Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315
 Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 

Corporatismul, coachingul si manipularea conștientã

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013
Coaching-ul sau manipularea conştientă - Corporatismul - a da puterea in mâna "diavolului"

[ http://1.bp.blogspot.com/-Vs17fclXTIs/UGxms8hvRYI/AAAAAAAAGf0/7ZUHS4jAdC4/s1600/karpman2.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

("vino la noi ca poate iti satisfacem nevoile", "boul flamand merge dupa carul cu fân" - Ana Pauker)

Unii dintre noi au auzit de Coaching, alţii chiar au făcut training-uri în aşa ceva, dar asta nu înseamnă că ştiu exact ce e coachingul. La suprafaţă este o metodă de eficientizare a lucrului cu grupurile de oameni. A fost dezvoltat pe bazele Analizei Tranzacţionale, nu în scopul dezvoltării personale a individului ci în scopul manipulării personalului din firme. De aceea managerii şi nu angajaţii obişnuiţi fac cursuri de Coaching.
In continuare voi prezenta Coachingul ca pe un joc psihologic pe care îl voi numi "manipulatorul" şi voi argumenta că aşa e. Iar argumentaţia are la bază constatarea în realitate. Şi aşa cum am mai spus pe acest site, ceea ce se poate constata în realitate, e de necontestat. Ce nu se confirmă în realitate, evident că e fals.
Poţi să exersezi Coaching-ul pe orice persoană, nu trebuie să fi manager într-o firma, sau neapărat CEO.

Teza jocului

Jocul manipulării are la bază depistarea dependenţelor unei persoane (nevoilor emoţionale, materiale, morale, sexuale, nevoi de care ea nu e conştientă). Apoi să te prefaci că i le satisfaci, intr-o anumită măsură (de obicei la minimum) cu o condiţie, ca tu să ai maximum de beneficiu din ceea ce va presta pentru tine persoana păcălită în schimbul a ceea ce tu te prefaci că oferi (de exemplu într-o firmă, ceea ce oferi tu ca patron este salarul minim posibil astfel ca angajatul să nu plece prea repede). Deci pe scurt jocul cuprinde următoarele etape:
1. Să depistezi nevoile angajatului [„vino la noi, si sigur (sigur e de fapt <<poate>> si in final, <<putin probabil>>) iti vom satisface nevoile” – mesajul subliminal al angajatorului catre angajat)]
2. Să le satisfaci la minimum astfel ca el sa nu plece prea repede
3. Să amâni încheierea unui contract de muncă cât mai mult timp posibil (pentru că şi dacă va pleca, există oricând alţii disponibili, mai ales în marile oraşe).
4. Să asiguri la locul de muncă condiţii atractive (toaletă modernă, curată, apă la automat pe hol, automat de cafea, muzică non-stop în surdină susurând din difuzoarele încastrate în plafon, curăţenie şi igienă, aer condiţionat)
5. Relaţionare destinsă şef - angajat în aşa fel încat angajatul să aibe sentimentul că tot ceea ce face e din proprie iniţiativă, ex.: "Crezi că ai putea să faci asta până în data cutare?", sau "Avem nevoie urgentă de acest proiect altfel vom fi amendaţi, crezi că ai putea să ne ajuţi? Dacă da aştept un reply pe e-mail" etc.
Unde e păcăleala? Salarul e principala păcăleală. Dacă nu-ţi permite o chirie decentă, sau un credit pentru casă, maşină, vei stagna. Nu îţi vei permite bucurii reale, nu vei avea familie, bani de concediu, hobby-uri, vei fi doar un sclav. Condiţiile de muncă sunt altă păcăleală, care îţi crează sentimentul de securitate emoţională, "e bine aici, voi rămâne cât mai mult timp, pentru că e mai bine ca la mama şi la tata acasă, iată, firma e un Părinte bun". Alte "păcăleli": managerul expat îşi face rondul printre muncitorii multinaţionalei spunandu-le "gândiţi pozitiv" (desi acesti muncitori se afla in postura in care se aflau unii deţinuţi ai lagărelor de exterminare naziste care se auto-motivau astfel: "trebuie să trăiesc ca să pot povesti ce a fost aici" sau "mi-au ucis copiii, dar eu sunt destul de tânără ca să fac alţii, nu mă voi sinucide ci voi spera să scap vie de aici").
Imaginaţi-vă că un manager expat, cu functie înaltă, ar spune angajaţilor inferiori lui (tot manageri, dar mai mult cu titulatura decât cu privilegiile): "daca vouă vă merge bine, o să-mi meargă şi mie bine, deci daca voi sunteti naivi şi munciţi (cat) mai mult pt firma (adică pentru mine), eu o să câştig mai mult, dar şi voi veţi câştiga mai mult, însă nici pe departe cât voi câştiga eu" (cunoastem cazuri cand unii s-au sinucis prin munca). Acum, desigur, responsabilităţile diferă, prin urmare si recompensele. In final „egalitatea” se reduce la "daca ţie ţi-e bine, mie o să-mi fie şi mai bine"). Actualmente lagarele de concentrare naziste se numesc companii, multinationale, etc. iar gardienii acestor lagare sunt expaţii (managerii fara frontiere). Dupa WWII, mai ales anglo-saxonii, evreii, au invăţat să îşi facă propriile „lagăre de concentrare” intr-un mod acceptat social, după modelul trasat de antisemitul Henry Ford (munca la bandă).
Problema e cat de mult dau oamenilor si cat de mult isi opresc lor din profit astfel încât sistemul bancar să nu se blocheze, pentru că "sclavii" trebuie ...TOTUŞI ... să-şi poată plăti ratele bancare.

Personajele jocului "manipulatorul"
1. Firma, joacă pentru tine rolul de Părinte adoptiv
2. Tu, joci rolul de copil de suflet al firmei, când are nevoie de tine, te înfiază temporar, când nu mai are, te goneşte afară din casă.
3. Vrăjitorul din Oz, sau CEO, cel pe care rar îl vezi la faţă. CEO înseamnă "Chief executive officer" dar în limbajul marţian al lui Eric Berne, poate insemna Curvar - Elitist - Oral. Pentru că după ce ajunge CEO cu un venit minim de 50-100 de mii euro lunar, cel mai probabil va divorţa, se va muta într-un penthouse cu o partenera supla alături iar pe peretele din faţa patului angajaţii firmei îi vor monta o plasmă cu diagonala de câţiva metri. Nu că s-ar uita prea mult la plasmă, ocupat fiind cu afacerile şi excursiile exotice, dar mărimea şi calitatea contează pentru el.
4. Femeile manager. Deşi au vârsta de 35-40 de ani, sunt încă suple şi se îngrijesc de tenul Vrajitorului din Oz (când îl loveşte acneea de stress), sau de leacurile lui de slăbit dacă e obez. Aceste femei, nu sunt conştiente că nu mai au nici o şansă (erotică) la Vrăjitorul din Oz şi se comportă cu el matern. Totuşi pentru că nu asta işi doresc, compensează in diverse moduri, îşi pun copilaşii la avatarul din messenger, fumează 3 pachete de Parliament pe zi şi evident ele sunt cele care fac direct jocul manipularii cu angajaţii de rând (jocul dintre Părintele adoptiv şi angajatul copil de suflet al firmei). Sincer, sunt surprins cât de multe femei manager de rang inferior sunt în România.

Cam în toate posturile de pe acest site a fost vorba de manipularea inconştientă (jocurile psihologice, in care ambii participanti la joc rămân confuzi după comutarea finala in triunghiul dramatic al lui Karpman). Fie că e vorba de manipulare conştientă sau inconştientă, ea are la bază acelaşi mecanism, specularea dependenţelor celuilalt, dependenţe de care acesta nu e conştient. De asemenea manipulatorul poate alege când să înceteze jocul manipulării şi să-l lase cu ochii în soare pe manipulat. In manipularea conştientă, singurul care rămâne confuz în urma jocului e manipulatul.

Alte exemple de Coaching sunt Cocălarul şi piţipoanca, politicianul şi alegătorul, soţul infidel şi amanta. Toate au la bază manipularea prin exploatarea dependenţelor. El, dependenţe sexuale, emoţionale. Ea, dependenţă de bani, trai bun, condiţii optime, fără lucru. Cine sunt manipulaţii? Sunt cei care au fost copii neiubiţi. Copiii iubiţi (necondiționat, căci dragostea nu poate fi decât necondiționată) cu greu pot fi minţiţi sau manipulaţi, excrocați. Lipsa iubirii produce pseodudebilitate mintală, care nu se deosebeşte cu nimic de cea structurală (dobândită genetic), şi ce e mai rău e că cel care a dezvoltat-o nu e conştient de ea. Şi tocmai acest lucru este exploatat de manipulatori, care sunt fosti copii iubiţi de părinţi, dar cărora nu le-au fost trasate limite (nu li s-a spus să ţină seama de ceilalţi, de toţi, ci să-şi formeze un perimetru - CLANUL - unde să se comporte OK, iar în rest să sfâşie cu zâmbetul pe buze).
Antiteza jocului: să nu te plafonezi, să avansezi profesional, să nu te laşi înfiat sau cumpărat de "vrajitorii din Oz"; o antiteză bună a fost emigrarea (dar nu va mai fi), fără să mai revii înapoi cu masina adusă cargo pentru că în oraşul unde te-ai stabilit acum cam toţi au o maşină ca a ta. Importantă e calitatea oamenilor cu care relaţionezi, nu ceea ce posezi. Dar dacă nu poţi mai mult de atât? Dacă ăsta e potenţialul tău, să fi copilul de suflet al firmelor? Ei bine, atunci să nu invidiezi. Pentru că invidia duce la nebunie, spune psihanalista Melanie Klein. Dar la fel spune şi decalogul biblic: "Să nu râvneşti la...etc.etc."
Metaforic vorbind, Coachingul înseamnă a da putere totală în mâna "diavolului" sau "diavolul se preface într-un înger de lumină" dar in realitate se imbracă de la pradă (Devil wears prada). Cei înteligenţi şi pricepuţi îl vor recunoaşte, dar cei naivi vor fi amăgiţi la nesfârşit.
Sunt unii care învaţă AT şi Coaching cu scopul inconştient de a manipula sau de a-şi perfecţiona tehnicile de manipulare pentru a obţine maximum de beneficiu material pentru că nu-i aşa, aici e totul, acum ori niciodată! There`s no God! Iată de ce există şi unii care după ce au făcut AT şi Coaching dar nu şi-au putut depăşi condiţia de victima, s-au gândit serios la sinucidere. Iar asta e tot o amagire.
In manipularea conştientă, tranzacţiile sunt în duplex sau în triplex (implică toate cele 3 stări ale eului, Parinte, Adult, Copil), vezi Eric Berne - Jocurile Adulţilor, pag. 26. În manipularea inconştientă, tranzacţiile sunt mai totdeauna simple (de la Parinte la Copil sau de la Copil la Copil). De aceea cei care manipuleaza inconştient nu au succes decât la persoane naive, la imaturi, sau la copii. Pe cand versaţii pot manipula şi adulţi. Versaţii pot sta în espectativă, ca un păianjen cu plasa întinsă, şi de cele mai multe ori te duci tu la ei, nu vin ei la tine. Şi te vei duce funcţie de nevoile inconştiente pe care le ai. Şi vei crede că ţi le satisfaci. Dar s-ar putea să nu ţi le satisfaci deloc sau doar parţial şi pe o perioadă determinată pe care nu tu o decizi, pentru că nu ai cum, venind din poziţia de dependenţă.
Învăţând analiza tranzacţională, constaţi că oamenii sunt nişte marionete, fac mereu acelaşi lucru (scriptul - scenariul de viaţă) aşteptând rezultate diferite, şi culmea e că cu cât rezultatele întârzie să apară, cu atât omul aflat in script face mai intens ceea ce prevede scriptul lui să facă, accelerându-şi căderea şi obţinerea beneficiului negativ al scriptului. În Coaching, înveţi că oamenii sunt nişte "jigodii", şi atunci, "dă-i jigodiei (puţin din ceea) ce vrea, şi opreşte-ţi ţie mult din ceea ce doreşti şi astfel o vreme "jigodia" inconştientă sau fără alternative pe moment s-ar putea să-ţi lingă tălpile". De aceea unii oameni schimbă des stăpânul (firma), ca să scape de sentimentul de "jigodie". Schimbarea fără avansare ierarhică nu necesită prea multă muncă intelectuală, nici diplome în plus, nici "atenţii" unde trebuie. Grea e polificalificarea (obţinerea de competenţe). Succesul autentic depinde de talent (aptitudini), competenţă (experienta) şi organizare.
Concluzie: Există alternativă? S-a incercat una, socialismul-comunismul, cu rezultate dezastruoase. Nu a mers. Cine reglează abuzurile angajatorilor? Marile firme au propriul sindicat. E eficient? Partial doar. De exemplu firmele multinationale din Romania au si in prezent ture de lucru de 12 ore. Pentru ca populatia din orase nu mai accepta sclavia pentru 200 euro lunar, aceste firme multinationale au infiintat rute de transport pentru a-si aduce angajatii de la sate, comune si oraselele invecinate (pentru ca fabricile sunt construite in marile orase ale Romaniei). Totuşi, în prezent, deja unele multinaţionale îşi mută facilităţile mai la est (Rep. Moldova, sau alte republici din fostul URSS). Ce vor face angajatii noştrii când vor pleca "exploatatorii" având in vedere că noi nu avem propriile noastre firme şi proprii noştri "exploatatori"? Migrarea după locul de muncă nu o văd posibilă în Romania. Asta a fost la inceputuri in USA. Acum deja teritoriul României e peste tot saturat cu populaţie. In 4 saptamani o multinationala isi poate instala liniile de productie si in alte 4 saptamani le poate muta in alta locatie unde exista deja populatie neangajata. E rău cu răul, dar mai rău fără rău. România nu are încă proprii ei capitalişti şi propriile produse creaţie pur românească (Loganul e al francezilor de la Renault, oricand pot pleca cu licenta cu tot). Dar, aşa cum spunea un expat, "gândiţi pozitiv", sper că şi în România vor apărea produse autohtone care să aibă greutate în balanţa comercială import-export. Dar şi daca noi am avea aşa ceva, in era globalizării, un industriaş autohton nu e şi patriot, oricând se poate muta cu producţia la vecini. Aşadar, care e punctul de sprijin? Pe cine te poţi baza? Un individ se poate baza doar pe el insuşi la modul real. Pensia de bătrâneţe va ţine curând tot de multnaţionale bancare. Va fi o singură ţară în esenţă (New World Order, New Age, o singura limba, cultura, si o credinta religioasa unificata care va cuprinde toate religiile, exact cum a fost initial in Babilonul lui Nimrod, istoria e simetrica). Asta e globalizarea capitalului.
Deocamdată, real problema este reglată prin concurenţa intre firme, "hai la mine că-ţi dau mai mult la salar". Dacă nu ar fi această concurenţă, s-ar ajunge rapid la abuzurile pe care le-am trăit cu toţii în socialism, când exista o singură mare firmă, Statul (de pomană), socialismul fiind capitalsimul de stat. Acum, în România există un mare dezechilibru între numărul bugetarilor+pensionarilor+persoanele cu handicap+şomeri şi cei din economia privata care trebuie să sustina totul (mare parte din profit este expatriat prin firmele offshore din paradisurile fiscale, iar tva-ul vine la stat in special din salamul cu faina cumparat de saracime, pemtru ca bogatii isi cumpara direct din Andora, Luxemburg, etc.). Deocamdată buboiul e finanţat de FMI, Banca Mondială/Europeana. Dar asta nu va dura la infinit. Treptat treptat, mare parte dintre bugetari vor trebui integraţi odată şi odată în capitalism. Dacă nu, statul român va intra în incapacitate de plată, faliment (se spune ca in decurs de 10 ani). O alta speranta ar fi invazia muncitorilor asiatici. Sa speram ca patronii români vor avea ce sa le ofere de lucru si de asemenea cu ce să-i plătească.

va urma...

Edited by Oneiros, 21 February 2013 - 21:30.


#2
ParapantaFlavia

ParapantaFlavia

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,251
  • Înscris: 20.10.2008

View PostOneiros, on 21 februarie 2013 - 21:27, said:

Deocamdată buboiul e finanţat de FMI, Banca Mondială/Europeana. Dar asta nu va dura la infinit. Treptat treptat, mare parte dintre bugetari vor trebui integraţi odată şi odată în capitalism. Dacă nu, statul român va intra în incapacitate de plată, faliment (se spune ca in decurs de 10 ani). O alta speranta ar fi invazia muncitorilor asiatici. Sa speram ca patronii români vor avea ce sa le ofere de lucru si de asemenea cu ce să-i plătească.

va urma...

Si de la coaching am ajuns la vesnica pomenire a evangheliei dupa... nu stiu cine.

#3
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013
Într-un documentar (Capitalism a love story - Michael Moore) am văzut următoarele: In USA unii patroni au inceput sa-si asigure angajatii, daca moare un angajat, patronul incaseaza chiar si 1 milion de dolari dupa el de la firmele de asigurari. Așa că cea mai bună afacere ar fi următoarea: iei împrumut bani si faci o firma. Și desi nu faci profit ții multi angajati si te rogi sa moara unul. Cand moare unul iei milionul de dolari și ieși pe profit. Le dai salar mic, multa munca ... sa crape mai repede.

Edited by Oneiros, 21 February 2013 - 23:43.


#4
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013
Visul oricărui muritor de foame este să devină...sclav.

Germania deasupra tuturor. România dedesubtul tuturor.
http://capitalismpep...subtul-tuturor/

In final, a rămas unul singur
In filmul Highlander, nemuritorii își tot tăiau capetele unii altora, pana când rămânea unul singur. Care desigur, neputând sa-si taie singur capul, este declarat câștigător.
Exact așa s-a întâmplat si cu Uniunea Europeana. La început erau o grămada de prostănaci, care se amețeau cu idei socialiste: solidaritate europeana, șanse egale, granițe libere, voturi egale in Parlamentul European. Niște idioțenii nerealiste, care s-au prăbușit la prima criza: pentru ca toate drepturile astea nu sunt gratis. Costa – si costa enorm! Pe banii cui? Pai ai firmelor private, desigur: de aceea in toata Uniunea Europeana taxele au sărit pana la cer.

Duelul de încălzire.Primul “nemuritor” care si-a luat jucăriile si a plecat, a fost Marea Britanie. Pentru ca economia britanica se bazează de vreo 200 de ani, pe serviciile financiare si pe investițiile străine: Londra este (alături de Hong Kong si Singapore), cel mai bun loc de pe Pământ, in care poți sa deschizi o firma. Daca englezii ar fi adoptat modelul social european si ar fi crescut taxele – adio investiții străine, adio economie britanica. Așa ca, ia duceți-va dracului cu prostiile voastre socialiste! Noi o sa ne facem uniunea noastră, cu frații americani.
Măcelul
După aia, au fost decapitați rapid “nemuritorii” mai mici si mai tăntălăi (esticii si sudicii): care s-au înghesuit la Bruxelles in decembrie, in speranța stupida ca vor fi scoși din criza de către cei mari. Dar au rămas cu gura căscata: in loc sa le dea, boșii le-au cerut sa scoată ei bani (si anume, vreo 50 de miliarde de euro). Hai repede, pana nu ne suparăm! N-o sa uit niciodată fata uluita a președintelui român, Traian Băsescu, când si-a dat seama ca “prietenii europeni” n-or sa-l ajute cu nimic, ba dimpotrivă, o sa-l afunde si mai adânc, ca sa scape ei. Imbecilii ăștia mici chiar crezuseră in poveștile cu egalitatea. Hahaha…

continuarea pe blogul respectiv (oamenii se vor mira când vor vedea că fiara era, nu mai este și va veni...)

Un secol de fier
Urmează o dictatura de dreapta cum n-ați mai văzut. Nu una naționala: ci globala. Nu una infantila, cu marșuri si drapele militare, ca in secolul 20: ci una a eficientei, a banului, a firmelor private. Una in care armata si politia nu vor mai fi ale “poporului”: ci ale celor care le plătesc salariile (așa cum e normal). O dictatura in care stăpânii nu vor purta pistol si decorații, ci costum și cravată. Dar te vor condamna la moarte mult mai simplu, din fata calculatorului. In timp ce dau mana cu tine, iți zâmbesc si-ti spun: regret, nu avem nimic de lucru pentru o persoana ca dumneavoastră. Mă tem ca apăreți pe lista neagra.

Edited by Oneiros, 22 February 2013 - 01:25.


#5
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013
Mihai Giurgea, autorul blogului, este simpatizant nazistoid
Iata la ce familie a stat si ce vorbe i-au ramas in minte. El vede viitorul conform cu principiile lui darwiniste.
<<Am stat o luna in gazda la o familie din Hanovra, pe durata CEBIT-ului: erau doi batrani foarte politicosi, dar la un moment dat, mi-au zis: n-o sa uitam niciodata cum Romania si-a incalcat cuvantul.>>

Explicatia psihologica pentru care i-au ramas in minte aceste vorbe, este ca el, se simte un gunoi, drept pentru care are nevoie sa se identifice cu germanii (ca sa se valorizeze in mod fals) si se da bine pe langa ei plangandu-le de mila in orice conditii, mai ales in acele conditii in care ei, unii germani, au nostalgii naziste. Jalnic. E si lingau, oricum ... linge-n cur pe cei puternici si ii fute pe cei slabi.

Edited by Oneiros, 22 February 2013 - 02:16.


#6
Antirsipowermate

Antirsipowermate

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 791
  • Înscris: 26.08.2012
Din punctul meu de vedere, ai descoperit apa calda. Din punctul altora de vedere, articolul tau ar trebui incadrat la SF, caci ei nu cred ca poate exista asa ceva in luma noastra civilizata. De mult doream sa postez ceva asemanator, dar "mi-ai luat vorbele din gura". Imi place atunci cand oamenii de "rand" din companie se gandesc cu groaza despre ce vorbesc sefii cand se intalnesc neoficial, poate vor sa dea pe unu afara, dar de fapt ei se lauda care cum a "cordit-o" pe aia buna de la receptie, ce probleme au avut cu masina, cand mai merg la o bauta, etc .

#7
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013

View PostAntirsipowermate, on 22 februarie 2013 - 12:03, said:

Din punctul meu de vedere, ai descoperit apa calda. Din punctul altora de vedere, articolul tau ar trebui incadrat la SF, caci ei nu cred ca poate exista asa ceva in luma noastra civilizata. De mult doream sa postez ceva asemanator, dar "mi-ai luat vorbele din gura". Imi place atunci cand oamenii de "rand" din companie se gandesc cu groaza despre ce vorbesc sefii cand se intalnesc neoficial, poate vor sa dea pe unu afara, dar de fapt ei se lauda care cum a "cordit-o" pe aia buna de la receptie, ce probleme au avut cu masina, cand mai merg la o bauta, etc .

Eu ma refer la relocari, nu la barfe. In genul cum si-a relocat Nokia fabricile inclusiv din Finlanda in Vietnam unde salarul e de 40 dolari pe luna.
Da, doresc ca toata lumea sa poata vedea hidra capitalismului asa cum e, ce face si cam unde se va ajunge. Si cine sunt apostolii capitalismului, oameni nazistoizi. Oameni care faptic nu fac nimic si nu produc nimic, dar cărora le place sa se simtă mari prin identificare cu cei puternici. Vezi cazul Giurgea pomenit mai sus. Si sunt destule jigodii care pun botul la faptul că trebuie pusă cizma pe fața celor..."necompetitivi". Pe de alta parte sunt cei din teoria conspiratiei care sunt si ei nebuni. Trebuie si astia deconspirati pentru ca in spatele lor stau alte grupuri de interese. Sunt si ei marionetele bisericilor, sectelor, islamistilor.
...............................................
Deconspirarea conspiraționiștilor (prima parte)

Din confesiunile unui drac bătrân....Manipularea "goimii", a gloatei, a celor multi

(extras din cartea de fictiune a lui Radu Cinamar-Viitor cu cap de mort)

Anumite portiuni din carte redau pana la un punct adevarul, apoi restul cartii o da in paranoia. Titlul de mason sau francmason trebuie vazut in aceasta carte cu ghilimelele de rigoare, fiind o aluzie la omul corupt, astfel ca 80-90% dintre români pot fi consideranti "masoni" si "satanisti" (sau "lucratorii faradelegii", cum se spune in Biblie). Cartea lui Radu Cinamar a generat la unii cititori probleme de delir psihotic, ei nerealizand ca e vorba de o aluzie la caracterul corupt al intregului popor român si in special al cititorului de rand, și că fără acest caracter corupt, nu ar fi posibilă "înrobirea" lui de catre organizatiile financiare mondiale; toata Europa dupa al doilea razboi mondial a fost la pamant, germanii fiind cei mai ruinati, de ce ei astazi - 2012- nu sunt asa de afectati de criza economica a UE, precum grecii, spaniolii, italienii, si alti "francmasoni" sudici si orientali? Pentru ca la germani nu se capuseaza in asa hal bugetul de stat de catre patronat si clasa politica corupta. Simplu ca buna ziua. Dar Radu Cinamar e smecher, el da vina in cartea sa, pentru greutatile economice romanesti, pe energia negativa din adancurile muntilor Bugeci, ea simbolizand de fapt nemernicia de veacuri a parintilor natiei romanesti, transmisa astazi generatiei actuale intr-o forma agravată.

Dar sa redau portiunea din carte care mi se pare esentiala in descrierea capitalismului dezumanizant in care se afla omenirea in prezent (nu doar Romania).

“Venerabilii nostri maestri din trecut au avut o viziune mareata, de ansamblu, asupra situatiei finale, care acum este foarte aproape. Ei nu s-au lacomit la interese meschine, egoiste, ci au dorit sa întareasca bazele masoneriei, adaptând de-a lungul timpului principiile ei directoare în conformitate cu specificul evolutiei umane. De ce s-ar fi îngrijit doar de ei si de familiile lor? Oricum aveau cei mai multi bani, cele mai multe bogatii si cele mai bune conditii de trai”.

“Nu legasera între ei juramântul de a se ajuta si sprijini reciproc la nevoie? Ei au fost adevaratii arhitecti care au initiat si stabilit principiile dupa care functioneaza sistemul social actual. Legat de acesti arhitecti care au conceput întregul plan înca de acum câteva mii de ani, nu-ti pot dezvalui mai multe deoarece este un secret teribil pe care nici cei din grupul Bilderberg nu îl cunosc cu totii. La vârful ierarhiei noastre se afla numai descendenti pe linie regala din arbori genealogici de sute si mii de ani. Suntem foarte atenti pentru a nu ne amesteca cu celelalte rase”.
“Este vorba de familiile regale din Europa si de marii bancheri de la sfârsitul Evului Mediu. Ei au sesizat ca viata comunitara se bazeaza pe conducere.”
“Exista astfel doua grupe: marea masa a poporului sau gloata, si elita conducatoare care se straduia sa mentina bunul mers al turmei de oi. Pe aceasta constatare simpla s-a bazat întregul lor plan. Pentru ca mereu au existat interese antagonice, opuse, între cele doua grupuri, lucrurile trebuiau aranjate în asa fel încât aceste interese contrare sa nu dispara niciodata complet, adica sa nu existe niciodata pace adevarata între oameni”.

“Pentru asta s-au servit prin diferite metode ambele grupuri, însa fara ca ele sa cunoasca acest lucru. Iluminatii nostri au împins iscusinta si abilitatea unor astfel de uneltiri pâna la perfectiunea de a merge cu câte un picior în fiecare dintre cele doua barci, si totusi sa nu cada niciodata în apa!”
“Banii si natura inferioara a omului care cedeaza în fata tentatiilor oferite le-a asigurat mereu succesul, si s-a ajuns ca aceasta reteta care folosea intriga, minciuna, tentatiile si prefacatoria, sa permita extinderea influentei noastre în întreaga lume.”
“Dar de ce facem toate astea? Simplu: motivul principal a fost si va fi mereu acapararea puterii! Aproape toate finantele lumii ne apartin gratie paienjenisului bancar pe care l-am tesut în ultimele secole. Bani, bani, tot mai multi bani! O idee fixa care trebuia raspândita pretutindeni. Dar pentru bani trebuie sa muncesti, actiune care consuma timp!”
“Am format astfel un cerc vicios, fara rezolvare: oamenii au ajuns sa munceasca pentru noi, pâna la epuizare atrasi mereu de bani, care sunt însa cheltuiti foarte repede datorita tentatiilor de tot felul exacerbate cu ajutorul publicitatii.”

