Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

UTOK - discutii generale

- - - - -
  • Please log in to reply
787 replies to this topic

#361
vulcaneanul

vulcaneanul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 415
  • Înscris: 26.08.2005

 Bunyk, on 26 august 2014 - 18:24, said:

Cred ca glumesti cu kitkat-ul...Posted Image
de ce m-as tine de glume?

#362
zavalita2002

zavalita2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 15.02.2006
Nici un produs Utok nu va primi upgrade la kit kat.
Sa speram ca prin 2016 vor fi produse utok lansate din fabrica cu kit kat, altfel, pa si la revedere.

#363
vulcaneanul

vulcaneanul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 415
  • Înscris: 26.08.2005
eu din cate stiu 450q vine cu kitkat! iar inafara de procesor nu prea are mari diferente, bine camera dar.... e fix pix

#364
Bunyk

Bunyk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 11.07.2010
O merge firmware de pe 450q pe 450d?

#365
berila_mz

berila_mz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 08.07.2009
Cum naiba sa mearga cand au procesoare diferite?
450q e quad-core iar 450d e dual-core.

#366
kalematus

kalematus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 28.08.2014
mda, am si eu un 430q de la utzocani pe care l-am luat in primul rand din considerente financiare, am avut asa o rabdarica obsesiva si am citit tot thread-ul... ce sa zic...
telefonul in il am de vreo 2 saptamani. Ce m-a nemultumit in primul si in primul si in primul (factorial!) rand, este lipsa unui raspuns al faimosilor restartisti care asigura service-ul, pe locul doi cred ca vine habarnismul celor care ofera asistenta pe site.
Am trimis vre-o 3 mailuri celor de la UTOK (restart@bla bla.ro sau cum era acolo adresa) cu niste nemultumiri in legatura cu partea de software a telefonului... raspunsul nu-l am ca daca il aveam vi-l ziceam nu de alta.
Achizitia telefonului a fost o experienta ambigua cel putin. Am dat comanda la ei pe site. A doua zi nada de nada, radio silence. Am cedat razboiului psihologic si i-am sunat eu (zici ca e vorba de o iubire dinaia la inceput care rezista mai mult fara sa sune etc.) Am intrebat si eu ca omul, ce s-a intamplat cu comanda mea... Raspunsul a venit asa... de zici ca stai pe scaun la birou, n-ai nimic de lucru si vine unu si iti strica meditatia ... pai, n-a fost confirmata plata ( l-am luat pe un card de cumparaturi) dupa care eu ... n-am stiut ce sa zic am ramas interzis si am zis asa pe un ton molcom... : dar nu va suparati pe mine... totusi nu puteati sa ma sunati sa-mi spuneti? sunam si eu la banca, lamuream problema impreuna etc. S-a activat tipa si a verificat, era totul ok dar nu primisera ei ns. ce informatii de la banca sau invers. Asta am inteles (s-au suparat cu banca, si nu-si mai vorbesc). In fine... trecand peste! Verific comanda pe site... e anulata si pace dar doamna din telefon imi zice ca vine miercuri. A venit miercuri, pe site era tot anulata.
Spre surprinderea mea, mi-a venit intr-un colet asa... misto cu un volum de 14-15 ori cat cutia telefonului, in care erau asa: 1 cartela portocalie cu 5 euro pe ea, 150 nationale, ceva net, si vreo 3000 in retea, 1 bucata card memorie 8gb, si o husa utok in 3 culori cum o comandasem, totul la un pret de ~560 lei circa si ceva. Toate erau impachetate, infoliate, cu garantie, manual de utilizare, cu niste pungi de aer etc. frumos!
Pana la ora aia era singurul telefon de la utzocani cu procesor qualcomm si placa adreno. 1,2 quad core, adreno 203 (cam slaba) dar la pretul asta, sa vedem...
Telefonul se misca bine, fara lag, fara intarzieri. Calitatea convorbirii in apel e mult peste medie. Semnalul e decent. Gps-ul are o abatere cam mare fata de modelul pe care il avusesem eu anterior (Motorola XT615). Display-ul OGS se vede excelent in conditii de lumina de camera. In soare trebuie sa-ti folosesti al 6-lea simt.
Bateria a tinut ceva mai putin la inceput dar pe masura ce o tot incarc tine ceva mai mult. Dupa 2 saptamani de utilizare wifi-on, gps-on, bluetooth-off, data-on, facebook, mesaje, convorbiri, muzica la casti pot spune asa. La o utilizare medie spre intensa in 8h bateria n-ai ce sa alegi din ea. In stand-by in schimb te alegi cu peste o zi. Are 1600mAh si se incarca complet in 2h si ceva. Nu incercati sa o incarcati la un laptop sau cu un alt incarcator mai slab, dureaza aproape 4h.
Constructia e decenta, da intr-adevar impresia de telefon ieftin dar, nu scartaie, nu paraie daca incerci sa-l contorsionezi putin, capacul de pe spate sta fix nu are probleme la capitolul asta.
Datorita faptului ca difuzorul se afla amplasat in extremitatea de sus a terminalului, convorbirile in zonele aglomerate sunt dificile, si pentru a auzi interlocutorul la un volum si o claritate satisfacatoare, telefonul trebuie pozitionat bine la ureche. Castile sunt de calitate buna, in ciuda faptului ca nu au pic de cauciuc de jur imprejurul difuzoarelor sa stea mai bine in ureche, se aud bine.
Pozele ies la o claritate medie spre buna, dar de remarcat e faptul ca aplicatia pentru facut fotografii e destul de fasneata si se incarca repede.
Camera de 2mp de pe fata e ceva mai buna decat cea de 0,3. Degeaba e senzorul de 2mp, nu reda la claritatea asta decat pe hartie.
Flash-ul de pe spate are o utilitate indoielnica, nu prea e bun decat folosit ca si lanterna, la poze diferentele sunt abia sesizabile. Daca vrei macro, tot ce poti sa fotografiezi e blitz-ul de la capatul tunelului.
Senzorul de lumina face tranzitii bruste de la o luminozitate scazuta la una crescuta, si e deranjant.
E usor, se simte bine in mana, plasticul de pe spate se murdareste usor cu amprente, la fel ca si display-ul, si trebuie sa fii atent sa nu-l scapi din mana.
Butonul de pornire are probleme la deblocarea ecranului, la blocare nu, ceea ce sugereaza o problema de software.
La incarcare sau la utilizare intensa se incinge partea superioara a telefonului, si fata si spate.
La incarcarea cu un incarcator pentru masina se incinge atat de tare incat devine chiar neconfortabil de a-l atinge.
Cam atat la hardware acum la software...
Apreciez intentia celor de la UTOK de a oferi o experienta android vanilla, DAR! Aplicatia SeeNow e partial inutila, Adobe Acrobat e si mai inutila in conditiile in care o suita office poate citi pdf-uri si face chiar mai multe.
Elefant reader... poate la fel de inutil. In principiu sunt de acord cu SeeNow ca sa isi faca reclama, si cu UTOK now, Elephant reader sa zicem ca unorla li se pare util. Adobe acrobat si orice aplicatie ce se poate instala de pe Google Play in schimb nu mi se pare decat ca incurca, mai ales ca dupa cateva update-uri spatiul de stocare interna scade sub 1 gb.
Aplicatia iGo face bateria praf mai mult ca orice, in 2h nu ramane nimic.
YouTube... nu reda decat videoclipuri 360p, nu exista optiunea pentru 720p nici dupa actualizarea aplicatiei.
Cu mxPlayer reda videoclipuri 720p, cu usoare sacadari la inceput apoi ruleaza bine.
1080p are sacadari urate, dese, incat vizionarea unui film la rezolutia asta e imposibila.
Multitasking-ul e bun, e-mail, facebook, facebook messenger, mesaje, apeluri, muzica, toate merg bine si merg simultan, fara lag, fara probleme.
Nu se blocheaza, se restarteaza, dar odata la 2-3 zile, cu clean master care curata memoria automat nu mai face figuri din cate vad, bine si asta trebuie setat cum trebuie.
Nu am mai avut dual sim, nu stiu cum ar trebui sa mearga, dar pe sim2 nu am decat 2g, iar cand vb pe sim2 care e acum acel portocaliu primit la pachet, sim1 (cosmote) suna ocupat.
Jocurile sunt total interzise pe acest telefon quad core, se incalzeste telefonul foarte tare, jocurile sacadeaza foarte mult, nu recomand, iar bateria devine inexistenta intr-un timp fulger- 2h max.

Am vorbit cu cei de la UTOK, sau mai bine zis am monologat pe tema unui update, mailuri trimise la restart, comentarii pe site-ul lor pe care nu le-au postat din motiv ca nu le convine (probabil), am zis ca vreau sa fac un review, am intrebat de un update, nimeni nu stie nimic, nimeni nu vorbeste, nu inteleg dar nici nu trebuie.

Apreciez ca avem inca o firma romaneasca pe piata, care e un competitor pentru telefoanele scumpe, care ii mai pondereaza cu preturile pe cei de la Allview, etc. Ceea ce nu inteleg este lipsa unui raspuns la intrebarile mele, slaba calitate a suportului tehnic, impresia de lipsa de profesionalism... adica tu esti acolo pe site si zici ca raspunzi la intrebari, dar tu nu stii decat sa vinzi, nu stii nimic altceva, e update, nu e update etc.
In ciuda acestui fapt consider ca pretul de ~560 lei e unul mai aproape de realitate.
Un telefon mai mare nu-l puteam tine confortabil in mana si nici in buzunare, deci 4,3 inci mi se pare diagonala optima. Rezolutia de 540 x 960 px (QHD) este optima, orice depaseste 250 dpi mi se pare exces de zel, asta asa ca o parere personala.
Din alt punct de vedere mi se pare mai mult asa un quad core virtual, am un prieten cu o tableta dual core la 1 ghz, care reda 1080p si a costat 250 lei nu 560, deci eu astept acel update...
DACA suportul software e atat de dificil, faceti un concurs, scoateti rom-ul la lumina, si cine il modifica si il optimizeaza mai bine castiga ceva, ns... poate nu UTOK, zic si eu.
Cam atat, am scris destul...

#367
OTY_2007

OTY_2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 18.11.2007
Salut! Vreau sa cumpar si eu o tableta UTOK va fi folosita in special pe GPS in masina, ocazional, filme , muzica, internet numai in casa deci nu as avea nevoie de 3G,  m-am orientat spre UTOK 780q (ecranul IPS, si GPS fiind prioritare). Intreb utilizatorii tabletei daca GPS functioneaza f bine la aceasta tableta, ecranu este luminos (se vede bine in lumina din masina)? Vreau pareri serioase nu bascalie sau sa ma orientez spre altceva?

#368
OTY_2007

OTY_2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 18.11.2007

 OTY_2007, on 04 septembrie 2014 - 11:07, said:

Salut! Vreau sa cumpar si eu o tableta UTOK va fi folosita in special pe GPS in masina, ocazional, filme , muzica, internet numai in casa deci nu as avea nevoie de 3G,  m-am orientat spre UTOK 780q (ecranul IPS, si GPS fiind prioritare). Intreb utilizatorii tabletei daca GPS functioneaza f bine la aceasta tableta, ecranu este luminos (se vede bine in lumina din masina)? Vreau pareri serioase nu bascalie sau sa ma orientez spre altceva?

acuma am observat ca pe unele site-uri are GPS iar pe altele nu, pana la urma cum este?

#369
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,112
  • Înscris: 30.04.2007
700d 3g are GPS, dar nu "prinde" si satelitii rusesti, oricit ai lasa-o "la soare" sa se uite dupa ei. chiar m-a surprins placut cit de repede s-a agatzat intr-un cold start si fara ajutorul a-gps.
am folosit :
https://play.google....test.free&hl=en

https://play.google....navigator&hl=en

#370
alexbuj1

alexbuj1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 28.08.2014

 UTOK, on 23 octombrie 2013 - 10:47, said:

Salutare! Garantia de 5 ani vine in intampinarea grijilor consumatorilor romani in ceea ce priveste seriozitatea service-ului. Va dati seama ca ultimul lucru pe care ni-l dorim este un client nemultumit sau chiar mai multi. Avand in vedere ca suntem abia la inceput de drum, sfatul nostru este sa cititi review-urile ce vor urma in curand.
Salut utok, am un telefon utok 470q si s-a fisurat ecranul (sticla) insa touch screenul si culorile nu sunt afectate deloc. am incercat sa caut doar acea sticla dar mi se spune la reprezentanta ca trebuie schimbat cu tot cu display care ma costa 530 lei avand in vedere ca acum telefonul costa cu totul 600 lei. Imi puteti spune unde pot gasi un inlocuitor din acela de sticla? NU GASESC PE NICAIERI, NU ESTE CORECT ASA CEVA ! ! ! Astept un raspuns!

#371
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,112
  • Înscris: 30.04.2007

 alexbuj1, on 07 septembrie 2014 - 13:33, said:

NU GASESC PE NICAIERI, NU ESTE CORECT ASA CEVA ! ! ! Astept un raspuns!

1 - vezi pe ebay sau altele similare, scria cineva pe aici cum se numeste firma originala (utok fiind doar o rebotezare)
2 - din pacate pentru firma este cit se poate de corect. iei un produs ieftin dar te seaca la service si consumabile, cam ca la imprimante, unde un cartus color si unul negru costa mai mult decit imprimanta noua. ecranul spart (intotdeauna se va gasi un motiv ca sa fie "din vina ta") nu ti-l schimba nici o firma, in plus, mult trimbitzata garantie de 5 ani NU se aplica si la baterie, asa ca ... atentie ;)

#372
alin_softx

alin_softx

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.07.2014
Vre-un posesor de Utok 5008 care a reusit sa-l faca sa mearga pe 3G cu Digi?

#373
alin_softx

alin_softx

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.07.2014

 alin_softx, on 08 septembrie 2014 - 12:03, said:

Vre-un posesor de Utok 5008 care a reusit sa-l faca sa mearga pe 3G cu Digi?
Rezolvat

#374
razvitm

razvitm

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 24.07.2007
Mi-am cumparat de cateva zile o tableta utoc 700d 3g si eram gata gata s-o trimit la garantie pentru ca dupa 2 minute de butona pe ea, murea senzorul accelerometru si nu se mai rotea ecranul.
Pana la urma este un autopoweroff setat al senzorului, din pacate nu stiu cum se poate seta la mai multe minute, dar acum am aflat cum se poate activa senzorul manual.
Se da dublu click sau dublu tapp pe autorotate off/on in dropdown setari.
Si cand ma gandesc ca am batut-o si cu paru sa deblochez senzorul intepenit :))
Insa mai am o problema la care inca nu am gasit rezolvare... Daca pornesti in safemode tinand apasat volume-down, vei avea surpriza unui meniu in japochineza!
Wtf is up with that?
Tt sistemu de operare e in engleza, dar meniul de safemode e in chineza... Cum se poate schimba limba?

#375
kalematus

kalematus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 28.08.2014

 alexbuj1, on 07 septembrie 2014 - 13:33, said:

Salut utok, am un telefon utok 470q si s-a fisurat ecranul (sticla) insa touch screenul si culorile nu sunt afectate deloc. am incercat sa caut doar acea sticla dar mi se spune la reprezentanta ca trebuie schimbat cu tot cu display care ma costa 530 lei avand in vedere ca acum telefonul costa cu totul 600 lei. Imi puteti spune unde pot gasi un inlocuitor din acela de sticla? NU GASESC PE NICAIERI, NU ESTE CORECT ASA CEVA ! ! ! Astept un raspuns!

Ummm... nu stiu cum sa-ti zic dar.... Tehnologia OGS presupune laminarea "sticlei" si a ecranului lcd, cu alte cuvinte alea 2 sunt lipite impreuna ca sa se vada asa culorile, si ca sa reduca grosimea telefonului, deci chiar daca ai gasi numai "sticla" care fie vb intre noi nu e sicla deloc si mai e si un strat de iridiu pe-acolo bla bla, tot nu ai avea ce sa faci cu ea. Din alt punct de vedere chestia asta se intampla si in industria auto, o masina daca vrei s-o faci tu din subansamble te costa de doua ori si jumatate valoarea ei, plus ca la asta trebuie sa adaugi si manopera. La televizoare sau monitoare la fel, daca ti se duce tubul sau panelul la cele cu lcd/led te costa mai mult decat televizorul cu totul care are si o sursa de alimentare si o placa de circuite + carcasa. Deci nu e ceva anormal. Nu intelege ca tin cu UTOK, iti explicam doar un fenomen, baietii si/sau fetele de la UTOK, mai au mult pana departe, in ceea ce priveste ce vrei tu: suport tehnic, amabilitate, service, comunicare. Ca sa nu mai zic ca au niste telefoane pe-acolo pe la 1000 lei ceea ce e de ras! Cine ar fi suficient de dus cat sa dea 1000 lei pe un telefon no-name, fara suport tehnic, fara popularitate, fara custom rom, si cu un service care nu e dispus sa suporte niste cheltuieli de garantie nici macar de dragul publicitatii, de apar tot felul de comentarii pe-aici....
Concluzia: Te inteleg! DAR... intelege si tu cum e treaba. plus ca daca l-ai scapat ... l-ai scapat! C'est la vie!

#376
alexbuj1

alexbuj1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 28.08.2014

 kalematus, on 09 septembrie 2014 - 21:25, said:

Ummm... nu stiu cum sa-ti zic dar.... Tehnologia OGS presupune laminarea "sticlei" si a ecranului lcd, cu alte cuvinte alea 2 sunt lipite impreuna ca sa se vada asa culorile, si ca sa reduca grosimea telefonului, deci chiar daca ai gasi numai "sticla" care fie vb intre noi nu e sicla deloc si mai e si un strat de iridiu pe-acolo bla bla, tot nu ai avea ce sa faci cu ea. Din alt punct de vedere chestia asta se intampla si in industria auto, o masina daca vrei s-o faci tu din subansamble te costa de doua ori si jumatate valoarea ei, plus ca la asta trebuie sa adaugi si manopera. La televizoare sau monitoare la fel, daca ti se duce tubul sau panelul la cele cu lcd/led te costa mai mult decat televizorul cu totul care are si o sursa de alimentare si o placa de circuite + carcasa. Deci nu e ceva anormal. Nu intelege ca tin cu UTOK, iti explicam doar un fenomen, baietii si/sau fetele de la UTOK, mai au mult pana departe, in ceea ce priveste ce vrei tu: suport tehnic, amabilitate, service, comunicare. Ca sa nu mai zic ca au niste telefoane pe-acolo pe la 1000 lei ceea ce e de ras! Cine ar fi suficient de dus cat sa dea 1000 lei pe un telefon no-name, fara suport tehnic, fara popularitate, fara custom rom, si cu un service care nu e dispus sa suporte niste cheltuieli de garantie nici macar de dragul publicitatii, de apar tot felul de comentarii pe-aici....
Concluzia: Te inteleg! DAR... intelege si tu cum e treaba. plus ca daca l-ai scapat ... l-ai scapat! C'est la vie!
Sa inteleg ca, chiar daca fac rost de acel "ecran", o sa fie in zadar, nu se poate schimba, doar cu tot cu display? Posted Image Asta e invatatura de minte, NU RECOMAND NICI UN PRODUS NO NAME! Nu aveti nici un suport tehnic, nimic, doar o mare PAGUBA! Daca nu vreti sa regretati, nu cumparati aceste produse, mi-e greata de ei.
EDIT: La s3, s4 etc se pot schimba acele ecrane, si la "chestia" asta nu? E "chestia" asta mai performanta decat samsungul? jalnic..

Edited by alexbuj1, 09 September 2014 - 21:36.


#377
chflorin

chflorin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 11.01.2011

 alexbuj1, on 07 septembrie 2014 - 13:33, said:

mi se spune la reprezentanta ca trebuie schimbat cu tot cu display care ma costa 530 lei avand in vedere ca acum telefonul costa cu totul 600 lei.
Astia de la Utok sunt niste escroci .

#378
kalematus

kalematus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 28.08.2014
nu e vorba de asta, e vorba de tehnologie, tot ce inseamna OGS inseamna ca stratul sensibil la atingere este lipit de display-ul lcd, caz in care daca se crapa una din astea doua, piesa care vine, e cu totul. S4 nu are OGS ( One Glass Solution). Are si avantaje tehnologia asta dar si dezavantaje. Dezavantajele sunt in primul rand in cazul tau: il scapi pe jos si te trezesti ca mai bine iti iei altul. Avantajele: culori mai vii, fiind lipite unul de altul, stratele alea fac ca display-ul sa fie ceva mai robust, teoretic nu ar trebui sa se sparga asa usor, practic mai e vroba si de cum e prins acolo si ce materiale au fost folosite etc. Ca sa-ti raspund la intrebare nu, nu poti schimba doar sticla, decat daca prin absurd reusesti sa separi geamul spart de display apoi sa-l cureti apoi sa iei sticla noua s-o lipesti la cald de vechiul display asta poate undeva in fabrica... ceea ce e ca si cum te-ai scarpina cu cealalta mana.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate