Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Modificare proiect de rezistenta ...

Mergem la vot sau nu?

Toți preoții ortodoc...

Ce parere aveti despre suplimente...
 Idei investitie

Problema Nas Zyxel 320

PC nou

Prima Casa la ING BANK
 Fifa 15 PS4!

Achizitie unitate ~ 2000 RON

Viitorul telefon LG va avea CPU p...

Setari Firewall
 Sfat achizitionare tableta

Lumia 730 vs Moto G 2014

Pretul corect pentru Mogosoaia!

Cocalarii din Romania
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

blocare computer

  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
Diana2323

Diana2323

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 17.11.2012
  • ID membru: 786,389

Buna!
Am o problemade o vreme cu computerul meu,e adevarat un pic cam vechi dar dealtfel bun pentru ce am eu nevoie...
Intel Pentium 4 CPU 2.40 GHz,1 GB RAM
Deci care e problema>
Cateodata ,nu tot timpul- dar din ce in ce mai des- dupa ce apas butonul de pornire ledul de langa buton care in mod normal ar trebuie sa se aprinda in verde ramane rosu sau clipeste intermitent rosu-portocaliu.In aceasta situatie nu imi apare nimic pe desktop-monitor si ramane blocat efectiv....sursa se aude functionand dar nu se deschide computerul.
Am incercat cu restart din butonul mic de restart dar nu se intampla nimic....
Ce am observat curios este ca de cateva ori am inchis monitorul ,am scos cablul de alimentare de la computer,l-am bagat dupa cateva zeci de secunde inapoi si cu monitorul oprit a pornit computerul normal !!!!
Dar asta nu se intampla tot timpul-uneori ramane ledul ala de la pornire clipind rosu-portocaliu intermitent si nu mai porneste deloc....
Are cineva vre-o idea care ar putea fi buba?
Multumesc.Posted Image

Edited by Diana2323, 17 November 2012 - 18:33.


#2
tom_1133

tom_1133

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 10.02.2011
  • ID membru: 664,038
  • Locație: bucuresti
@Diana2323, daca al tau computer este vechi, sansele ca niste piese de pe placa de baza sa aiba un defect sunt de 99,99% !!!
Daca poti sa desfaci capacul de la computerul tau vechi, verifica placa de baza sa nu aiba condensatorii (niste butoiase care arata asa=>http://i54.tinypic.com/2mh908z.jpg) umflati ca in pozele astea:
http://4.bp.blogspot...aps-1-dec07.jpg
http://i42.tinypic.com/2v9ag5v.jpg !

Daca acei condensatori sunt umflati ca in pozele de mai sus, ai de ales intre a cumpara o noua placa de baza ori de a duce placa de baza la un electronist sa iti schimbe condensatorii umflati.

bafta !

#3
bbchip44

bbchip44

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 14.05.2008
  • ID membru: 326,063
Ai modificat recent ceva in configuratia sistemului, de genu, un hard disk/cdrom/ram? cand se blocheza scoate niste bipuri? de obicei daca nu se aprinde nimic pe ecran poate sa fie de vina memoria ram, daca ai doua module scoate cate unu pe rand si vezi daca merge fara unu din ele, verifica conexiunea hardurilor/cdrom si sa fie conectate corect - master/slave. in cele din urma da un reset la bios din jumperul de pe placa de baza.

#4
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,048
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Salut,

"  sursa se aude functionand dar nu se deschide computerul. "
Faptul că se aude ventilatorul nu înseamnă că sursa funcționează corect și că poate fi scoasă din discuție.

" Am incercat cu restart din butonul mic de restart dar nu se intampla nimic... "
Denumirea consacrată pentru buton este Reset.
Apăsarea pe buton nu are vreun efect dacă sursa nu confirmă plăcii de bază ( prin semnalul Power Good sau Power Ok, după alții ) că toate tensiunile generate de ea sunt în regulă.

