Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

cadre cu pereți sandwich?

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
GILOFFICE

GILOFFICE

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 08.03.2006
Mă atrage ideea unei case pe structură metalică datorită termoizolării foarte bune, în ciuda dezavantajelor precum acela că la vânt puternic se mișcă și scârțâie. Din câte am înțeles, structura metalică mai are și alte avantaje precum fundația mult mai ușoară/ieftină, rezistența la cutremur, mai mult spațiu util etc. Totuși, mi-aș dori o casă (P+M amprenta 75-80 mp) pe cadre, dar care să fie la fel de bine izolată termic precum una metalică, care are, de la exterior la interior: tencuială, polistiren, osb, vată minerală, osb, rigips. E posibil așa ceva? Sau să o fac clasică, cu bca eventual mai subțire și cu multă termoizolație? Cum ar fi mai economic de construit dar să iasă f. bine termoizolată?

#2
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
daca ar fi dupa mine, eu nu as face casa cu polistiren....polistirenul am inteles ca se degradeaza in timp.
mai bine fa-o cu pereti dubli de cate o jumatate de caramida sau bca intre care pui un material izolant (zgura de termocentrala) sau chiar poti sa lasi gol.
daca o faci pe cadre de beton, poti face peretii si din chirpici, grosi de 50-60 cm.

#3
Un_Nimeni_Celebru

Un_Nimeni_Celebru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 766
  • Înscris: 28.05.2007
Din teorie stim ca aerul este cel mai bun izolator, asa ca mai bine lasi gol in loc de zgura.
Eu am polistiren de vreo 5 ani in interior la apartament si n-are nimic.
Un alt prieten are de vreo 12 ani si la fel, nici mucegai , nimic, e ca nou. Recunosc, secretul e la montaj si cand bati cuiele in perete. Deci conteaza meseriasul si instructajul care ti-l face pentru intretinere.
Daca s-ar degrada polistirenul in timp, de ce nu se strica fatadele exterioare izolate de atatia ani?
Cel mai bine e sa studiezi punctul de rupere termica si ti-as mai recomanda o carte: Cartea casei naturale.

#4
dilimach3

dilimach3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 07.06.2008
avantajul este constructia rapida, daca doresti poti face din cadru de metal (otel semidur tubular sau rectangular) iar peretii ii poti face din cadre metalice, sau lemn,. Daca optezi pentru varianta cu bca, incarci structura, mai ales la etaj, cadru de metal este o varianta pentru structuri usoare.(uite o idee cu profile). In rest dezavantajul este costul ridicat de productie, materialul scump, in unele locuri trebuie elemente speciale de constructie etc. La bani ajungi la fel ca una normala, difera posibilitatea adoptarii unui design mai contemporan.(stilul minimalist sau altceva)
Cea mai buna versiune este sa privesti o hala (majoritatea sunt pe cadru metalic cu pereti termoizolanti, spuma,).
Structura este rezistenta, poti sa o faci "mobila" foarte rapid. Dezavantaze ar fi izolatia fonica, fierul de dilata, masuri de protectie anticoroziv,(vopsea industriala, de preferat in camp magnetic etc)
Cat despre cutremur, nu stiu...
Preturi nu stiu sa iti spun, eu explorez varianta, cadru metalic(tubular otel semidur), pereti din lemn cu izolatia corespunzatoare totul stil container, ce poate fi trasportat, destinatia fiind casa de vacanta.
Succes.

Poza este din mai multe decupaje, sa vezi intreaga structura.

Attached Files


Edited by dilimach3, 07 February 2011 - 10:28.


#5
GILOFFICE

GILOFFICE

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 08.03.2006
Mulțumesc de poză. Teste la cutremur sunt și aici. Ideea e că n-o voi face pe structură metalică pentru că e destul de scump materialul (tre să fac contract, oficial, cu tva etc, nu mai pot lua materiale ieftine de ici-colo și nici nu există atâtea alternative de unde să cumpăr și negociez). Mă întrebam însă cum aș putea să transplantez, economic, soluția pereților foarte termoizolanți care mi-a plăcut mult (prezentă la o casă pe structură metalică) la o casă mică de zidărie P+M. Voi alege zidăria clasică pentru izolația fonică între nivele dată de turnarea plăcii, pentru rigiditate la vânt, lipsa dilatărilor neuniforme și alte avantaje față de cea metalică. Casa va fi locuită de un cuplu de pensionari, deci va trebui să iasă foarte ieftină la facturi (iarna la gaz și vara eventual la aerul condiționat). De aici dimensiunile relativ reduse (cam 75 mp amprenta) și obsesia pentru termoizolație.

Deci cum ar fi mai economic de construit din zidărie dar și eficient dpdv al termoizolației?

A. Structură pe cadre de beton iar pereții exteriori tip sandwich termoizolant (2xOSB cu vată între ele + polistiren + rigips), susținuți de profile metalice verticale I din 1 în 1 m?
- avantaje: termoizolație f. bună
- dezavantaje: costuri mari cu fier+beton la fundație și structură, complicații cu crearea de suporți pt aerul condiționat, radiatoare, alte chestii care se fixează de perete. Poate vara profilele verticale se dilată în cadrul de beton fix și îndoaie pereții.

B. Structură cadre beton iar pereții din BCA cel mai subțire (doar ca barieră fonică și ca susținere pentru materialele vată+polistiren).
- avantaje: termoizolație tot bună
- dezavantaje: mult fier + beton ca și la A; costuri mai mari cu BCA-ul (chiar și subțire) și tencuiala pt uniformizare?

C. Zidărie portantă cu cărămizile cele mai termoizolante + polistiren gros la exterior. Eventual, la exterior, între cărămidă și polistiren un strat de vată.
- avantaje: cele date de zidăria clasică. Poate mai ieftin la beton dar mai scump la pereți.
- dezavantaje: cărămida scumpă, care se adaugă la materialele termoizolante și ele scumpe, plus tencuiala de uniformizare.

Cam astea văd eu să fie variantele de combinație a avantajelor unei zidării clasice cu cele ale unei bune termoizolații de la casele pe structură metalică. Numai că mi-e greu să estimez care ar fi și ieftină, și eficientă termic și cu sufletu-n rai.

#6
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
cauta ceva si pe europrofile

#7
dilimach3

dilimach3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 07.06.2008

 GILOFFICE, on 7th February 2011, 13:44, said:

Deci cum ar fi mai economic de construit din zidărie dar și eficient dpdv al termoizolației?
Cand spui cadre din beton pt mine = scump (fundatie "strong",fier beton, betonul, armaturi, lemn pt cofrat, manopera destul de scumpa, destul de multe probleme de rezolvat)pt ca este o constructie grea, cu tonaj
Termic cred ca cea mai buna este caramida ceramica, sau gresesc, poti sa faci si din bca, lemn , metalic, sa adaogi o izolatie din spuma spre exemplu.
Avantajul lemnului este constructia rapida, izolatie termica buna, etc...
Avantajul fierului este cu inginerul potrivit poti face ce vrei tu (stilul minimalist se bazeaza pe cadre din metal), nu poti folosi cadru fier/ placa de beton, difera mult proprietatile. Fierul este cel cumparat din diferite depozite, un sudor extrem de bun si inginer iti trebuie. La noi este mai noua ideea asta din cate vad, cum romanul este conservator, nu vad o speranta prea mare de reusita.
Orice metoda poate fi integrata intr-o cassa, daca ai omul potrivit
Nu inteleg de ce unor pensionari le trebuie peste 100mp, avand amprenta 75mp p+m,dar gusturile nu se discuta
Succes

#8
GILOFFICE

GILOFFICE

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 08.03.2006
Mulțumesc pentru ideea cu europrofilele. Am discutat și cu un arhitect, care mi-a spus evident că, atâta timp cât fac cadre de beton, pereții pot fi din orice.
Încep să înclin totuși spre zidărie portantă = mai puțini bani pe beton+fier și mai mulți pe cărămidă+termoizolație. Aș vrea eu să fac ceva mai deosebit, inovator, dar mi-e că dacă comand europrofile la anumite dimensiuni și găurite unde spun eu o să iasă scump, o să descopăr apoi că n-am prevăzut nu știu ce, că nu se potrivește aici, acolo...
Aș mai putea face o combinație de genul parter din zidărie, placă de beton între nivele iar mansarda din metal. Dar iar parcă prevăd complicații și reproșuri gen „păi da, că te-a mâncat pe tine să ne complicăm cu n metode...”, parcă văd că tre să găsesc alți meseriași decât la parter șamd.
Amprenta de 75 mp e pentru că pensionarii (ai mei) nu vor să urce scări la bătrânețe, așa că își doresc doar un apartament de două camere pe pământ. Mansarda o vreau eu pentru că, dacă tot construim, nu e greu să ridici de la început și o mansardă, în ideea că toată casa va deveni peste 10-15-20 ani locuința mea. Oricum, cât ei sunt încă în putere și vor locui singuri, mansarda va avea instalațiile trase dar va fi nefinisată la interior, neîncălzită și de aceea musai să fie bine izolată termic de parter.

#9
buha

buha

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 02.06.2006

 GILOFFICE, on 7th February 2011, 21:01, said:

Aș vrea eu să fac ceva mai deosebit, inovator, dar mi-e că dacă comand europrofile la anumite dimensiuni și găurite unde spun eu o să iasă scump, o să descopăr apoi că n-am prevăzut nu știu ce, că nu se potrivește aici, acolo...

Cred ca nu ai prins ideea!  :deadtongue:
Constructiile metalice nu sunt proiectate si executate de oricine (cum este adesea cazul celor din beton armat, zidarie si eventual lemn). Sa nu crezi ca tu o sa fii cel care vei stabili dimensiunile profilelor si ca te va ajuta un vechin cu sudurile.
In baza unui proiect profilele vor fi taiate in uzina la dimensiunile necesare, vin cu anumite piese sudate si deja gaurite. Pe santier se asambleaza elementele folosind cel mai adesea suruburi si mai rar sudura (din cauza preciziei reduse care poate fi obtinuta pe santier). Constructiile metalice sunt precum rezolvarea unui puzzle urias 3D sau ca asamblarea unei machete.  :thumbup:
Exista si varianta structura mixta otel-beton: placa din beton armat si grinzi-stalpi metalici.
Efectiv pe santier cea mai mare problema este sa gasesti o echipa de meseriasi care sa iti axeze corect fundatiile, la motanj nu ar trebui sa existe probleme.

In constructiile metalice se folosesc frecvent profilele dublu T (IPE, IPN, HE) si U (UPN) si mai putin tevile   :nonobad:  

Ce imi trece acum prin minte:
Avataje:
- montaj usor;
- timp redus de montaj;
- elementele vin deja debiate;
- lucrezi cu meseriasi;

Dezavanteje:
- cost foarte ridicat;
- gasesti greu o firma cu care sa lucrezi;
- elementele trebuie protejate impotriva coroziunii si a focului;

In schimb te poti orienta spre o constructie in cadre din beton armat, zidarie portanta sau lemn.  :peacefingers:

#10
iu_li

iu_li

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 07.01.2010
Aceleasi probleme ma framanta si pe mine. Imi pare rau, ca inca nu pot sa-ti dau in raspuns.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate