Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ajutor refinantare

Italienii au un cuvant de spus in...

Cel mai avantajos card de credit?

Elefant.ro
 Problema tuchscreen Android!

Sala, prafuri si alimentatie.

Inmatriculare auto -certificat fi...

ajutor excel
 Win XP antivirus compared - last ...

share market by credit card

buy shares on internet

Laptop nou
 Dupa formatarea partitiei cu OS u...

RunDLL

Întrebare despre studentocard Ra...

somonul in Romania
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

PC , va rog sa ma ajutati.

  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
FaK

FaK

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.01.2014
  • ID membru: 846,547

PC-ul meu :
Processor : AMD Sempron ™ X2 190 Processor , MMX ,3DNow (2 Cpus) , ~ 2.5 GHz
Memory : 2 GB RAM
Placa Video : 1 GB Nvidia Geforce 210
Sistem de operare : Windows XP Professional
Ce sa schimb ?
Intre Processor si RAM ?
Sa imi iau alt processor sau sa imi iau 2 GB RAM sa il fac de 4 GB ?
Nu pot sa le cumpar pe aman2 pentru ca nu imi permite bugetu , pot lua decat 1 dintre ele... vreau sa ma sfatuiti ce sa cumpar (Processor sau 2 GB RAM) Cu ce sar misca mai bine PC-ul .. ?

Alta chestiune..
Am placa Video Nvidia Geforce 210 si scrie ca e compatibil doar cu Windows 7 respectiv 8
Dupa ce am instalat Windows XP dupa vre-o 3-4 zile mi se vedeau diverse puncte pe Desktop care se miscau , cred ca e de la Placa Video , nu e compatibil cu Windows XP
Am garantie la ea , pot sa ma duc sa le cer alta placa video tot de 1 GB compatibil cu windows xp ?
PS : Scuzati-mi gramatica (am scris in graba)

#2
paintx05

paintx05

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,025
  • Înscris: 26.05.2007
  • ID membru: 184,240
  • Locație: Galati
Schimba windowsul in primul rand. Si vezi ca ai postat gresit.

#3
qNpHard

qNpHard

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 01.08.2013
  • ID membru: 820,248
  • Locație: Acolo!
Eu nu inteleg de ce vrei windows xp,schimba pe 7 oricand ai ocazia

#4
george90

george90

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,511
  • Înscris: 19.08.2006
  • ID membru: 92,317
  • Locație: Bucuresti
Cum adica ce sa schimbi ? Care e problema, ce anume se misca greu; cum il folosesti ?
Cat despre placa video, eu m'as uita la condensatorii electrolitici in al doilea rand, iar in primul rand as incerca alt cablu de iesire.

#5
lex404

lex404

    Minion Incognito! [*_*]

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,568
  • Înscris: 19.04.2009
  • ID membru: 446,730
  • Locație: Cluj-Napoca.
Acum CPU si Windows.
Ia un CPU mai bun, dar tot pe AM3 si pune W7.
Apoi, mai adaugi RAM, SSD



#6
qNpHard

qNpHard

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 01.08.2013
  • ID membru: 820,248
  • Locație: Acolo!
Schimbi procesorul mai intai.Daca vei mai avea bani in viitor te vei gandi si la rami

#7
Sempiternal

Sempiternal

    // Mastermind \\

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,252
  • Înscris: 05.05.2013
  • ID membru: 809,774
  • Locație: At home
Ce intrebuintare are? Office sau Gaming? E foarte important sa precizezi asta.

#8
FaK

FaK

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.01.2014
  • ID membru: 846,547
Eu vreau sa las tot Windows XP ( il am de cand mi-am cumparat PC prima data acum 7-8 ani)
Deci sa va spun mica "povestioara" :
Mie mi s-a ars placa de baza si a trebuit sa o schimb , m-am dus la un om care se pricepe si are magazin si mi-a schimbat-o si mi-a mai pus si 2 GB RAM (eu aveam 1GB inainte)+ alta placa video de 1 GB DD3 ,bun.
Dupa ce mi-a facut toate cele mi-a pus Windows 7 (eu care eram invatat cu windows xp) si am vazut ca are anumute buguri (Windows 7 Ultimate).Acest Windows cred eu ,este pentru birotica nici decum pentru jocuri..Windows XP mi s-a parut cu mult peste Windows 7 Ultimate la jocuri. Sa nu ma intelegeti gresit , eu vrea un Windows care sa mearga bine la jocuri si sa nu aibe buguri.
In perioada cand aveam Windows 7 , intram pe Call of duty 3/4 si dupa 5 minute de joc mi se scotea mereu si imi dadea eroarea BlueScreen si inca o eroare nvlddmkm.sys am incercat tutoriale pe net sa le rezolv , nimic..
De aceea vreau sa raman la XP si nu la 7 si daca se poate sa schimb placa Video (poate este de la ea)+ ca am si garantie .
Si sa iau alt processor sau RAM cu inca 2 GB.
Am procesoru slab si cred ca placa video pe care o am este cu mult peste processor , placa video nu va lucra la capacitate maxima deoarece nu va avea ce sa proceseze zic eu . Trebuie sa existe un echilibru intre ele.

#9
dexterash

dexterash

    eSecurity Evangelist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,724
  • Înscris: 19.08.2004
  • ID membru: 21,651
  • Locație: Iasi
Te-ai gandit ca problemele tale pot aparea si de la faptul ca Windowsul era piratat, fara licenta?

L.E. Si jocurile, de asemenea...

Edited by dexterash, 29 January 2014 - 14:38.


#10
Hider141

Hider141

    Spaima noob-ilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,121
  • Înscris: 06.01.2008
  • ID membru: 269,644
  • Locație: just RO

View PostFaK, on 29 ianuarie 2014 - 14:28, said:

...
Echilibru nu va exista nici in viitor, fiindca placa video e slaba, de fapt e cea mai slaba din seria Geforce 200.
Cel ce ti-a instalat Windows 7 trebuia sa-ti instaleze versiunea Home Premium, fiindca nu vine incarcata cu tot felul de programe si procese inutile utilizatorului obisnuit. Si intre timp Windows 7 s-a mai maturizat, daca mai genereaza erori la jocurile respective e cel mai probabil din lipsa unui patch sau din cauza crackului folosit.

#11
FaK

FaK

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.01.2014
  • ID membru: 846,547
Inainte sa schimb placa de baza , ramu' si placa video nu dadea erori cu bluescreen si nvl..am inteles ca eroare cu bluescreen si cealalta apar de la windows 7 pe windows xp nu aveam probleme

Cat despre jocuri , tot jocurile care le jucam inainte le joc si acum.
Astazi de dimineanta cand am aprins PC-ul mi-a aparut punctulete miscatoare de diverse culori pe Desktop , nu ma lasa nici sa schimb rezolutia.
Cand am instalat Windows XP am instalat si placa audio si placa de baza dar in dimineata asta a trebuit sa dezinstalez placa video si sa o instalez din nou si pff acum vad ca nu se mai vede dar astept pana maine dimineata sa vad daca imi face tot asa , daca e sa imi faca tot asa i-au monitoru vechi si il inlocuiesc ca sa aflu din ce cauza imi apar..

#12
Hider141

Hider141

    Spaima noob-ilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,121
  • Înscris: 06.01.2008
  • ID membru: 269,644
  • Locație: just RO
S-ar putea sa fie pe moarte placa video. Verifica sa fie bine infipta in slotul PciExpress de pe placa de baza, dupa care verifica si cablul monitorului sa fie bine conectat atat la placa video cat si la monitor daca e unul detasabil.
Dupa aia instaleaza cel mai recent driver de pe site-ul Nvidia si vezi daca mai face asa. Daca simptomele se manifesta in continuare atunci ai gasit vinovatul: placa video.

#13
n-rgia

n-rgia

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 10.10.2009
  • ID membru: 519,272
Votez și eu pentru procesor,
Nu ne-ai spus ce placa de baza ai ca să-ți putem face o recomandare...Optează pentru un procesor x64,instalează Windows 7 ,pentru jocuri poti folosi modulul de compatibilitate ( click dreapta pe joc Comtability Mode )

#14
FaK

FaK

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.01.2014
  • ID membru: 846,547
Salutare , in legatura cu punctele negre miscatoare pe desktop.
Deci m-am dus cu unitatea la omu' ala si la el nu apare niciun punct negru , nimic...totu e in regula. Mi-a spus ca o fii din cauza la monitor..
Am ajuns acasa , am schimbat monitoru' cu un televizor si tot asa se vedea , m-am gandit ca poate e din cauza cablului care leaga monitoru de unitate...
M-am din din nou la omu' acela si i-am dat cablu sa il bage sa vedem daca e de la el , a bagat cablu si minune nu este nici de la cablu :| de la ce ar putea fii ? La el nu apare nimic nici-un punct sau ceva pe Desktop si la mine imi apare , dc ?
Daca stiti va rog sa raspundeti , multumesc.

#15
whitewizard

whitewizard

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,036
  • Înscris: 07.05.2006
  • ID membru: 76,556
  • Locație: Buzau

View PostFaK, on 30 ianuarie 2014 - 18:15, said:

Salutare , in legatura cu punctele negre miscatoare pe desktop.
Deci m-am dus cu unitatea la omu' ala si la el nu apare niciun punct negru , nimic...totu e in regula. Mi-a spus ca o fii din cauza la monitor..
Am ajuns acasa , am schimbat monitoru' cu un televizor si tot asa se vedea , m-am gandit ca poate e din cauza cablului care leaga monitoru de unitate...
M-am din din nou la omu' acela si i-am dat cablu sa il bage sa vedem daca e de la el , a bagat cablu si minune nu este nici de la cablu Posted Image de la ce ar putea fii ? La el nu apare nimic nici-un punct sau ceva pe Desktop si la mine imi apare , dc ?
Daca stiti va rog sa raspundeti , multumesc.

Puncte negre sau albe?Posibil pixeli morti,daca nu apar si cu al monitor.

#16
FaK

FaK

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.01.2014
  • ID membru: 846,547
Sunt puncte multicolore care se si misca :|
Si nu cred ca sunt din cauza pixerilor pentru ca , cum am mai spus..am schimbat monitoru cu o plasma si tot asa se vedea .Am crezut ca este din cauza cablului care leaga monitoru cu unitatea dar nu e asa..

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users