" Are cineva vre-o idea care ar putea fi buba? "
Sursa ar putea avea o "bubă".
Ai încercat să apeși butonul de Reset după vreo 5 - 10 minute de la pornire ( timp în care nu mai întreprinzi nimic asupra calculatorului ) ?
După ce dă control ( "pornește" ) și încarcă sistem de operare, funcționează fără probleme și totul se repetă identic a doua zi la prima pornire ?

Încearcă să schimbi de probă sursa de alimentare cu una potrivită pentru calculatorul tău ( dacă ai ) sau mergi la un Service .
Vezi How-To-Replace-Your-Power-Supply .

Edited by Mos_Ilie, 18 November 2012 - 11:37.


#5
maddogg

maddogg

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 25.11.2004
  • ID membru: 26,269
Subscriu, verifica si cu alta sursa.

#6
Diana2323

Diana2323

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 17.11.2012
  • ID membru: 786,389
Am reusit sa rezolv!Am aflat de pe un site ca poate o resetare la BIOS care din cauza unor pene de curent sau la o setare gresita poate da aceste problemela deschidere...
Am scos bateria de la BIOS pt cateva secunde ,cu cablul de alimentare scos,desigur,si am pus-o inapoi apoi am setat data pe calculator.
De atunci se deschide bine.
Multumesc  pentru toarte sfaturile ,orice sfat poate fi de ajutor!

De fapt si bbchip44  a dat o rezolvare de genul asta.
Multumec frumos!

#7
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,048
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Dacă asta este rezolvarea corectă, vei vedea în câteva zile, la prima pornire din zi.

#8
Diana2323

Diana2323

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 17.11.2012
  • ID membru: 786,389
Pana acu a mers...am inchis si deschis de 3-4 ori azi si a fost OK.
Crezi ca voi avea probleme zilele viitoare?
DE OBICEAI AVEAM PROBLEMA CU PORNIREA IN ACEEASI ZI DE CATEVA ORI....

#9
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,048
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Salut,

" Crezi ca voi avea probleme zilele viitoare? "

E doar o părere ( poate greşesc ).
Doar timpul o va confirma ( sau nu ).

Mai aveai vreo două întrebări la care poate era bine să răspunzi.

#10
Diana2323

Diana2323

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 17.11.2012
  • ID membru: 786,389

Am aplicat solutia ce-a mai simpla si ce-a mai la indemana...scuze daca am ofensat pe cineva....
Nu am vrut sa stept sa mai dau reset dupa 10 minute si sa astept alta zi sau zile sa vad daca merge..
Acum totul e OK,computerul functioneaza OK...
Multumesc pentru ajutor tuturor!
No offense!
Posted Image

#11
Nefertiti_02

Nefertiti_02

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 25.04.2008
  • ID membru: 319,241
Buna,

Am si eu o problema oarecum asemanatoare, asa ca o sa incerc sa o postez aici.
De curand am "mostenit" un sistem care se opreste din senin, apoi incearca singur sa reporneasca dar nu reuseste...

Placa de baza:  GIGABYTE GA-P35 DS4 Ultra durable 2 FSB 1333 multi core cpu
Memorie:    4 x 1024 MB CORSAIR CM2X 1024-6400C5 DHX  800 MHz  5-5-5-18  XMS 6405 v2.1  DDR2

Daca scot memoriile si pun doar doar una, merge...  apoi daca incerc sa le pun si pe celelalte, sistemul nu mai vrea sa porneasca.
Presupun ca exista o incompatibilitate intre Mobo si Memo...

In manualul placii de baza sunt trecute printre alte memorii suportate: 1GB CORSAIR CM2X 1024-6400C4 SS sau 1GB CORSAIR CM2X 1024-8500C5 DS. E mare diferenta intre memoriile pe care le am si cele recomandate?  Ce ar fi de facut?
  

    


#12
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,048
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Salut,

" Am aplicat solutia ce-a mai simpla...  Nu am vrut sa stept sa mai dau reset...  sa astept alta zi sau zile... No offense! ".
Nu văd de ce rezolvarea ta ar trebui să deranjeze pe cineva.
Timpul se va scurge oricum şi rezolvarea ta se va dovedi dacă este cea corectă.


" ...apoi daca incerc sa le pun si pe celelalte, sistemul nu mai vrea sa porneasca. "
Ce vrea să însemne de fapt "nu mai vrea să pornească" ?
Nu porneşte sursa, nu apare nimic pe ecran sau nu încarcă sistem de operare ?

Edited by Mos_Ilie, 20 November 2012 - 09:22.


#13
Nefertiti_02

Nefertiti_02

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 25.04.2008
  • ID membru: 319,241

View PostMos_Ilie, on 20 noiembrie 2012 - 09:21, said:


" ...apoi daca incerc sa le pun si pe celelalte, sistemul nu mai vrea sa porneasca. "
Ce vrea să însemne de fapt "nu mai vrea să pornească" ?
Nu porneşte sursa, nu apare nimic pe ecran sau nu încarcă sistem de operare ?

Sursa porneste (este ENERMAX), ledurile se aprind, ventilatoarele pornesc, incepe sa se roteasca si HD-ul, apoi totul se opreste/stinge. Fara sa apas pe niciun buton, sistemul incearca sa reporneasca singur, apoi secventa de mai sus se repeta. Daca pun o singura placuta de memorie calculatorul porneste normal, fara probleme...

#14
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,048
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Din ce scrii că se întâmplă presupun că ai o problemă cu regulatorul de tensiune ( prezent pe placa de bază ) care prepară alimentarea memoriilor.

Cele patru plăcuţe de memorie au chip-uri pe ambele feţe ?

#15
Nefertiti_02

Nefertiti_02

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 25.04.2008
  • ID membru: 319,241
Placutele de memorie arata exact ca in imaginea atasata si se pare ca au chip-uri pe ambele fete.

Pe spatele lor scrie urmatorul cod :

CM2X 1024-6400C5DHX  XMS2-6400  1024MB  800MHz  5-5-5-18  XMS6405v2.1  07370446

Attached Files



#16
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,048
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Dacă un modul are 16 chip-uri rezultă că regulatorul respectiv ar trebui să genereze curent pentru 64 de chip-uri şi probabil este peste puterile lui.
Te-ai uitat după condensatori umflaţi sau scurşi pe placa de bază ( în apropierea sloturilor de memorie ) ?
Chiar dacă placa este ultra durable nu înseamnă că nu pot apare probleme cu condensatorii chiar dacă sunt din cei cu pretenţii.

Cu doar două din cele patru plăcuţe de memorie, funcţionează sau nu ?
Ai încercat să porneşti cu fiecare din cele patru module, montate doar câte unul, pe rând ?

#17
Nefertiti_02

Nefertiti_02

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 25.04.2008
  • ID membru: 319,241
Pe placa de baza nu se vede nimic suspect.
Sistemul functioneaza normal doar cu o singura placuta de memorie. Daca pun doua, nu. Daca le pun pe toate 4 si incerc pornirea de mai multe ori, face cum am spus mai sus (idem si cu 2), le mai scot, le mai rotesc de mai multe ori si pana la urma reuseste sa porneasca, dar este instabil, adica functioneaza cam 1/2 ore pana la 1 ora si se opreste brusc.
Acum, cand scriu acest, post functioneaza cu doar o placuta. Ciudat...

#18
Diana2323

Diana2323

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 17.11.2012
  • ID membru: 786,389

View Postbbchip44, on 17 noiembrie 2012 - 19:21, said:

Ai modificat recent ceva in configuratia sistemului, de genu, un hard disk/cdrom/ram? cand se blocheza scoate niste bipuri? de obicei daca nu se aprinde nimic pe ecran poate sa fie de vina memoria ram, daca ai doua module scoate cate unu pe rand si vezi daca merge fara unu din ele, verifica conexiunea hardurilor/cdrom si sa fie conectate corect - master/slave. in cele din urma da un reset la bios din jumperul de pe placa de baza.

Am dat reset la jumper scotand bateria si repostand-o la loc si a mers cateva zile....astazi iar s-a blocat si se auzea un biip undeva in placa de baza ,dar nu sint sigur...am scos hard diskul si l-am pus inapoi si a pornit!!!
Se poate sa fieo problemacu hard Discul?

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users