Santaj si faliment
“Chiar daca apar câtiva oameni foarte bogati în lume, care nu fac parte din lojile noastre, ei nu sunt o amenintare, pentru ca sunt singuri, si nu urmaresc un scop precis, de mare anvergura. Pe cei mai multi însa îi atragem înca de la începutul carierei lor în organizatie si astfel puterea noastra creste; cei care refuza nu rezista singuri.
Daca devin o amenintare pentru noi, ne unim fortele pentru a le provoca falimentul. Obiectivul este acela ca respectiva persoana sa fie învinsa. De obicei, când se afla în pragul colapsului total, îi oferim înca o data sansa pe care o refuzase initial. De cele mai multe ori el accepta. Urmeaza astfel o revenire spectaculoasa în afaceri, dar persoana trebuie sa respecte anumite conditii ferme din partea noastra, pe care nu le mai poate evita.”

“Totdeauna noi avem de câstigat. Fie un om politic influent care sa ne sustina interesele, fie un mare om de afaceri ai carui bani îi administram noi, prin filierele noastre. Ne intereseaza sa cream cât mai multe astfel de cercuri vicioase. Astfel am format celula societatii – familia – pe care am legat-o strâns în lantul unor dependente interminabile: serviciu, casa, confort, masina, banca, contracte.
Rolul cercurilor vicioase este de acrea dependenta, pentru ca atunci când exista dependenta, lipseste libertatea. Dependenta atrage automat înrobirea, limitarea; oamenii trebuie sa fie cât mai limitati si mecanici în actiunile lor, care trebuie sa devina stereotipe. De aceea am impus munca divizata în domenii si subdomenii. Daca cerinta postului este simpla, omul devine în scurt timp un fel de robot care asculta ce i se spune si face ce i se ordona.”

Mass-media de propaganda
“Trebuie ca oamenii sa gândeasca cât mai putin, pentru ca altfel ei pot deveni periculosi, pot naste idei care sa fie contrare scopurilor noastre. Am permis astfel tehnologiei sa capteze masele de oameni prin anumite mijloace (a caror lipsa n-i s-ar parea acum o catastrofa): televiziunea, telefonul, computerul. Pe lânga crearea dependentei populatiei fata de ele, aceste mijloace ne-au oferit si controlul difuzarii informatiei.”
“Informatia este pe primul loc în ceea ce priveste armele cu care actionam în lume. Controlând mijloacele si institutiile mass-media, controlam implicit continutul si calitatea informatiei. Obiectivul de baza a fost acela de a obtine controlul asupra celor mai mari trusturi de presa, radio si televiziune din lume.”
“Dar cum acest lucru nu era suficient pentru controlul total al populatiei, am început sa sprijinim din umbra proliferarea distributiei de droguri. Se stie bine ca acestea, alaturi de tutun, alcool si cafea, distrug corpul omului, însa noi am întretinut deliberat o asa-zisa lupta de combatere a lor, care nu a facut decât sa intensifice si mai mult consumul acestora. Am creat concerne imense de fabricare a tigarilor, bauturilor si a cafelei. Aproape toti presedintii si patronii acestor giganti în lumea afacerilor sunt membri venerabili în lojile cele mai înalte ale organizatiei noastre.”
“Este deja dificil sa controlam mai bine de sase miliarde de oameni. O multime este cu atât mai usor de manevrat cu cât e mai dispersata si mai confuza. Daca, în plus, ea nu depaseste un anumit numar de persoane, atunci e chiar simplu, având în vedere tehnologia de manipulare mentala pe care o avem la dispozitie.”
“Unul din scopurile principale a fost stoparea proliferarii oamenilor pe planeta. Mai mult, trebuia sa micsoram drastic populatia globului. Pentru asta aveam nevoie de metode care sa ucida în timp scurt un numar foarte mare de oameni. Am finantat proiecte ultrasecrete de cercetare pentru producerea unor virusi extrem de virulenti. Unele experimente au dat gres, altele ne-au multumit prin rezultatele obtinute.”
“Daca ceva sau cineva se opune, nu poate rezista mult timp împotriva noastra. Armele noastre nu sunt niciodata prezentate pe fata. Ele îmbraca mai mereu o haina umanitara. Baza care ne da sursele de manipulare este constitutia unui stat. Alcatuirea ei este o adevarata stiinta a psihologiei si manipularii omului, de aceea reprezentantii nostri au luat parte la conceperea constitutiilor principalelor state-puteri ale lumii. Constitutiile trebuie sa aiba o forma umanitara, pompoasa, dar sa ascunda în profunzimea lor metode eficiente de subminare si control al populatiei.”

Marile revolutii si razboaiele mondiale
“Conflictele, revolutiile si razboaiele au constituit pentru noi o reala si uriasa sursa de venituri si o modalitate de dirijare si mentinere a influentei si puterii noastre la nivel mondial. Speculam orice dificultate economica, mai ales la tarile mai putin dezvoltate.
Datorita influentei bancare pe care o avem, actionam din umbra la nivelul conducerii statului si la fel facem si în cazul statului advers. Nu ne implicam niciodata într-o singura parte, pentru ca rezultatul poate fi incert. Perioada actuala se preteaza mai ales la crearea unor conflicte de ordin etnic si economic.”
“Aproape toate organismele internationale (politice sau militare) au sorginte masonica. Venerabilii nostri se afla plasati în punctele cheie si urmeaza cu exactitate planurile noastre. ONU si NATO s-au dovedit a fi decizii salutare atunci când am hotarât formarea lor.”
“Toate aceste lucruri par atât de absurde si îmbraca o haina atât de grotesca încât acuzatiile care n-i s-ar putea aduce ar aparea într-o lumina de-a dreptul hilara! Este unul din punctele esentiale ale doctrinei noastre. Sa actionezi în directia planului stabilit, dar în acelasi timp sa faci sa para ca actiunile tale sunt opuse planului! De aceea nu dorim sa fim mediatizati, nu dorim onoruri, faima sau recunoastere publica, pentru ca sunt trecatoare si, în plus, sunt dirijate chiar de noi prin intermediul pârghiilor de control pe care le avem în mass-media.”
“Succesul nostru sta în faptul ca formam un grup, si nu actionam doar în interes individual. Actiunile noastre sunt mereu corelate si au un scop precis, iar ajutorul reciproc si discretia totala sunt esentiale pentru asigurarea succesului. De altfel regulile si juramintele ordinului nostru sunt foarte stricte, iar pedepsele foarte aspre.”

Dezvaluirea planurilor francmasonice
“Îti închipui ca auzind aceste lucruri le vei putea face cunoscute lumii întregi? Cine îti închipui ca te-ar putea asculta fara sa te considere nebun? Masoneria a fost dintotdeauna ocultata; în loc sa ne atribuim marile idei sau curente sociale sau culturale, s-a optat pentru discretie, mister, retragere, actiune din umbra. Sunt putini cei care au auzit despre denumirea de mason sau francmason, si oricum n-au nici-o idee despre ce înseamna ea în realitate.”
“Evident, cunoastem deja ca sunt multi, mai ales intelectuali, care cunosc o parte a adevarului despre noi si pe care nu-i mai putem minti, dar prin comparatie cu restul populatiei, îndobitocita de sistemul social pe care noi l-am creat si mai ales de cel informational pe care îl dirijam aproape în totalitate, acesti intelectuali sunt cu adevarat o minoritate. În plus, ei sunt dispersati si amenintati de avertismentele indirecte pe care noi le trimitem.
Astfel ca, chiar daca unii cunosc adevaratele noastre intentii, vor adopta o atitudine pasiva, considerând ca sunt lipsiti de putere, de avânt, de posibilitati de a actiona în mod eficient. Ei adopta atunci varianta victimei care se lamenteaza: “Stiu, dar ce pot sa fac? Sunt legat de mâini si de picioare! Nu cred ca avem vreo sansa.” În acest fel, o mare parte din populatie care ar putea sa ne provoace mari greutati, a depus deja armele înainte de a începe lupta.”

Denigrare, minciuni, manipulare
“Daca mai apare totusi cineva care vrea sa ne atace si sa arate realitatea actiunilor noastre, avem multe mijloace de linistire a lui. Ele încep totdeauna prin lansarea unei stiri false, negative, despre acea persoana, pentru ca noi controlam foarte bine mass-media. Cititorii afla despre acele lucruri false, negative. Chiar daca în zilele urmatoare apare o contrazicere a stirii, o dezmintire, faptul deja a fost consumat. În primul rând nu e obligatoriu ca cel care a citit stirea falsa sa mai citeasca a doua zi si dezmintirea. În al doilea rând, noi speculam tendinta vicioasa a omului de a se orienta mai ales spre stiri senzationale cu caracter negativ.”
“Cunoastem prea bine influenta unor astfel de sugestii negative si impactul lor teribil asupra naturii emotionale a omului. Stim ca ele distrug structurile energetice armonioase din aura sa, aduc o forma subtila de stres la nivel psihic, si coboara vibratia perceptiilor pozitive ale omului. Toate astea ne servesc foarte bine intereselor noastre, deoarece îi obosesc si îi debusoleaza pe oameni, îi determina sa fie lipsiti de vigilenta si superficiali.”
“Realizam astfel un scop pe care l-am urmarit mereu: cresterea entropiei sociale, care determina o confuzie aproape totala. Ne slujim mereu de stiri contradictorii, cu un continut sinistru, profund negativ; sustinem si impulsionam carti cu subiecte puerile sau fantastice dar care atrag pentru a capta interesul mintilor slabe, aflate în cautare de senzational. Noi am avut grija ca astfel de aparitii editoriale sa prolifereze si chiar sa fie acceptate de populatie, care acum le considera foarte valoroase.”
“Sistemul economic si social pe care l-am impus încurajeaza foarte mult competitia în aspectul ei nearmonios, stimuleaza concurenta neloiala si îndeamna la un consum cât mai mare de marfuri. Aceasta preocupare si agitatie nebuna a omului, care îl tine mereu ocupat si tensionat, nu duce decât la o diminuare semnificativa a valorilor morale si etice în viata, adica la pervertirea caracterului omului.”
Filme si reviste porno? Din plin!
“Încurajam si sprijinim proliferarea sexualitatii în formele ei aberante si a pornografiei pâna la limite inimaginabile, pentru ca am constatat ca forta si virilitatea barbatului, precum si sensibilitatea si intuitia femeii diminueaza foarte repede atunci când sunt confruntate cu astfel de practici rele. Astfel omul devine labil, cedeaza mai repede si poate fi controlat cu usurinta.”
“Acordam atentie deosebita tinerilor, pentru ca daca vrei ca un copac sa nu aiba roade, trebuie sa-l usuci înca de când este puiet. Ne orientam spre difuzarea filmelor în care este exacerbata violenta, a filmelor de groaza sau cele cu scene sadice. Pentru a încuraja vizionarea lor ne folosim foarte mult de publicitate, care a ajuns inima comertului. Am stimulat în cel mai înalt grad tendinta populatiei de a consuma.
Aceasta este chiar o boala contemporana a omului. Chiar daca nu are nevoie de ceva anume, el trebuie sa cumpere, sa cumpere si iar sa cumpere. Nu e usor sa devii bogat si aproape imposibil sa o faci pe cai cinstite. De aceea clasa bogatasilor e în cea mai mare parte o clasa sociala viciata si pervertita. Necinstea lor i-a determinat sa aiba secrete, si atunci când un om are secrete, apar si obligatiile fata de altii, mai ales prin santaj. Noi însine suntem artizanii acestei situatii.”

România anului 2003
“Sa luam ca exemplu tara ta. Aici ne-am instalat oamenii cu mare usurinta, deoarece am stiut sa speculam trecerea de la un sistem totalitar, ale carui baze tot noi le-am pus, la o aparenta libertate de actiune. Dupa Revolutia din tara voastra, n-am avut decât sa asteptam si sa încurajam dezastrul economic, si mai ales coruptia si tentatia românului în fata stralucirii banului.
Aproape toti au cazut în plasa. Am început atunci sa actionam si din punct de vedere politic. Trebuia sa fim siguri ca principalele posturi din Parlament si Guvern sunt ocupate de oameni în vârsta, cu caracter slab, usor de manipulat. Eforturile noastre au fost minime, deoarece aviditatea si lacomia dupa bani, dublate de o mare lasitate si duplicitate, au facut din cei mai multi dintre politicienii vostri o adunatura demna de dispret.”
“Si de ce toate astea? Pentru puterea absoluta. Puterea de dominatie a întregii lumi trebuie sa ajunga repede în mâinile noastre.”
...............................................

va urma...

Edited by Oneiros, 22 February 2013 - 13:18.


#8
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013
Deconspirarea conspiraționiștilor (partea a doua)

In opinia mea cei care stau in spatele teoriei conspiratiei la români sunt fanaticii ortodocși asa ziși dacomani. Din randul lor face parte si gruparea radu cinamar. Sunt sprijiniti financiar de politicienii extremisti/nationalisti de la noi (ii stim care sunt). Adica de toti aceia care sunt nostalgici dupa ceausescu si care-l considera pe ceausescu patriot. "Avem o constiinta care nu se indoaie, ceausescu nicolae". Dar prietenul cel mai bun e cel care-si da viata pentru prietenul sau, nu cel care-ti impune sa-ti dai viata pentru el. Asa ca ceausescu e acum coleg de celula cu hitler si alti narcisisti de teapa lor. Iar dacomanii sunt narcisisti și frustrați fără pereche.
In occident teoria conspiratiei este sprijinita si finantata de bisericile mici, gen martorii lui iehova, mormoni, adventisti si altii (islamisti). Totul din umbra. Cum se poate ajunge la asemenea concluzii? Follow the money, the gun smoke, the lack of power (autoritate religioasa, politica, economica) si incompetenta intelectuala si morala. Astfel, toti acestia au creat un text, Piramida Puterii, cu exagerari puierile, care circula pe net pe principiul da mai departe. Iata textul pe care pe care mi-am permis sa-l comentez.

Piramida puterii
(familiile regale ale pământului care dețin puterea financiară și prin urmare toate celelalte puteri, militară, politică, justiția)
"Daca nu faci parte din SOLUTIE, vei face mereu parte din PROBLEMA"

Nivelul 0

- Forta superioara reprezentata prin ochiul care vede tot .
Foarte important : Intelegerea Fortei* (la final voi descrie fortele, că sunt mai multe) din varful Piramidei Puterii iti   da posibilitatea sa "spargi" piramida si sa te sustragi controlului   ei. Ca sa poti intelege cu adevarat forta care se afla in varfului   piramidei, trebuie in primul rand sa te intelegi pe tine insuti.   Trebuie sa intelegi de unde vii, de unde ai aparut si incotro te  indrepti, unde vei dispare. Raspunsurile la aceste intrebari sunt in   interiorul tau, iar cheile de descifrare se gasesc peste tot in jurul   tau, inclusiv in lumea materiala, palpabila. Din pacate indiciile pe   care le gasesti in diverse surse de informare sunt amestecate cu o   multime de minciuni. Ca sa afli raspuns la aceste intrebari trebuie sa   iti urmezi nu inima si nici creierul ci pe amandoua in egala masura.   Pentru intelegerea Fortei trebuie sa existe un balans perfect intre   suflet si ratiune, fara separare intre ele. Cine e ghidat doar de   sentimente e usor de indus in eroare, de asemenea cine se ia doar dupa   ratiune e usor sa se insele. Dar e foarte greu sa inseli pe cineva   care are un perfect echilibru intre cele doua.  Pentru a intelege ce este in varful piramidei trebuie sa vezi   realitatea din exterior, sa intelegi natura realitatii imediate. Numai   asa vei putea intelege natura controlului pe aceasta planeta.

Nivelul 1

- Familiile regale
In varful Piramidei Puterii, pe nivelul 2 se afla familiile regale   europene care toate sunt inrudite intre ele. Actualul rege al Belgiei,   regele Suediei şi al Norvegiei, precum şi reginele Marii Britaniei,   Olandei şi Danemarcei sunt cu totii rude de sange, tragandu-se din   familia Windsor (Anglia, S.U.A., Canada, Australia?). Mai mult decât   atât, ultimii regi care au fost inlăturaţi de la putere prin   revoluţii în Italia, Romania, Iugoslavia, Bulgaria şi Grecia,   făceau şi ei parte din aceeaşi familie Windsor, regăsindu-se   absolut toţi în arborele ei genealogic.  Conform unor surse, tot pe acest nivel al piramidei se mai situeaza un   grup de oameni extrem de influenti, dar a caror identitate nu se   cunoaste. Dacă nu se făceau aceste revoluții, poate aveam și noi alte salarii acum. Fascismul și comunismul au dat loviturile de grație României, prin mâna unor oportuniști  veniți pe tancurile sovietice, dar majoritatea celor care au colaborat au fost români. Cei care puteau astăzi să fie patroni cu afaceri reale (nu afaceri cu statul), au fost considerați chiaburi și uciși în închisori (numărul lor estimativ este de 200 de mii). Acum săracii au ajuns robii săracilor, și evident cine e sărac va fura mereu, pentru că așa cum a spus Eric Berne în cartea Ce spui după bună ziua?, un om sărac va rămâne totdeauna sărac, chiar dacă va fura ori va câștiga la loterie, pentru că dacă va pierde banii, nu va ști să-i facă la loc, dar un om bogat prin căi așa zise legale (nimic nu e moral pe lumea asta la modul absolut), chiar dacă va da faliment, nu se va numi un om sărac, ci un om în dificultăți financiare, pentru că el are mereu idei ca să facă alți bani (nu prin furt ori de la loterie).

Nivelul 2

- Consiliul celor 13 familii
Pe nivelul 2 se afla asa numita Aristocratie Neagra compusa din 13   familii, cele mai bogate din lume ( Dinastia Astor, Bundy, Collins,   DuPont, Freeman, Kennedy, Li, Onassis, Reynolds, Rockefeller,   Rothschild, Russell si Van Duyn. Membrii acestor familii ocupa cele mai inalte poziţii in toate   ierarhiile existente, sunt cu toţii extrem de bogaţi şi se afla   "deasupra legii". Cu toate acestea, majoritatea dintre ei nu apar   niciodată pe listele cunoscute de noi cu cei mai bogaţi oameni din   lume. Mass media controlata aproape in intregime de aceste familii ne   spune ca Bill Gates e cel mai bogat om din lume cu 54 miliarde dolari,   sau, Carlos Slim Helú din Mexic cu 74 miliarde de dolari.  De fapt acesti miliardari nu pot concura nici pe departe cu Sir Evelyn de Rothschild (Dinastia Rothschild) care detine incredibila suma de   500 trilioane de dolari (mai mult de jumatate din averea totala a  lumii !!!). Oficial, dinastia Rothchild nu are nici pe departe asemenea sume, exagerările de regulă se fac în scop denigrator ori în scopul disperat de a câștiga un respect nemeritat (cum se spunea despre Solomon ca avea 1000 de femei, mii si mii de turme ori ca faptele facute de isus in 3 ani nu incap in toate cartile din lume, aici văd disperarea copilului de a-și apăra părintele lui bun cu orice preț, chiar și prin exagerări copilărești, evidente, rezultatul final fiind din păcate pe dos, decredibilizarea).

Nivelul 3

- Comitetul celor 300
Comitetul celor 300 (numiti si Olimpienii) a fost fondat in 1727 de   catre aristocratia britanica si este compus din cele mai puternice   "sub-familii".  Acest comitet coordoneaza direct o multime de institutii si organizatii majore din intreaga lume, printre care: Comisia Trilaterala, Consiliul pentru Relatii Externe, Grupul Bilderberg, Masa  Rotunda, British Petroleum, Ordinul Skull and Bones, Compania Royal Dutch Shell, Socialista Internationala, Francmasoneria Universala, Ordinul Magna Mater, Zionismul Universal, Consiliul Bisericilor   Mondiale, Ordinul Cavalerilor Templieri, Institutul American de Presa, Societatea Regala Britanica, Universitatea Harvard, Institutul pentru Droguri, Crima si Justitie, MIT, NATO, Crucea Rosie Internationala, Universitatea Princeton, Banca Mondiala, American Express, Citibank,   Credit Suisse, etc. (precis e si Coca-Cola implicată, dar Pepsi sigur nu).

Nivelul 4

- Centrul de comanda
Pe acest nivel se gasesc cele 6 structuri care reprezinta centrul de   comanda la nivel global: Comisia Trilaterala, Consiliul Relatiilor   Externe (CFR), Grupul Bilderberg, Clubul de la Roma, Organizatia   Natiunilor Unite si Institutul Regal pentru Afaceri Internationale.  Toate acestea sunt unite intre ele prin intermediul Mesei Rotunde (creaţia omului de afaceri britanic Cecil Rhodes care este o structura   atat de complexa, incat Dr. Coleman spunea despre ea: "Masa Rotunda   insasi este alcatuita dintr-o adevarata increngatura de companii,   institutii, banci si unitati de invatamant; ea le-ar ocupa timpul   specialistilor de inalta calificare vreme de un an, numai pentru a o  descalci si intelege"). Sigur că e greu să descâlcești până și corupția dintr-o universitate de medicină, care a luat examenele pe mită, care a venit totuși la examene sau a primit nota cadou în carnet prin intermediari, și care a luat pe merit examenele. Apoi e și mai greu să dovedești care medic își merită postul atunci când el lucrează la stat.

Nivelul 5

-Controlul financiar mondial
Toate instrumentele prin care Illuminati controleaza financiar populatia globului, se gasesc pe acest nivel. Fondul Monetar International, Banca Mondiala, Banca Reglementarilor Internationale, Bancile Centrale precum si mecanismele de impozitare a populatiei. Probabil este cel mai diabolic sistem de control al populatiei conceput vreodata. Control prin intermediul banului.  "Dati-mi pe mana moneda unei tari si nu ma mai intereseaza cine face legile in acea tara" este un celebru citat al lui Rothschild. Probabil   de aceea o tara nu este condusa de un guvern sau presedinte, ci este   condusa din umbra de cel care controleaza moneda tarii respective. Probabil de aceea o tara nu se poate gospodari singura ci are nevoie de sfatul celor de la FMI. Nu mai conteaza cine face legile si ce legi face, caci oricum se aplica numai directivele FMI. România nu ar avea nevoie de FMI și banca mondială dacă nu ar fi atâta evaziune fiscală, afaceri cu statul, furt din TVA, etc. etc., iar cei care-i fură pe români sunt majoritatea români, iar străinii când văd că românilor nu le pasă de români, tind să facă la fel). Fără FMI, o țară coruptă, ar fi mereu în faliment și inflație galopantă. Și chiar și așa, FMI și Banca Mondiala, au iertat de 3 ori țările latino americane de datorii, iar acum au iertat o parte și din datoria Greciei. Și grecii înșeală statul ca și noi. În acest punct văd deja patologia, paranoia, pasarea responsabilității lipsei proprii de caracter în curtea altora.

Nivelul 6

- Controlul resurselor mondiale
Pe acest nivel se situeaza marile corporatii internationale care   urmaresc controlul populatiei prin controlul asupra resurselor. Desi   toate resursele de pe pamant sunt darul lui Dumnezeu facut tuturor   oamenilor , astazi ele sunt confiscate in numele unor stranii   raţionamente. Peste tot pe glob unde pamanturile sunt roditoare apar   companii de tip Monsanto care ii corup pe politicieni sa reglementeze   cultivarea si comercializarea produselor. Intentia? Distrugerea   micilor producatori sau de ai scoate in ilegalitate, pentru ca nici   cel mai inofensiv producator sa nu mai poata sa cultive nimic in   gradina proprie fara aprobarea guvernului.  Prin reglementările orchestrate de astfel de companii la nivel mondial   în materie de calitate şi siguranţă a hranei, prin impunerea unor   aşa-zişi parametri ştiinţifici după care producătorii trebuie să   se ghideze nu se urmăreşte altceva decât distrugerea micilor   producători. Iar aceasta, în favoarea marilor producători de hrană   multă şi proastă! Vestitul Codex Alimentarius reprezintă   chintesenţa acestui sistem, la implementarea căruia au lucrat zeci de   ani reprezentanţii celor mai mari interese politice şi financiare.  De la 31 decembrie 2009, Guvernul Romaniei a inceput, alaturi de alte   165 de state semnatare (reprezentand aproape 85 % din populatia   planetei), implementarea temutului Codex Alimentarius. Un compendiu de   legi alimentare, de factura nazista, introdus de AG Farben si care va   stabili regulile de alimentatie ale natiunilor. Implementarea,   prevazuta pe mai multe etape, porneste de la faptul ca populatia  globului este mult prea numeroasa ca Terra sa poata sustine o   alimentatie naturala. Astfel, produsele trebuie modificate genetic,   construite in laborator, aditivate si iradiate. Aici din păcate totul este adevărat. Dar nici nu se mai poate altfel, intrucât Cineva a "blestemat" toate plantele ca să nu-și mai dea rodul fără tratamente chimice si modificări genetice. Nu e vorba numai de suprapopulare, ci s-au înmulțit îngrozitor numărul dăunătorilor în agricultură (ciuperci, licheni, paraziți de toate felurile). La fel bolile animalelor. Iar goana după profit, a dus la monoculturi, a se vedea documentarul Food Inc. și Home 2009. Consecințele sunt dezastruoase pentru sol. Nu le pasă, bani să iasă.

Nivelul 7

- Controlul populatiei globului
Structurile situate pe acest nivel sunt cele care au contact direct cu   populatia. Toate directivele venite de sus sunt implementate la   nivelul populatiei prin aceste 4 componente: Religie, Invatamant,   Guverne si Media. Practic stapanii lumii se ascund in spatele acestui   paravan (nivelul 7) pentru a-si indeplini planurile.  Populatia este indoctrinata prin religie, indobitocita prin sisteme de   invatamant care nu sunt decat o fabrica de produs oameni pe care   statul sa-i intrebuinteze apoi dupa scopurile sale, tinuta in frau de  catre institutiile guvernamentale si prostita de catre massmedia.  Rezultatul este o populatie lipsită de energie şi de entuziasm,   lipsită de putinţa de a acţiona şi de a reacţiona, incapabila sa  isi dea seama ce se intampla cu ea. Aici treaba stă de-o manieră schizofrenică, religia militează pentru proceație fără limite, statul încearcă să limiteze sporul demografic dar finanțează de la buget și religia care e contra.

Nivelul 8

- Populatia globului sau unitatile de munca
Adica noi toti, populatia globului, oamenii de rand, sau sclavii   moderni ai timpurilor noastre. Ciclul nostru este limitat la ceea ce   am fost indoctrinati ca trebuie sa facem: ne nastem, facem scoala,   muncim pentru stapanii nostrii, le platim taxe si impozite si apoi   iesim la pensie. Chestia cu pensia s-ar putea sa dispara din acest   ciclu, caci nu-i ajuta cu nimic pe cei de sus.  Interesant este ca din turma unii dintre noi pot sa se ridice temporar   pe nivele superioare, sa faca parte din institutiile guvernului, sa   ajunga pe nivelul 5 bancheri pe la Banca Mondiala sau FMI sau chiar pe   nivelul 4 in Clubul de la Roma. Dar cand ei devin inutili pentru   stapani, sunt aruncati din nou in turma de jos.  De pe nivelele 5, 6 si 7 se produc cele mai dure atacuri si cele mai   mari presiuni asupra populatiei. Este atacata siguranta financiara si   alimentara a fiecaruia dintre noi, este atacat sistemul de sanatate   public, invatamantul, religia, cultura, identitatea nationala.
Într-un documentar (Capitalism a love story - Michael Moore) am văzut următoarele: In USA unii patroni au inceput sa-si asigure angajatii, daca moare un angajat, patronul incaseaza chiar si 1 milion de dolari dupa el de la firmele de asigurari. Așa că cea mai bună afacere ar fi următoarea: iei împrumut bani si faci o firma. Și desi nu faci profit ții multi angajati si te rogi sa moara unul. Cand moare unul iei milionul de dolari și ieși pe profit. Le dai salar mic, multa munca ... sa crape mai repede. Acest gen de afacere necesită creier românesc ori ceva asemănător. Așa că responsabilitatea e în curtea biroului de emigrări ale Statelor Unite.

* Forțele din vârful piramidei puterii: forta care se afla in spatele ochiului care vede tot este una simpla, sunt mai multe de fapt, dar două în principal, se numesc instincte, instinctul de conservare (dorinta de a trai, pentru care trebuie sa muncesti ca sa ai ce manca) si dorinta de fofoloancă (la barbati) si de plodire la femei (ceea ce și e pe placul stăpânilor de sclavi și organizatorilor de războaie). A se vedea mai jos clasificarea sclavilor și "elitelor" in functie de modul cum isi satisfac aceste instincte și nevoi de proslăvire personală:

http://www.scribd.co...ala-a-Oamenilor

În mare, scopul conspiraționiștilor este demonizarea occidentului, a capitalismului, a globalizarii, a catolicismului, a USA si a Israelului ("....și duhurile necurate îi vor strange pe toți în locul care pe evreiește se cheamă Harmaghedon" - Apocalipsa, e locul unde au fost cetățile Sodoma și Gomora). Adica a celor care detin puterea economica si militară pe pământ. Aceștia din urmă (cei de fier) vor intr-adevăr să facă New World Order (papa cel german si Bush Jr au declarat-o mot a mot) în care cei slabi (de lut), să fie controlați ca să nu mai fure de la bugetele statelor. Probabil că or să vrea și acea cipuire profețită în Apocalipsa. Dacă cei de fier, implinesc profeția apocaliptică, cei de lut implinesc cealaltă jumătate de profeție, adică aceea de a băga groaza în oameni (oamenii își vor da sufletul de groază în așteptarea lucrurilor care va să vie). Și unii și alți sunt așadar pioni pe tabla de șah și lucrează conform planului profetic.

Conspiratia este o negare generala. Ei neaga tot, chiar si pe ei insisi se neaga. Ei consideră că oricine a vorbit impotriva sistemului satanic lumesc și nu a fost ucis, face parte din sistem (de exemplu Michael Moore, Alex Jones, etc.). De fapt, nu i-a ucis nimeni, ei s-au sinucis singuri pentru ca atata si-au pictat diavolul pe pereti, incat n-au mai putut supravietui psihic.

Edited by Oneiros, 22 February 2013 - 19:57.


#9
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013
Este firesc ca o actiune patologică (corporatismul, capitalismul sălbatic) să aibă o reacțiune patologică (teoria conspirației). Parintele nebun își persecută copilul care...înebunește.

Edited by Oneiros, 22 February 2013 - 20:09.


#10
Dorin_78

Dorin_78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 09.02.2013
orice sistem tinde catre echilibru !

o mare parte din ce ai postat tu sunt bazaconii si teoria conspiratiei. nu exista asa ceva ca un grup care sa conduca din umbră lumea.

ce vedem noi acum in jurul e rezultatul selectiei. de-a lungul timpului oamenii si-au ales sistemul care se muleaza cel mai bine pe nevoile si pornirile lor instinctive(sau de baza).

omul e profund egoist. asa ca si-a dezvoltat un sistem care sa-i alimenteze egoismul. sistemul de acum exista tocmai pentru ca realizeaza echilibrul de care vorbeam mai sus. acest sistem a trecut prin filtrul selecţiilor de-a lungul vremii. de ce comunismul nu mai exista ? pentru ca nu-i dă omului putere. omul vrea proprietăţi, vrea să se laude, să aibă poziţie socială. sistemul democratic i le dă pe toate astea si nu numai atât il ajută să şi le menţină pentru că sistemul e astfel proiectat. proprietatea e printre cele mai importante concepte ale acestui sistem.
e f. simplu. deci, dezvoltarea a fost naturală, de la sine. nu a existat un grup care sa impuna asta. toţi vrem proprietate, pozitie socială, nu a venit nimeni sa ne bage in cap astea.

la fel si concurenţa, face parte din felul nostru de a fi si astfel ne-am construit sistemul. daca stai bine si te gandesti, sistemul bazat pe concurenta e atat de cretin. in orice concurs doar cativa castiga, restul sunt loseri. la fel e si in acest sistem, 99.99% sunt loseri dar nu realizeaza asta

sistemul de acum are si un anumit echilibru. aici e partea cea mai interesanta. bogatii nu pot fi bogati daca saracii sunt prea saraci. bogatul tre sa mai dea din bani saracului ca sa poata supravietui si el... as putea sa mai scriu mult , ma opresc aici, cred ca s-a inteles.

Edited by Dorin_78, 23 February 2013 - 00:33.


#11
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013

View PostDorin_78, on 23 februarie 2013 - 00:27, said:

orice sistem tinde catre echilibru !
o mare parte din ce ai postat tu sunt bazaconii si teoria conspiratiei. nu exista asa ceva ca un grup care sa conduca din umbră lumea.

Orice sistem tinde spre haos (de aceea există moderatori pe forum). A se vedea entropia, legile termodinamicii, curba lui Gauss care se aplică și civilizațiilor, sau expansiunea continuă a universului, moartea stelelor, ce are un început, trebuie să aibă și sfârșit. Semnatura mea de la user am pus-o intentionat pentru cei ca tine, ea suna asa

Providența este...înțelepciunea haosului!

Eu nu m-as increde prea tare in providenta ta si a lui Hitler.

Eu nu sunt adeptul teoriei conspiratiei, daca ai citit bine ce am scris. Dimpotriva, am aratat cine se ascunde in spatele ei si cine o finanteaza. Restul e analiza tranzactionala, adică știință, dar dacă tu nu ai pregătirea necesară într-un anumit domeniu, n-am ce-ți face, nu țin cursuri de analiza tranzacționala aici.

În rest ai repetat ce am spus si eu.

View PostDorin_78, on 23 februarie 2013 - 00:27, said:

sistemul de acum are si un anumit echilibru. aici e partea cea mai interesanta. bogatii nu pot fi bogati daca saracii sunt prea saraci. bogatul tre sa mai dea din bani saracului ca sa poata supravietui si el... as putea sa mai scriu mult , ma opresc aici, cred ca s-a inteles.

Bogatul liberal, de dreapta, dă bani săracului dar cu...dobândă. Celui care nu poate plăti dobândă nu-i dă nimic. Statele UE au fost si sunt inca oarecum socialiste, filantropice, spre deosebire de USA, dar si acolo Barack Obama a reusit sa faca asigurari medicale pentru toti americanii, evident nu gratuite, ci ceva in genul tarilor europei.

Legat de proprietate, e un paradox, in comunism oamenii erau aproape toti proprietarii locuintei lor. In capitalism, au ajuns majoritatea chiriasi. Iar intr-o tara ca Romania, majoritatea chiriasilor traiesc o drama existentiala, o lupta pentru existenta luna de luna.

Sistemul este piramidal si e cam asa

Saracul munceste,
Bogatul il exploateaza,
Militarul ii apara pe cei doi,
Contribuabilul plateste pentru toti trei,
Lenesul se odihneste pentru toti patru,
Betivul bea pentru toti cinci,
Bancherul ii jumuleste pe toti sase,
Avocatul ii minte pe toti sapte,
Medicul ii omoara pe toti opt,
Groparul ii ingroapa pe toti noua,
Politicianul traieste pe spinarea celor zece.

Edited by Oneiros, 23 February 2013 - 01:34.


#12
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013
Fazele șocului emoțional vis-a-vis de o realitate coplesitoare (Elisabeth Kubler-Ross)
negarea (persistarea in vicii, dependente, consumerismul compulsiv, etc.)
furia (revolta oarba)
negocierea (procesele de constiinta, cautarea solutiilor, a oamenilor providentiali)
depresia (in lipsa rezolvarii problemelor)
acceptarea (resemnarea, abandonul de sine)

Capitalismul se bazează pe premiza creșterii economice la infinit, pe o planetă cu resurse finite. Chiar dacă s-ar pune la punct fuziunea la rece intr-o manieră rentabilă (lucru considerat utopic acum), resursele celelalte, suprafața agricolă, tot ecosistemul, rămân finite (ba mai rău, sunt degradate de noi, oamenii). Criza economică în care s-a intrat din 2008, este complet diferită față de colapsul industrial din 1929, pentru că atunci resursele păreau infinite. 6 lei litrul de bezină acum, față de 4 lei și ceva acum 2,5 ani vă spune ceva? Criza care nu se mai termină, este de fapt considerată "platoul denivelat" de dinaintea colapsului total. In anii 80, se credea ca petrolul va dura inca 40 de ani. Au trecut 30 de ani de atunci si petrolul, carbunele, gazele, s-au scumpit lent dar sigur. Moneda fiduciară, are la bază, un anumit procent derivativ (speculativ), adică se estimează că petrolul va mai dura x ani, solul agricol nu se va desertifica timp de inca y ani, că pădurile vor mai dura z ani, samd. Chiar si oamenii sunt inclusi in aceste derivative, adica, se estimeaza ca din 7 miliarde de oameni, nu toti vor deveni ...handicapati decat in procent de ab% si că dobânda acumulată prin împrumuturi va fi colectata in procent de sa zicem macar 85%. Restul valorii monedei fiduciare, se bazează pe energia finită deja existentă (acoperirea în bunuri, produse și servicii deja aflate pe piață). Asa ca, economistii se straduiesc sa mentina un echilibru intre cat la suta este adevar, si cat speculatie, estimare, derivative. Toata civilizatia mondiala, plus sporul demografic, de la 1 miliard la 7 miliarde si cat o sa mai creasca, s-a produs datorita efectului bulei de săpun, adică datorită revoluției industriale având ca principală resursă hidrocarburile. Exista pericolul ca bula de săpun să se spargă, conform legilor fizicii. Inventivitatea umană nu poate trece dincolo de legile fizicii.
Desigur, creștinii știu cum se vor termina lucrurile. Ateii spun, suntem pe Titanic, nu se poate scufunda. Gnosticii cred ca vor fi salvati de...extraterestri. Agnosticii gandesc carpe diem. După noi potopul.

Edited by Oneiros, 23 February 2013 - 03:16.


#13
holograma999

holograma999

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 353
  • Înscris: 16.02.2013

View PostOneiros, on 23 februarie 2013 - 01:20, said:

Orice sistem tinde spre haos (de aceea există moderatori pe forum). A se vedea entropia, legile termodinamicii, curba lui Gauss care se aplică și civilizațiilor, sau expansiunea continuă a universului, moartea stelelor, ce are un început, trebuie să aibă și sfârșit. Semnatura mea de la user am pus-o intentionat pentru cei ca tine, ea suna asa

Providența este...înțelepciunea haosului!

Eu nu m-as increde prea tare in providenta ta si a lui Hitler.

Eu nu sunt adeptul teoriei conspiratiei, daca ai citit bine ce am scris. Dimpotriva, am aratat cine se ascunde in spatele ei si cine o finanteaza. Restul e analiza tranzactionala, adică știință, dar dacă tu nu ai pregătirea necesară într-un anumit domeniu, n-am ce-ți face, nu țin cursuri de analiza tranzacționala aici.

În rest ai repetat ce am spus si eu.



Bogatul liberal, de dreapta, dă bani săracului dar cu...dobândă. Celui care nu poate plăti dobândă nu-i dă nimic. Statele UE au fost si sunt inca oarecum socialiste, filantropice, spre deosebire de USA, dar si acolo Barack Obama a reusit sa faca asigurari medicale pentru toti americanii, evident nu gratuite, ci ceva in genul tarilor europei.

Legat de proprietate, e un paradox, in comunism oamenii erau aproape toti proprietarii locuintei lor. In capitalism, au ajuns majoritatea chiriasi. Iar intr-o tara ca Romania, majoritatea chiriasilor traiesc o drama existentiala, o lupta pentru existenta luna de luna.

Sistemul este piramidal si e cam asa

Saracul munceste,
Bogatul il exploateaza,
Militarul ii apara pe cei doi,
Contribuabilul plateste pentru toti trei,
Lenesul se odihneste pentru toti patru,
Betivul bea pentru toti cinci,
Bancherul ii jumuleste pe toti sase,
Avocatul ii minte pe toti sapte,
Medicul ii omoara pe toti opt,
Groparul ii ingroapa pe toti noua,
Politicianul traieste pe spinarea celor zece.
Cu respect as dori sa spun ca in comunism la noi oamenii erau majoritatea chiriasi in propiile locuinte nu propietari.Dupa revolutie s-a dat o lege,ca sa isi poata cumpara chiriasii locuintele in rate pe 20 de ani daca vor,la pret de tv color.Eu am cumparat apartamentul in care eram chirias impreuna cu bunicii,3 cam in centrul orasului cu 186 000 de lei,si un tv color Funai costa pe vremea aia cand putini isi permiteau 180 000.Aceasta lege a facut ca peste 90%din romani sa devina propietari,in nici o alta tara fosta comunista nu sa dat o astfel de lege si in occident 80%din oameni sunt chiriasi.Despre impactul social si urmarile bune sau rele a acestei situatii e alta discutie.

#14
Dorin_78

Dorin_78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 09.02.2013
haosul pe care-l vezi tu se intâmplă pentru stabilirea echilibrului. orice război din istoria omenirii s-a intâmplat pt a stabili un anumit echilibru. la fel si crimele si violurile etc se intampla pt ca sistemul in care traim nu este echilibrat. orice fapta de violenta arata cat de defect este sistemul(sa nu cadem in capcana : mai putina violenta = sistem mai bun deoarece oamenii si-au pierdut si capacitatea de a defula, ţin in ei acum)

moderatorii de pe acest forum întreţin un echilibru artificial. noi nu suntem creaţi sau natura noastra nu e de felul exprimării in limbaj de lemn. omul din cand in cand mai baga si o injuratura. daca nu ar exista moderatori tot s-ar ajunge la un echilibru.

la fel si bogatii (si prin generalizare tot sistemul democratic) întreţin un oarecare echilibru, cam firav dar mai ales unul artificial, creat de om prin legi f. dure.  tendinţa este catre echilibrul adevărat, natural. adica catre eliminarea diferentelor atat de mari si catre eliminarea exploatării.

Edited by Dorin_78, 23 February 2013 - 09:50.


#15
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013

View Postholograma999, on 23 februarie 2013 - 07:24, said:

Cu respect as dori sa spun ca in comunism la noi oamenii erau majoritatea chiriasi in propiile locuinte nu propietari.Dupa revolutie s-a dat o lege,ca sa isi poata cumpara chiriasii locuintele in rate pe 20 de ani daca vor,la pret de tv color.Eu am cumparat apartamentul in care eram chirias impreuna cu bunicii,3 cam in centrul orasului cu 186 000 de lei,si un tv color Funai costa pe vremea aia cand putini isi permiteau 180 000.Aceasta lege a facut ca peste 90%din romani sa devina propietari,in nici o alta tara fosta comunista nu sa dat o astfel de lege si in occident 80%din oameni sunt chiriasi.Despre impactul social si urmarile bune sau rele a acestei situatii e alta discutie.

Asa e. Chiria modica care se platea la stat pe vremea comunista era sinonima cu proprietatea. Acum nu mai e asa. Proprietarul cere o chirie pe o garsoniera cat un salar minim pe economie. Iar pretul la carburanti nu a ajuns la 6 lei pe litru din cauza ca a crescut pretul la baril la nivel mondial, ci au crescut accizele ca si tva la 24% pentru ca patronatul mana in mana cu politicienii fura prea mult din banul public plus de asta trebuie sa existe un minim de protectie sociala. Asta e situatia in tari ca Romania, Grecia, Portugalia, Ungaria, Spania, si restul, unde se fură pana si din TVA. Dar Michael Ruppert avea dreptate cu teoriile lui. Peste aeasta situatie de coruptie va veni si platoul denivelat. Nu capitalismul e putred in asemenea tari ci caracterul omului. Iar criza in USA din 2008 a venit ca sa regleze speculatiile bancare, bula imobiliara. Au dat faliment unele banci, au ramas oameni pe drumuri si sistemul s-a reglat cumva, s-au tiparit si vreo 800 de miliarde dolari fara acoperire de catre Federal Reserve care au fost dati cu dobanda bancilor falimentare, a mai crescut datoria publica a US si s-a mai amanat dezastrul final pentru nu se stie cata vreme. Oricum pe americani nu are cine sa-i oblige sa isi puna TVA ori sa-si plateasca datoriile. Unii economisti au estimat ca numai un TVA de 25% ar rezolva datoriile americanilor, dar asa ceva ar colapsa consumul in US.

Edited by Oneiros, 23 February 2013 - 09:57.


#16
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013
Secretele puterii politice după A.N. Chomsky
(parțial are dreptate, exact astea de mai jos fac televiziunile comerciale din Romania, conform jocului politic in triughiul lui Karpman)

Avram Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite.
Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit "Decalogul Chomsky".

Decalogul Chomsky
1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.
(a se vedea propaganda nazistoidă făcută de ziaristul M. Giurgea pe blogul lui, cât de cinic poate fi acel om)

3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
Pentru aceasta: Mecanismele propagandei "albe" (oficială, integral asumată de guvern), "gri" (parţial asumată) şi "negre" (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte (adică să nu realizeze că hoții românilor sunt chiar românii in majoritatea lor, evazioniști fiscali)
Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.
(a se vedea ce comentarii literare fac profesorii de lb. română la Miorița și romanul Ion al lui Rebreanu, comentarii care nu scot în evidență tarele morale ale personajelor, ba din contră, sunt glorificați)

8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.
(a se vedea serialul Californication ce succes are, pe cand seinfeld nu s-a bucurat de acelasi succes in Romania, de ce, nu mai trebuie explicat)

9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.
(impotriva cui sa se revolte daca aproape fiecare este evazionist fiscal, ma refer la orice meserias care lucreaza in timpul liber?)

10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

Edited by Oneiros, 23 February 2013 - 20:53.


#17
jazzu

jazzu

    Agent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,438
  • Înscris: 18.06.2009
Mă, pe voi v-a speriat societatea Fabian sau mi se pare mie?

#18
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013

View Postjazzu, on 23 februarie 2013 - 20:37, said:

Mă, pe voi v-a speriat societatea Fabian sau mi se pare mie?

am scris mai sus cine sta in spatele teoriilor conspiratiei si ce-i motiveaza, textul e preluat din Cotidianul, nu de pe site-ul lovendal

http://www.cotidianu...chomsky-193621/

Edited by Oneiros, 23 February 2013 - 21:07.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate