Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Distribuitor Bosch U651

Cum scap de o fata?

Navigator North Cross sau Mio

Program de schimbat IP-ul.
 Hristos este Știința!

SONY XPERIA Z4

Excursiile scolare si vizitele la...

Au picat politicienii. Cand pica...
 Stari de nervozitate si tristete ...

Lista RUSINII

Pisica in lipici de soareci

Sony vs Sharp
 tvtime nu retine setarile

Multifunctionala hp psc 1315

Probleme in WP functions.php

Accident minor
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

placa de retea 10/100/1000

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Adrianusu

Adrianusu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 24.02.2005
  • ID membru: 31,338

Salut,
sunt conectat la RDS cu viteza de 100Mbps. Pana acum cateva zile imi aparea conexiunea 1Gbps, acum merge doar in 10Mbps, la speed test nu trec de 9 Mbps si downloadul nu mai spun.
Am incercat sa-i setez manual speed-ul pe 1Gbps Full Duplex, dar fara rezolvare..tot in 10 Mbps imi merge.
Nu stiu ce sa-i mai fac ..

Placa de retea este onboard Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)

#2
danutz96

danutz96

    Iritabil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,690
  • Înscris: 17.12.2009
  • ID membru: 540,826
  • Locație: Bucuresti
Normal ar fi sa downloadezi cu 12.0 mb/s,dar cum cei de la rds spun ca viteza maxima e de 12.5 mb/s,atunci nu mi se pare prea mica valoarea ta de download.

Edited by danutz96, 21 July 2011 - 12:36.


#3
Adrianusu

Adrianusu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 24.02.2005
  • ID membru: 31,338
Stau la casa si am fibra optica direct in casa. La speed test si download in orasul meu am prins o viteza medie de download 30MB/s, de cand mi s-a mutat conexiunea in 10 Mbps nu mai trece de 1MB/s.
Sa fie problema la placa de retea, la windows sau poate vreo setare?

#4
cielo

cielo

    Active Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,474
  • Înscris: 09.02.2004
  • ID membru: 11,226
  • Locație: Bucuresti
Poate fi de la tine de la PC sau de la switch-ul lor. Da-le un telefon la support

#5
Adrianusu

Adrianusu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 24.02.2005
  • ID membru: 31,338

View Postcielo, on 21st July 2011, 07:44, said:

Poate fi de la tine de la PC sau de la switch-ul lor. Da-le un telefon la support
Acum sunt la un vecin care are aceeasi conexiune. Pe calculatorul lui merge normal, 1Gbps, pe al meu tot 10Mbps.
Ma scoate din sarite .. nici nu gasesc alta placa de 10/100/1000 in oras.

#6
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,288
  • Înscris: 08.12.2008
  • ID membru: 395,776
  • Locație: Planet Earth!
daca te duci cu calculatorul tau la el tot pe 10Mbps merge?  daca da problema e la calculator.

daca in schimb la el iti merge bine e problema din setarile/ sau cu echipamentul rds.
1gbps e o scapare a rds. la case in mod normal ar trebui sa fie 100mbps.

#7
mbogdanandrei

mbogdanandrei

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 31.08.2009
  • ID membru: 506,740
  • Locație: Maramures

View PostAdrianusu, on 21st July 2011, 13:39, said:

Stau la casa si am fibra optica direct in casa. La speed test si download in orasul meu am prins o viteza medie de download 30MB/s, de cand mi s-a mutat conexiunea in 10 Mbps nu mai trece de 1MB/s.
Sa fie problema la placa de retea, la windows sau poate vreo setare?
as fi vrut sa zic ca daca se rupe un fir din utp/ftp..... poate sa scada conexiunea de la 1000 la 100 respectiv 10. dar tu ori nu sti ce e aia fibra optica orinu e problema la care ma gandesc eu.

#8
aeon

aeon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,404
  • Înscris: 05.08.2002
  • ID membru: 1,739
  • Locație: Bucuresti
pai daca ai "fibra optica direct in casa" posibil sa fie o problema la media convertor
verifica cutia aceea care este legata la capatul fibrei optice, schimba cablurile , impinge bine toate mufele
un telefon ai dat la ei?

#9
Adrianusu

Adrianusu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 24.02.2005
  • ID membru: 31,338
Hai sa lamurim tot ce am facut:
1. Am schimbat cablul dintre modem(sau cum se numeste aparatul in care intra fibra optica) si calculator.
2. Am setat manual speed-ul placii de retea sa mearga in 1Gbps full duplex
3. Am probat cu calculatorul la un vecin care are aceeasi conexiune si merge tot in 10Mbps, deci echipamentul RDS si cablul sunt OK, plus ca am mai pus inca o placa de retea normala 10/100 si merge downloadul cu maxim 10mb/s de 3-4 ori mai putin decat inainte.
4. Am reinstalat placa de retea
Mai am sa-i fac reinstalare de windows si sa-l arunc pe geam.

Am o banuiala dar nu stiu exact care este treaba cu fibra optica. Acum cateva zile a fost furtuna mare cu descarcari electrice, am scos tot din priza, inclusiv echipamentul RDS(care mi-a mai fost ars tot de la un traznet acum o luna). Ma gandesc ca a venit tensiune mare pe fibra optica dar nu stiu exact daca trece curentul prin fibra aia..putea sa treaca prin sufa, dar aia e taiata pe o lungime de cativa metrii in casa.
Sa fie oare placa traznita chiar daca am scos totul din priza?

#10
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,288
  • Înscris: 08.12.2008
  • ID membru: 395,776
  • Locație: Planet Earth!

la punctul trei cu ce viteza sa sincronizat placa de retea normala 10mbps sau 100Mbps.
nu imi este clar ce inseamna ptr tine 10mb/s   -> 10MB/s  (megabyte) sau 10mbps (megabiti)

#11
Adrianusu

Adrianusu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 24.02.2005
  • ID membru: 31,338

View Postcarmenclara1, on 21st July 2011, 09:35, said:

la punctul trei cu ce viteza sa sincronizat placa de retea normala 10mbps sau 100Mbps.
nu imi este clar ce inseamna ptr tine 10mb/s   -> 10MB/s  (megabyte) sau 10mbps (megabiti)
cu placa normala se sincronizeaza la maxim, adica 100 Mbps, iar pe placa pe care o folosesc in mod normal se sincronizeaza in 10 Mbps(megabiti) cu toate ca duce 1Gbps.
O sa fac un print ceva mai tarziu ca acum trebuie sa plec.

#12
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,288
  • Înscris: 08.12.2008
  • ID membru: 395,776
  • Locație: Planet Earth!
daca cu placa 10/100 se sincronizeaza la 100 echipamentul rds e ok. -> problema locala
ptr a confirma e si informatia conform careia si la vecin pe alt echipament tot la 10Mbps se sincronizeaza.

#13
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,497
  • Înscris: 05.12.2002
  • ID membru: 2,515
  • Locație: Bucharest, Ro
Incerarca cu o distributie linux "live", sa nu reinstalezi windowsul degeaba.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users