Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Energia din punctul zero

- - - - -
  • Please log in to reply
644 replies to this topic

#361
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PosttheMisuser, on 31 martie 2014 - 16:19, said:

O diferenta care iti scapa intre pompa de caldura si randamentul supraunitar e ca, daca ne uitam la calitatea energiei care intra si care iese, la o pompa de caldura intra de calitate inalta si iese de calitate joasa iar in cazul randamentelor supraunitare calitatea energiei este aceeasi. Adica fotoni bagi - fotoni scoti. Iar dincolo bagi lucru mecanic (de pilda) si scoti temperatura. Care temperatura e cea mai joasa forma de energie.

Mai degraba tie ti-a scapat faptul ca am specificat explicit ca o pompa de caldura functioneaza foarte bine si daca ai "capatul cald" in vid, nu trebuie neaparat sa iti incalzeasca aerul din casa. Si cum scapa un corp de caldura? Hai ca am mai spus-o de n ori, radiaza, electromagnetic; daca e cu lungime de unda intr-un anumite interval e vizibila, daca nu nu. Hm, oare ce particula elementara e asociata radiatiei electromagnetice...culmea exact fotonul!

Inca o data ca repetitia e mama ... naibii:

Pompa:
caldura furata din mediu -> X [+ energie electrica] Y -> caldura radiata [= radiatie electromagnetica, da tot fotoni daca vrei]

LED:
caldura furata din mediu ->  [+ energie electrica] LED -> lumina (= tot radiatie electromagnetica, eventual cu lungime de unda ceva mai scurta)

Si vezi ca te-ai incurcat in stiinta la chestiile esentiale: curentul electric nu e echivalent cu "bagi fotoni".

Edited by f300, 31 March 2014 - 17:23.


#362
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Întradevăr mă lupt cu morile de vânt,dar nu-mi pasă de acele persoane care aruncă cu rahat și întotdeauna se ascund precum struțul în nisip după acele principii termodinamice ale fizicii care indubitabil sunt foarte corecte,dar am spus-o de atâtea ori că sunt incomplete pentru că de multe ori apar energii radiante din afara acelui sistem termodinamic,care au fost omise la timpul lor și mă refer la ecuațiile lui Maxwell care făceau referire într-o formă sau alta la energia vidului,dar au fost trecute cu vederea și s-a omis posibilitatea folosirii acestei energii,iar Tom Valone spune citez:Pentru mine, energia punctului zero este cheia către rezolvarea crizei energetice.Nu numai ca am demonstrat ca rasucirea protonilor deriva dintr-un câmp de vacuum, dar atomul însusi deriva din câmpul energiei punctului zero.
Thomas Valone
fizician

Thomas Valone este inginer fizician, fiind cunoscut în toata lumea pentru articolele si carțile despre energia punctului zero.

1976-1980 -cercetator la Departamentul de Dezvoltare Scott Aviation

1981-1986 - instructor la Colegiul Erie

1987-1990 - inginer la "Integrity Research Corporation", Buffalo

1996-1999 - examinator la "US Patent&Trademark Office", Crystal City

1999-prezent - presedinte al "Integrity Research Institute", Washington

Edited by Viorelsolar, 31 March 2014 - 17:48.


#363
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,121
  • Înscris: 25.02.2007

View Postf300, on 31 martie 2014 - 17:22, said:

Si vezi ca te-ai incurcat in stiinta la chestiile esentiale: curentul electric nu e echivalent cu "bagi fotoni".
Aici era vorba de documentatia pe care n-ai citit-o.
Acest fenomen chiar se intampla (in alt experiment, nu asta cu ledul).

View Postf300, on 31 martie 2014 - 17:22, said:

Pompa:
caldura furata din mediu -> X [+ energie electrica] Y -> caldura radiata [= radiatie electromagnetica, da tot fotoni daca vrei]

LED:
caldura furata din mediu ->  [+ energie electrica] LED -> lumina (= tot radiatie electromagnetica, eventual cu lungime de unda ceva mai scurta)
Treaba cu lungimea de unda e foarte importanta. Asta ne da posibilitatea sa folosim mult mai usor aceasta energie decat in forma unei pompe de caldura.
Acei fotoni de energie inalta se pot transforma in curent electric mult mai usor decat cei emisi la 135C.
Si daca faci niste socoteli, te afli in preajma unui sistem care poate ar functiona singur Posted Image

Edited by theMisuser, 31 March 2014 - 18:19.


#364
mdionis

mdionis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 18.05.2009

View PostViorelsolar, on 31 martie 2014 - 17:45, said:

[...] și mă refer la ecuațiile lui Maxwell care făceau referire într-o formă sau alta la energia vidului,dar au fost trecute cu vederea

Hai ca m-ai facut curios. Ecuatiile lui Maxwell fara medii materiale sunt:
div E = rho/epsilon_0
div B = 0
rot E = -dB/dt
rot B = mu_0*(j + epsilon_0*dE/dt)
(derivatele temporale sunt partiale, daca nu avem nici sarcini electrice rho si j sunt zero)
Cum se refera ele la "energia vidului"?

Quote

Tom Valone spune citez:Pentru mine, energia punctului zero este cheia către rezolvarea crizei energetice.Nu numai ca am demonstrat ca rasucirea protonilor deriva dintr-un câmp de vacuum, dar atomul însusi deriva din câmpul energiei punctului zero.

"rasucirea protonilor"??? Poate momentul cinetic intrinsec (spinul): ala deriva simplu din cei trei spini semintregi ai quarcilor componenti. Spinul este insa o proprietate cuantica, nu corespunde rotatiei in jurul unei axe din cazul clasic.
Chestia cu atomul trebuie sa o mai diger, eu stiu de la cursurile de mecanica cuantica ca atomul se modeleaza fain cu ecuatia lui Schroedinger in care hamiltonianul contine pe post de potential miscarea in potential electrostatic (si se modeleaza si mai fain cu ecuatia lui Dirac incluzand corectiile relativiste).
Data viitoare am sa ofer si eu un citat din mine.


#365
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,121
  • Înscris: 25.02.2007

View PostProtopopeus, on 31 martie 2014 - 16:49, said:

Pai daca "ceva"-ul e luat din caldura mediului ambiant, ce treaba are supraunitarul aici ?!!!
Caldura aia nu-i tot purtatoare de energie, ca si vantul, apa, magma din adancuri, etc. ?
Spre deosebire de termodinamica, unde se opereaza cu multimi mari de elemente (adica statistic), in cuantica se analizeaza (si) cate un proces singular.
Adica vine un foton, da de un atom, ii zboara un electron si pac, gata ionizatul.
Sau, vine un foton, se imbarliga in atom, se zbate o vreme si iese de acolo mai voinic decat la intrare. Iar asta este un proces supraunitar daca socotesti randamentul ca fiind ce intra/ce iese.
Acest proces se face pe cheltuiala caldurii de unde era atomul.
O chestie bengoasa ar fi sa vina si cei cu punctul zero sa propuna un asemenea mecanism. Vine fotonul, se bataie un pic si iese inapoi mai voinic pt. ca ia ceva din punctul zero. Dar pana atunci, ne mai jucam cu temperatura Posted Image

Se poate formula aceasta situatie si astfel - O sursa de caldura joasa efectueaza un lucru mecanic asupra unui foton de energie inalta si il reemite la o energie si mai inalta.
In termeni termodinamici ar insemna ca a curs caldura de la o temperatura mica spre o temperatura mare.

Ia sa vedem daca acum se intelege de ce nu merge termodinamica aplicata aici si daca se observa ineditul acestor situatii cuantice Posted Image

Edited by theMisuser, 31 March 2014 - 18:55.


#366
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Vrei să-ți spun eu ce înțeleg din energia vidului si ecuatiile lui Maxwell,deci după umila mea părere energia vidului este de natura electromagnetica se manifesta prin câmpuri electromagnetice de alta natura ce pot fi măsurate doar de un osciloscop performant și acelea sunt: UNDELE LONGITUDINALE,pentru că noi„amărăștenii” ne folosim doar de undele transversale pe care tot noi le-am inventat,din păcate nu știm,sau nu prea suntem lăsați să aflăm cum să le captăm pe alea „moka” longitudinale de care suntem înconjurați pretutindeni în univers.Posted Image

#367
mdionis

mdionis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 18.05.2009

View PostViorelsolar, on 31 martie 2014 - 19:08, said:

