Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wolf Hall (2015)

sotia mea a devenit paranoica

LENOVO S860 problema butoane volu...

creare stanta
 Bilocatie si Dedublare

Cum este piata muncii acum?

De ce mi s-a inchis topicul ?

Casa pe barne din lemn in Brasov
 Dau in arenda, dar la ce pret?

Chandra si Maruta

Renault~Dacia sau IT~F~RO !

CHKDSK nu poate rula
 problema laptop

Psihiatru-este cazul sa ma duc la...

Cum a ajuns SoftPedia o comunitat...

Vanzatorii din Romania si intreb...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

12v to 5v

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
andrei2186

andrei2186

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 15.12.2006
  • ID membru: 116,563

Buna ziua,
As avea nevoie de o schema pentru un adaptor de la 12v la 5v 3A. Am incercat schema cu lm2576, dar tensiunea la iesire este 1.24v. Am incercat sa-i modific bobina dar degeaba.

Multumesc

#2
chilly willy

chilly willy

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,192
  • Înscris: 23.10.2006
  • ID membru: 104,324
  • Locație: cylon mother ship
probabil pentru ca ai versiunea ajustabila . Daca ai cuplat pinul 4 direct la iesire e normal ca ai 1.24V. Trebuie folosit un divizor , nu trebuie modificata bobina.

#3
Super Chief

Super Chief

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,646
  • Înscris: 21.08.2007
  • ID membru: 217,263
  • Locație: ... la romania ...
Incearca cu un LM123.

Mai ai cateva posibilitati cu TDB0123, LM 138 sau LM338.

#4
andrei2186

andrei2186

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 15.12.2006
  • ID membru: 116,563

 andrei2186, on 9th August 2012, 18:52, said:

Buna ziua,
As avea nevoie de o schema pentru un adaptor de la 12v la 5v 3A. Am incercat schema cu lm2576, dar tensiunea la iesire este 1.24v. Am incercat sa-i modific bobina dar degeaba.

Multumesc
Este schema data in datasheet.

Cum adica un divizor?
Cum as putea modifica schema?

Attached Files


Edited by andrei2186, 09 August 2012 - 20:20.


#5
barbu78

barbu78

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,306
  • Înscris: 03.11.2011
  • ID membru: 721,011
Mai arunca inca o data o privire peste datele de catalog. Vezi ce integrat ai!
Daca nu intelegi, ne spui.

Attached Files



#6
GabaGN

GabaGN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,215
  • Înscris: 19.08.2006
  • ID membru: 92,275
O intrebare , la ce pret ati gasit lm 2576 si unde ? cel mai ieftin de la mine din "sat" e la 25 lei ... si mi se pare cam scump .

#7
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,781
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47,400
Cred ca ai folosit varianta "reglabila" a acestui circuit.
Trebuie sa folosesti LM2576XX-5...
Acel 5 reprezinta tensiunea de iesire in cazul nostru.

#8
nico123

nico123

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,226
  • Înscris: 03.02.2009
  • ID membru: 415,852
Poti sa rezolvi problema cu MC34063 la 2-3 lei bucata si cu un tranzistor de putere la iesire. Uite si un calculator:
http://dics.voicecon...3/calculate.php
Sau http://dics.voicecon...orials/mc34063/

Edited by nico123, 10 August 2012 - 15:28.


#9
rekinu_gazel

rekinu_gazel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 28.01.2012
  • ID membru: 739,601
  • Locație: sat LETCA-VECHE ,jud. GIURGIU
incercat si acest montaj,este foarte usor de construit .

Attached Files



#10
mihaicozac

mihaicozac

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,519
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria

Gasesti pe eBay modul cu LM2576 reglabil gata facut la 2 Euro cu transport inclus.

#11
enthernet

enthernet

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 17.03.2012
  • ID membru: 750,704
Deci    cel mai simplu și elegan e cu lm7805 la care îi pui 2 condensatori electrolitici de 1000u/16v pe intrare și ieșire, iar pentru curent mare se pune un tranzistor npn(cu IC  ales corespunzător) cu baza la ieșirea  lui lm7805 cu emitorul pus la intrarea lui lm7805 și între  colector și masă   ai sarcina. Tranzistor merge astfel în Colector Comun deci are  amplificare unitară. Nu știu cum se comportă la scurt(sau bagi o siguranță de 4A pe ieșire). dar   în rest merge   bine. Și astfel cu  4-5 componente ai  stabilizator.

#12
pisicamatache

pisicamatache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 28.01.2011
  • ID membru: 659,866
  • Locație: Braila

 GabaGN, on 10th August 2012, 09:39, said:

O intrebare , la ce pret ati gasit lm 2576 si unde ? cel mai ieftin de la mine din "sat" e la 25 lei ... si mi se pare cam scump .
Cel mai ieftin gasesti la mivarom...     http://www.mivarom.r...576t-adj-p-5281

 enthernet, on 10th August 2012, 20:42, said:

Deci    cel mai simplu și elegan e cu lm7805 la care îi pui 2 condensatori electrolitici de 1000u/16v pe intrare și ieșire, iar pentru curent mare se pune un tranzistor npn(cu IC  ales corespunzător) cu baza la ieșirea  lui lm7805 cu emitorul pus la intrarea lui lm7805 și între  colector și masă   ai sarcina. Tranzistor merge astfel în Colector Comun deci are  amplificare unitară. Nu știu cum se comportă la scurt(sau bagi o siguranță de 4A pe ieșire). dar   în rest merge   bine. Și astfel cu  4-5 componente ai  stabilizator.
O fi simplu si elegant...cu 7805,asa,la prima vedere;la 3A,tranzistorul regulator va disipa 7Vx3A=21W.Ca sa disipi 21W ai nevoie de un radiator destul de voluminos si scump.Nu pomenesc randamentul,sub 50%...In cazul de fata,simplu si elegant inseamna comutatie...

#13
GabaGN

GabaGN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,215
  • Înscris: 19.08.2006
  • ID membru: 92,275
Mersi mult de info.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users