  • Înscris: 09.09.2004
  • ID membru: 22,852
  • Locație: Bucuresti - Brasov
daca il legi pe aceeasi fisa cu Hard-ul master vezi ca jumper-ul hardului master sa fie pus corect iar la al 2-lea lasa-l fara jumper ca il pune automat slave.

#5
starsoft

starsoft

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 01.03.2004
  • ID membru: 12,119
  • Locație: Romania
Try this:
Start/Settings/Control Panel/Administrative Tools/Computer management de aici alegi Disk Management. Formatezi dupa caz si... bingo va aparea si partitia in windows !

#6
reclamagiu

reclamagiu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,222
  • Înscris: 09.09.2004
  • ID membru: 22,852
  • Locație: Bucuresti - Brasov

View Poststarsoft, on Dec 14 2005, 17:43, said:

Try this:
Start/Settings/Control Panel/Administrative Tools/Computer management de aici alegi Disk Management. Formatezi dupa caz si... bingo va aparea si partitia in windows !
pai lui nu ii apare hard-ul nou deloc. ce sa formateze?  :huh:
poate nu am inteles eu bine, dar eu am inteles ca pune un al doilea hard pe care nu il vede windwos-ul

#7
gxg276

gxg276

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 13.12.2005
  • ID membru: 57,234

View Postreclamagiu, on Dec 14 2005, 19:53, said:

pai lui nu ii apare hard-ul nou deloc. ce sa formateze?  :huh:
poate nu am inteles eu bine, dar eu am inteles ca pune un al doilea hard pe care nu il vede windwos-ul


acum incerc sa-l formatez in Computer management



   In momentul asta il formateaza dar singura optiune la fisiere este NTFS cu toate ca Master-ul are fisiere FAT32. Este asta o problema ?
Inca ceva...
Dupa ce am conectat al doilea hard si am pornit calculatorul, monitorul "bate" spre rosu. Sa fie din cauza hard-ului ?
Scuze ptr. insistenta!

#8
unGuru

unGuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 792
  • Înscris: 06.06.2004
  • ID membru: 17,773
  • Locație: CYBERIA

Quote

Dupa ce am conectat al doilea hard si am pornit calculatorul, monitorul "bate" spre rosu.
This is.. hardcore! :death:

Incearca sa dai un degauss (monitorului).. daca HDD-ul este extern si l-ai montat deasupra monitorului, e posibil sa fie de la el.. altfel, n-are legatura cu insingerarea.

N-are legatura formatul de fisiere (FAT, NTFS) cu modul de conectare al HDD-ului (master/slave). Ce windows ai? XP-ul permite formatarea atit FAT(32) cit si NTFS.. da ceva detalii despre HDD, poate nu este prea bine vazut de catre BIOS si de aici deruta windows-ului..

Edited by unGuru, 14 December 2005 - 18:27.


#9
indianuiute

indianuiute

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 10.02.2005
  • ID membru: 30,452
  • Locație: Bucuresti

Quote

Dupa ce am conectat al doilea hard si am pornit calculatorul, monitorul "bate" spre rosu. Sa fie din cauza hard-ului ?
cablu de la monitor e "vinovatu" ... du-l si u la 1 electrician sa ti-l schimbe

Edited by indianuiute, 14 December 2005 - 18:37.


#10
gxg276

gxg276

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 13.12.2005
  • ID membru: 57,234

Cu hardul s-a rezolvat. Dupa formatare a aparut. Seagate Barracusa 7200.9, 120GB, 8MB, etc. ...
La monitor i-am dat degauss dar nu pare sa aiba vreun efect ( Mitsubishi luat la SH in octombrie 2003, an fabricatie 1997-1998 nu stiu sigur ). Nu am avut nici o problema cu el pana acum dar fiindca a aparut acum "buba" chiar dupa ce am montat hardul ma gandeam ca este din cauza lui. Voi incerca sa schimb cablul apoi voi vedea. Multumesc mult ptr. ajutor. Astept sugestii ptr. monitor.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users