Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De ce nu merge camera de la Samsu...

Moderare

Pensiune retrasa zona sibiu-cluj

Vodafone Smart 4 Mini
 Moderare

AJUTOR Configuratie PC Medium

Incinta subwoofer - cu sau fara p...

Need some tips to improve custome...
 Calarasi-Negru Voda-Vama-Dalboka-...

class 3d

Ambulanta atacata de tigani !

Calculator motor vw passat, pe mo...
 Mesaj Subliminal cu P.N.L. - Crin...

Meteorolog aeronautic

Cerere program de calcul.

Rana la aripa.
 
 
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

REPARATII TV - SOLUTII

  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
1567 răspunsuri în acest subiect

#775
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.704
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47.400

Poti pune o poza?
Sau specifica modelul de Orion?

#776
dorin69

dorin69

    Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 566
  • Înscris: 20.06.2008
  • ID membru: 339.515
  • Locație: wild
Orion Color 513.

#777
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.704
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47.400
Verifica valoarea tensiunii de +103V.
Colectorul lui Q502.
Fișier atașat  COLOR_5150RC_Color_513.zip   2,27MB   93 download-uri

#778
dorin69

dorin69

    Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 566
  • Înscris: 20.06.2008
  • ID membru: 339.515
  • Locație: wild
0,5 V

#779
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.704
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47.400
Verifica dioda zener D508.
Daca este OK si nu exista nici un scurtcircuit sau consum exagerat pe bara de +103V cred ca trebuie sa-ti indrepti atentia catre  partea de primar a sursei (str,etc....).



#780
dorin69

dorin69

    Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 566
  • Înscris: 20.06.2008
  • ID membru: 339.515
  • Locație: wild
Dioda e buna. STR59041 sa fie ars?

#781
Angelitto

Angelitto

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 795
  • Înscris: 10.03.2005
  • ID membru: 32.206
  • Locație: Heaven
Salutare,
AM si eu o problema. AM un TV nokia 5525 VT EE. Mi-o disparut imaginea si o mirosit foarte urat in casa. L-am dus la reparat. Era un condensator puscat. L-o schimbat pe loc. L-am adus acasa si- i-am dat drumul dar mi se pare ca vede mai intunecat ca inainte. Dau luminozitatea la maxim si tot mi se pare ca e putin intunecat. Intrebarea mea este: e posibil sa fi pus un condensator (era de culoare neagra) mai mic si din cauza asta sa nu mai mearga contrastul bine? El dupa ce o pus condensatorul o zis ca sa-l las cam o juma de ora sa vada daca se incalzeste. L-am lasat acolo si am plecat la plimbare. E posibil sa-mi fi schimbat vreo piesa in el? Cand m-am intors l-am intrebat daca e totul ok si o zis ca o facut o scanteie mica la tub dar nu s-o intamplat nimic. Mi-o luat si 55 ron pt 3 min ca o schimbat condensatorul ala. Daca ala ar fi problema l-as schimba eu cu unul nou fara sa-l mai duc la reparat ca am vazut unde era localizat.

Sper sa ma ajutati sa-i dau de cap.

Tnx a lot!

Editat de Angelitto, 14 august 2010 - 13:47.


#782
Angelitto

Angelitto

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 795
  • Înscris: 10.03.2005
  • ID membru: 32.206
  • Locație: Heaven
Atasez si niste poze. Poate imi spune cineva ce fel de condensator trebuia sa fie acolo. Depanatorul o pus unul de 4,7 microF si 470 volti. Pun si schema. M-am uitat pe ea da nu am inteles nimic :( poate cineva care se pricepe sa-mi zica daca pe schema e acelasi condensator sau e altul.

Fișiere atașate



#783
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 15.889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2.234
  • Locație: Bucuresti
Si ce  anume scrie pe cablaj in dreptul condensatorului respectiv?
Acum functioneaza televizorul?


Fotografiile cu detaliul respectiv trebuiau realizate in modul ""MACRO'' sau de la o distanta mai mare, asa nu folosesc la nimic.

Condensatorul este  C033? (10uF/250V)? Atunci trebuia sa fie usor mai mare, minim 10uF maxim 33-47uF  la o tensiune de 160-250V.

#784
Angelitto

Angelitto

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 795
  • Înscris: 10.03.2005
  • ID membru: 32.206
  • Locație: Heaven

Televizorul functioneaza bine doar ca e cam intunecat. Chiar daca dau luminozitatea si contrastul la maxim tot mi se pare putin intunecat.
Condensatorul este notat pe placa c033. Depanatorul o pus doar de 4,7 uF. Deci daca il schimb cu unul de 10uF o sa devina mai luminos? Asta sa fie cauza? Sau pot regla de altundeva?

Editat de Angelitto, 14 august 2010 - 16:57.


#785
Angelitto

Angelitto

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 795
  • Înscris: 10.03.2005
  • ID membru: 32.206
  • Locație: Heaven
am rezolvat. AM reglat de la trafo linii ala si acum luminozitatea e inapoi la normal.
Ms pt ajutor :)

#786
stefanut23

stefanut23

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 305
  • Înscris: 02.06.2009
  • ID membru: 466.506
  • Locație: slatina olt
am un tv philips ,model mai vechi la care nu mai merge sursa,a mai fost reparata de 2 ori  la ultima reparatie ai crapa un tranzistor si depanatorul a schimbat vreo 3 si sa plictisit . are cineva schema sursei? pe placa scrie  3104 303 3157 7  Multumiri domnului mister rf  pentru ajutor

#787
stefanut23

stefanut23

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 305
  • Înscris: 02.06.2009
  • ID membru: 466.506
  • Locație: slatina olt
philipsul meu este model PZ1 mai are niste serii pe o eticheta  :21ce4579/30r    ;    ag058809         ;        c85715

#788
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 15.889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2.234
  • Locație: Bucuresti
Posibil sa fie un sasiu de tip 2B

Fișier atașat  philips_2b.pdf   6,28MB   44 download-uri

#789
fratie

fratie

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 114
  • Înscris: 28.12.2007
  • ID membru: 265.118
  • Locație: bucuresti
am un tv Nokia 5532, si dupa ce il opresc face un cerc luminos cu culorile primare de vreo 10-15 cm in diametru in mijlocul ecranului, 5-6 secunde, ce sa fie ? multumesc pentru ajutor

Editat de fratie, 20 august 2010 - 13:50.


#790
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 15.889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2.234
  • Locație: Bucuresti
schema aici:
http://forum.softped...howtopic=451793
Incearca sa schimbi condensatorul care filtreaza tensiunea video (+185V) 22-47uF/250V si sa dublezi condensatorul de pe G2, C1018=10nF/1.5KV.

#791
RazvanHD

RazvanHD

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 8
  • Înscris: 19.09.2009
  • ID membru: 513.018
  • Locație: Bucuresti Sect.3
Buna ziua!
Tocmai am constatat ca TV-ul Teletech cu sasiu 11AK36 nu mai vrea sa porneasca: se aprinde LED-ul din Rosu in Verde aprox. 0,5s , apoi revine la loc in Stand-By (LED Rosu).
Din ce am citit pe aceasta pagina ar putea fi de la EEPROM-ul 24WC08L,e o problema des intalnita la acest sasiu?
Ma pricep la electronica,dar reparatii TV nu am mai facut,de aceea apelez la experienta voastra.
Multumesc.

#792
k vlad

k vlad

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 10
  • Înscris: 16.11.2006
  • ID membru: 109.607
  • Locație: Botosani
Va salut,
Va rog daca se poate un sfat (explicatie). Am un TV Sony KV-29LS35K si cand incerc sa-l pornesc ledul palpaie de 11 ori. La a treia sau a patra incercare televizorul porneste si functioneaza normal. Din tabelul de erori imi spune "Jungle controller 8 volts error". La ce se refera mai exact si daca este bine sa-l mai pornesc in situatia aceasta sau sa ma adresez unui specialist ?

Fișiere atașate



Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!





Utilizatori activi: 2

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi