Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
a venit iarna!

Bazait invertor 12V-220V

Recomandare Placa De Sunet

Mercedes Benz S320 (2006)
 fan control

smart 3d

problema

O parere va rog
 Problema Acer Aspire 5732 ZG

GT Racing 2 In app cumparaturi

Tina 8 industrial

Curiozitate privind rezolutia
 Integrat samsung galaxi s6500d

punte redresoare buna sau....

Problema grava

Radiere masina
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Magnetofon Rostov 105

  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
USB

USB

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.02.2007
  • ID membru: 138,091

Buna ziua! Am un magnetofon Rostov 105 si chiar de la pornire al doilea bec din stanga (din grupul celor doua becuri + butoane) este aprins, iar daca apas pe butonul de sub el nu se intampla nimic. Daca apas Play, becul de Stop ramane aprins, dar se aprinde si becul de play (nimic altceva). Ambele motoare merg (atunci cand derulez). As dori sa aflu sursa problemei. Multumesc!

#2
yonutz2032

yonutz2032

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 02.11.2011
  • ID membru: 720,620
  • Locație: Gugal
Pot fi foarte multe probleme.
De la o piesa stricata la un contact prost

#3
USB

USB

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.02.2007
  • ID membru: 138,091
Multumesc pentru promptitudine. Ce semnalizeaza acel bec? Accesul este dificil in interiorul magnetofonului, dar in ipoteza in care doar un contact este de vina, cred ca ma descurc.

#4
miron1947

miron1947

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,286
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,184
  • Locație: Brasov
La Rostov sunt doar doua becuri, acelea ca lumineaza VU-metrele, restul sunt LED-uri.

#5
USB

USB

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.02.2007
  • ID membru: 138,091
Imi cer scuze pentru terminologia folosita incorect. Este vorba de LED-ul din grupul de 2 led-uri + 2 butoane de pe partea stanga.

#6
pelikanu

pelikanu

    Ilizibil, deci ezoteric.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,736
  • Înscris: 19.08.2005
  • ID membru: 44,362
  • Locație: Iași [RO], Gillingham [UK], Blois [FR], Bascharage [LU]
Vorbesti despre LED-ul acesta?

Attached File  IMG_0855.JPG   203.79K   52 downloads

Edited by pelikanu, 23 December 2012 - 08:53.


#7
USB

USB

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.02.2007
  • ID membru: 138,091
Este vorba despre led-ul din imagine. Daca apas pe butonul mentionat de dumneavoastra se aprinde becul care ii corespunde si se aude electromagnetul "tragand" ceva, dar daca apas pe butonul cu pricina nu se intampla nimic.

Attached Files



#8
miron1947

miron1947

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,286
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,184
  • Locație: Brasov
Cele doua butoane sunt pentru regimul de inregistrare. Pentru a intra in regim de inregistrare, se apasa ambele, simultan, in aceasta situatie, led-ul din dreapta(rosu) lumineaza intermitent, se poat face in aceasta situtie reglajele de nivel pentru inregistrare, pentru a trece la inregistrarea pe banda, se apasa tasta incadrata cu albastru Attached File  Bord Rostov.JPG   22.67K   19 downloads din imagine.Pentru regim de pauza la inregistrare se utilizeaza butonul din stanga cel incadrat de Dvs. cu verde.

Edited by miron1947, 23 December 2012 - 12:40.


#9
USB

USB

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.02.2007
  • ID membru: 138,091
Am mai observat ca motorul de jos merge in continuu. //edit (nu vazusem postul de mai sus)

Edited by USB, 23 December 2012 - 12:42.


#10
miron1947

miron1947

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,286
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,184
  • Locație: Brasov

Da, motorul cabestanului porneste din momentul pornirii magnetofonului.Care buton?

#11
USB

USB

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.02.2007
  • ID membru: 138,091
Ati prefera sa postez un film in care incerc sa dau play?

#12
miron1947

miron1947

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,286
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,184
  • Locație: Brasov
Am citit primul Dvs. comentariu, nu este normal ca led-ul incadrat cu rosu in poza atasata de Dvs. sa lumineze permanent si nici ca cel de la stop sa ramana aprins pe play, deci trebuie dus al reparat, sau daca aveti experienta necesara sa rezolvati singur problema.Daca doriti sa-l reparati singur va pot oferii schemele.

Edited by miron1947, 23 December 2012 - 13:38.


#13
USB

USB

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.02.2007
  • ID membru: 138,091
Am pornit acest magnetofon dupa o perioada lunga de timp, si din cate imi amintesc mergea inainte (eram cam tanar pe atunci). Acum il folosesc pe post de amplificator si acum cateva zile am vrut sa vad daca mai pot asculta niste benzi. Experienta mea este inexistenta, dar daca aveti vreo idee care sa implice o remediere facila (verificat contacte) probabil ca ma descurc. Multumesc.

#14
miron1947

miron1947

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,286
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,184
  • Locație: Brasov
Pot fi si contacte, dar comenzile pentru motor si regimul de lucru sunt comandate de niste circuite logice, contacte aveti la relee, palpatorul de banda, selectia sursei de semnal, viteza si casca, dar cel mai posibil sunt condensatori, cei rusesti n-au viata lunga.

Edited by miron1947, 23 December 2012 - 13:48.


#15
USB

USB

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.02.2007
  • ID membru: 138,091
Cand apas pe Play, nu ar trebui ca un electromagnet sa ridica piesa de metal cu rotita care tine banda? Condensatori am vazut in spate, acel grup de 6 (daca nu ma insel), dar trebuie sa fie si altii mai mici. Pe care ar trebui sa ii verific, si cum (nu am aparat de masura (dar pot achizitiona) si nu am mai facut asa ceva niciodata).

Edited by USB, 23 December 2012 - 13:54.


#16
miron1947

miron1947

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,286
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,184
  • Locație: Brasov

View PostUSB, on 23 decembrie 2012 - 13:53, said:

Cand apas pe Play, nu ar trebui ca un electromagnet sa ridica piesa de metal cu rotita care tine banda?
Ba da, trebuie sa deplaseze rola presoare pe axul cabestanului.

Quote

Condensatori am vazut in spate, acel grup de 6 (daca nu ma insel).
Nu doar la aceia de filtraj, ma refer, mai sunt destui in montaje.Daca puteti obtine un aparat de masura este bine dar este primul pas, pentru inceput masurati tensiunile pe acei(6) condensatori si comparati cu cele din schema.

Edited by miron1947, 23 December 2012 - 14:00.


#17
USB

USB

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.02.2007
  • ID membru: 138,091
Va multumesc pentru ajutor, o sa incerc sa il repar, dar dupa ce trece perioada sarbatorilor.

#18
nesupus

nesupus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,864
  • Înscris: 27.02.2010
  • ID membru: 567,222

View PostUSB, on 23 decembrie 2012 - 13:53, said:

Pe care ar trebui sa ii verific, si cum (nu am aparat de masura (dar pot achizitiona) si nu am mai facut asa ceva niciodata).
Deorece nu ai experienta, risti sa-l strici de tot. Du-l la un specialist ca nu te va costa o avere. Daca-l busesti dea binelea, nu-ti va mai arde de reparat, ca te va costa mai mult si probabil nu vei gasii piese originale. Cu piese compatibile nu se stie daca va mai fi identic in totalitate. Ca sa masori condensatorii trebuie dezlipiti, pe urma lipiti la loc si risti se exfolieze circuitul din cauza supra incalzirii (nu ai experienta si nici scule adecvate). Este sfatul meu, magul tau si decizia ta.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users