Vrei să-ți spun eu ce înțeleg din energia vidului si ecuatiile lui Maxwell,deci după umila mea părere energia vidului este de natura electromagnetica se manifesta prin câmpuri electromagnetice de alta natura ce pot fi măsurate doar de un osciloscop performant și acelea sunt: UNDELE LONGITUDINALE

Stop. Ecuatiile Maxwell contin in ele exact ecuatia undelor pentru niste unde transversale. Uite de exemplu pentru E, ne folosim de rot (rot V) = grad (div V) - lap V  (lap e laplaceianul, V e un camp vectorial oarecare):
rot (rot E) = grad (div E) - lap E si cum in vid, fara sarcini, rho = 0, primul termen se anuleaza (div E = 0 din prima ecuatie)
Pe de alta parte, daca aplicam rotorul in ambii membri din a treia ecuatie Maxwell,
rot (rot E) = - rot (dB/dt) = (inversam ordinea derivarilor cf. Schwartz) = (-d/dt)(rot B) = (... iar rotorul lui B il culegem din a patra ecuatie, cu j = 0) = -mu_0*epsilon_0*(d2E/dt2). Avem asadar:
(lap - mu_0*epsilon_0*(d2/dt2))E = 0 ceea ce reprezinta desigur binecunoscuta ecuatie a undelor pentru campul E perturbat ce se propaga in vid cu viteza c = 1/sqrt(mu_0*epsilon_0).

Sa aratam ca unda respectiva este in mod necesar transversala. Fie E(r,t) = E0*f(n*r- c*t) o solutie particulara oarecare a ecuatiei undelor, in care n e un versor ce desemneaza directia de propagare. Cum div E = 0 rezulta ca (E0,x*nx + E0,y*ny + E0,z*nz)*f'(n*r- c*t) = 0 pentru orice (r,t), deci E0*n = 0 si campul electric este in mod necesar perpendicular pe directia de propagare a undei.

Asadar ecuatiile Maxwell duc in mod matematic riguros si exclusiv la existenta undelor electromagnetice transversale. Daca vrem sa ne imaginam unde electromagnetice longitudinale, musai schimbam si relatiile Maxwell si facem div E si div B diferite de zero chiar si in absenta sarcinilor... insa aceasta fizica nu se refera la universul cunoscut noua. In plus, orice osciloscop, oricat de performant, dat fiind ca functioneaza conform ecuatiilor Maxwell, nu va avea cum sa detecteze un fenomen extrem de ipotetic care depaseste ecuatiile sale de functionare.

Quote

pentru că noi„amărăștenii” ne folosim doar de undele transversale pe care tot noi le-am inventat

Nu noi le-am inventat ci mama natura, acum cateva miliarde de ani de cand s-a pristavit interactia electroslaba. Noi le-am pus in evidenta si am inceput sa ne folosim de ele.

Quote

din păcate nu știm,sau nu prea suntem lăsați să aflăm cum să le captăm pe alea „moka” longitudinale de care suntem înconjurați pretutindeni în univers.

Vreun argument concret masurabil in favoarea existentei undelor electromagnetice longitudinale ai? sau vorbesti din suflet in favoarea lor pentru ca ar fi teribil de "cool" ca ele sa existe cu adevarat si o doresti cu atata ardoare?! sper ca esti constient ca nimic din ceea ce am observat pana acum in univers nu lasa sa se banuiasca ca ar exista asa ceva.

Edited by mdionis, 31 March 2014 - 20:07.


#368
adrianfolteanu

adrianfolteanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 01.03.2011

View PostTic1, on 30 martie 2014 - 18:57, said:

Cred ca ai incalcat o lege simpla...de prin clasele primare....probabil ca ai lipsit la lectia respectiva.
Acu...nu ca as fi eu doxa la fizica....dar nestiutorii astia de prin Europa sau de la noi nu or fi stiind smecheria asta .....Se chinuie saracii sa faca centrale nucleare, electrocentrale, hidrocentrale   in loc sa puna citeva motoare cu demultiplicare la generatoarele de la Bicaz, Portile de fier...etc.Posted Image  Hai sa fim seriosi.....cit de creduli trebuie sa fim ca sa credem asa ceva.....
Apropo.....dupa demultiplicatorul tau vei obtine in cel mai bun caz 950 W nu 30 KW...Dar avem voie sa visam inca !!!

Daca ai masina stii ce face cutia de viteze?
se pare ca nu , creste puterea motorului , ai vazut ca nu poti pleca cu viteza a cincea de pe loc ?
sau nu ai avut niciodata masina
daca te uiti mai bine pe internet altii au deja acel generator de care am vorbit , eu l-am facut de 3 kw
acum fac unul de 10 KW
deci multiplicarea mecanica a puterii este parte integranta a fizicii clasice iar o parte din ce da generatorul vine de la magnetii neodinium din energia punctului zero
in curand o sa deschid un topic despre acest generator de care am vorbit si o sa va aduc si dovada cum functioneaza  ca sa nu mai vorbim aiurea

#369
ech

ech

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,833
  • Înscris: 01.09.2006

View Postadrianfolteanu, on 31 martie 2014 - 20:37, said:

Daca ai masina stii ce face cutia de viteze?
se pare ca nu , creste puterea motorului , ai vazut ca nu poti pleca cu viteza a cincea de pe loc ?
Pai si cand are masina putere mai mare ? In treapta 1 ? Sau in treapta 5 ? Posted Image
Ca sa mergi cu 130 km/h ai nevoie de mai putina putere decat la pornirea de pe loc ?

#370
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postadrianfolteanu, on 31 martie 2014 - 20:37, said:

Daca ai masina stii ce face cutia de viteze?
se pare ca nu , creste puterea motorului , ai vazut ca nu poti pleca cu viteza a cincea de pe loc ?
sau nu ai avut niciodata masina
daca te uiti mai bine pe internet altii au deja acel generator de care am vorbit , eu l-am facut de 3 kw
acum fac unul de 10 KW
deci multiplicarea mecanica a puterii este parte integranta a fizicii clasice iar o parte din ce da generatorul vine de la magnetii neodinium din energia punctului zero
in curand o sa deschid un topic despre acest generator de care am vorbit si o sa va aduc si dovada cum functioneaza  ca sa nu mai vorbim aiurea

IN CURIND o sa deschizi un topic ... dar cu ala numit foarte sugestiv "energie gratis" si deschis acu' mai mult de 3 ani ce s-a intimplat? Nu colaboreaza universul?
Sau ai fost prea ocupat sa treci bacul intre timp (sper ca nu s-a intimplat minunea, mai ales daca insisti cu cutia de viteze care iti multiplica puterea)?

View Postadrianfolteanu, on 02 martie 2011 - 17:42, said:

haideti pe acest subiect sa facem ceva
am documentatie si mai multe idei pe care sa le dezvoltam
eu studiez de ceva timp si am tras concluzia ca este posibil
altii o fac deja industrial


#371
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Nici un stop!,dumneavoastră nu mie trebuie să-mi explicați ecuațiile lui Maxwell pentru undele transversale deși într-un sistem termodinamic deschis apar și undele longitudinale apoi negreșit rezultă și calcule eronate când trebuie măsurată eficiența totală al acelui sistem,pentru că eu sunt un om cu studii medii și nu mai am timp la aproape 50 de ani să mă mai ocup de studiul fizicii superioare,sunt cei tineri din ziua de azi care ar trebui să studieze și să le dea peste nas celor care creează haos și crize energetice inventate în speranța că vor putea păcăli și se vor îmbogăți încontinuare pe spatele a miliarde de oameni,explicați aceste lucruri despre ecuațiile Maxwell unor fizicieni care au primit premii Nobel și care recunosc existența fenomenului zero point energy pe care nu-l găsiți explicat în nici-un manual din fizica elementară.Un argument practic și nu teoretic de „vorbărie goală” ar fi acela de a studia dispozitivele electromagnetice construite de Jean Louis Naudin și mai ales MEG-ul,unde apar aceste unde longitudinale în randamentul acestui dispozitiv.http://jnaudin.free.fr/meg/megv21.htm

#372
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostViorelsolar, on 31 martie 2014 - 20:55, said:

Un argument practic și nu teoretic de „vorbărie goală” ar fi acela de a studia dispozitivele electromagnetice construite de Jean Louis Naudin și mai ales MEG-ul,unde apar aceste unde longitudinale în randamentul acestui dispozitiv.http://jnaudin.free.fr/meg/megv21.htm

Parca am mai discutat intr-un thread (vechi la rindul lui tot de vreo 3 ani) timpenia din patentul ala de care nu s-a ales nimic (daca nu punem la socoteala niste pritoceli ale aceluiasi site stupid si acelorasi diagrame inutile) si care a fost la un moment dat chiar lasat sa expire si care oricum are acum 14 ani. Dar argumentul e mereu dupa colt, e pe vine, inca putin, peste o saptamina, o sa fac si o sa dreg. Si te trezesti ca trec 3, 15, 400 de ani si nu se schimba nimic decit argumentele sint regurgitate cu tehnologie moderna.

Astept video-ul pe youtube in care cineva pune impreuna un smartphone cu lanterna pornita si un "incarcator solar" si incearca sa ne arate cum merge la infinit. Si eventual vin si alti avocati neplatiti pe forum sa ne explice ca e ceva nou, nu e chestia cu celula solara si led-ul, nu e chestia cu generatorul si motorul puse in paralel, nuuuuuuuu, e ceva nou si nemaivazut, e smartphone-ul care are nu stiu ce power management care face totul sa mearga fenomenal.

#373
adrianfolteanu

adrianfolteanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 01.03.2011

View Postf300, on 31 martie 2014 - 20:52, said:

IN CURIND o sa deschizi un topic ... dar cu ala numit foarte sugestiv "energie gratis" si deschis acu' mai mult de 3 ani ce s-a intimplat? Nu colaboreaza universul?
Sau ai fost prea ocupat sa treci bacul intre timp (sper ca nu s-a intimplat minunea, mai ales daca insisti cu cutia de viteze care iti multiplica puterea)?

Aide ca esti fraier
ce naiba la viteza 1 ai putere mare ca sa misti massina din loc si pe masura ce apare inertia treci in treapta superioare
si vizavi de bac esti mojic cred ca am mai multe studii ca tine
iar cu energia gratis trebuie sa mai studiezi tu
eu ce am facut o sa va arat la toti
stima

#374
adrian71

adrian71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 22.04.2005
ha ha, ce s-a "incins" forumul asta, ce imi place! citesc si rad. mah baieti, ce va chinuiti atata sa va demonstrati unii altora ca exista sau nu exista diverse chestii? va gadila pe undeva?

nici nu stiu pana la urma care ar fi logica existentei acestui topic, devreme ce niciuna din categorii nu reuseste sa invete ceva de la cealalta (scepticii conventionali, blazati, cu cartea de fizica si universul cunoscut in dinti de o parte si idealistii visatori, entuziasti pe de alta parte).

stati fiecare cu convingerile voastre pe care le pretuiti asa de mult ca nu le-ati pune la indoiala in veci, si continuati sa ramaneti sclavii sistemului sau, lafaiti-va in energie libera pe care o produceti din belsug si bucurati-va, dupa caz :)

#375
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010

View Postf300, on 31 martie 2014 - 21:03, said:


Parca am mai discutat intr-un thread (vechi la rindul lui tot de vreo 3 ani) timpenia din patentul ala de care nu s-a ales nimic (daca nu punem la socoteala niste pritoceli ale aceluiasi site stupid si acelorasi diagrame inutile) si care a fost la un moment dat chiar lasat sa expire si care oricum are acum 14 ani. Dar argumentul e mereu dupa colt, e pe vine, inca putin, peste o saptamina, o sa fac si o sa dreg. Si te trezesti ca trec 3, 15, 400 de ani si nu se schimba nimic decit argumentele sint regurgitate cu tehnologie moderna.

Astept video-ul pe youtube in care cineva pune impreuna un smartphone cu lanterna pornita si un "incarcator solar" si incearca sa ne arate cum merge la infinit. Si eventual vin si alti avocati neplatiti pe forum sa ne explice ca e ceva nou, nu e chestia cu celula solara si led-ul, nu e chestia cu generatorul si motorul puse in paralel, nuuuuuuuu, e ceva nou si nemaivazut, e smartphone-ul care are nu stiu ce power management care face totul sa mearga fenomenal.

Tu ai chef să te cerți cu mine,sau ce vrei să demonstrezi???,sunt sătul de alde „Gică Contra” care așteaptă mură-n gură de la alții,ca apoi să se hlizească ca babele pe la colțuri doar,doar o rezulta vreo nereușită !!!.De ce nu faci și tu un experiment și apoi să te manifești în halul ăsta coleric despre tâmpenia de MEG !,chiar ai impresia că le știi pe toate dinainte ?,cum ai ajuns tu la concluzia că ăla este un site stupid ?,este după părerea mea și nu numai a mea ci și al americanilor,nemților și englezilor cel mai important site împreună cu panaceauniversity care vă poate închide gura ție și altor palavragii care n-ar mișca un deget să demonstreze contrariul,măcar eu nu am timp pentru că sunt mai mereu plecat la muncă în străinătate,dar negreșit când ajung la atelierul casei mele încerc să construiesc tot felul de chestii extra,să-mi demonstrez mie însumi dacă există vreo minimă posibilitate ca acel dispozitiv să funcționeze,de aceea eu întotdeauna gândesc pozitiv și sunt foarte optimist în ceea ce fac,iar pentru asta sufăr de multe ori când sunt luat peste picior sau jignit de oameni puturoși,negativiști și malefici .Ca să-ți demonstrez că site-ul funcționează și are activitate uite aici activitate în aprilie 2013 :http://jnaudin.free....enz/DLE26en.htm

#376
mdionis

mdionis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 18.05.2009

View PostViorelsolar, on 31 martie 2014 - 20:55, said:

Nici un stop!,dumneavoastră nu mie trebuie să-mi explicați ecuațiile lui Maxwell pentru undele transversale

Ecuatiile lui Maxwell inseamna unde electromagnetice transversale. Nu exista alte ecuatii Maxwell in electromagnetism si care sa admita solutii unde longitudinale.

Quote

deși într-un sistem termodinamic deschis apar și undele longitudinale

Intr-un sistem de particule materiale exista unde mecanice longitudinale. Evident, nu au nimic de-a face cu undele electromagnetice.

Quote

apoi negreșit rezultă și calcule eronate când trebuie măsurată eficiența totală al acelui sistem

Eu asteptam o substantiere a afirmatiei cum ca ecuatiile Maxwell fac referire la energia vidului. Dumneata ai vorbit insa de pretinse unde longitudinale care sunt matematic interzise in formalismul lui Maxwell. Nu am vazut niciun calcul, doar vorbe.

Quote

explicați aceste lucruri despre ecuațiile Maxwell unor fizicieni care au primit premii Nobel

Colegii care au primit premiul Nobel nu au nevoie de explicatii cu privire la ecuatiile Maxwell: le-au facut cu totii la cursul de electromagnetism/electrodinamica si stiu cu totii ceea ce am scris mai inainte.

Quote

și care recunosc existența fenomenului zero point energy pe care nu-l găsiți explicat în nici-un manual din fizica elementară.

De la cursurile de mecanica cuantica si teorie de camp, toata lumea are idee de energia starii fundamentale.

Quote

Un argument practic și nu teoretic de „vorbărie goală” ar fi acela de a studia dispozitivele electromagnetice construite de Jean Louis Naudin și mai ales MEG-ul,unde apar aceste unde longitudinale în randamentul acestui dispozitiv.http://jnaudin.free.fr/meg/megv21.htm

Eu despre dl. Naudin nu am de ce sa discut, e un pacalici cu priza la cativa nespecialisti.

Retine din aceasta discutie o singura informatie de baza: energia de zero nu este legata de electromagnetism si nici de termodinamica ci este o proprietate esentialmente cuantica.
Al doilea lucru pe care il poti retine: tot ceea ce cunoastem in mod stiintific spune ca in universul nostru nu exista si nu pot exista unde electromagnetice longitudinale.
In rest, voie buna.

#377
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010

View Postmdionis, on 31 martie 2014 - 22:02, said:

Ecuatiile lui Maxwell inseamna unde electromagnetice transversale. Nu exista alte ecuatii Maxwell in electromagnetism si care sa admita solutii unde longitudinale.



Intr-un sistem de particule materiale exista unde mecanice longitudinale. Evident, nu au nimic de-a face cu undele electromagnetice.



Eu asteptam o substantiere a afirmatiei cum ca ecuatiile Maxwell fac referire la energia vidului. Dumneata ai vorbit insa de pretinse unde longitudinale care sunt matematic interzise in formalismul lui Maxwell. Nu am vazut niciun calcul, doar vorbe.



Colegii care au primit premiul Nobel nu au nevoie de explicatii cu privire la ecuatiile Maxwell: le-au facut cu totii la cursul de electromagnetism/electrodinamica si stiu cu totii ceea ce am scris mai inainte.



De la cursurile de mecanica cuantica si teorie de camp, toata lumea are idee de energia starii fundamentale.



Eu despre dl. Naudin nu am de ce sa discut, e un pacalici cu priza la cativa nespecialisti.

Retine din aceasta discutie o singura informatie de baza: energia de zero nu este legata de electromagnetism si nici de termodinamica ci este o proprietate esentialmente cuantica.
Al doilea lucru pe care il poti retine: tot ceea ce cunoastem in mod stiintific spune ca in universul nostru nu exista si nu pot exista unde electromagnetice longitudinale.
In rest, voie buna.

Dacă Naudin este un păcălici așa cum credeți doar dumneavoastră pe planeta asta,înseamnă că discuția noastră se încheie aici,mai ales că aveți o tentă de om negativist dacă considerați peste capul altora de 1 milion de ori mai fizicieni decât dvs.,despre existența undelor longitudinale în univers,pe care o negați cu înverșunare,de parcă Maxwell știa ceva la timpul ăla despre undele longitudinale din eter.Eu prefer să lecturez documente ale celor mai mari fizicieni ai lumii,să înțeleg și eu câte ceva despre acest fenomen,este o cauză pierdută să mă faceți să vă mai ascult și să mai urmăresc postările după felul cum mi-ați răspuns.Posted Image

#378
mdionis

mdionis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 18.05.2009

View PostViorelsolar, on 31 martie 2014 - 22:26, said:

Dacă Naudin este un păcălici așa cum credeți doar dumneavoastră pe planeta asta

Nu cred ca sunt numai eu: stiu sigur ca mai sunt si alti colegi (gen Bob Park din link-ul indicat; ca veni vorba: ce studii are Naudin care sa il califice drept om de stiinta asa cum pretinde ca este?! ce facultate a absolvit, unde si-a dat doctoratul, ce reviste decente cu referenti i-au publicat lucrarile etc. -- si mai general: care anume fizician profesionist il ia in serios?!).

Quote

înseamnă că discuția noastră se încheie aici

Foarte bine, nu mai pierdem timpul degeaba, eu am spus ce am avut de spus, e treaba dumitale daca bagi la cap sau nu.

Quote

aveți o tentă de om negativist dacă considerați peste capul altora de 1 milion de ori mai fizicieni decât dvs.

Atata timp cat dumneata ai o educatie cu cel putin un doctorat in minus fata de mine (dupa propriile dumitale afirmatii), nu te afli in situatia de a iti da cu parerea despre "cat de fizician" e unul sau altul.

Quote

despre existența undelor longitudinale în univers,pe care o negați cu înverșunare,de parcă Maxwell știa ceva la timpul ăla despre undele longitudinale din eter.

Exista unde longitudinale, insa nu electromagnetice. Fii dumneata sigur ca Maxwell stia mult mai bine despre ce vorbea si oricum, ecuatiile lui sunt valabile (cu limitarile cuantice de rigoare) si astazi, nu au inceput peste noapte sa prezica unde electromagnetice longitudinale. Fii dumneata sigur si de faptul ca stiu mult mai bine decat dumneata care nu esti specialist cu ce se mananca electromagnetismul.

Quote

Eu prefer să lecturez documente ale celor mai mari fizicieni ai lumii,să înțeleg și eu câte ceva despre acest fenomen

O initiativa cat se poate de laudabila. Apropo, cum selectezi dumitale "cei mai mari fizicieni ai lumii"? dupa ce criterii le apreciezi valoarea?! si la care dintre ei ai vazut scris ceva despre unde electromagnetice longitudinale sau despre pretinsa legatura intre energia de zero cuantica si ecuatiile lui Maxwell?! Hai uimeste-ma, da-mi niste referinte valabile.

Edited by mdionis, 01 April 2014 - 00:59.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate